FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Gość pisze:Dzięki Sephiria za pomoc w the best of choco.Mam teraz 176 km/h i 999 staminy.Pełny wypas. (...)Jeszcze raz WIIEELLKKIIEEE dzięki, kumplowi oczy mało nie wyskoczyły, fragles jeden, okazało się że przeczytał gdzieś o tym.....
Ciesze się, że się udało, to oznacza, że te 10 dni harówki i pisania poradnika do Chocobo nie poszło na marne XD Apropos, pewnie kolega tutaj przeczytał http://www.k-ff.com/Final7/index.php?n=44 :lol: Nie chwaląc się, mój opis to jeden z tak wnikliwych w tej materii XD
Gość pisze:Jak znalazła byś chwilkę to mam jeszcze kilka pytań z ff7 i ff9 do Ciebie.
Pewnie chodzi o Mystile nr 3 -> patrz niżej. W przypadku FF 9 - jasne, ale w odpowiednim temacie (FF 9 HELP).
Gość pisze:Tak, to wiem, próbowałem kilka razy i nic mi nie wychodziło, do 4 rano, tylko z choco m i wyszło. FF7 przechodziłem już z 7 razy i mniej więcej coś kumam, mam wszystko co w tej grze jest do zdobycie, TYLKO TEN 3 MYSTILE, niepotrzebnie grzebałem i przeczytałem o tym.Teraz to za mną chodzi, bo jeszcze tego nie zdobyłem, rozumiesz? MAM ROZKMINĘ, hahahha...
Ło jesu, Aegis Armlet jest równie dobra jak Mystile
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Nekro

Post autor: Nekro »

A ja ma takie pytanie

Na czym najlatwiej zdobywa sie Punkty w Gold Saucer ??
Awatar użytkownika
Zeratul
Kupo!
Kupo!

Post autor: Zeratul »

Na Chocobo Racing. Musisz zamiast przedmiotów prosić o GP.
Jeśli nie masz jeszce odpowiedniego kurczaka, to proponuję w zamian gierkę z łodziami podwodnymi na Wonder Square (20GP na jeden raz).
Ostatnio zmieniony sob 08 paź, 2005 17:28 przez Zeratul, łącznie zmieniany 1 raz.
Am Ende bleib ich doch alleine
Die Zeit steht still und mir ist kalt!
kleinTOD

Post autor: kleinTOD »

Na wyścigach Chocobo. Wymienienie Megalixir'u na GP to 300 punktów a Turbo Ether'u to jak dobrze pamiętam 150.
Gość

Post autor: Gość »

Sephiria, sorry ale nie zauważyłem w pomocy o choco, jak podrasować złotego do takich parametrów.Jeżeli jednak przeoczyłam to MIJA WINA,....A jeżeli chodzi o matowanie na złotego to już dawno (gdzieś w 1998 roku) miałem i podniecałem się na MIME, KOTR itd...
Gość

A jak to jest z limitami Vincenta? Musi ich użyc 7 razy żeby zdobyć następny czy zabić ok. 80 wrógów?
Awatar użytkownika
I am Vincent
Kupo!
Kupo!

Post autor: I am Vincent »

http://www.k-ff.com/Final7/index.php?n=7

Z limitami Vincenta jak z limitami pozostałych postaci jest!
Basista szuka kapeli, może to właśnie Buźka będzie ze mną grał!!!
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

I am Vincent pisze:http://www.k-ff.com/Final7/index.php?n=7

Z limitami Vincenta jak z limitami pozostałych postaci jest!
Nie przeczytałeś uważnie jego pytania. On pyta czy trzeba zabić iluś wrogów, czy użyć limitu określoną ilość razy. :P Inne postacie nabywają limit x-1 po zabiciu iluś wrogów, podczas gdy po użyciu limitu x-1 ileś razy, zdobywają limit x-2. A jak jest z Vincentem? Nie wiem. :P
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Awatar użytkownika
I am Vincent
Kupo!
Kupo!

Post autor: I am Vincent »

Gość-przepraszam,

Abe-dzięki:D

Odpowiedź na pytanie Gościa-należy zabić 80 wrogów!
Basista szuka kapeli, może to właśnie Buźka będzie ze mną grał!!!
Gość

czesc jestem an koncu finala 7 i mam problem z aniolkiem (otuz powiedzcie mi jak sie robi auto life? , jak wyjsc z żabki )bo mnie zamienia) i ile ma żyć ten boss (bo juz myslalem ze go pokonam a tu zonk i zabiaj mnie.) Moze dlatego bo moje postacie maja po 4678 (no okolo tego)
dory

Post autor: dory »

Aby miec wiecej Hp to materia Hp Plus.
Aby wyjsc z zabki: miec ribbon albo przedmiot co chroni przed frog , maddain kiss(jako przedmiot), lub czar , ale nie da sie czarowac jak jest sie zaba.
Jak niedajesz sobie z nim rady to lepiej sie wroc i poszkol sie, pozbieraj materie, poszkol chockobo...(moze pokonaj weapony :P), Zdobadz 4-lvl limitow. Zdobadz najlepsze bronie dla postaci. (bo obstawiam ze wiekszosci z tych rzeczy nie zrobiles skoro nie dajesz rady ostatniemu bossowi)
W grze jest tak naprawde jescze duzo do zrobienia.
Gość

A gdzie mozna wymienić kase na Gp w gold saucer? Jest mowa o polowaniu na goscia kolo wejscia ale pierwszy i ostatni raz go widzialem jak szedlem na randke z aeris i nie mogłemz nim pogadać
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Gość pisze:A gdzie mozna wymienić kase na Gp w gold saucer? Jest mowa o polowaniu na goscia kolo wejscia ale pierwszy i ostatni raz go widzialem jak szedlem na randke z aeris i nie mogłemz nim pogadać
Pojawia sie losowo,musisz próbowac do skutku,kolejką w górą i na dół,aż sie pojawi.
FF XII W trakcie katowania
dory

Post autor: dory »

Juz chyba bylo o tym wczesniej mowione ale powtorze:
Po pierwsze nie oplaca sie krecic w kolko zeby wymienic u niego kase bo w sumie tak duzo to nie daje.
Najlepiej GP zarobic na wyscigach chockobo wybierajac GP zamiast przedmiotu.
Np. taki megaelixir daje 300 GP.
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

dory pisze:Po pierwsze nie oplaca sie krecic w kolko zeby wymienic u niego kase bo w sumie tak duzo to nie daje.
Dopóki nie masz złotego chocobo, albo jakiegoś dobrego sprintera w innym kolorze, to się nie opłaca zdobywać GP na wyścigach, bo w klasie S Teioh zgarnia często wygraną sprzed nosa. Wtedy najlepiej jest iść do faceta na stacji. Poza tym nie każdy lubi wyścigi, bo te po kilkudziesięciu biegach są piekielnie nudne ( ja tam nadal je lubię XD) Kwestia gustu- ja kiedyś "wybiegałam" sobie tyle GP, że na wszystko starczyło, a wyścigi grałam dla ćwiczenia chocobo i dla frajdy :D
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”