FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Sogetsu
Malboro
Malboro

Post autor: Sogetsu »

szukanie nie boli:

000 - 050 = Silver Glasses
060 - 090 = HP Plus
100 - 200 = Force Stealer

(z najlepszego FAQa do FFVII, autorstwa ś.p. Chrisa MacDonalda)
Qualrath

Post autor: Qualrath »

Nie jestem pewien, ale chyba ten biedny mieczyk to najwyższa nagroda podczas demonstracji xD Ten cośtam eater czy jak?

Oczywiście mogę się mylić...
Awatar użytkownika
kay350
Cactuar
Cactuar

Post autor: kay350 »

Twn "biedny mieczyk" jak to określiłem to Force Stealer. Może i biedny nie jest, ale mówie niedługo po zdobyciu go przed statkiem można go normalnie kupić w sklepie, a HP plus można dostać duuużo później ;) Dlatego mówię, że jest badziewny- w porównaniu do materii HP plus.
Czytanie opisów, szczególnie tych z gadu gadu, prowadzi do poważnych zwyrodnień mózgu.

http://musicshed.blogspot.com/
foppa

Post autor: foppa »

Witam! Mam maly problem - podczas wizyty na lodowcu szukalem Aleksandra. Znalazle jaskinie, jest w niej jakas postac, kilka razy mozna z nia pogadac, a potem wypowiada te sama kwestie - "wystarczy" - nie akywuje sie zadna walka. Ktos wie o co chodzi?
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

A dotknąłeś przedtem gorącej wody w gorącym źródle?
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
niickt

Post autor: niickt »

witam, znowu potrzebuje waszej pomocy ;p // proboje sobie zrobic czarnego chocobo, i potrzebuje jednego river i jednego mountain, no ok tyle ze mam pewien maly problem, mianowicie- zlapalem great chocobo z okolic rocket town i wonderfull z okolic icicle village podrasowalem oba na klase "A", wiec wg tabelki powinny dawac z polaczeniem z carob nut, albo river chocobo albo mountain chocobo a mi na 7 prob (zapis przed stosunkiem ;p) wychodzil za kazdym razem zwykly, zolty. Czyzby tabela na krypcie sie mylila ? :<
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

niickt pisze:7 prob (zapis przed stosunkiem ;p)
Idz, popróbuj 100 razy i jak wtedy nie wyjdzie - pros o pomoc :lol: Wszyscy by chcieli aby im po 10 probach wyszło... ja nie wiem... :lol:

1) MILIJON razy była o tym mowa w tym temacie.... :roll:
2) Oba winny mieć klase S - lepsze prawdopowobieństwo...
3) Czesciej wychodzi kolorowy gdy stosujemy metode Chocobo Serga - czyli Good + Great
niickt

wprawdzie mialem probowac 100 razy, probowalem 50 ;p liczylem rowne 50 ;p // mam teraz great rocket(A) i wonderfull(S) // ma jakis wplyw na to ze nie wychodzi jak zapisuje przed parzeniem (F1) i wczytuje jak sie nie uda (F3) ? moze lepiej z save pointa?
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

niickt pisze:(F1) i wczytuje jak sie nie uda (F3) ? moze lepiej z save pointa?
IMO bez różnicy ;)

zastąp wondrefull chocobem Good <kolo Midel bodajże...> a na pewno sie uda... i Klasa S u obu byłaby najlepsza...
niickt

oba na s... hmm niemozliwe jest chyba doprowadzenie great chocobo z max speedem 89 do rangi s gdzie przeciwnicy maja speed 110+ ;p Kwazi, chodzi Ci o Good kolo Gold Saucera? Kolo mideel jest tylko great i fair... (tak napisano na krypcie) ////

/// dobra juz mam ;p jak narazie niebieski ;p thx wielkie, a wiecie moze gdzie najlepiej sie zarabia kase ? przydalyby się inne propozycje niz zatopiony samolot shinry ;)
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

niickt pisze:a wiecie moze gdzie najlepiej sie zarabia kase ?
Włóż materie All do broni/zbroi z podwojnym ładowaniem AP -> powalcz <lasek kolo Mideel polecam - stosunkowo dużo AP dają potworki>. Gdy naladujesz materie na MASTER - sprzedaj za 1.400.000 :] Dodam tylko, że materia All ma najmniejsze wymagania jeśli chodzi o naładowanie :]
krs3

Skarby w FF VII

Post autor: krs3 »

mój problem polega na tym że jest miejsce w którym trzeba zabrać skarby z gniazda ptaków ale jak wychodze do gniazda to odbrazu spadam co mam zrobić aby wźiąść te skarby z gniazda?? Prosze o szybką pomoc
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Wdusić "góre-prawo" na padzie/klawiaturze - stamtąd NIE DA sie zlecieć - jeśli tobie sie udaje to masz talent...

"Skarb" to 10 Phoenix Down :lol:
Galed

Post autor: Galed »

Możecie wyjaśnić mi co w praktyce dają statystyki w ff7 Strength Dexterity Vitality Spirit Magic Luck, pytanie może i banalne ale o dziwo nigdzie nie znalazłem opisu do tych statystyk, chodzi mi o to co w praktyce dają te statsy np strength zwieksza attack, kompletnie nie wiem co daje np Spirit, chociarz wiem co znaczą te słowa to nie wiem jakie mają właściwości....
PS. Zaraz pewnie zostane objechany że jestem jakimś matołem że nie tu napisałem posta...
Ledwo się zarejestrowałem na forum, napisałem parę postów a tu już ataki na mnie żę nie nie tu piszę posty że moje problemy sąnie godne uwagi, atmosfera jaką mnie przywitaliście troszkę odrzucająca...Wydaje mi się że odbiegacie troszkę od ideii Forum, przecierz ono właśnie ma służyć udzielaniu pomocy przez bardziej doświadczonych. Podczas gdy wy chcieli byście aby każdy nowy forumowicz wiedział wszystko na dany temat.Zapominacie już że właśnie forum jest od tego aby pomuc nowicjuszom,aby wywiązała się jakaś dyskusja.
Zauważyłem że tak jest na wielu forach.
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Strenght - siła, wysokość obrażeń fizycznych. Dexterity - zręczność/szybkość, od tego zależy szybkość napełniania się paska ATB, Vitality - żywotność ( :lol: ), obrona fizyczna, im wyżej tym mniejsze obrażenia, Spirit - obrona magiczna, Magic - od niej zależy siła czarów i Summonów używanych przez postać, Luck - szczęście, szansa na critical, kradzież, Deathblow i kilka innych rzeczy. Cóż... co do reszty postu - chłopie, myślisz że większość userów tak nie miała? Miałem to samo i jakoś nie marudzę, stosunki noob - user to najnormalniejsza rzecz na forach...
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”