FFX POMOC, część druga
Moderator: Moderatorzy
Mam pytanie ,poniewaz nie ma na nie odpowiedzi w krypcie. Jak zdobyc skarb w cloister of trials Zanarkand? Problem w tym ze wszystkie inne cloistery zaczynalo sie od poczatku i moglem znalezc latwo skarb, a ten jest juz ukończony kiedy tam wchodze ponownie,tylko tego mi brakuje zeby zdobyc anime :)Probowalem ale nie moge tego rozkminic za cholere
witam ponownie
...
zaraz po pokonaniu ANIMY jest taki lodowy pokój gdzie za pomocą lodowych spher ( macalania sphere itp) trzeba sobie zbudowac most do przejścia ... no i takowy most zbudowalem ale chcąc zdobyc LUCK SPHERE cos mi sie knocilo bo po zebraniu owej sfery nie moglem aktywowac ostatniej plyty lodowej ktora mi pozwoli przejsc przez korytarz i pojsc dalej ...
wiec ucieklem sie do solucji, lecz niestety okazalo sie ze niejestem az taki nieudolny bo postepując z solucją dzieje sie dokladnie to samo co mialem wczesniej, czyli:
ladnie buduje sobie kompletny most z lodu, po którym moge przejsc ale wychodze na górę chcę jeszcze zdobyc LUCK CASE i w tym celu wlaze na ten kwadratowy punkcik, który odswieza mi sytuacje a dokladniej polozenia tego filaru malego co go sie przesuwa w celu zniszczenia lodowej bryly ... i problem jest taki ze jak juz zdobede luck case to nie moge aktywowac ostatniej plyty lodowej ( chce zauwazyc ze przed zebraniem LUCK CASE aktywowanie tej plyty to proscizna, wkladam bryle lodową w jeden z trzech filarów ... i wszystko gra)
oczywiscie mogę sobie olac LUCK SPHERE i spokojnie przejsc przez kompletny korytarz ... no ale wiadomo ze LUCKE SPHERE by sie przydalo
wprawdzie w solucji nie bylo nic na ten temat, ale czu nie trzeba jakos wykorzystac tej zielonej sphery przypadkiem ... ?
wiec prosze o helpa, staralem sie wyjasnic sytuacje jasno i klarownie

zaraz po pokonaniu ANIMY jest taki lodowy pokój gdzie za pomocą lodowych spher ( macalania sphere itp) trzeba sobie zbudowac most do przejścia ... no i takowy most zbudowalem ale chcąc zdobyc LUCK SPHERE cos mi sie knocilo bo po zebraniu owej sfery nie moglem aktywowac ostatniej plyty lodowej ktora mi pozwoli przejsc przez korytarz i pojsc dalej ...
wiec ucieklem sie do solucji, lecz niestety okazalo sie ze niejestem az taki nieudolny bo postepując z solucją dzieje sie dokladnie to samo co mialem wczesniej, czyli:
ladnie buduje sobie kompletny most z lodu, po którym moge przejsc ale wychodze na górę chcę jeszcze zdobyc LUCK CASE i w tym celu wlaze na ten kwadratowy punkcik, który odswieza mi sytuacje a dokladniej polozenia tego filaru malego co go sie przesuwa w celu zniszczenia lodowej bryly ... i problem jest taki ze jak juz zdobede luck case to nie moge aktywowac ostatniej plyty lodowej ( chce zauwazyc ze przed zebraniem LUCK CASE aktywowanie tej plyty to proscizna, wkladam bryle lodową w jeden z trzech filarów ... i wszystko gra)
oczywiscie mogę sobie olac LUCK SPHERE i spokojnie przejsc przez kompletny korytarz ... no ale wiadomo ze LUCKE SPHERE by sie przydalo
wprawdzie w solucji nie bylo nic na ten temat, ale czu nie trzeba jakos wykorzystac tej zielonej sphery przypadkiem ... ?
wiec prosze o helpa, staralem sie wyjasnic sytuacje jasno i klarownie
Po otwarciu przejscia, zdobycia dest. sphere i wzieciu skarbu po prostu musisz jeszcze raz od poczatku otworzyzc główne przejście. Jak jedna z głównch sfer znalazla się na lodowcu, to jeszcze raz z góry spuszczasz piedestał by się wmontowała i potem resetujesz go na dole...
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
no lipa jest taka ze jak po zebraniu LUCK SPHERE wychodze na góre ... resetuje górną platforme i popycham piedestał z włożoną MACALANIA SPHERE ... to wtedy piedestal leci na dół ... zatrzymuje sie na tej bryle lodowej i nie aktywuje platformy lodowej do przejscia ... i nic z tego nie mam ... bo jak zresetuje dolną platforme to wtedy mi platforma z MAcalania sphere znajduje sie na znowu na dole
ehhh .... ale poproboje jeszcze
ehhh .... ale poproboje jeszcze
- Go Go Yubari
- Ifrit
http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=40 a tu zerkałeś?
Ja zapłaciłam Yojimbo 2 i pół miliona, zeby wykonał Zanmato na Dark Ifricie, więc pewnie za Dark Valefora chce cos około - 1.5 - 2 milionów.

