FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem
Moderator: Moderatorzy
Heh: mój sposób - podawany tu już chyba ze 3 razy:
Na samym początku wyścigu wciśnij kwadrat, aby przyspieszyć chocobosa (nie chodzi mi tutaj o boostowanie, tylko zwykłe zwiększenie szybkości) i trzymaj tak aż do końca wyścigu. Oczywiście będzie Ci szybciej spadała stamina, ale:
- stamina (z tego, co pamiętam) jest cechą chocobosów, którą możemy pakować za pomocą greensów do bardzo dużych wartości (limitem jest chyba tylko liczba 999) - czego nie można powiedzieć o speed i intelligence.
- nie ma znaczenia, czy wybierzesz krótki, czy dłuższy wyścig: a więc wybierz krótszy.
Twoi przeciwnicy nie zwiększą swojej prędkości w chwili, gdy Ty będziesz szybszy.
A więc cały myk polaga na tym, aby maksymalnie wykorzystać całą staminę, jaką ma nasz kurczak. Twoi przeciwnicy nie są na tyle inteligentni.
W ten sposób wygrywałem nawet z TEIOH'em.
Na samym początku wyścigu wciśnij kwadrat, aby przyspieszyć chocobosa (nie chodzi mi tutaj o boostowanie, tylko zwykłe zwiększenie szybkości) i trzymaj tak aż do końca wyścigu. Oczywiście będzie Ci szybciej spadała stamina, ale:
- stamina (z tego, co pamiętam) jest cechą chocobosów, którą możemy pakować za pomocą greensów do bardzo dużych wartości (limitem jest chyba tylko liczba 999) - czego nie można powiedzieć o speed i intelligence.
- nie ma znaczenia, czy wybierzesz krótki, czy dłuższy wyścig: a więc wybierz krótszy.
Twoi przeciwnicy nie zwiększą swojej prędkości w chwili, gdy Ty będziesz szybszy.
A więc cały myk polaga na tym, aby maksymalnie wykorzystać całą staminę, jaką ma nasz kurczak. Twoi przeciwnicy nie są na tyle inteligentni.
W ten sposób wygrywałem nawet z TEIOH'em.
Am Ende bleib ich doch alleine
Die Zeit steht still und mir ist kalt!
Die Zeit steht still und mir ist kalt!
... bo trzymając te przyciski Stamina się regenerujeKimahri pisze:Wtedy Staminy mniej schodzi.

Chocobo ma III "biegi":
I - Normalny ("X") <stamina nie schodzi>

II - Bieg ("kwadrat") <stamina powoli schodzi>

III - Sprint ("kółko") <Stamina spada drastycznie>

Doprowadź je do S -___-'piwlak pisze: mimo iz mam je klasy A.
http://www.k-ff.com/Final7/index.php?n=44

Ja mam w klasie S i tak mi nie wychodzi
...
Próbuje z 20 razy, a ciągle mi wychodzi żółty [m]
...
Dostaje szału... Chyba sobie spokój z tym dam!
To jak Great miałem w klasie A to chociaż mi
raz udało się zielonego wychodować ... Też Male... =='
Wątpie by mi się udało Blue Chocobo wychodowac...
A co dobiero Blue Chocobo [F]
...
Jedyny [F] który miałem w stajni to ten którego dziko złapałem ;P
EDIT!!
TAK! Udało mi sięYellow Chocobo [F] xD Ale Niebieskiego nadal nie widać ;P ...

Próbuje z 20 razy, a ciągle mi wychodzi żółty [m]

Dostaje szału... Chyba sobie spokój z tym dam!

To jak Great miałem w klasie A to chociaż mi
raz udało się zielonego wychodować ... Też Male... =='
Wątpie by mi się udało Blue Chocobo wychodowac...
A co dobiero Blue Chocobo [F]

Jedyny [F] który miałem w stajni to ten którego dziko złapałem ;P
EDIT!!
TAK! Udało mi sięYellow Chocobo [F] xD Ale Niebieskiego nadal nie widać ;P ...
Ponawiam pytanko :
Mam 2 zlote chocobosy klasy S (wykarmione sylkisami na max) z tych samych rodzicow, krzyzuje je i wychodzi nastepny zlotek ktorego tez karmie sylkisami na max (daje 65 sylkisow kazdemu choco) a speed to caly czas 147 km/h tak jak mamusia ;/. Nie wiem o co tu chodzi
co poradzicie ?
[ Dodano: Sro 05 Lip, 2006 17:15 ]
doprowadz oba do A i wtedy krzyzuj
Mam 2 zlote chocobosy klasy S (wykarmione sylkisami na max) z tych samych rodzicow, krzyzuje je i wychodzi nastepny zlotek ktorego tez karmie sylkisami na max (daje 65 sylkisow kazdemu choco) a speed to caly czas 147 km/h tak jak mamusia ;/. Nie wiem o co tu chodzi

co poradzicie ?
[ Dodano: Sro 05 Lip, 2006 17:15 ]
musziesz miec great i goodpiwlak pisze:Nie moge wychodowac gorskiego ani rzecznego choco mimo iz mam je klasy A.JEden z nich to choco WONDERFUL, a drugi GREAT z rocket town:/ POMOCY!,bo caly czas mi wychodzi zolty.
Acha uzywam CArob Nuta
doprowadz oba do A i wtedy krzyzuj
Mam naprawde debilny problem. Gram w FF7 na kompie, win98. Utknęłam w Wutai. Mam właśnie odzyskać Materie, idę z Yuffie tam gdzie trzeba, ona wygłasza tą swoją mowę o tym jakie Wutai było kiedyś, bla bla bla, Cloud ją opierdziela, bla bla bla i w momencie gdy mam przełączyć wajchę, podchodze do nich i po prostu nie mogę. O co lata? 
EDIT: to moj pierwszy rpg wiec prosze o wyrozumialosc

EDIT: to moj pierwszy rpg wiec prosze o wyrozumialosc

People have many things pent up inside of themselves. So many things they can never forget.