FFX POMOC, część druga
Moderator: Moderatorzy
-
wladziu
Witam;
bardzo przepraszam ale kompletnie nie rozumiem opcji szukania na tym forum, wpisuję przykladowo AIRSHIP i szukam, a ten mi wyswietla przykladowo caly dzial " HELP!! Jak przejsc grę/ zdobyc cos " ... a tam jest poza 140 stron do przejrzenia
wiec ladnie proszę pomozcie, bo mam takie pytanko jak zdobyc cos takiego jak hastaga czy chociaz slow ... gralem juz raz z solucją i zbieralem co sie dalo a hastagi nie widac, tak samo nie mam Bio ...a wedlug solucji powinienem je juz dawno miec
aaa ... i jeszcze pytanko czy wybranie standardowego/ zaawansowanego GrIDU na poczatku gry ma wplyw na rozwijanie umiejętnosci typu bio itp.??
bardzo przepraszam ale kompletnie nie rozumiem opcji szukania na tym forum, wpisuję przykladowo AIRSHIP i szukam, a ten mi wyswietla przykladowo caly dzial " HELP!! Jak przejsc grę/ zdobyc cos " ... a tam jest poza 140 stron do przejrzenia
wiec ladnie proszę pomozcie, bo mam takie pytanko jak zdobyc cos takiego jak hastaga czy chociaz slow ... gralem juz raz z solucją i zbieralem co sie dalo a hastagi nie widac, tak samo nie mam Bio ...a wedlug solucji powinienem je juz dawno miec
aaa ... i jeszcze pytanko czy wybranie standardowego/ zaawansowanego GrIDU na poczatku gry ma wplyw na rozwijanie umiejętnosci typu bio itp.??
Hastega jest na trasie Tidusa tzn w lewym górnym rogu standardowego Gridu. Tak jego wybór ma znaczenie, w Expercie est mniej wolnego miejsca i szybciej się uczy danych zdolności, ale jeśli myślissz o darkacxh to nieprzydatny jest expert
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
-___-' OMG a załóżmy, że zamiast AIRSHIP szukasz czegoś o 7777 w FF VII to musisz zrobić to tak:wladziu pisze:Witam;
http://img107.imageshack.us/img107/9941/3452352su7.jpg
"Pokaż wyniki jako: Posty" i po kłopocie.
-
Antari18
Witam
Słuchajcie mam pytanie (pewnie potraktujecie mnie jak nooba ale plx help!)
Po wizycie w Baaj Temple okazało się że muszę jeszcze aktywować parę posągów w poszczególnych świątyniach. Zacząłem od tej w Besaid. I tu Zonk!!! Muszę walczyć z Dark Aeonem Valeforem. Przeczytałem że ma on 800 000 hp więc ja z moimi postaciami mogę się schować. Czy jest jakiś sposób na dotarcie do świątyni w Besaid bez konieczności walki z Dark Aeonem Valeforem?? To samo tyczy się świątyni w Macalania. Czy można jakoś uniknąć tych walk???
Słuchajcie mam pytanie (pewnie potraktujecie mnie jak nooba ale plx help!)
Po wizycie w Baaj Temple okazało się że muszę jeszcze aktywować parę posągów w poszczególnych świątyniach. Zacząłem od tej w Besaid. I tu Zonk!!! Muszę walczyć z Dark Aeonem Valeforem. Przeczytałem że ma on 800 000 hp więc ja z moimi postaciami mogę się schować. Czy jest jakiś sposób na dotarcie do świątyni w Besaid bez konieczności walki z Dark Aeonem Valeforem?? To samo tyczy się świątyni w Macalania. Czy można jakoś uniknąć tych walk???
http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=19 czasami czuję się jak google..Antari18 pisze:1. Zdobyłem Rusty Sword i chciałem zamienić go na Masamune więc udałem się do Mushrom Road tak jak było napisane w opisie. Następnie odnalazłem kamień (posąg jakiegoś wojaka) wepchnąłem Rusty Sword do środka i nic!!! Pojawił się jedynie jakiś znak na skale obok. Kiedy do niej podejdę to pisze tylko "It won't open". Co mam zrobić dalej żeby dostać Masamune??