Ja zapłaciłam Yojimbo 2 i pół miliona, zeby wykonał Zanmato na Dark Ifricie, więc pewnie za Dark Valefora chce cos około - 1.5 - 2 milionów.
Mam do Was pytanko o zbroje w FFX, co byście wybrali:
Auto-haste, Auto-Phoenix, Ribbon i:
Auto-Potion (x-potiony) czy Auto-Protect??
Co się bardziej przydaje, chcę stworzyć w miare uniwersalne zbroje, tak żeby powalczyć z dark aeonami no i innymi stworkami gr. malboro i takie ktore zadaja zwykle fizyczne obrazenia).
I czy auto procect warto wsadzić gdy postacie będą miały 9999 hp? Czy dużo jest potworków (wszystkich łącznie ttymi z MA), które zadają ponad 9999 dmg mając na sobie Auto-Protect?
Auto-haste, Auto-Phoenix, Ribbon i:
Auto-Potion (x-potiony) czy Auto-Protect??
Co się bardziej przydaje, chcę stworzyć w miare uniwersalne zbroje, tak żeby powalczyć z dark aeonami no i innymi stworkami gr. malboro i takie ktore zadaja zwykle fizyczne obrazenia).
I czy auto procect warto wsadzić gdy postacie będą miały 9999 hp? Czy dużo jest potworków (wszystkich łącznie ttymi z MA), które zadają ponad 9999 dmg mając na sobie Auto-Protect?
polecam auto-protect. auto-potion przydaje sie na penance, ale do tej walki musisz miec specjalna zbroje.uwazam ze zestaw auto-haste, protect, phoenix + ribbon to najbardziej uniwersalna zbroja. osobiscie sam mialem taki zestaw i sie spisywal na 6 w potyczkach z dark aeonami....
you need to rise up and personalize your existence you need to wake up and activate the dreams of your soul idle, revolt, hero, your hero is yourself !
Dzięki za odp.
Czyli jednak protect
i przeżywałeś ataki dark'ów? Pytam bo o ile dobrze pamiętam na krypcie w taktyce z jakimiś dark'ami był auto-potion wymagany. A poza tym jak z zadawaniem max. dmg np tidusem (on gdy jest zraniony zadaje mniejsze obrażenia)? Czy przy str 255 nie ma to znaczenia i i tak uderza za 99 999?
A co do Penance to można go przecież pokonać bez zbroi jednym ciosem :D
Czyli jednak protect

A co do Penance to można go przecież pokonać bez zbroi jednym ciosem :D
http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=71gracz81 pisze:A co do Penance to można go przecież pokonać bez zbroi jednym ciosem :D
On ma 12 000 000 - CZYTAJ 12 Milionów HP a nie 12 Tysięcy

"A city dead for a thousand years. A city I had to see with my own eyes.(...)The last chapter in my story.
My thoughts, they kept floating up, and then slipping through my fingers.
Slipping away before I could pin them down with words..." Tidus - FFX
My thoughts, they kept floating up, and then slipping through my fingers.
Slipping away before I could pin them down with words..." Tidus - FFX
- Go Go Yubari
- Ifrit
Inaczej:
OD Wakki, OD Tidusa, OD Animy + OD Magusek, a jeszcze stoi i zipie
No chyba, ze ma się ogromny majątek (ileś milionów Gil) na Zanmato
"Stosując tą strategią po kilkudziesięciu minutach oderwiesz dolny człon Penanca"
Hahahahahaha. Bez zbroi... jednym ciosem.... hahahaha. Musiałam. HAHAHAHAHAHAHA.
OD Wakki, OD Tidusa, OD Animy + OD Magusek, a jeszcze stoi i zipie

No chyba, ze ma się ogromny majątek (ileś milionów Gil) na Zanmato

"Stosując tą strategią po kilkudziesięciu minutach oderwiesz dolny człon Penanca"
Hahahahahaha. Bez zbroi... jednym ciosem.... hahahaha. Musiałam. HAHAHAHAHAHAHA.