FFX POMOC, część druga
Moderator: Moderatorzy
- Go Go Yubari
- Ifrit
- King VERMIN!
- Cactuar
Głupoty piszesz. Jak już się wzmacniać to wzmaniać, aby sobie postacie podszkolić, najlepiej lecieć do Omega Ruins.SMierc pisze: Jeżeli masz AirShipa to poleć sobie do Zanarkand Ruins
Tam powinienes szybko nabic troche AP.
Albo idz na Sanubia Desert na wyspie Bikanel
I tam walcz z Wielkim Robakiem ( nie pamietam jak sie nazywa )
Albo z Cactuarami.
- King VERMIN!
- Cactuar
A ja mam do was takie pytanie... 
Bo gram w FFX po raz pierwszy i lecę tak trochę na szybko żeby zebrać wszystkie słowniki Al Bhed i potem zacząć grac od nowa żeby od początku moc wszystko ładnie czytać i rozumieć...
I teraz jestem na etapie posiadania 25 słowników i brakuje mi tylko 1 ostatniego z omega ruins... I tu właśnie jest moje pytanie gdyż jestem w dokładnie w Calm Lands i mam dopiero wyruszyć dalej a do Omega ruins mogę się dostać dopiero posiadając statek... I nie wiem czy jest sens bo lecieć po ten ostatni słownik teraz czy po prostu zacząć grac od nowa już teraz i w następnej grze zdobyć ten ostatni słownik już w Omega Ruins na końcu... A mam taki dylemat ponieważ wiem że za zebranie wszystkich jest ładna nagroda 99 Underdogs Secret
I właśnie się wacham bo nie wiem czy ten słownik gdzieś na początku Omega Ruins jest czy gdzieś daleko zarazem nie wiem czy tan nagroda mi się przyda przed Omega Ruins czy nie... Bo od tego teraz momentu do zdobycia tylko tego ostatniego słownika może mi zająć sporo niepotrzbnego czasu gry który ostatnio niestety mam strasznie ograniczony 
Będę bardzo wdzięczny za podpowiedz

Bo gram w FFX po raz pierwszy i lecę tak trochę na szybko żeby zebrać wszystkie słowniki Al Bhed i potem zacząć grac od nowa żeby od początku moc wszystko ładnie czytać i rozumieć...
I teraz jestem na etapie posiadania 25 słowników i brakuje mi tylko 1 ostatniego z omega ruins... I tu właśnie jest moje pytanie gdyż jestem w dokładnie w Calm Lands i mam dopiero wyruszyć dalej a do Omega ruins mogę się dostać dopiero posiadając statek... I nie wiem czy jest sens bo lecieć po ten ostatni słownik teraz czy po prostu zacząć grac od nowa już teraz i w następnej grze zdobyć ten ostatni słownik już w Omega Ruins na końcu... A mam taki dylemat ponieważ wiem że za zebranie wszystkich jest ładna nagroda 99 Underdogs Secret

Będę bardzo wdzięczny za podpowiedz

Najbardziej sensownym rozwiazaniem jest zebranie ostatniego słownika i ukończenie gry za tym przejściem. Przecież po zebraniu większości słowników można się domyśleć, o czym mówią Al-Bhed- brakuje tylko kilku liter. Jak już przejdziesz grę do końca to zacznij od nowa i przejdź do momentu, do którego rozmowy Al-Bhed były dla Ciebie niezrozumiałe. IMO nie ma potrzeby przerywania gry na tym etapie tylko z tego powodu, bo akurat al-Bhed nie mówią nic, co by było absolutnie niezbędne do zrozumienia fabuły (szczególnie że masz ograniczony czas na przejście FFX). Sama nagroda za wszystkie zebrane słowniki w sytuacji, gdy przerywasz grę i zazynasz od nowa, i tak jest bez znaczenia, ponieważ w New Game nie zostaną ci przedmioty z poprzedniej gry.
Witam. Mam pytanie, przeszedlem juz ponad polowe gry, i chcem zdobyc celestial weapons,zeby wrocic sie do Macalanii, musze tam pojsc "ręcznie"? czyli wracac sie tyle klocków o wlasnych nogach, czy jest jakas inna mozliwosc, np jakos zaznaczyc na mapie Macalanie i przeniesc sie tam?Bo nie mozna tu podrozwac tak szybko jak w poprzednich ff-ach, czyli poruszac sie po mapie swiata.Jeszcze jedno pytanie, Mam juz spory kawalek gry za soba, a moje postacie maja levele bliskie zeru. poniewaz ciagle poruszam sie po sphere gridzie wykorzystujac levele,czy na tym polega ta gra?Czy mozna jakos zachowac te levele i zbierac je ?? Z gory dzieki za odpowiedz !!Jest to dla mnie wazne
Ostatnio zmieniony sob 11 lis, 2006 13:00 przez Argo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Go Go Yubari
- Ifrit
W połowie gry, to znaczy gdzie? Chociaż wnioskuję, że nie dotarłeś do Zanarkand. Dojdź tam, zrób co trzeba, a rozwiąże się Twój problem "nogami czy nie".
Nie można. Dopiero po Zanarkand.Argo pisze:np jakos zaznaczyc na mapie Macalanie i przeniesc sie tam?
Poczytaj sobie. http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=59Argo pisze:Mam juz spory kawalek gry za soba, a moje postacie maja levele bliskie zeru. poniewaz ciagle poruszam sie po sphere gridzie wykorzystujac levele,czy na tym polega ta gra?
Ostatnio zmieniony sob 11 lis, 2006 18:48 przez Go Go Yubari, łącznie zmieniany 3 razy.
Poczytaj sobie. http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=59
Tam nie ma odpowiedzi na moje pytanie , jest napisane ze , s-levele sa potrzebne do poruszania sie, i do tego je wykorzystuje. Ja sie pytam jak moge je zbierac i jednoczesnie systematycznie poruszajac sie po sphere gridzie ? I czy to jest normalne ze po przejsciu tylu godzin mam tak niskie levele ?
Tam nie ma odpowiedzi na moje pytanie , jest napisane ze , s-levele sa potrzebne do poruszania sie, i do tego je wykorzystuje. Ja sie pytam jak moge je zbierac i jednoczesnie systematycznie poruszajac sie po sphere gridzie ? I czy to jest normalne ze po przejsciu tylu godzin mam tak niskie levele ?