FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Tobik

Post autor: Tobik »

łatwo ci mówić... ale great [m] osiąga max. 98km/h ... nie mogę wygrać jedneo wyścigu, a co dopiero trzy :/ ... może jakieś porady? macie jakiś sposób na wygrywanie wyścigow z silniejszymi chocobosami...
Awatar użytkownika
Zeratul
Kupo!
Kupo!

Post autor: Zeratul »

Heh: mój sposób - podawany tu już chyba ze 3 razy:

Na samym początku wyścigu wciśnij kwadrat, aby przyspieszyć chocobosa (nie chodzi mi tutaj o boostowanie, tylko zwykłe zwiększenie szybkości) i trzymaj tak aż do końca wyścigu. Oczywiście będzie Ci szybciej spadała stamina, ale:
- stamina (z tego, co pamiętam) jest cechą chocobosów, którą możemy pakować za pomocą greensów do bardzo dużych wartości (limitem jest chyba tylko liczba 999) - czego nie można powiedzieć o speed i intelligence.
- nie ma znaczenia, czy wybierzesz krótki, czy dłuższy wyścig: a więc wybierz krótszy.

Twoi przeciwnicy nie zwiększą swojej prędkości w chwili, gdy Ty będziesz szybszy.
A więc cały myk polaga na tym, aby maksymalnie wykorzystać całą staminę, jaką ma nasz kurczak. Twoi przeciwnicy nie są na tyle inteligentni.

W ten sposób wygrywałem nawet z TEIOH'em.
Am Ende bleib ich doch alleine
Die Zeit steht still und mir ist kalt!
Tobik

Tiiaaa... mam stamine 956 i gdy na starcie zwiększam prędkość to stamina ledwo mi starcza do końcówki tej góry... Gdy się skończy i musze iec normalnie to po 5 sekundach dogania mnie reszta... mam 98km/h to ze staminą ledwo ich wyprzedzam :/ ...
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Jak sie biegnie to sie trzyma jeszcze R1 i L1.

[ Dodano: Sro 05 Lip, 2006 09:46 ]
Wtedy Staminy mniej schodzi.
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Kimahri pisze:Wtedy Staminy mniej schodzi.
... bo trzymając te przyciski Stamina się regeneruje ;)

Chocobo ma III "biegi":
I - Normalny ("X") <stamina nie schodzi> <- jeżeli tu wdusimy L1+R1 stamina zacznie nam odrastać
II - Bieg ("kwadrat") <stamina powoli schodzi> <- jeżeli tu wdusimy L1+R1 stamina stoi w miejscu, ewentualnie wolno schodzi/regeneruje się
III - Sprint ("kółko") <Stamina spada drastycznie> <- jeżeli tu wdusimy L1+R1 to praktycznie efektu nie ma - należy zwolnić do I "biegu" i dopiero wtedy wdusić L1+R1
Tomek

Post autor: Tomek »

Mam pytanie.Gdzie się najlepiej trenować na CD1
Tobik

To zależy jaki masz konkretnie level, ale gdy będziesz w Wutai to atrzymaj się tam na trochę i potrenuj sobie... Bestie w tych okoliach są bardzo hojne... ;)
piwlak

Post autor: piwlak »

Nie moge wychodowac gorskiego ani rzecznego choco mimo iz mam je klasy A.JEden z nich to choco WONDERFUL, a drugi GREAT z rocket town:/ POMOCY!,bo caly czas mi wychodzi zolty.
Acha uzywam CArob Nuta
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

piwlak pisze: mimo iz mam je klasy A.
Doprowadź je do S -___-'

http://www.k-ff.com/Final7/index.php?n=44 <- tu masz wszystko
Tobik

Ja mam w klasie S i tak mi nie wychodzi :/ ...
Próbuje z 20 razy, a ciągle mi wychodzi żółty [m] :/ ...
Dostaje szału... Chyba sobie spokój z tym dam! :/
To jak Great miałem w klasie A to chociaż mi
raz udało się zielonego wychodować ... Też Male... =='
Wątpie by mi się udało Blue Chocobo wychodowac...
A co dobiero Blue Chocobo [F] :/ ...
Jedyny [F] który miałem w stajni to ten którego dziko złapałem ;P

EDIT!!
TAK! Udało mi sięYellow Chocobo [F] xD Ale Niebieskiego nadal nie widać ;P ...
vault

Post autor: vault »

Ponawiam pytanko :
Mam 2 zlote chocobosy klasy S (wykarmione sylkisami na max) z tych samych rodzicow, krzyzuje je i wychodzi nastepny zlotek ktorego tez karmie sylkisami na max (daje 65 sylkisow kazdemu choco) a speed to caly czas 147 km/h tak jak mamusia ;/. Nie wiem o co tu chodzi :(
co poradzicie ?

[ Dodano: Sro 05 Lip, 2006 17:15 ]
piwlak pisze:Nie moge wychodowac gorskiego ani rzecznego choco mimo iz mam je klasy A.JEden z nich to choco WONDERFUL, a drugi GREAT z rocket town:/ POMOCY!,bo caly czas mi wychodzi zolty.
Acha uzywam CArob Nuta
musziesz miec great i good
doprowadz oba do A i wtedy krzyzuj
wito

Post autor: wito »

Mam pytanko bo jestem już na cd 3 (doszłem przed chwilą) i dzis z kumplem lejemy weapony i mam takie pyanko kiedy pojawia się ruby na pustyni bo narazie go nie ma tam. Emerald sobie pływa pod woda a ultima gdzies lata tak myśle bo nie widziałem go jeszcze.
Moren

Post autor: Moren »

Ruby się pojawi jak pokonasz Ultimate Weapon.
Awatar użytkownika
Ana
Kupo!
Kupo!

Post autor: Ana »

Mam naprawde debilny problem. Gram w FF7 na kompie, win98. Utknęłam w Wutai. Mam właśnie odzyskać Materie, idę z Yuffie tam gdzie trzeba, ona wygłasza tą swoją mowę o tym jakie Wutai było kiedyś, bla bla bla, Cloud ją opierdziela, bla bla bla i w momencie gdy mam przełączyć wajchę, podchodze do nich i po prostu nie mogę. O co lata? :roll:

EDIT: to moj pierwszy rpg wiec prosze o wyrozumialosc :P
People have many things pent up inside of themselves. So many things they can never forget.
Awatar użytkownika
Ana
Kupo!
Kupo!

Post autor: Ana »

kilmindaro pisze:Ustaw się do wajchy bokiem :P
Thx :)
People have many things pent up inside of themselves. So many things they can never forget.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”