FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
dory

Post autor: dory »

Pierwsze:
macie jakies rady jak mozna zrobic speedsquare na 5000 ??
Bo ja nawet do 3000 nie moge dojsc a co dopiero 5000.
Za szybko mi to chodzi.

Drugie:
Czy da sie polepszac zlotego chocobo ?
Znaczy sie czy jak bym polaczyl 2 zlote chocobo to powstal by zloty jeszcze szybszy niz rodzice ?
(nie to ze nie moge pokonac tego czarnego na wyscigach, ale nie zawsze mi to wychodzi a on ma predkosc u mnie 171 a moj chocobo ma zaledwie 146)

Pozatym czemu on ma staminy ponad 1000 a max jest 999 ?
Czy da sie w jakis specjalny sposob przekroczyc 999 staminy ?

Trzecie:
Czy do zrobienia master command potrzebuje miec wszystkie enemy skill ?

Z gory dziekuje za pomoc.

Edit: chcial bym dodac cos ciekawego: combo
Znalazlem to w internecie i naprawde duzo ciekawych kombinacji z materia mozna tu znalesc. Radze to przeczytac bo nawet jesli nie skozystacie z tych kombinacji to i tak napewno jakies ciekawe wlasne kombinacje przyjda wam do glowy po przeczytaniu tego. Bardzo mi przypadl do gustu ten zestaw zlozony z counter attackow. Jest genialny :D i bardzo latwy do zrobienia.
Baloo CTW

Missing Score i problem z Rubym

Post autor: Baloo CTW »

Witam. Zacznę może od Missing Score dla Baretta. Wiem że trzeba było go wydobyć z jednej z dwóch skrzyń przy drabinie w drodze do Hojo. Z tym że ze sklerozy zapomniałem właczyć do drużyny Baretta i zrobiłem save. Innymi słowy spartoliłem sprawę. Da się go jakoś zdobyć w inny sposób czy mogę zapomnieć ?

Dwa to temat już poruszony w wątku. Mianowicie nie ma macek od Rubyego pod Golud Saucer. Zaznaczam że jestem na trzeciej płycie, zabiłem Ultimę na drugiej ( przed wizytą w Midgarze ) a żabi las zaliczyłem w stu procentach, równierz na drugiej płycie , jeszcze przed zabiciem Ultimy.
Help
Gość

Post autor: Gość »

dory pisze:
Drugie:
Czy da sie polepszac zlotego chocobo ?
Znaczy sie czy jak bym polaczyl 2 zlote chocobo to powstal by zloty jeszcze szybszy niz rodzice ?
(nie to ze nie moge pokonac tego czarnego na wyscigach, ale nie zawsze mi to wychodzi a on ma predkosc u mnie 171 a moj chocobo ma zaledwie 146)

Pozatym czemu on ma staminy ponad 1000 a max jest 999 ?
Czy da sie w jakis specjalny sposob przekroczyc 999 staminy ?
.
Złotego możesz polepszyć tylko tymi greensami od Chockobo Sage. I maks to rzeczywiście 999 u chodowanego przez Ciebie kurczaka.
Ja mialem podobne statsy u mojego złotego. Teioh( czarny kurczak) rzeczywiscie z deka jest przegięty. I pojawia się regularnie w wyścigach klasy S i losowo we wcześniejszych klasach z nieco mniejszymi statsami. Finalnie ma 171km/h i 1250 staminy.
Awatar użytkownika
Zeratul
Kupo!
Kupo!

Post autor: Zeratul »

Jest dobry sposób na wygranie chocobo racing, nawet słabszym chocobosem.
Otóż: stamina jest parametrem, który możemy podnieść do bardzo wysokiego poziomu, w przeciwienstwie do speed. Należy więc to zrobić.
Gdy natomiest będziemy już w trakcie wyścigu - nalezy maksymalnie wykorzystać tą staminę. Jak?
Otóż2: Na początku wyścigu nie boostujemy tak jak inni, tylko zwiększamy prędkość wciskając (przytrzymując) kwadrat (tzn. switch). Nasza stamina zacznie wtedy powoli spadać, ale szybko powinniśmy mocno wyprzedzić rywali, nawet tych szybszych. Staminy wystarczy nam na co najmniej 3/4 wyścigu. (dla bezpieczeństwa: ewentualnie kiedy jesteśmy już mocno w przodzie, możemy zwolnić na jakiś czas do zwykłej prędkości wciskając krzyżyk, czyli cancel, przez co zaoszczędzimy staminy). I właśnie na tak podwyższonej prędkości powinniśmy dotrzeć do mety na pierwszym miejscu (jeżeli mamy jeszcze staminę to możemy pod koniec boostować).

