FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Tomek

Post autor: Tomek »

mam pytanie.Czy trzeba mieć górskiego chocobo by mieć materię Mime?
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Tak ten wystarczy.
Tobik

Post autor: Tobik »

gdy nakarmiłem swoje Chocobo wszystkimi Greensami [te które zwiększają statsy] od Billy to co teraz? Czy one się odnawiają co jakiś czas czy można gdzieś ich jeszcze dokupić... ?
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

No kupisz je tam gdzie wczesniej je kupywales.
p1t

Post autor: p1t »

Kimahri pisze:
karollo pisze:mam pytanie gdzie mozna znalezc/kupić hero drink i co to daje :?:
Znalesc w Northern Cave
Można znaleźć również w Icicle i wygrać na wyścigach chocobo.
Kimahri pisze:daje (nie jestem pewnien czy dobze pamietam) - Zwieksza umiejetnosci na walke.
dobze pamietasz
Teraz moje pytanie. Iloma rakietami atakuje Cid w limicie Highwind (jeśli udało się komuś policzyć)?
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Na krypcie jest napisane 19, ale nie wiem czy to do konca prawda.
VaanFromRO

Post autor: VaanFromRO »

p1t pisze:Teraz moje pytanie. Iloma rakietami atakuje Cid w limicie Highwind (jeśli udało się komuś policzyć)?
Albo mi sie wydaje albo sie komus pomylil ten dzial z Quizami :P p1t po co Ci to?! -_-'
Awatar użytkownika
karollo
Kupo!
Kupo!

Post autor: karollo »

mam pytanie gdzie mozna znależć/kupić ELIXIR :?: :?: :?:

[ Dodano: Wto 04 Lip, 2006 19:31 ]
błagam pomóżcie :cry: wiem że zadawałem już to pytanie ale mam 2 chocobo female S i male A ale nie chce mi sie wychodować górski lub rzeczny chocobo karmie je carbo nut ale nic wychodzi zwykly.chyba musze znalezc inne chocobosy więc mam pytanie z jakiej lokacji i jakie chocobo są najlepsze do wychodowania górskiego i rzzecznego błagam pomóżcie :cry: :cry: :?: :?:
Tobik

Który z Greensów ulepsza "speed" chocobo? ...
Bo patrzą na poradnik hodowli na krypcie zaden wypisanych mi nie dodawał speeda...
A Mimett mojemu Great Chocobo wogóle nic nie robi...
[?]
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

karollo pisze:mam pytanie gdzie mozna znależć/kupić ELIXIR
Można go co najwyżej ukraść/zdobyć po walce/zmorphować - kupić nie da rady 8)
Steal: Master Tonberry, Gighee, Iron Man
Win: Dark Dragon, Staniv
Morph: Vlakorados, Harpy, Tonberry
karollo pisze:2 chocobo female S i male A ale nie chce mi sie wychodować górski lub rzeczny chocobo
Doprowadź male do klasy S to się uda :] A tu: http://www.k-ff.com/Final7/index.php?n=44 masz wszystko ładnie napisane krok po kroku...
Tobik pisze:Który z Greensów ulepsza "speed" chocobo? ...
Tantal, Curiel, Mimett, Reagan, Sylkis.
Tobik pisze:Bo patrzą na poradnik hodowli na krypcie zaden wypisanych mi nie dodawał speeda...
A Mimett mojemu Great Chocobo wogóle nic nie robi...
...Bo Twój kuraczak ma zapewne już max Speeda i Staminy :roll: przecież to oczywiste :D
Ostatnio zmieniony wt 04 lip, 2006 19:23 przez kwazi, łącznie zmieniany 1 raz.
Tobik

Tantal, Curiel, Mimett, Reagan, Sylkis.
Właśnie wiem ze tak jest w poradniku, ale w tym problem że mi każde z tych stamine lub inteligencje dodaje, ale speeda nie :/ ...
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Tobik pisze:ale w tym problem że mi każde z tych stamine lub inteligencje dodaje, ale ale speeda nie ...
:roll: no to w takim razie masz maksymalny speed tylko... Zresztą - opłaca się tylko karmić ptaka tymi Greensami od Chocobo Sarge'a - inne są IMO za słabe :)
vault

Post autor: vault »

Mala sugestia : ten topik powinien miec pod topiki tematyczne bo naprawde ciezko cokolwiek tu znalezc, caly czas widze pytania o chocobo( ja tez mam) i tych pytan jest coraz wiecej i wiecej bo nie mozna znalezc konkretnych informacji w konkretnym czasie nawet za pomoca "ctrl f".

Mam 2 zlote chocobosy klasy S (wykarmione sylkisami na max) z tych samych rodzicow, krzyzuje je i wychodzi nastepny zlotek ktorego tez karmie sylkisami na max (daje 65 sylkisow kazdemu choco) a speed to caly czas 147 km/h tak jak mamusia ;/. Nie wiem o co tu buega.Myslicie ze to ma cos zwiazek z prawdziwa genetyką ? tzn gdy dochodzi do krzyzowek bliskiej rodziny przejmowane sa cechy rodzinne i zadne inne ? to tyljko teoria :P

wydalem na ten chocobosowy interes juz pare milionow i czuje sie zdeka zawiedzionyze nie moge wygrac z tym czarnym (strusiem :P)
Tobik

Wiem że przy pisaniu oprzednich pytań trochę się ośmieszyłem, ale postaram się zmienić... :]
A teraz kolejne pytanie...
Czy z dwóch tych samy żółtych chocobosów może powstać niebieski i zielony? Bo mam Wonderful [s] i Great (rocket town) [A]... i męcze się by wychodować niebieskiego... z dziesięc razy mi wychodził ciągle zielony [m] lub żółty... co poradzicie mi?
vault

Post autor: vault »

doprowadz tego drugiego do s jak masz dwa s to muzyka gra za ktoryms razem wyjdzie ci niebieski (mi wszedl :P)
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”