Edit:
Z tym oto lustrem udaj się jeszcze raz do "jakiegoś znaku"
Bez sie nie da, Zanmatem trzeba ściąć..Antari18 pisze:2. Po wizycie w Baaj Temple okazało się że muszę jeszcze aktywować parę posągów w poszczególnych świątyniach. Zacząłem od tej w Besaid. I tu Zonk!!! Muszę walczyć z Dark Aeonem Valeforem. Przeczytałem że ma on 800 000 hp więc ja z moimi postaciami mogę się schować. Czy jest jakiś sposób na dotarcie do świątyni w Besaid bez konieczności walki z Dark Aeonem Valeforem?? To samo tyczy się świątyni w Macalania. Czy można jakoś uniknąć tych walk???
"Wstąp do armii, zwiedzaj świat, spotykaj interesujących ludzi i zabijaj ich."
"Wybieramy sobie przyjaciół, wybieramy wrogów, ale Bóg daje nam sąsiadów."
-
Antari18
lol wiem skasowałem już to niestosowne pytaniePiter pisze:http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=19 czasami czuję się jak google..
hmm to jakiś atak Yojimbo, tak?? Poczytam więcej w Krypcie.Piter pisze:Zanmatem trzeba ściąć..
Wiem że to lamerskie pytania ale mam tę grę dopiero od tygodnia.
nomAntari18 pisze:hmm to jakiś atak Yojimbo, tak?? Poczytam więcej w Krypcie.
Wiem że to lamerskie pytania ale mam tę grę dopiero od tygodnia.
czytaj, kolejność jest taka:
najpierw szukasz na stronie, jak nie ma to szukasz jeszcze raz, jak naprawdę ni ma to pytasz ;]
więc czytaj i nie mów że to lamerskie pytania bo każdy z nas miewał początki, gorsze bądź lepsze zależy ;]
"Wstąp do armii, zwiedzaj świat, spotykaj interesujących ludzi i zabijaj ich."
-
Antari18
Powiem szczerze że z początku nie mogłem się przekonać ale potem wsiąkłem bez reszty :DSyriusz15 pisze:Przede wszystkim cieszę się , że Final Fantasy X wciąż ma nowych fanów
Hmm... w krypcie czytałem co innego.Syriusz15 pisze:Zanmato to overdrive aeona - Yojimbo
Zanmato (zabija każdego wroga) jest w sumie losowe - ja zapłaciłem mu 666 gil i zciął po 7 razie Dark Velefora... Informacje na Krypcie to tylko wyjaśnienie działania jego algorytmu.
Czyli
płacisz Yojimbo
jak zrobi Zanmato to ok
jak nie - kaplica i dajesz Load przed np. D. Veleforem. Oczywiście jak mu zapłacisz np. 1500000 gil jest wieksze prawdopodobieństwo, ze sieknie z Zanmato niż przy 666 ale IMO nie opłaca sie tyle bulić. Overdrive Yojimbo tylko zwiększa prawdopodobieństwo tego ataku...
Czyli
-
Antari18
-
Bucher444
witam,
mam mini problem którego sam nie umiem rozwiązać
no więc, chodzi mi o animę, mam aktywowane 4 posążki, zostaje ten z kilika i z zanarkand i tu mój problem
jak idę do kilika temple to przed światynią stoi dwóch matołów i nie chcą mnie wpuścić
co zrobić żeby tam wejść oraz drugi problem, jak zdobyć "skarb" z zanarkand cloister of trials?
z góry dziękuję :*
mam mini problem którego sam nie umiem rozwiązać
z góry dziękuję :*
- Go Go Yubari
- Ifrit

Nie dawaj buziaczków obcym ludziom na obcym forum, bo tutaj mało kto się przyznaje do homoseksualizmu lub zainteresowania cyberkiem -_-Bucher444 pisze::*
http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=2 Poza tym wiele Ci nie pomogę, bo zawsze miałam Ifrita od początku.
Co do Zanarkand. Musisz zdobyć skarb, a do tego celu musisz "zapalić" WSZYSTKIE białe kwadraty (w obu pomieszczeniach). Banał. Tylko nie jedź windą w dół i nie wpadaj na pomysł zobaczenia miejsca walki z Yunalescą, bo dorwie Cie Dark Bahamut i rozgniecie.
http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=41Bucher444 pisze:jak idę do kilika temple to przed światynią stoi dwóch matołów i nie chcą mnie wpuścićco zrobić żeby tam wejść
Czyli musisz obejrzeć tą scenke z Miką na Highbridge - wtedy bedziesz miał ponowny dostęp do wszystkich świątyni (w tym do kilika temple) bo nie bedziesz już ZUYm heretykiem.Krypta pisze:Trzeba się jeszcze skonsultować z Measterem Miką. Porozmawiaj z Cidem, który zabierze cię na Highbridge. Załatw co trzeba i wróć na statek.