FFX POMOC, część druga

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

mephisto69
Kupo!
Kupo!

Post autor: mephisto69 »

ja znam dwa latwe sposoby na wszystkich
1. zanmato
2.podpakowanie postaci
osobiscie polecam to drugie ale nie za bardzo bo ja troche przesadzilem i gra byla potem nudna (wiec zaczalem drugi raz:)
hey Judas they will betray you
Thomases they will doubt you
Peters they will deny you
but I will never deny you
Awatar użytkownika
aden
Kupo!
Kupo!

Post autor: aden »

Jak podpakujesz za bardzo to sie walczy z darkami i penanceą, a nie zaczyna od nowa.
mephisto69
Kupo!
Kupo!

Post autor: mephisto69 »

no tak ale te walki tez sa monotoniczne (ROTFL), a golwny watek idzie za latwo

pakowanie tak ale najpierw pokonaj sina (moim zdaniem yunalesca jest trudniejsza) normalnie (wieksza satysfakcja :D )

GGY: Interpunkcja i duże litery.... gdzie? Oh no tak, nie ma -_-' Pomoc? Praktycznie zerowa.
Ostatnio zmieniony czw 12 kwie, 2007 11:08 przez mephisto69, łącznie zmieniany 1 raz.
Robert L

Post autor: Robert L »

Cześć, mam taki problem. Otóż przygotowuję super zbroje dla moich bohaterów, standardowo mam zamiar wyposażyć je w: ribbon, auto-haste, auto-phoenix, auto-protect lub auto-shell, ale zastanawiam się też nad nad auto-potion, powiedzcie mi czy warto, bo gdybym z menu item's powyrzucał zbędne potiony, hi-potiony i zostawił tylko x-potion, które odnawia hp na maxa to chyba warto, po każdym ataku przeciwnika( wyłączając oczywiscie te które mnie od razu zabijają) miałbym bez straty tury hp odnowione do pełna. Pytam pod kątem walk z Dark Aeons czy też na MA z najlepszymi przeciwnikami(original creations)
Awatar użytkownika
Viking
Kupo!
Kupo!

Post autor: Viking »

@up
zestaw ktory wymieniles jest bardzo uniwersalny. auto potion (z wykorzystaniem x-potionow) przydaje sie do walki z Penance i nemesis em . mozesz sobie zrobic 2ga zbroje: auto- haste,protect, auto-potion i wtedy def +20%.
you need to rise up and personalize your existence you need to wake up and activate the dreams of your soul idle, revolt, hero, your hero is yourself !
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Viking pisze:auto potion (z wykorzystaniem x-potionow)
Lub z wykorzystaniem normalnych potionów przy odpowiednim OD Rikku ^^
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Aralka

Post autor: Aralka »

Mam duży problem z Sanctuary Keeper.
Naładowałam aeony.
W 1 turze rzuciłam Hastege.
Potem przyzwała Bahamuta, zabrał coś ok. 11 tysiecy.
Odesłałam go.
Potem dziadyga zabił mi YUne. To uleczyłam i rzuciłam Haste i wezwałam SHive. Ona zabrała 9999. Odesłałam. Potem potwór rzucił jakiś tam atak co uśpił Yune, i dał curse, silence etc. No ale zawołałam Yuną Ixiona, którego potwór zabił i nastepnie Ifrita, któryh sko nczyl tak samo. Niestety Keeper cały czas używa Curagi!!!
Już nie wiem co mam zrobić.
Został mi 1 aeon a on ma 40 tysięcy HP. :// :(:(
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Post autor: mati90 »

Aralka pisze:Niestety Keeper cały czas używa Curagi!!!
Spróbuj rzucić na niego Reflect to zamiast siebie będzie leczył ciebie, ale nie będziesz mógł rzucać na niego czarów.

[ Dodano: Wto 17 Kwi, 2007 15:44 ]
spróbuj równierz rzucać na niego Threaten jak ktoś z drużyny ma.
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 14:46 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Rzuć na niego Reflect - wtedy bedzie odbijał Curage/Haste na Ciebie... jak użyje Dispel -> ponownie rzuć Reflect... Poza Aeonami proponuje OD...
Aralka

Co to jest OD? ^^''
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Aralka

Aaa, overdrivy XDD
Sorrki, jak zwykle jestem zacofana w skrótach :P

--
Pokonałam dziada ^______^
A jeszcze mam pytanko...kilka postó wyżej, ktoś robił zbroje i napisało funki Auto-phoenix.
Jak takie coś robić?
Bo najlepsze co mi się udało to..z Teleport Sphere..kurcze jak to sie nazywało, że jak ktoś zaatakuje to ludek oddaje, ale nie był to counter attack..
tylko, że nie wiedząc co to jest dałam to Yunie..;/ I straciłam taką fajną rzecz. A przecież jak ona tą swoją różdżką przywali to najwyżej 99 zabierze x,X

No właśnie jeszcze apropo tego, jakie fajne funkcje można "skustomizować"?
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

tylko, że nie wiedząc co to jest dałam to Yunie..;/ I straciłam taką fajną rzecz. A przecież jak ona tą swoją różdżką przywali to najwyżej 99 zabierze x,X
Chyba, ze ją podszkolisz odpowiednio :P

No właśnie jeszcze apropo tego, jakie fajne funkcje można "skustomizować"?

http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=65 - hmmm to wszystko :roll:
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Aralka

O jaaa! Jakie wspaniały "kustomy"!!
Ja chcę auto-phoenix i auto-potion xDD
już wiem co ma yuna. evade&counter ;]
disaster

Post autor: disaster »

hej, zeby nie bylo staralem sie wyszukac ale nic nie znalazlem, otoz mam problem ze zdobycciem animy, jestem tuz przed wejsciem do sin`a i chcialem sie troszke pobawic, niestety nie odkrylem wszsytkich skarbow w swiatyniach i nie zapalaja mi sie wszystkie "znicze". problem polega na tym ze cofajac sie do tych swiatyn droge zagradzaja mi darkaeony (ktorych pokonanie nadal nic nie daje) lub kolesie ostrzegajacy mnie przed wejsciem, jak mozna sie do tego dobrac bo czytalem ze mozna. dzieki.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”