FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Tom....
eśli zdarzy się, że przekręcimy za mocno i miniemy żądaną liczbę, nie możemy się "cofnąć" i poprawić. Zatem jedyną trudnością jest czułość i prędkość przewijania licznika.
Rób wolno, ale dokładnie.
Ostatnio zmieniony ndz 02 paź, 2005 15:05 przez Sephiria, łącznie zmieniany 1 raz.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

A nie możesz po prostu klikać mnóstwo razy w lewo, a nie przytrzymywać ten klawisz? :roll:

[ Dodano: Nie Paź 02, 2005 16:04 ]
O, i Sephiria mnie wyprzedziła.
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

Post autor: Dante »

Jak masz dojechać np do 59 to zatrzymaj się na 52 i resztę przesówaj metodą... pulsacyjną :P Jak dobrze wszystko zrobisz to na styk zdążysz
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"

V.
tom

Post autor: tom »

:shock: , poskutkowało :p sorry w takim razie za takie głupie pytanie (nie wiem co sie dzieje z ta gra ale jak za pierwszym razem tak robilem to nie otworzyl sie)
nowereguy87

Post autor: nowereguy87 »

a do zero bahamuta to potrzebne są wszystkie huge czy tylko ta z kosmosu? nie to że nie umiem zatrzymac pociągu ale nawet fajnie on wygląda w tym Corel po za tym taka porażka pasuje do życiorysu Barreta :)
Baloo CTW

Post autor: Baloo CTW »

OneWingedAngel pisze:
Ivy pisze:Ufff, nie dawało mi to spokoju, więc przed chwilą własnoręcznie sprawdziłam jak to jest z Ruby'm.
Pokonałam Ultimate Weapon nad Cosmo Canyon i od razu poleciałam nad Gold Saucer - weapona tam nie było. Wróciłam do Cosmo i odwiedziłam Ancient Forest, nie zabierając się jednak za żadne zadania - po minucie powróciłam nad Gold Saucer i Ruby już tam był! Tak więc z całą pewnością należy pokonać Ultimate i zaliczyć wizytę w Ancient Forest, a jeśli Ruby'ego nadal nie ma, to musi to być błąd w grze :]

[ Dodano: Sob Paź 01, 2005 17:10 ]
9 strona. Baloo CTW sprawdzaj czy już niema odpowiedzi.
Err, no mam problem nadal. Wizyta w żabim lesie nie pomogła. Na czym polega w takim razie bug w grze ? Przechdziłem na tych samych płytach kiedyś ff i nie miałem problemu z zlokalizowaniem Ruby'ego. Ktoś wie na czym polega ten fenomen ?
dory

Post autor: dory »

ja nie wiem dokladnie kiedy sie ruby pojawia ale chyba wpierw trzeba pokonac diamond wepona(ten przy midgar)
Najciekawsze jest to ze jeszcze nie pokonalem diamond weapona dopiero zdobylem lodz podwodna i w wodzie jest emerald juz.
A za to ruby nie ma jescze.
Wiem ze jak poprzednio gralem to na 3 dysku jak bylem to ruby byl caly czas obojenie kiedy przyszedlem.

Edit: Apropo bo chyba nikt nie zauwazl tego pytania: Czy ktos ma jakas rade na zrobienie speedsquare na 5000. Ja nawet 3000 nie moge zrobic a co dopiero 5000.
I jescze jedno na speed square jest w pewnym momencie takie duze ufo i bardzo twarde, nie moge go rozwalic. Ile ono daje punktow za rozwalenie i czy jest jakas metoda na rozwalenie tego?
Ostatnio zmieniony ndz 02 paź, 2005 17:04 przez dory, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kairi-chan
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kairi-chan »

co się zmieni jeśli nie zatrzymam pociągu w misji odbicia huge materii w corel? (po za tym że materia ultima kosztuje mnie 50000 i tym że miasto zmienai image).
nie dostaniesz najlepszego limitu dla barreta, mozna go potem kupic ale za bardzo duze pieniadze
Czy do zrobienia master command potrzebuje miec wszystkie enemy skill ?
jezeli chcesz ta materie zdobyc poprzez zabicie emeralda to napewno nie, a drugim sposobem to nie wiem choc wydaje mi sie iz nie trzeba
Da się go jakoś zdobyć w inny sposób czy mogę zapomnieć ?
zapomnij.. ja nawet nie dostalam tego jak mialam barreta w druzynie :/ .. tylko raz to dostalam kiedy barret byl w mojej stałej trójeczce, poza tym to nie : /
dory

A jescze czy jak sie zdobedzie wszystkie enemyskill to sie tworzy kolejna pusta materia enemy skill ?
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

4:
- po walce z Sample HO512
- Beginner's Hall w Junon (na tyłach koszar)
- domek w Forgotten City, ten z łóżkami na których można się przespać
- Zielony Chocobo u chocobo Sage

Na Master Command trzeba mieć: Mime, Steal Throw, Manipulate, Sense, Deathblow, Morph na poziomie Master. Slash All i Double Cut nie wchodzą w jej skład, bo inaczej Master dawałaby zdolności tych materii, a nie daje (2x lub 4x Cut, czy Slash All/Flash)
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
dory

A W-summon, W-Item i W-magic to nie potrzebne sa do master command ?
Awatar użytkownika
Coco
Cactuar
Cactuar

Post autor: Coco »

dory pisze:I jescze jedno na speed square jest w pewnym momencie takie duze ufo i bardzo twarde, nie moge go rozwalic. Ile ono daje punktow za rozwalenie i czy jest jakas metoda na rozwalenie tego?
punktow to ono daje,bo ja pamietam..1000 chyba...
a metoda jest baaardzo prosta:wystarczy nie przyciskac tego przycisku NA CHAMA,tylko tylko spokojnie walic i puszczac klawisz...(ten pasek po lewej nie moze spasc ponizej polowy,jak sie postarasz to sie uda :) )
dory

Dzieki za pomoc z tym.
A udalo cci sie kiedys zrobic to na 5000?
Bo wedlug mnie jest to nie mozliwe...
Awatar użytkownika
Coco
Cactuar
Cactuar

Post autor: Coco »

dory pisze:Dzieki za pomoc z tym
no problem. :)
dory pisze:A udalo cci sie kiedys zrobic to na 5000?
Bo wedlug mnie jest to nie mozliwe...
nie martw sie,moj rekord to chyba 3500...nie wiem jak ludzie to robia ze maja 5000...
dory

Znacie jakies dobre miejsce do szkolenia materii.
Znalazlem 3 miejsca:
1. Zatopiony samolot: ale tam najlepiej mozna zarobic 300 a na dodatek zadko sie ten stwor pojawia. A srednio to jest nieduzo ponad 200.
2. W northen crater chyba z 200-300 (nie liczac magic pot) czyli srednia wyjdzie 250.
3. No i okolice mideel (ten las w okolo) ktore bym obstawail ze sa najlepsze gdyz srednia wychodzi okolo 280 (i walka sprowadza sie nadodatek do jednego slash-all albo czaru z all i potworki nie sa grozne)

(srednie wartosi ktore napisalem to sa za pojedyncza walke)

Czy znacie jakies lepsze miejsca do szkolenia materii??
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”