Final Fantasy XII

Najnowsza i zarazem ostatnia część serii na konsolę PS2

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Jakoś nieszczególnie śledżę nowinki dotyczące FFXII - można to nazwać zapatrzeniem w PSXowe finale, albo zwykłym lenistwem - może się to zmieni wraz ze zbliżaniem się wydania gry..
Garnet pisze:http://opm.1up.com/do/newsStory?cId=3143606 nie wiem jak bardzo jestescie na czasie a wiec,jakby cos to mozecie looknac n
Poczytałam i nie mam dobrych przeczuć. Wiele bajerów może zabić grywalność.
Garnet pisze:a jak jzu daja to niech daja jakies porzadne sredniowiecze Laughing
Najlepiej niech tworzą coś samodzielnie, zamiast iść za modą. :] Powrót do dymków.. :lol:
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Ivy pisze:sama czasem odczuwam w FFX brak dymków z tekstem czytanym, zamiast głosu takiego chociażby Tidusa
Ale taki głos Aurona i Lulu jest swietny,dobrze że w X nie ma dymków :D :P
Garnet pisze:ja chce starozytnosc
Dodajmy jeszcze owiecenie i romantyzm :P
FF XII W trakcie katowania
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

TomajS pisze:Ale taki głos Aurona i Lulu jest swietny,dobrze że w X nie ma dymków n n
a) Boski av, TomajS.... rotfl ;)
b) Mogliby zrobić możliwośc wyboru, ale prawda jest taka, że nie bedzie już Finala z dymkami i trzeba się z tym pogodzić....chociaż w FFXI nie mówią ;)
c) Ja tam lubię średniowiecze...Rycerze, konie, gwałcenie dziewic i w ogóle full rozpusta...i takie tam ;p Poniekąd dlatego tak mi się podoba FFXI. San d'Oria, Bastok, Jauno...nawet wiocha Windurst mają coś w sobie starego. Pominę ciuchy, które niekiedy przypominają barbarzyńsko jakieśtam ;)
d) Tak czy inaczej FFXII nie bedzie jakims super przełomem w serii, zamknie rozdział Finali pod PS2 i tyle.
Myr

Post autor: Myr »

w sumie wczesniej 3 czesc na ps tez byla takim 'zamykaczem' (FF IX), znaczy sie dobra pozycja, ale bez przelomu(oczywiscie to moje prywatne zdanie wiec prosze mnie nie mieszac z blotem ;) ).
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

b) Mogliby zrobić możliwośc wyboru, ale prawda jest taka, że nie bedzie już Finala z dymkami i trzeba się z tym pogodzić....chociaż w FFXI nie mówią
Wiadomo - wiele osób jęczałoby, że dymki to przeżytek :] Ale jak już dawać możliwośc wyboru, to chciałabym mieć możliwośc kupienia FF w wersji z angielskim dubbingiem, lub oryginalnym, japońskim z napisami. Szczerze nie znoszę, jak mi Amerykanie narzucają swój dubbing w filmie, grze, anime >_< Aby dopasowanie ruchu ust do tekstu mówionego było lepsze, mozna by dawać dwie wersje do sprzedaży. Ale o czym ja tu..to się u nas nigdy nie wydarzy ;)
Go Go Yubari pisze:Tak czy inaczej FFXII nie bedzie jakims super przełomem w serii, zamknie rozdział Finali pod PS2 i tyle.
Moja natura pesymisty też mi to podpowiada. Miałam się nie uprzedzać do FFXII zawczasu, ale jakoś tak kolejne odsłony gry nie napawają mnie entuzjazmem.
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Go Go Yubari pisze:d) Tak czy inaczej FFXII nie bedzie jakims super przełomem w serii, zamknie rozdział Finali pod PS2 i tyle.
No nie wiem. Rozgrywka jest przełomowa jak na single battle. ;)
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

Sephiria pisze:nareszcie jakaś rozsądna propozycja XD
:]
ale jakby nie parzec to termin sredniwoiecze jesli chodzi o postacie SE chyba wzielo sobie do serca,gdzy daja same bachory a w sredniwoieczu jak wiaodmo w wieku 12 lat wychodizlo sie ju za maz etc i ludzie wczensiej umierali...ech ..coz za realizm XD

