Final Fantasy XII

Najnowsza i zarazem ostatnia część serii na konsolę PS2

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

(nie mówie o czekaniu na summona tylko o przyzwaniu go i zniknięciu)
Przyzwanie i zniknięcie było w 7-mce i niżej oraz 9-tce, w ósemce czekałeś aż pasek dojdzie do 0 i wtedy GF się pojawi, zaś w FFX było Zoo spuszczone ze smyczy. Osobiście wole połączenie FF7 z FF 8 - przyzywamy BEZ czekania i odchodzą, a w menu nadzorujemy ich rozwój, byle żadnych Summonów spuszczonych ze smyczy, na pierwszym spacerze.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Vaan
Cactuar
Cactuar

Post autor: Vaan »

Sephiria pisze:Zoo spuszczone ze smyczy
Ale co to za przyjemność z summona gdy tylko się pojawia i znika :? ja widze finala w którym możemy kontrolaować drużynę i summony tzn. "ażdy robi swoje"tylko można kontrolować summona zamiast członka drużyny i zmieniać jak się podoba, nikt nie znika z pola walki (chyba w krzaki znikali) jak summon się pojawia. Wszak ff12 ma podobno symulować rozgrywkę on-line... :) więc jeśli w ff11 była możliwość nie usunięcia drużyny z pola walki jak się pojawił summon to zapewne ff12 zaserwuje nam to sam ;)
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

To równie dobrze możemy zrobić FF, gdzie głównymi postaciami są tylko Summony - wyjdzie na to samo, a swoją drogą byłoby to jakieś nowum w FF. W każdym razie trzeba postawić pewną granicę - albo są postacie i wspierające ich Summony lub same samodzielne Summony, w każdym razie na pewno nie ten kicz, co FFX.
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

postawicna serie KH (jee )
i dobrze :D juz sie niecierpliwie

Vaan pisze:Ja na bank bym stawiał coś koło lato 2006 Europa
to bede musiala zbierac na dwie gry w jednym roku

Darios2 pisze:Oglądając te animacje trzeba przyznać że się postarali.
oby grafika nie byla lepsza od gry (jesli o to chodzi)
Lady Luck pisze:Tylko mogliby tym razem po prostu summonem zastępować osobę, która go wzywała, a nie całą drużynę.
troche by to glupio wygladalo :lol:
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Vaan
Cactuar
Cactuar

Sephiria pisze:albo są postacie i wspierające ich Summony lub same samodzielne Summony,
Dobrze rozumujesz, ale dobrze by było gdyby jakiś przywołany summon latał se po planszy (oczywiście nie bezmyślnie) a w krytycznych sytuacjach mógł leczyć naszą drużynę, lub gdy tego zapragniemy przełanczamy z członka drużyny na chwile na tego summona i podleczmy się gdy jest to potrzebne.. bądz inne parenty :D to mi się podoba tak jak w KH co Bambi latał po planszy i nas wspierał (minus że latał bezmyślnie :smile:
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Vaan pisze:co Bambi latał po planszy i nas wspierał
taa a ta z piotrusia pana tez leczyla co jakis czas a jak zginales to nawet odnowila ci je na maksa :D (teraz gram w KH)
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Thompson
Cactuar
Cactuar

Post autor: Thompson »

Z przyzwania Bahamuta można się dowiedzieć, że odrazu czymś strzela :P (Mega Flare) - pewnie będzie to tak, że będzie można zauważyć jego animacje i potem jakiś promien na wrogu (i na naszych co się na wroga wpieprz**a :P .. ale oberwie się potworkowi :D )
Ale skoro mamy w tym FF12 widoczne ATB to czemu nie czekać na tego summona? Mi tam nawet to pasuje ^^ ... uch.. czuje, że nie zrozumiecie o co mi chodzi
Gamertag: Szalony Szkot
Awatar użytkownika
Vaan
Cactuar
Cactuar

Thompson pisze:(Mega Flare) - pewnie będzie to tak, że będzie można zauważyć jego animacje i potem jakiś promien na wrogu
To tak że atak summona będzie oddziaływał na jakiś obszar odległość, a ci co stoją troche dalej nawet nic nie oberwą (to napewno :D ) , no ciekawe czy będzie trzeba czekać na summony, oby nie :? nie lubiałem tago w FF8 brrr
Lady Luck

Post autor: Lady Luck »

Thompson pisze:czuje, że nie zrozumiecie o co mi chodzi
Ja rozumiem :)
W X-2 czekaliśmy na odpalenie czaru, więc na odpalenie summona czemu nie- byle nie za długo, bo czasami w FFVIII zasypiałam, zanim pasek się zapełnił...
Awatar użytkownika
Thompson
Cactuar
Cactuar

Post autor: Thompson »

na poczatku to trzeba czekac ale pod koniec pierwszej plyty shiva u mnie byla compatibility (czy jakos tak :P) na 1000 miałem XD
Gamertag: Szalony Szkot
Awatar użytkownika
Vaan
Cactuar
Cactuar

Thompson pisze:shiva u mnie byla compatibility
Znaczy się że od razu się pojawiała ? hmm jak miałem ifrita też na 1000 ale nic takiego nie uświadczyłem :?
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Nie, ale po prostu wtedy pojawia się bardzo szybko :)
Awatar użytkownika
Vaan
Cactuar
Cactuar

Erelen_Galakar pisze:pojawia się bardzo szybko
jak dla mnie to i tak za wolno się pojawiały, oby w ff12 tego nie było... :P oby nie było
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Ja bym właśnie chciał powrotu do systemu z FF 8 z małymi modernizacjami. Aby nadal czekało sie na przywołanie, ale żeby przedtem można było wybrać atak jaki on zastosuje, bądź jak bohater będzie miał mało HP jakieś kombo. Tak byłoby najlepiej.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Przy compatibility 990-1000, oczekiwanie na przywołanie trwa 1-2 sekundy. Odpowiednie korzystanie z GFów, bez przedmiotów podnoszących zgodność, potrafi zapewnić 1000 compatilibility z kilkoma GFami na raz. Nie jest to rzecz łatwa, ale możliwa.
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Final Fantasy XII”