FFX POMOC, część druga

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Nie zbiera się leveli -_- (w ogóle co to jest zbieranie). Jak dostajesz możliwośc poruszania się po SG, to nie musisz tego od razu wykorzystywać, o to Ci idzie?
Argo pisze:Ja sie pytam jak moge je zbierac i jednoczesnie systematycznie poruszajac sie po sphere gridzie ?
Nie możesz.
I czy to jest normalne ze po przejsciu tylu godzin mam tak niskie levele ?
W FFX NIE MA LEVELI jako takich. Możesz mieć kiepskie statystyki i mało umiejętności, ale nie ma podziałki na levele, dlatego można każdą postacią przejść całą siatkę SG.
JaBlam
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

Post autor: JaBlam »

Nemezis , ja mam do Ciebie w takim razie kilka pytan:

1. Czy Sfery Lev.4 dostane tylko w skrzynce w Omega Ruins i po pokonaniu Omegi ? Czy moge je jeszcze gdzieś znalezc?

2. Jesli nie posiadam jeszcze dodatkowej dopalki dla Tidusa (nie mam cierpliwosci do tego wyscigu) ani dla Kimhariego to czy wykorzystujac Overdrive Rikku - All9999 oznacza ze ciosy zadawame kazda bronia beda zadawaly po 9999 ?

3. Jestem na etapie walki z glowa SIna, a jak popatrze na HP moich postaci to oscyluja w granicach 3000-4000. Nie unikalem walk i spedzilem troche czasu w OR rozwalajac co lepszych wrogow, zostawiajacych po kilkanascie tysiecy AP. Czy aby uzyskac po 9999 HP dla postaci oznacza, ze po prostu potrzeba duuuuzo przeciwnikow i duuuzo godzin spedzonych na siekaniu ich czy cos pominalem?

No i chyba ostanie pytanie pytanie, ktore juz poruszalem na forum Blitzball ale Ivy wspomniala zeby zadac je tutaj. Mam na przyklad pelnego Celestial Weapon Wakki, Jego HP wynosi ponad 3000 , MP powyzej 100. Ciosy ktore zadaje przeciwnikow to mniej wiecej 3000 HP. Przejrzalem krypte ale nadal nie wiem, co musze zrobic zeby te obrazenia byly wieksze? (stosowalem sie do rady z krypty i uzywalem tez broni z Breakl Damage - ciagle malo)

Dzieki za odpowiedzi
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

JaBlam pisze:1. Czy Sfery Lev.4 dostane tylko w skrzynce w Omega Ruins i po pokonaniu Omegi ? Czy moge je jeszcze gdzieś znalezc?
http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=60
http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=63
http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=29
JaBlam pisze:2. Jesli nie posiadam jeszcze dodatkowej dopalki dla Tidusa (nie mam cierpliwosci do tego wyscigu) ani dla Kimhariego to czy wykorzystujac Overdrive Rikku - All9999 oznacza ze ciosy zadawame kazda bronia beda zadawaly po 9999 ?
Rikku ma tylko 1 OD - Mixy.
Jeżeli broń ma ta umiejętność, to tylko ta bronią będzie to robiła.
JaBlam pisze:3. Jestem na etapie walki z glowa SIna, a jak popatrze na HP moich postaci to oscyluja w granicach 3000-4000. Nie unikalem walk i spedzilem troche czasu w OR rozwalajac co lepszych wrogow, zostawiajacych po kilkanascie tysiecy AP. Czy aby uzyskac po 9999 HP dla postaci oznacza, ze po prostu potrzeba duuuuzo przeciwnikow i duuuzo godzin spedzonych na siekaniu ich czy cos pominalem?
Najlepsze do treningów są: Omega Ruins i Monster Arena. Tyle, że na Arene trzeba mieć uber equip.
JaBlam pisze:Ciosy ktore zadaje przeciwnikow to mniej wiecej 3000 HP. Przejrzalem krypte ale nadal nie wiem, co musze zrobic zeby te obrazenia byly wieksze?
Pakowac postać. CW nic ci nie da jak masz słabą postać. Musisz pakować mu w atak etc. Jak dojdziesz do końca jego sciezki, weź ściezkę Aurona.
No i jeszcze to może Ci się przydać:
http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=65
JaBlam
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

Dzieki Nemezis. Nie wiem dlaczego przegapilem te liste ktora mi podalas. Moze dlatego ze akurat nie spodziewalem sie ze i sfery beda tam wstawione.