U mnie jest to sprawdzony sposób, nawet przeciwko czarnemu TEIOH'owi.
A cała jego logika polega po prostu na wykorzystaniu głupoty komputera, który jak matoł wykorzystuje tylko część staminy, jaką ma i nigdy nie zwiększa swojej prędkości, tak jak my możemy to zrobić za pomocą przycisku switch.
Am Ende bleib ich doch alleine
Die Zeit steht still und mir ist kalt!
Baloo CTW

OneWingedAngel pisze:Jednym z powodów jest to że się niezabiło Ultimy. Ją ostatecznie można pokonać jak jest w okolicy Cosmo Canyon.
Rany,wiem to. Rozwialiłem Ultimę w dwóch rundach ( z nadgorliwości dość szybko wychodowalem złotego kurczaka i zdobyłem KOTR - po użyciu go w pierwszej walce od razu poleciała nad Cosmo Canyon). Zabiłem ją, spadła, zrobiła krater. Poleciałem nad Midgar, zalatwiłem wszytsko , jestem na trzeciej płycie. Macek Ruby'ego ani widu ani słychu.
Ostatnio zmieniony sob 01 paź, 2005 15:58 przez Baloo CTW, łącznie zmieniany 1 raz.
OdinV

Post autor: OdinV »

Missing score jest po save ! Nad Vincentem w zielonej skrzynce... pozatym nawet z missing score barret jest slabiak :P
Baloo CTW

Gość pisze:Missing score jest po save ! Nad Vincentem w zielonej skrzynce... pozatym nawet z missing score barret jest slabiak
Ke ?? Gdzie nad Vincentem ??
Kurcze spytam inaczej. Czy będąc na trzeciej płycie po zaliczeniu Midgaru mogę zdobyć Missing Score.
Chcę ją mieć bo czuje się źle z faktem że przeoczyłem ostatnią giwerę dla Baretta.
Gość

Post autor: Gość »

OneWingedAngel pisze:[ Dodano: Sob Paź 01, 2005 17:10 ]
9 strona. Baloo CTW sprawdzaj czy już niema odpowiedzi.
A przeoczyłem najwyraźniej. Przepraszam i dziękuję.
nowereguy87

Post autor: nowereguy87 »

latam sobie highwindem i zwiedzam miasteczka wiecie taka wycieczka i gadam z ludziami (poprzednim razem grałem po niemiecku i nie specjalnie łapałem o co biega ludkom) teraz pytanie: czy da się jakoś dostać do Corel Prison?
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

nowereguy87 pisze:czy da się jakoś dostać do Corel Prison?
Nie - jeśli jesteś już po wydarzeniach w więzieniu, to się tam nie wrócisz bez buggy.
nowereguy87

Post autor: nowereguy87 »

co się zmieni jeśli nie zatrzymam pociągu w misji odbicia huge materii w corel? (po za tym że materia ultima kosztuje mnie 50000 i tym że miasto zmienai image). Mówią ludki że huge materię zabrała Shinra. Czy ktoś próbował tak grać dalej? czy potem jeszcze się da zdobyć tą materię?
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Nie, tej Huge Materii już nie zdobędziesz.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
tom

Post autor: tom »

Ostatnio zacząłem grać w FF7 i jestem teraz w Nibelheim (nie opowieść Clouda i Sephra tylko ten moment kiedy mozna zdobyc Vincenta. punkt 1.14 w opisie przejscia) i mam taką Lamerską prośbe. Męczę się już ponad jeden dzień aby otworzyć sejf. Mógłby może ktoś kto miałby czas i chęci przejśc mi to. przesłałbym Mu moje save'y. Z góry dzięki.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
tom

Post autor: tom »

Sephiria, ale czytałem opis i wszystko zrozumiałem, ale nie w tym problem:P nie moge "wycelować" w te liczby. Zawsze zrobie co najmniej jedna liczbe źle.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”