Penance pisze:Ja mam z kolei pytanie - jest jakiś szybki sposób na zdobycie Wings to Discovery? Prócz Bribe z Malboro i Great Malboro? Taki spobób jest dość czasochłonny.
szybkiego raczej nie, alternatywa do Bribe z Marbolo jest walka z Shinryu (Monster Arena). innego sposobu zdobycia przedmiotu nie znam.
Penance pisze:
I jeszcze 1 - może ktoś podać spis potworków w Omega Ruins? Nie mogę dostać ostatniego na dole w lewej kolumnie, za cholerę, ma ktoś nazwę tego potwora i sposób jak go znaleźć?
Omega Dungeon
strona 1
1. Zaurus
2. Floating Death
3. Black Element
4. Halma
5. Puroboros
6. Spirit
7. Machel
strona 2
8. Master Coeurl
9. Master Tonberry
10. Varuna
jeśli się nie myle to raczej te trzy ostatnie pojawiają się tylko w drugiej części omega dungeona, tam gdzie się walczyło z omegą (tym prawdziwym)
Jeszcze adnotacja do mojej wcześniejszej odpowiedzi. Lvl 3 key zostawia często Z deffender w Omega Ruins. Nie można go złapać więc pozostaje się czaić na niego. Występuje w parach, często zostawia 2 x Lvl 2 key i 2 x Lvl 3 key. A tak a'propos nałapałem potworki w OR, lipa, że z Wings of Discovery nie da rady inaczej. Trudno.
jakie sa wszystkie sposoby na zdobycie Pendulum?? Jaki jest najszybszy? dzieki za odp:) Walka z neslugiem misie nieusmiecha bo potrzebuje 30 sztuk by moc latwo zdobywac dark matter, badz jak zdobyc zbroje z master thief
compadre pisze:akie sa wszystkie sposoby na zdobycie Pendulum?? Jaki jest najszybszy? dzieki za odp:) Walka z neslugiem misie nieusmiecha bo potrzebuje 30 sztuk by moc latwo zdobywac dark matter, badz jak zdobyc zbroje z master thief
alternatywa do walki ze neslug to Bribe Master Tonberry, jest możliwość zdobycia 30 na raz poprzez wygranie w Remiem Temple - Chocobo Race, wygraj otwierając 4 skrzynie i nie zachaczając o żaden kołek (czy jak to się nazywało, chyba Pole), tylko zdobycie przez chocobo race to jest jednorazowe.
Krypta pisze:Dark Matter:
99 sztuk za złapanie po 5 osobników z każdego gatunku na Monster Arenie
walcząc ze specjalnymi potworami (Monster Arena Creations) - znajdź najłatwiejszego do pokonania (np. Sleep Sprout) przy Overdrivie dostaje się dwie sztuki (Dark Matter zdarza się średnio 1-2 razy na 10 walk)
czasami nagroda w turnieju Blitzball - (mało efektywne)
Najszybszy sposob na zdobywanie dark matter to walka odpowiednio podkoksowanymi postaciami na MA z one-eye gdyz raz na 10 walk powinno wpasc 1 sztuka a walka konczy sie na 2 strzaly pozatym zostawia on zbroje warte 67 tysiecy awiec mozna potem sobie zrobic briba za 2 sztuki, na zdobycie 99sztuk dark mater potrzeba okolo 450 walk z one-eye
odpusc sobie shinryu, ONE-EYE to recepta na wszystko, zostawia 3 slotowe bronie z wprawiona Triple AP awiec doprawiasz tylko Overdrive to AP i to w zupelnosci wystarczy by skoksowac postacie na maxa w szybkim tempie, w dodatku walczas z one eye co jakis czas wpadnie ci dark mtter i kasa ze sprzedarzy tych broni ktora wykorzystac mozna na bribe.
Mam pytanie: chce wprawić z abroje auto-phoneix i potrezebuje dużej ilości Mega-Phoenix.Skąd najszybciej wziąść ten rarytas?
OK, mam. Jakby kogoś to interesowało to trzeba przekupić ghost w sunken cave za 250 000 za 99 sztuk.ALe jak ktos ma jeszcze jakiś inny pomysł to też mile widziany