FFX POMOC, część druga

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Żeby nie było tutaj rozpisywania się "a ja mam..." etc.
http://www.k-ff.com/phpbb2/viewtopic.php?t=701&start=0
Karollo tutaj masz dość wypisanych opinii o blitzballu, a o bramkarzach chyba najwiecej. Miłej lektury.
Awatar użytkownika
karollo
Kupo!
Kupo!

Post autor: karollo »

dzięki za pomoc :P
mc06

Post autor: mc06 »

mam dosc irytujacy problem :/

mianowicie na Calm Lands w swiatyni Remiem zdobylem Cloudy Mirror i wszystko bylo ok.. pojechalem na Chocobo w strone Macalanii i jak to zawsze przed przejsciem na nastepny level automatycznie zszedlem z ptaka.. no ale wlasnie.. zawsze to on zostawal.. a teraz po tym jak wrocilem juz z Celestial Mirror to go tam nie bylo.. nie bylo go tez tam gdzie na poczatku przy skarpie :/ chodzenie po Calm Lands nie jest przyjemne i jest dluuugie!! Wiecie gdzie moge znalezc jakiegos Chocobo znowu? Ci ktorzy jezdza na nich mowia tylko ze zabiora mnie do Bevelle i zebym ich sledzil :/ HELP!!
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

To było wałkowane setki razy >_< Jeżeli przechodzisz do innej lokacji z Calm Lands ( nie licząc Monster Areny) to kurczak zawsze ucieka, a żeby znowu na nim jeździć, trzeba odszukać trenerkę chocobo, która pojawia się losowo w kilku miejscach. Jeżeli masz już Airshipa, to radzę na niego wrócić i ponownie "wylądować" na Calm Lands - po wyjściu z agencji ,na wprost, powinna stać trenerka. Jeżeli nie masz statku, to musisz rozejrzeć się za nią po Calm Lands- pojawia się przy wyjściu na Gagazet, do Macalanii, obok agencji i ...niech mnie ktoś uzupełni, gdzie jeszcze :]
mc06

Post autor: mc06 »

ok dzieki.. hmm nie wiedzialem ze bylo walkowane bo dopiero dzisiaj sie zarejestrowalem a przeszukiwac 100 stron to nie jest zbyt ciekawa sprawa ;]

ale chwila.. bo zdarza mi sie spotkac kogos na chocobo.. jezeli to o ta osobe chodzi to ona mnie tylko chce zaprowadzic do bevelle.. nikogo innego przez dobre 2 godziny biegania nie znalazlem :/
Awatar użytkownika
Leo88
Kupo!
Kupo!

Post autor: Leo88 »

Ta osoba na Chocobo od której możesz go wypożyczyć, stoi w miejscu. To gdzie Ona jest zależy od tego jakim "wejściem" wszedłeś na Calm Lands.
Jeśli od Macalanii, to ten gość będzie od razy przy wejściu na Calm Lands, troszkę po prawej stronie, przy skarpie. Jeśli znalazłeś się na CL od strony MT. Gagazet, to ta osoba będzie zaraz przy wejściu, troszkę po lewej. Ja osobiście proponuję Tobie wrócić na Airshipa ( jeśli go już masz ) i ponownie wylądować na Calm Lands, wtedy gościu na Chocobo pojawia się parę kroków w dół od miejsca, w którym wylądujesz. Powodzenia i pozdrawiam
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

mc06 pisze:bo dopiero dzisiaj sie zarejestrowalem a przeszukiwac 100 stron to nie jest zbyt ciekawa sprawa ;]
A OD CZEGO jest taka wspaniała opcja na forum, o wszystomówiącej nazwie SZUKAJ?
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
karollo
Kupo!
Kupo!

Post autor: karollo »

czesc sorry ale nie wiem gdzie sie o to zapytac :sad: więc zapytam sie tu czy ktoś wie kiedy wyjdzie final fantasy12 :?: :?: i czy będzie na ps2 czy ps3 :?: :?:
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Matko Przenajświętsza.... zlituj się nad tym dziecięciem :roll:

Pozwole sobie zacytować siebie samą:
Sephiria pisze:A OD CZEGO jest taka wspaniała opcja na forum, o wszystomówiącej nazwie SZUKAJ?
Wole jednak dopilnować osobiście, że znajdziesz odpowiedni temat. TU -> http://www.k-ff.com/phpbb2/viewtopic.ph ... &start=855
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
dzidek78

Post autor: dzidek78 »

Mozecie mi udzielic porady co trzeba zrobic aby posiadac Auto-Phoenix
natka

Post autor: natka »

znalazłam coś ciekawego na angielskiej stronce
VICTORIOUS
This sends you to the top of the ruins on Besaid Island. Now you must climb up the tree branch to find an armour called Victorious. The armor nullifies all three types of elemental attacks.

mówią że trzeba się udać na to wielki coś na besaid,tylko pytanie jak się tam dostać,bo widać tam save shere
Awatar użytkownika
Leo88
Kupo!
Kupo!

Post autor: Leo88 »

natka pisze:znalazłam coś ciekawego na angielskiej stronce
VICTORIOUS
This sends you to the top of the ruins on Besaid Island. Now you must climb up the tree branch to find an armour called Victorious. The armor nullifies all three types of elemental attacks.

mówią że trzeba się udać na to wielki coś na besaid,tylko pytanie jak się tam dostać,bo widać tam save shere
Na Airshipie musisz wpisać hasło VICTORIOUS i na liście lokacji pojawi się nowa, jak tam polecisz to znajdziesz się dokłądnie w tym miejscu, o którym wspominałaś. Powodzenia
natka

Post autor: natka »

u dzięki bardzo :D
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

dzidek78 pisze:Mozecie mi udzielic porady co trzeba zrobic aby posiadac Auto-Phoenix
Ależ oczywiscie,że możemy i rady udzielmy ;)

Ale najpierw reprymenda:poszukaj zawartosc strony,poswięconą FF X,tam wszystko jest,tylko wejsc i poszukac.

Musisz posiadac,min. jeden wolny slot w zbroi......ale zaraz,po co ja to pisze...tu masz wszystko wyjaśnioneModyfikacja ekwipunku
kocji

Post autor: kocji »

Mam takie pytanie: czy macie jakis sposob zeby czesciej dostawac dark matter na monster arenie? Ostatnio podczas 20 walk ze sleep sproutem nie dostalem ani razu dark matter. Ale ostatnio zauwazylem ze czesciej sie go dostaje jak walczy sie po kazdym razie z innym przeciwnikiem. PS:Pare pytan wczesniej prosilem o podanie dokladnych wspolrzednych lokacji ktorych wszpolrzednych nie bylo na krypcie np salvage shipa i submerge ruins. Szukalem w tych miejscach co sa zaznaczone na mapie i nic z tego :?
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”