FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Gveir pisze:Żeby dostać drugi (1-2) musisz wykonać 1-1 dokładnie 8 razy,
Nie dla każdej postaci - ale tak - musisz tak długo używać 1-1 limitu aż wyskoczy 1-2. Podobnie sprawa ma się z Limitem 2-1, a Limit 3-1 faktycznie każda postać musi użyć 6 razy aby poznać 3-2 :)
Gveir pisze:I żeby dostać 2-1, musisz zabić ogólnie od momentu zyskania 1-2 daną postacią 80 wrogów.
Niezupełnie - musisz po prostu zabijać jak najwięcej przeciwników - aby mieć 2-1 nie jest konieczne posiadanie Limitu 1-2... Analogicznie z Limitem 3-1... ^__^

Czyli reasumując:

Co trzeba zrobić aby nauczyć się wszystkich Limitów?

Limit 1-1 -> mamy od początku
Limit 1-2 -> trzeba użyć 1-1 "x" razy (inną dla każdej postaci - sprawdzałem ;) )
Limit 2-1 -> trzeba zabić daną postacią obojętnie jak (atak/magia/limit/summon) określoną liczbę wrogów (inną dla każdej postaci - również sprawdzałem ;) )
Limit 2-2 -> trzeba użyć 2-1 "x" razy (inną dla każdej postaci - sprawdzałem ;) )
Limit 3-1 -> trzeba zabić daną postacią obojętnie jak (atak/magia/limit/summon) określoną liczbę wrogów (inną dla każdej postaci - również sprawdzałem ;) )
Limit 3-2 -> użyj 6 razy Limitu 3-1
Limit 4 -> posiadając już Limit Break Manual użyj na postaci - warunek - musisz znać wszystkie wcześniejsze limity :)

UWAGI:
Cait Sith : ma tylko dwa limity 1-1 i 2-1 -> aby zdobyć drugi po prostu pozabijaj Caitem parunastu przeciwników
Vincent: ma tylko 1-1, 2-1, 3-1, 4-1 -> analogicznie jak Cait - zabijaj Vincentem ilu się da :)
lucio

Post autor: lucio »

Niezwykle wyczerpująco:) ale oto kolejne pytanie - Jaki jest najlepszy sposób na wypełnienie paska limitu ?
Awatar użytkownika
KAIN
Kupo!
Kupo!

Post autor: KAIN »

Obrywanie od silnych potworków ;)
Welcome to these crazy times.
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Przed walką lub w trakcie użyj dodatkowo na swoich postaciach przedmiotu o nazwie "Hyper" (kupisz prawie wszędzie) - nastawi to każdemu status Fury, co spowoduje, że pasek limita będzie napełniał się szybciej. Co prawda postać mocniej wtedy obrywa i częściej pudłuje - ale nie przeszkadza to zbytnio - ja całą grę staram mieć się status Fury na wszystkich członkach ekipy. Jeśli się prześpisz w Hotelu - status Fury zniknie, jeśli użyjesz Tent - nie zniknie. :)
Final Fantasy

Post autor: Final Fantasy »

Dobry Wieczór mam problem bo jak łapie kurczaka to jak mam odesłać go do Farmy??Jaką odpowiedź mam zaznaczyć
Awatar użytkownika
Raven
Redaktorzy
Redaktorzy
Kontakt:

Post autor: Raven »

"Send it back to stables"
Jeżeli nie znasz angielskiego nawet w takim stopniu, to granie w FF ma niewielki sens.
Słuchaj więc nas chociażby szła cenzorów horda
Razem zbudujemy punkowego megazorda
Rebel forevor, transformatą napieprzamy
Niech soczyste ŁO K***A obija się o ściany
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

FF Sephi Cię uprzedzała... następnym razem dostaniesz warninga za lenistwo.
http://www.k-ff.com/Final7/index.php?n=44
cimm

Post autor: cimm »

Mam takie dość banalne pytanie - mam w tej chwili 32lvl i 1,5k hp Cloudem. Logicznie patrząc, mając 99 lvl nie będę miał 9999hp. Może mi ktoś wytłumaczyć co robić, aby podwyższyć hp? Zauważyłem, że pkty życia za następny lvl są trochę losowe - tzn. że w tym tkwi haczyk? Czy może w statystykach (vit)? Z góry dzięki za odp.
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

Choćby i przy użyciu odpowiednich materii.
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
lucio

Post autor: lucio »

Bardzo dziękuję za pomoc z limitami ! Gra skończona, finałowe filmiki świetne, wiec teraz zabieram sie za final fantasy IX :) - to chyba ostatnia dobra pozycja panów z Squaresoft'u w którą jeszcze nie grałem :) (xenogears, chronocross, FF VIII , obie częsci parasite eve zaliczone)
Final Fantasy

Post autor: Final Fantasy »

dzień dobry mam 1 pytanie.Czemu nie mogę użyć Ultimy :?:
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Gratulacje - prawdopodobnie właśnie dostałeś warna za lenistwo :lol:

http://www.k-ff.com/Final7/index.php?n=13#U <- wszystko jest wyjaśnione! 1. "poziom" czaru nie udostępnia magii... Trzeba podciągnąć Ultime na 2 lv... :roll: Dopiero wtedy zadziała... Przecież to logiczne i widać w Menu Materii nawet -__-'
kubam

Post autor: kubam »

Witam wszystkich

Otoz grajac sobie juz w Nothern Cavern i walczac z master tonnberrym czy jak mu tam dzieje sie dla mnie niezozumiale zjawisko :P Dokladniej wyswietla sie opis ataku "everyone Grudge" i rzuca na losowa postac. Wszystkim oprocz Clouda zabiera od 1000 do 5000 hp a jemu samemu 9999!!?? Czy Ktos moglby mi wyjasnic od czego zaleza obrazenia zadawane przez ten atak? z gory dzieki za pomos

PS. szukalem tego na forum ale nigdzie nie znalazlem, wiec jesli temat byl juz poruszany to prosze o podanie linka i przepraszam:>
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

O ile mnie pamięć nie myli, zależy od ilości wrogów które postać dobiła, to znaczy zadała ostatni cios. Im więcej zabitych, tym ów atak będzie silniejszy.
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
FF maniak

Post autor: FF maniak »

Dlatego ja z tymi gówienkami niewalcze bo niedość że mały exp to jeszcze ataki silne ;] walcz se lepiej z "Magic Potami"dasz takiemu eliksir a on ci daje 8k expa 16 jesli są dwa;].Oczywiście miej materie W-item żeby móc kopiowac 8)
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”