Teraz jeszcze jedna kwestia. Zdobylem ostateczna bron Rikku z mozliwoscia Gillionaire, bylem tez w OR i probowalem walki z tym monsterem ze skrzyni. Na poczatku zadalem po kilka ciosow kazda z postaci a potem przywolywalem Aeona zeby dobil. Niestety mialem 9 walk i w zadnej nie dostalem owych 100.000 jak to w krypcie bylo podane. Cos robie zle?

Acha.. Plotka odnosnie kaktusa larra) jest prawdziwa. Korzystajac z dwoch lejow mozna w ciagu 4 sekund dojsc do kaktusa bez zadnego problemu. Na poczatku poczytalem sobie w Krypcie i widze : Trudne,Trudne,Trudne. Najtrudniej bylo zaczac , jak juz pierwszego zdobylem to pozostale bez skuchy (oprocz tego ze skrzyyniami) , wiec chyba najwieksza trudnosc sprawia odnalezienie kaktusow niz ich podchodzenie :)
Awatar użytkownika
King VERMIN!
Cactuar
Cactuar

Post autor: King VERMIN! »

Musisz pakować mu w atak
Konkretnie chodzi o STR.

JaBlam - krótka piłka, jeśli chcesz przypakować drużynkę musisz jechać do Omegi, jest to najlepszy i najszybszy sposób. Jeśli sobie pobiegasz po Omega Ruins dajmy na to 3-6 godzin to WYRAŹNIE odczujesz różnicę ;) Jest też dodatkowy sposób na exp, mianowicie przedmioty z double ap. Takie cacuszko zwiększe ilość zdobywanego doświadczenie o dwa razy, jak połączysz to ze spacerkiem na Omedze, to będziesz wyciągać 3-6 poziomy na walkę, co jest b. dużo. Wakka ma już w swoim Celestial Weapon double AP, ja grałem Yuną, więc ona w swojej Nirvanie też miała, dla Tidusa musiałem załatwić. Miecz dla Tidusa z Double Ap, jest w Sanubia Sands. Idź do Cida, weź na "Search" i zacznij jeździć po Bikanel kursorkiem i wciskać "X". Tyle ;)
JaBlam
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

Mam miecz 2xAP dla Tidusa i bron Celetial dla Yuny tez (dla Aurona i Rikku oraz Wakki rowniez).... Po prostu w krypcie pisalo ze mozna dostac nawet 100.000 pokonujac skrzynke w OR majac celestial dla Rikku ale niestety.. u mnie bite 5000 non stop... Wiecej dostaje jak walcze z innymi dziwadlami bo nawet 20.000 sie dostaje. No nic.. widocznie Final Fantasy to gra na czas..Zeby podpakowac trzeba siedziec siedziec i siedziec.. Szkoda bo troche nuzace sie wydaje.

Hahah zapomnialem napisac: Postanowilem zdobyc bron dla Rikku na etapie rozwalania Sina, no i dochodze do tego 9tego kaktusa ktory rzekomo mial byc na pokladzie statku. Jakiez moje zdziwienie bylo kiedy po wejsciu na poklad zamiast oczekiwanego kaktusa zobaczylem rozwarta paszcze Sina :) (Kazdy z was tak mial? ) . Wkurzony jak nie wiem co uzylem Magusek a one raz dwa trzy i zrobily porzadek. Nie lubie uzywaz Aeonow no ale skoro nie mozna inaczej w zlosci... Wracam w takim razie do Omegi i bede probowal rozwalac potworki i punktowac druzyne. W miedzyczasie pokonalem denerwujacego Seymura i wreszcie odeslalem go do wszystkich diablow. Na starcie z Jechtem chyba jeszcze jestem za slaby. Nie chce liczyc na pomoc Jojimbo bo to chyba nie ma sensu. ZObaczymy.
Awatar użytkownika
King VERMIN!
Cactuar
Cactuar

Szkoda bo troche nuzace sie wydaje
Wiesz, zbieranie Celestial Weapons i pakowanie drużyny nie jest potrzebne do tego aby ukończyć główny wątek. Te rzeczy robi się tylko do Dark Aeonów i Penance, również dla stwórków na Monster Arenie z działu Original. Nużące to jest dopiero dobijanie postaci do statystyk 255, a co za tym idzie? Walka aby uzyskać sferki aktywujące i szukanie stworów, aby móc walczyć z delikwentem które ci owe sferki daję. Jednak satysakcja z następnego pokonanego Aeona wynagradza to :wink:

Z Sinem zaś ciekawą miałeś przygodę :wink:

Jeśli zaś idzie o kasę, leć do Omegi, a ręcze Ci głową, że szybko się wzbogacisz, nie chodzi o samą kasę, ale jeszcze o bronie które sprzedaż, małą fortunkę uzbierasz napewno :wink: Więc migiem do Omega Ruins, pakuj się i idź porozmawiać z Omega Weapon, będzie to sprawdzian twojej nowej, napakowanej drużynki :wink:
Final

