FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
p1t

Post autor: p1t »

Tomek pisze:Mam pytanie.Gdzie się najlepiej trenować na CD1
Jeśli nie dotarłeś jeszcze do Wutai, a przeszedłeś już Junon to polecam wrócić do Junon. Przy wejściu do windy, która prowadzi do podwodnego reaktora spotkasz wysoko poziomowe potwory, które normalnie powinieneś spotkać dopiero na CD2. Trzeba wcisnąć przycisk w ścianie, który włączy alarm.
VaanFromRO pisze:
p1t pisze:Teraz moje pytanie. Iloma rakietami atakuje Cid w limicie Highwind (jeśli udało się komuś policzyć)?
p1t po co Ci to?! -_-'
Tak się tylko gupio pytam. Omnislash ma 15 ataków wiec max hit ok.150k. Jeśli Highwind ma 19 to max jest 190k, więc Highwind jest lepszy (ale kogo to interesuje oprócz mnie :P).
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Tylko że Higwind'em ciężko jest (o ile nawet to możliwe...) zadawać każdym ciosem po 9999 - z Omnislash'em jest łatwiej - on zawsze zadaje więcej niż ostatni Limit Cid'a i jest the best ;)
wito

Post autor: wito »

Ja mam pytanie co do Omnislasha bo mam już 68 lvl i nie moge dostać drugiego limitu na 3 poziomie że bym zrobił sobie Omnislasha. Czy jest jakaś bariera lvli czy Cloud musi zabić iluś tam wrogów lub coś takiego??
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Musisz pare razy wykonac meteoriana.
wito

Dobra omnislasha juz mam. Tera potrzebuje się nauczyś ES Big Guard i ppisze że na beachplugach to mam zrobić ale chyba z dwajścia minut z nimi walczylem w jednej walce i nic. Nawet orph używalem zeby im zostawiac malo życia ale one nic takiego na mnie nie uzyly ani na sobie pomocy tylko tego mi do walki z weaponami brakuje
Moren

Post autor: Moren »

Użyj na nim Confuse.
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kermi »

A Manipulate? Czy jak to sie tam nazywalo, zeby miec kontrole nad przeciwnikiem... Uzyj tego.
"A friend in need's a friend indeed..."
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Kermi pisze:A Manipulate? Czy jak to sie tam nazywalo
Właśnie tak się nazywało ;) Tylko dzieki Manipulate można się w miarę bezstresowo nauczyć większości defensywnych (ofensywnych też ;) )Enemy Skill'ów - w tym Big Guard :)
Tobik

Post autor: Tobik »

1. Od czego zależy liczba BP w BattleSquare...?
2. Gdzie pojawia się Ultima Wepon po koleii po jakim czasie...?
wito

Liczba bp na battle square zależy od liczyby i siły potwora jakiego zabiles.
Ja wczoraj to robilem i przechodzilem całe i po ponad 10000 zarabialem a raz nawet 30000 bp. Jak już zaczniesz robić to nie wychoć z tamtąd bo się zeruje liczba bp
Tobik

Post autor: Tobik »

Ale ja za każdym razem przechodzę wszystkie osiem...
I dostaje różnie BP... Przeważnie ok 10k, ale 4k i poniżej tysiaca też mi się zdarzało...

I jakby ktoś mi mógł odp na drugie pytanie jeszcze ;P ...
Awatar użytkownika
karollo
Kupo!
Kupo!

Post autor: karollo »

najlepiej na końcową walkę jest wylosować wszystkie materie (by znikneły)o ile to sie trafi :!: :!: dzieki temu mozna zarobic nawet 12000 bp. :shock: :shock:

[ Dodano: Pią 07 Lip, 2006 18:23 ]
mam problem jestem na cd-3 a gdy byłem na cd-2 nie zdobyłem materi summon ALEXANDER :sad: czy teraz moge sie cofnąć do great greclel(czy jakoś tak)i zdobyć to :?: :?: :?:
Zick

Post autor: Zick »

[ Dodano: Pią 07 Lip, 2006 18:23 ]
mam problem jestem na cd-3 a gdy byłem na cd-2 nie zdobyłem materi summon ALEXANDER :sad: czy teraz moge sie cofnąć do great greclel(czy jakoś tak)i zdobyć to :?: :?: :?:[/quote]

O ile dobrze pamiętam to można. Jeśli masz na składzie gold chocobo pobiegnij przed bramy great glacier i wejdź tam. 2 sposób to poprostu zjazd snowboardem jak na 2CD. Tak więc chyba można ;)

[ Dodano: Pią 07 Lip, 2006 20:54 ]
A teraz ja mam pytanko. Mam meteoriana limit'a dla Clouda i Omislasha na składzie. Żeby mieć limit po meteorian trzeba go użyć 6 razy. Ale ja nie wiem jak to zrobić. Mam clouda na 99 lvl i wszystkie potwory zabierają mu bardzo mało hp albo poprostu miss. No a master tonnbery to mnie na hita bierze tak więc nie wiem jak nabić pasek limitu. Ma ktoś jakiś dobry sposób ?
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Zick pisze:A teraz ja mam pytanko. Mam meteoriana limit'a dla Clouda i Omislasha na składzie. Żeby mieć limit po meteorian trzeba go użyć 6 razy. Ale ja nie wiem jak to zrobić. Mam clouda na 99 lvl i wszystkie potwory zabierają mu bardzo mało hp albo poprostu miss. No a master tonnbery to mnie na hita bierze tak więc nie wiem jak nabić pasek limitu. Ma ktoś jakiś dobry sposób ?
Wyekwipuj Clouda w jakaś cienką zbroję i znajdź jakiegoś w miarę silnego potworka w Northen Cater. Zmanipuluj go i atakuj ile wlezie Clouda, aż mu limit wskoczy (może być np. Dark Dragon). Aha - i nie zapomnij nastawić Cloudowi status "Fury" dzieki Hyper'om :wink:
wito

heh jakiś fant mam w grze albo jest w opisie pokonania weaponów. Jak walcze z rubym i robie tak jak tam pisze w dziale z weaponami to jak dochodze do siódmej kolejki i za pomocą w-summon mam użyć Phoenix i KoR w jednej turze mam 443 MP i phoenixa uzyje a jak chce kor to pisze ze mam za malo mp. KoR wymaga 250 mp a phoenix 180 i z tego co wiem daje to razem 430. Czy ktoś wie co to za fant i czemu użyć nie moge?? Już tak 2 raz miałem a pozatym zrobilem 7 rund z kor x 2 a nie 6 jak w opisie zanim phoenixa uzylem i ruby dalej nie padl a zanim zdązylem uzyć czego kolwiek to mi naraz 3 postacie zabil. Poprostu lol niech ktoś jakoś mi pomoże albo sie wkurze i poświęce to 1500000 AP ale ubije go. Zresztą jak go ubije to mi już tylko zostanie Emerald i Sephiroth do pokonania bo wszystko inne zrobilem razem z northen crater (no nie robiąc 99 lvl bo przy tym stanie gry już sie nie opłaca) :P
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”