TomajS pisze:Dodajmy jeszcze owiecenie i romantyzm
ee..osiwecenie...pancerniki w skorupach czy jak to tam bylo w balladzie Mickiewicza :> a romantyzm to tylko o ja biedny,moja ukochana tak daleko :]

zreszta ff12 dzieje sie w ivalice-swiecie FFT,wiec tym bardziej nie pogrzeszyli orginalnoscia co do miejsca akcji
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Garnet pisze:a romantyzm to tylko o ja biedny,moja ukochana tak daleko :]
Romantyzm to teżź nieopisana groza i lęk przed jutrem. :]

Garnet pisze:zreszta ff12 dzieje sie w ivalice-swiecie FFT,wiec tym bardziej nie pogrzeszyli orginalnoscia co do miejsca akcji
fft mało kto widział.... a ja osobiścię chcę zobaczyć całą mapkę tego świata :wink:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Boni pisze: Garnet napisał/a:
zreszta ff12 dzieje sie w ivalice-swiecie FFT,wiec tym bardziej nie pogrzeszyli orginalnoscia co do miejsca akcji

fft mało kto widział.... a ja osobiścię chcę zobaczyć całą mapkę tego świata Wink
w FFT nie gralam, Ivalice jest w FFTA.. no coz, trudno to nazwac krainą - po prostu rozmieszcza sie na mapie lokacje ;) Będą musieli jakoś skonstruować mapkę i dodać nowe miejsca, chyba tylko nazwa świata zostanie ;)
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Boni pisze:Go Go Yubari napisał/a:
d) Tak czy inaczej FFXII nie bedzie jakims super przełomem w serii, zamknie rozdział Finali pod PS2 i tyle.

No nie wiem. Rozgrywka jest przełomowa jak na single battle. n
Nie do końca, bo jest zrobiona w stylu FFXI. Więc przełomem bym tego nie nazwała. FFXII to jak FFXI - koniec FF pod dana platformę. A ile podobieństw (ja widze masę....)
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Go Go Yubari pisze:a) Boski av, TomajS.... rotfl
Mój ulubieniec z filmu :D :razz:
Go Go Yubari pisze:Mogliby zrobić możliwośc wyboru
A za ten pomysł bym ci postawił wino:grin:
Go Go Yubari pisze:c) Ja tam lubię średniowiecze...Rycerze, konie, gwałcenie dziewic i w ogóle full rozpusta...i takie tam ;p
Noom,fajne czasy były ogólnie,jak ruszyła świeta inkwizycja to było dopiero wesoło :D :lol:
Go Go Yubari pisze:Tak czy inaczej FFXII nie bedzie jakims super przełomem w serii, zamknie rozdział Finali pod PS2 i tyle.
Wątpie by na PS3 zrobili coś mega przełomowego.

Garnet pisze:a romantyzm to tylko o ja biedny,moja ukochana tak daleko :]
Noo z romantyzmu by pasowało najbardziej pod wątki miłosne,ale te już są więc...
FF XII W trakcie katowania
guzik

Post autor: guzik »

prawda jest taka-na PS2 wyjdą jeszcze 2 finale, co mnie niezmiernie cieszy...tylko te ciągłe przesunięcia(czerwiec 2005 dla "dwunastki"!)-oh jak bym chciał zagrać w nową odsłonę przy światełkach na choince :( no a potem(?)DoC i...czekam na PS3,bo chyba na PSP summonów(między innymi:D)niezobaczę

[ Dodano: Nie 16 Paź, 2005 13:27 ]
jeszcze jedno-marzy mi się final BEZ latających statków i ogólnie "mechaniki"-myślę,że to by był jakiś przełom w serii!Bo tak naprawdę na czym opierają się światy FF(dlaczego jest to seria)->uogólniając:czokobosy,"statki",Cid,Wedge,Biggs,walki turowe,summony-nieprawdaż?Czy bez tego wszystkiego kolejna część finala,byłaby finalem?! ;)
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

guzik pisze:jeszcze jedno-marzy mi się final BEZ latających statków i ogólnie "mechaniki
taaaak, w epoce kamienia łupanego byłby świetny Final :lol:
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

guzik pisze:walki turowe
Trudno nazwać to filarem skoro było to tylko w czterech na dziesięć części (XI nie licze). Filarem był ATB, który znakomicie funkcjonował przez pozostałe 6 częśći, w tym tych najpopularniejszych.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Coco
Cactuar
Cactuar

Post autor: Coco »

guzik pisze:czokobosy,"
musze sie przyczepic,po prostu musze... CHOCOBOSY.
final w epoce kamienia lupanego? fajnie!!!
ale guzik-chcialbys ff bez summonow???ja bym nie chciala...btw,wie ktos,czy w ff12 bedzie Fenrir? (proszeproszeprosze)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Final Fantasy XII”