Post autor: Final »

........Kiedy zacząłem grać w FFX dostrzegłem małe trudności z tym związane (np.blitzball, bossowie późniejsi a nawet niektóre rozwidlenia dróg które zawsze pójdę w dobrą stronę ale nawet nie zebiorę skrzynek z tej złej :D).Więc to jeszcze przejdzie, mam problem z dwoma tandetnymi pytaniami :

1.Co daje pokonanie Belgaminę(nie wiem jak to się pisze :p, ale jest to babka która zawsze stoi w jakiejś tam lokacji i mierzymy się na aeony).Problem w tym że już jedną ominąłem(tą w "thunder plain" bo chciałem sobie zasaveować ale po powrocie już jej tam nie było).Jedną pokonałem ale nie wiem jak ona nam pomaga.

2.Chdzi też o "thunder plain".Kiedy chce mieć ostatnią broń dla lulu to nie mogę ominąć 200 błyskawic.Po prostu zaczynam wątpić czy w ogóle jest to wykonalne(ale jest bo wiem że po niej magia jest za 1 MP).Więc są jakieś sposoby by jak najłatwiej to omiąć? albo żeby było jakieś odliczanie w danym momęcie żeby wcisnąć x?.Miałem raz 198 ale wyślizgnął mi się pad i dalej już nie dochodzę(3 dzień :p).Proszę o jakieś rady(tą lokacje już znam na pamięc :p)
Awatar użytkownika
King VERMIN!
Cactuar
Cactuar

Więc są jakieś sposoby by jak najłatwiej to omiąć?
Nie ma. Na Kypcie jest jedynie mapka z miejscami gdzie najwięcej wali piorunów, wiec mozesz sprobowac poprostu tam gdzie czesciej walą, nie ma innej rady. Dla mnie pioruny wydaly sie dziecinnie proste ;) (może dlatego, że byłem bo blitzballu i wszystko od tamtego momentu wydawało mi się proste - -'')
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Final pisze:Jedną pokonałem ale nie wiem jak ona nam pomaga.
Daje dobry sprzęt. A i tak jest potem możliwość pokonania jej w Remiem Temple.
Final pisze:to nie mogę ominąć 200 błyskawic.
To się bardziej staraj.
JaBlam
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

Dzieki wszystkim za porady i pomoc. O 5 nad ranem udalo mi sie skonczyc Finala X i nareszcie zobaczylem zakonczenie gry. Walka z ostatnim przeciwnikiem Yevonem doprowadzila mnie do bialej goraczki, bo chociaz sciagalem Auronem po 16tys to i tak trwalo to dobra godzine. Teraz jak juz przesledzilem wszystko co mialem, moge zajac sie pakowaniem postaci, zmierzyc sie w OR i MA. Swoja droga myslalem ze takie rzeczy jak CWeapons sa raczej niezbedne do ukonczenia gry, a tu sie okazalo ze to wcale nie jest regula. Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
King VERMIN!
Cactuar
Cactuar

Walka z ostatnim przeciwnikiem Yevonem doprowadzila mnie do bialej goraczki
Popełniłeś mały błąd w takim razie. Trzeba było rzucić na niego status Zombie i sam by się wykończył :wink: Inna sprawa, że u mnie walka z Yu Yevon "trwała" jeden strzał. Wiesz, pięc dziewiątek robie swoje ;)
JaBlam
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

No ja rzucilem na niego Reflect wiec jak rzucal te swoja Gravije to sam sobie zabieral 9999 no ale potem dawal curage 5600 i 2 pagody nastepne 3000 dlatego troche trwalo. A potem zaczalem rzucac Rikku wszystkim co popadnie, Gemami, Elementami, miksowalem najrozniejsze swinstwa bo przeciez i tak na niewiele sie potem zdaly:)

Swoja droga troche glupio bo gre mialem od momentu kiedy sie ukazala. Byla co prawda na piracie i i tak kosztowala mnie mase pieniedzy, ale innej mozliwosci nie mialem (Kupilem FFX zanim jeszcze konsole kupilem! ). A teraz ze 2 miesiace temu znalazlem Finala X za 39.90zl w Krakowskim Hipermarkecie , kupilem i zaczalem zabawe od poczatku i tym razem dobrnalem do konca.
robertolol13

Post autor: robertolol13 »

kto mi powie jak mozna dostac ostatni skarb ze swityni ze zenerkend?mam juz wszystkie ale co do tego to nie mam pojecia.
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Rozwiaz Quest z kwadratami.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”