FFX POMOC, część druga
Moderator: Moderatorzy
Jest jeden zawsze niezawodny sposób - potrenuj 
Zawsze możesz spróbować uprzednio naładować od aeonow, wakki (jak ma attack reeles), tidusa i odpalać pokolei, może zdążysz
Ja do tej pory już byłem na tyle napakowany że padał po kilku hitach...
(Po yunalesce warto zdobyć celestialki i choć trochę się zapoznać z artykułem na krypcie o maxowaniu statsow, przynajmniej siły)

Zawsze możesz spróbować uprzednio naładować od aeonow, wakki (jak ma attack reeles), tidusa i odpalać pokolei, może zdążysz

(Po yunalesce warto zdobyć celestialki i choć trochę się zapoznać z artykułem na krypcie o maxowaniu statsow, przynajmniej siły)
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Witam wszystkich 
Mam owy problem :D może to troche głupie ale prosze o pomoc.
GDZIE NA CALM LANDS JEST KOLO OD KTOREGO MOZNA DOSTAC CHOCOBO ????
Mam AirShipa i poleciałem na Calm Lands sobie raz
Oblazłem we wszystkie możliwe strony i kierunki a tu lipa
Nie ma kolesia
jest tylko jakis inny co mówi mi że te góry czy coś
Nazywane sa "Blizna" ( scar ).
Zawsze możesz sobie troche podtrenowac postacie.
Ja miałem mniej HP i jakoś go rozwaliłem bez problemu.
Zobacz czy uda ci sie go pokonac składem
Auron,LuLu,Wakka a jak nie to weź Yune do składu
I nawalaj Aeonami.

Mam owy problem :D może to troche głupie ale prosze o pomoc.
GDZIE NA CALM LANDS JEST KOLO OD KTOREGO MOZNA DOSTAC CHOCOBO ????
Mam AirShipa i poleciałem na Calm Lands sobie raz

Oblazłem we wszystkie możliwe strony i kierunki a tu lipa
Nie ma kolesia

Nazywane sa "Blizna" ( scar ).
Nie koniecznie.2 tys.? Troche mało... Poza tym HP to nie wszystko- jak masz beznadziejne statystyki to nie pozostaje Ci nic innego jak nowa gra.
Zawsze możesz sobie troche podtrenowac postacie.
Ja miałem mniej HP i jakoś go rozwaliłem bez problemu.
Zobacz czy uda ci sie go pokonac składem
Auron,LuLu,Wakka a jak nie to weź Yune do składu
I nawalaj Aeonami.
szorstki, Jak masz za małe statystyki to skorzystaj z poradnika do NSG (No Sphere Grid)
Będzie najbardziej odpowiedni

