FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
dory

Post autor: dory »

Ale i tak trzeba cwiczyc chockobo, a na klasach C i B jest strasznie latwo wygrac.
A megaelixir jest nawet w klasie C do wygrania.
A w praktyce to i tak trzeba wkoncu zrobic tego chockobosa zlotego(chocby dla wlasnej satysfacji) a robiac zlotego uzbiera sie takie ilosci tych GP ze juz nie bedzie trzeba pozniej jezdzic. A GP nie bedzie juz na co wydawac.
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

dory pisze:Ale i tak trzeba cwiczyc chockobo, a na klasach C i B jest strasznie latwo wygrac.
A megaelixir jest nawet w klasie C do wygrania.
A w praktyce to i tak trzeba wkoncu zrobic tego chockobosa zlotego(chocby dla wlasnej satysfacji) a robiac zlotego uzbiera sie takie ilosci tych GP ze juz nie bedzie trzeba pozniej jezdzic. A GP nie bedzie juz na co wydawac.
Nie zgodzę się- przeciętną nagrodą w klasach C i B są itemy o wartości 10 -30 GP, w klasie A ok 20-100, a dopiero w S można wygrać bardziej wartościowe rzeczy. Obecnie jestem na etapie wyścigów złotym kurczakiem i chociaż wyćwiczyłam sobie już sporą gromadę chocobo, to GP wcale nie mam aż tak dużo, żebym "nie miała na co wydawać". Wszystkie kurczaki doprowadzałam przynajmniej do klasy A, niektóre do S ( o ile starczało cierpliwości), zamieniałam zawsze nagrody na GP, ale nadal mam mało. Złotym choco wygrywam za każdym razem, nawet, jak Teioh występuje w wyścigu, zgarniam GP, mam za sobą sporo kilometrow :D a nadal brakuje do najbardziej wartościowej nagrody :>
Krzysiek2099
Cactuar
Cactuar

Post autor: Krzysiek2099 »

Anonymous pisze:Moze dlatego bo moje postacie maja po 4678 (no okolo tego)
Który ty masz level? 60ty? Z takim HP to sobie możesz.
"FFXI": RAMUH: Krzysiek SAM75/ THF50/ WAR46/ NIN44/ PLD,BLM,RNG20/ DRK19/ MNK16/ RDM,WHM10
Leathercraft 7, Goldsmithing 11, Smithing 2, Fishing 15
Awatar użytkownika
Preacher
Kupo!
Kupo!

Post autor: Preacher »

TomajS pisze:Pojawia sie losowo,musisz próbowac do skutku,kolejką w górą i na dół,aż sie pojawi.
lepiej wchodzić do następnej lokacji w GS, skąd masz wybór do której jego części chcesz się udać i wracać na stacje kolejki, w ten sposób jest o wiele szybciej niż jazda kolejką tam i z powrotem ;)
-Hey Lust, can I eat him? Can I eat him?
Awatar użytkownika
Zeratul
Kupo!
Kupo!

Post autor: Zeratul »

dory pisze:Aby wyjsc z zabki: miec ribbon albo przedmiot co chroni przed frog , maddain kiss(jako przedmiot), lub czar , ale nie da sie czarowac jak jest sie zaba.
Skoryguję: owszem, nie da się czarować pod wpływem Frog, ale z jedynym wyjątkiem - możemy rzucać czar Toad (czyli ten, który nas wyleczy z Frog).
Am Ende bleib ich doch alleine
Die Zeit steht still und mir ist kalt!
dory

Czy status fury jest niekozystny w jakis sposob dla postaci ?
Bo poza tym ze limit szybciej idzie to ja nie zauwazylem innych objawow tego statusu.
JAGA

Post autor: JAGA »

Siema, ja odnośnie wypowiedzi Ivy.Jaka jest ta cenna nagroda w GS Chocobo, po dziesięciu wygranych w klasie S Ester daje kilka fajnych przedmiotów.Nie wiem czy są one takie cenne- kilka materii i zbroi (już nie pamiętam ale chyba Counter, Chocobrancelet...itd.) ale jak ma się lepsze to one są do bani.Jest coś cenniejszego?A jak tak to po ilu wyścigach?
Shimon
Cactuar
Cactuar

Post autor: Shimon »

nic innego nie ma.

Fury przyspiesza ladowanie limitu,nic wiecej
dory

Najcenniejsze jest "cat's bell" daje 500GP

[ Dodano: Nie 09 Paź, 2005 14:47 ]
Ale w praktyce do uzycia wcale nie jst potrzebne :D
Astro

Post autor: Astro »

Ja mam taki problem :( napisales ze bron Clauda Apocalypse mozna zdobyc w Ancien (frog) Forest (to jest ten na poludnie od Cosmo Canyon??) bo jezeli nie to ja niemam pojecia gdzie ta bron sie znajduje:(
Awatar użytkownika
Coco
Cactuar
Cactuar

Post autor: Coco »

tak,to ten(apocalypse jest na koncu)
Gość

Post autor: Gość »

dzieki ale moglbys to bardziej sprecyzowac bo naprawde ze 4 godzinki poswiecilem na szukanie go i niemoge go znalezc juz nerwica mnie bierze prosze cie powiedz mi w ktorym miejscu bede wdzieczny :)
Gość

a sorry :) czyli to jest ten przy Cosmo Canyon :D hehe dzieki bo juz sie zdenerwowalem:)
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

Post autor: Dante »

Najpierw trzeba obiekt latający rozchrzanić żeby tam wejść - albo wychodować zielonego chockobo.
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"

V.
Gość

To wiem nie jestem amatorem tylko niedawno sobie kupilem na pc wersje a ostatni gralem w nia jakies 6 lat temu i troszke pozapominalem:)
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”