Final Fantasy XII

Najnowsza i zarazem ostatnia część serii na konsolę PS2

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

niejestem w temacie i zupelnie niewiem wiec sie pytam czy FF12 bedzie na PC??
Oczywiście, że nie. Tak samo jak nie ma FFIX, FFX ani FFX-2. FFXI jest na PC :> Japończykom się nie opłaca robić wersji PC, gdyż oni na PC nie grają, proste. PC słuzy do pracy, do gier służa konsole. Tak więc nie będzie. Ah i uprzedzę pytanie - emulatora PS2 nie ma i raczej szybko nie będzie, więc na emulację też nie masz co liczyć. :D Iz. bądź bardziej wyrozumiały dla niedoinformowanego kolegi :>
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Go Go Yubari pisze:Iz. bądź bardziej wyrozumiały dla niedoinformowanego kolegi n
Ossu sensei Yubari! To siem więcej nie powtórzy! :>

Ostatnio mnie zaciekawiła oprawa dźwiękowa FFXII... Bo te muzyczki co już dali, to przyznam szczerze wyszły mizernie w porównaniu do reszty Finali. Mogliby wrócić do czasów PSX-owych części, bo tam muzyka stała na najwyższym poziomie. Jeżeli muzyka bedzie podobna do FFX-2, to nic tylko wyłączyć dźwięk pozostanie... :]
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Awatar użytkownika
ariel
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

Post autor: ariel »

Również nie jestem w temacie ale chciałbym się zorientować....
Kiedy ma wyjść FF XII i jak to mniej więcej ma wyglądać :]
Ja o świcie chce budzić się z ułożonym życiem to wiem, porządkiem w głowie wzrokiem z pod pewnych powiek
http://qwas2004.republika.pl
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Ariel na litość boską, przejrzyj forum zanim cokolwiek napiszesz, co? Temat o FFVII: AC to z Twojej strony kompromitacja, więc się potem nie dziw, ze ludzie będą nie sympatyczni. Ślepoty i głupoty nie wybaczamy.

Przeczytaj temat od początku i przejrzyj dział z Newsami, tam masz duzo informacji. Myslcie zanim coś napiszecie, ludzie -_-'
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

ariel pisze:Kiedy ma wyjść FF XII
Chwilowo premiera w Japonii jest planowana na wiosnę 2006.

ariel pisze:ak to mniej więcej ma wyglądać :]
Poczytaj temat, przejrzyj nowy Neo+ lub poszukaj w internecie i obejrzyj trailery.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Myr

Post autor: Myr »

Go Go Yubari pisze: - emulatora PS2 nie ma i raczej szybko nie będzie, więc na emulację też nie masz co liczyć. :D
emulatory to są, nie ma tylko maszyny ktora pociągnela by emulator + rom czyli jednym slowem emu mozesz miec ale w nic sobie na nim nie zagrasz :D.
Co do FF XII to ciemnosc przed nim widze, nie przepadam za tymi klimatami ktore mają byc, ale narazie nie zapeszam i licze, ze jednak gierka bedzie trzymac poziom.
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Ciemne klimaty? A jakże, toć to średniowiecze ;]

Ja osobiście sądzę, że FFXII będzie miało klimaty takie jak BG, albo ID. Prawda, żem pięknie to ują? (:D )
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Przekolorowałeś. Klimaty BG oraz ID nijak nie pasują do lalusia Vaana i Ramo(n)Rikku. Vaan jest po prosty zbyt jaskrawy i krzykliwy, jak na ciemne średniowieczne klimaty, taka hybryda Zidane'a z... Tidusem (bleee). To mniej więcej tak samo, jakbyś do pieczeni myśliwskiej dodał cukru :|
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Hę? A skąd wiesz, że on jest krzykliwy? :> :]]
No chyba, że o ubiór chodzi :lol:
glamorous vamp
Myr

Post autor: Myr »

Sephiria pisze:taka hybryda Zidane'a z... Tidusem (bleee).
Ja bym tu jeszcze szczypte Zella dodal, ale Zell w calosci mial swoj styl i ogolnie byl super postacią, o tyle chodzi mi tylko o dodanie "zlej" polowy Zella Vaanowi :P.
Awatar użytkownika
Coco
Cactuar
Cactuar

Post autor: Coco »

jak narazie to mi sie w FF XII nic nie spodobalo :/ ani postacie, ani lokacje, ani... no nic po prostu, nawet grafika mi sie nie podoba :D (nie moja wina, ze ja wole ta z FF7 albo 8 :lol: )
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Coco pisze:nawet grafika mi sie nie podoba n (nie moja wina, ze ja wole ta z FF7 albo 8 Laughing )
Pikselowata grafika z PSX przywodzi na mysl tyle wspomnień z FF7,8,czy 9 XD heh, sama czasem odczuwam w FFX brak dymków z tekstem czytanym, zamiast głosu takiego chociażby Tidusa :D

Nie ma co narzekać na postęp techniczny, a jedynie mieć nadzieję,że scenarzystom i chara designerom z SE nie zabraknie dobrych pomysłów. Jak narazie wynika z trailerów, FFXII to spora odmiana po FFX - zarówno kolorystyka jak i design się różni, a my nadal nie wiemy, jak to wyjdzie w praniu. "Dynamiczne " walki trochę mnie niepokoją, bo stąd już tylko krok od elemanetów typowo zręcznościowych, albo, co gorsze - platformówkowych typu "idź przed siebie, tnij potwora" XD
Dla mnie jednakl liczy się przede wszystkim fabuła - jeśli mnie wciągnie, to wielu minusów po prostu nie zauważę :P
Sephiria pisze:taka hybryda Zidane'a z... Tidusem (bleee)
Zidane jest w porządku, ale w połączeniu z Tidusem byłby baardzo ciężkostrawny :D Oby Vaan był kimś pokroju Clouda, lub Squalla.
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Vaan na pewno nie będzie miał charakteru marnego Tidusa. Nie wiem, skąd te insynuacje Sephirii, ale same spojrzenie w oczy Vaana jednak daje wrażenie, że jest to postać dość skomplikowana. Swoją drogą nigdyś widziałem ciekawego screena z Vaanem z bardzo białym pomieszczeniu wraz z kimś tam. Ten screen napawa mnie dość dużym optymizmem odnośnie Vaana... nie wiem czemu :] Ale grunt że "napawa"... whatever :D
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

Boni pisze:Swoją drogą nigdyś widziałem ciekawego screena z Vaanem z bardzo białym pomieszczeniu wraz z kimś tam
zaden kims tam..tylko eee...whatever :]

Ivy pisze:heh, sama czasem odczuwam w FFX brak dymków z tekstem czytanym, zamiast głosu takiego chociażby Tidusa
wlasnie tesknie za tym naciskaniem X na dialogach :D ..<moze dlatego tak mi sie teraz spodobalo suikoden 3 gdzie tylko teksty w rameczkach sa:P>

http://opm.1up.com/do/newsStory?cId=3143606 nie wiem jak bardzo jestescie na czasie a wiec,jakby cos to mozecie looknac ;)

<ostatnio jakas moda na te sredniowiecza w rpgach...ja chce starozytnosc :]:P>

[ Dodano: Pią 23 Wrz, 2005 02:25 ]
a jak jzu daja to niech daja jakies porzadne sredniowiecze :lol:
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Garnet pisze:.ja chce starozytnosc :]
nareszcie jakaś rozsądna propozycja XD