Jeśli nie przeszedłeś wyścigu z trenerką, to będzie w północno-zachodniej części Calm Lands. Jeśli jesteś już po tym i masz Airshipa to jest kawałek na południe od centrum C.L.SMierc pisze:GDZIE NA CALM LANDS JEST KOLO OD KTOREGO MOZNA DOSTAC CHOCOBO ????
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
problem mam!!!
Witam wszystkich. Mam problem z duuzym bossem . Mianowicie z sin's head. Ma 140 000 hp i jak wali overdrive to game over. wale w niego cały czas ale nigdy nie moge go zabic!!zawsze ma ponad 90000HP!!co mam robic ??????
- Go Go Yubari
- Ifrit
a) http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=41
b) "
BOSS: Sins Head
HP: 140000
AP: 20000
Zauważysz pewnie pasek Overdrive koło główki Sina. Lepiej żebyś nie musiał/musiała oglądać jak ten atak wygląda. Bo to będzie oznaczało pewny koniec zabawy.
Jeśli nie masz naładowanych Overdive'ów Aeonów to nawet ich nie przyzywaj - jeśli już przyzwiesz jednego to po wykonaniu ataku odwołaj go. "Ręczne" ataki Aeonów mocno ładują pasek Overdrive'a Sin. Sam Sin nie jest specjalnie groźny - ataki zadają poniżej 1000HP i powodują status Zombie i Confuse. Tylko ten ostatni znacząco przeszkadza. W pierwszej fazie bitwy będziesz zbyt daleko, by bezpośrednio atakować przeciwnika - trzy razy zobaczysz tekst "DRAWN TO SIN" zanim będzie możliwość ataku mieczami. Ten czas wykorzystaj na przygotowanie drużyny (czary mary i odpowiedni skład). Gdy już wystarczająco zbliżysz się do przeciwnika od razu wybierz Armour Break. Dopiero następne ataki będą mogły coś zdziałać. I teraz liczy się czas i szczęście - atak i jeszcze raz atak - byle zdążyć przed Overdrive'em. "
c) Masz za mało podpakowane postacie, bo pewnie nie chodziłeś po lokacjach specjalnie dla walk, aby mieć jak najlepsze statystyki, nie zdobywałeś specjalnych uber itemów etc. Ale mogę się mylić, więc jakby co, to sorry.
b) "
BOSS: Sins Head
HP: 140000
AP: 20000
Zauważysz pewnie pasek Overdrive koło główki Sina. Lepiej żebyś nie musiał/musiała oglądać jak ten atak wygląda. Bo to będzie oznaczało pewny koniec zabawy.
Jeśli nie masz naładowanych Overdive'ów Aeonów to nawet ich nie przyzywaj - jeśli już przyzwiesz jednego to po wykonaniu ataku odwołaj go. "Ręczne" ataki Aeonów mocno ładują pasek Overdrive'a Sin. Sam Sin nie jest specjalnie groźny - ataki zadają poniżej 1000HP i powodują status Zombie i Confuse. Tylko ten ostatni znacząco przeszkadza. W pierwszej fazie bitwy będziesz zbyt daleko, by bezpośrednio atakować przeciwnika - trzy razy zobaczysz tekst "DRAWN TO SIN" zanim będzie możliwość ataku mieczami. Ten czas wykorzystaj na przygotowanie drużyny (czary mary i odpowiedni skład). Gdy już wystarczająco zbliżysz się do przeciwnika od razu wybierz Armour Break. Dopiero następne ataki będą mogły coś zdziałać. I teraz liczy się czas i szczęście - atak i jeszcze raz atak - byle zdążyć przed Overdrive'em. "
c) Masz za mało podpakowane postacie, bo pewnie nie chodziłeś po lokacjach specjalnie dla walk, aby mieć jak najlepsze statystyki, nie zdobywałeś specjalnych uber itemów etc. Ale mogę się mylić, więc jakby co, to sorry.
mariancho pisze:Witam wszystkich. Mam "malutki" problem z duuzym bossem. Mianowicie z sin's head. Ma 140 000 hp i jak wali overdrive to game over. Gdy dochodzi do jego overdrive to zostaje mu jeszcze 80 000 hp. Jak mam mu to szybko zbic zanim zobacze napis "game over"?? lol
Czyżby 2 konta od tej samej osoby? Odpowiedź już była - podpakuj się na monster arenie lub odpalaj od pokolei wszystkich aeonów.adrianek418 pisze:Witam wszystkich. Mam problem z duuzym bossem . Mianowicie z sin's head. Ma 140 000 hp i jak wali overdrive to game over. wale w niego cały czas ale nigdy nie moge go zabic!!zawsze ma ponad 90000HP!!co mam robic ??????
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
- Go Go Yubari
- Ifrit
pomoge ci:)
nic ciezkiego... jesli naprawde chcesz wygrac to uzyj pare razy dark matter a jak bedzie mial "limit"to wykozyskaj zywe tarcze-aeony:)
[ Dodano: Czw 02 Lis, 2006 19:52 ]
potrzebuje tylko porady
przeszedlem gre juz ze 2lata temu a teraz znowu zachcialo mi sie grac... uslyszalem o cristal weapon i w krypcie pisze zeby dostac jedna rzecz to trzeba isc do miejsca gdzie zaginela yunalaska
i krecic sie po schodach az zobaczymy skrzynie...prosze powiedzcie mi co to za miejsce i jakie schody...???dzieki z gory
poprostu nie chce mi sie jeszcze raz przechodzic gry...
[ Dodano: Czw 02 Lis, 2006 19:52 ]
potrzebuje tylko porady