Gveir pisze:Dopóki nie wyjdziesz z Battle Square, punkty nie są zerowane. Czyli walcz tak długo aż zdobędziesz 32000 bez wychodzenia z Battle Square i masz już swój upragniony Limit.
Bóg zapłać dobry człowieku..Niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi:D
Prawdopobnie tak. Wykonaj miniquesta Safe w Shinra Mansion i tam poza summon materią i 4 Limitem Red XIII bedzie tez Key to the Basement. Idziesz po Vincenta gadasz z nim i kiedy bedziesz probowal wyjsc powinien Cię zatrzymac i się do Ciebie dołączyć.
Ja mam taki kłopot mam Chocobo Wonderful klasy S i Great z Rocket klasy A i kiedy daje mating cały czas wychodzi mi żółty a nie czerwony albo niebieski.Jakiego mam użyć Nuta?
I czy wszystko robie dobrze?Prosze o szybką odpowiedż.
Właśnie też mam problem z chocobosami. Mając samca klasy B i samice klasy C zrobiłem za 1 razem górskiego chocobo. Teraz mając samca klasy S i samice klasy A, nie mogę zrobić rzecznego od kilku godzin. Robię dokładnie tak jak w opisie. Samiec wonderful/samica great (rocket town) i daje Carub Nut. Czy coś w tym opisie jest nie tak? Czy mam pecha i dalej próbować?
Złap inną parkę i skrzyżuj - masz 50% szans, że to będzie parka dająca Blue Chocobo i 50% szans, że da Green Chocobo. Jeśli da Green - próbuj do skutku.
Darkrazor pisze:Właśnie też mam problem z chocobosami. Mając samca klasy B i samice klasy C zrobiłem za 1 razem górskiego chocobo. Teraz mając samca klasy S i samice klasy A, nie mogę zrobić rzecznego od kilku godzin. Robię dokładnie tak jak w opisie. Samiec wonderful/samica great (rocket town) i daje Carub Nut. Czy coś w tym opisie jest nie tak? Czy mam pecha i dalej próbować?
U mnie 100% skuteczności na zielonego albo niebieskiego chocobosa dała krzyżówka great z good. Natomiast wonderful + czarny da goldiego. Już to opisywałem.
U mnie 100% skuteczności na zielonego albo niebieskiego chocobosa dała krzyżówka great z good
Czy 100% to nie jestem pewny ale najlepiej jest krzyżować tak jak napisałeś Wiele osób zaleca krzyżowanie wonderful-great, bo wonderful łatwiej doprowadzić do wysokiej klasy na wyścigach i nie trzeba już później jej/jego trenować żeby dopuścić do czarnego. Jednak z tej kombinacji zielony i niebieski wychodzą dosyć rzadko (no chyba że jak się ma farta to za pierwszym razem ).
"Fear leads to anger... anger leads to hate... hate leads to suffering..."
Cześć wszystkim, mój pierwszy post dotyczy dziwnego problemu w FF VII
Otóż stoje w miejscu gdzie powinna zaatakować mne Yuffie czyli pomiędzy trzema (jak by to powiedzieć) kępkami lasu, jeden zarośnięty przy dosyć wysokiej górze, jeden malutki po środku i jeden nieopodal morza. W solucji pisze że gdy będę miał farta Yuffie mnie zaatakuje a poźniej porozmawia :D Problem w tym ze, gonie po tych buszach jak głupi i cały czas mam styczność jak nie z jakimiś robalami to z 3 teamowym zespołem ptactwa i tak w kółko I może mi ktoś powiedzieć gdzie jest ta Yuffie
Hideo@Japan pisze:I może mi ktoś powiedzieć gdzie jest ta Yuffie
Yuffie można spotkać w każdym, dosłownie w każdym lesie w grze. Nawet tym pierwszym, niedaleko Junon. Po prostu musisz mieć fuksa i na nią trafić ;] Pamiętam, że kiedy próbowałem ją znaleźć w tym pierwszym lesie minęła dokładnie godzina, zanim się pojawiła i mogłem ją zrekrutować po jej pokonaniu ;] Cierpliwości więc i walcz, aż ją znajdziesz.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...