Final Fantasy XII

Najnowsza i zarazem ostatnia część serii na konsolę PS2

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Vaan
Cactuar
Cactuar

Post autor: Vaan »

Go-Go-Yubari pisze:Bo realizm postaci to podstawa
Jak ja pisałem że społeczeństwo domaga się realizmu to nie... wszyscy tylko że to nie jest najważniejsze:
Vaan pisze: {20 Lip 2004} Społeczeństwo domaga się realizmu!
Mati-San pisze: {20 Lip 2004} Przez te wszystkie lata Final jest nierealistyczny i jakoś nie szykują się zmiany. Ludziom się taki Final podoba!!!
a teraz nagle jakiś wysyp chęci do poprawy grafiki.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Vaan pisze:Jak ja pisałem że społeczeństwo domaga się realizmu to nie... wszyscy tylko że to nie jest najważniejsze:
Vaan napisał/a:
{20 Lip 2004} Społeczeństwo domaga się realizmu!
Mati-San napisał/a:
{20 Lip 2004} Przez te wszystkie lata Final jest nierealistyczny i jakoś nie szykują się zmiany. Ludziom się taki Final podoba!!!
Fakt, że pikselowy Cloud był fajny, jest powszechnie znany i popierany, ale... No właśnie: ALE. Po mówiących postaciach w FFX SE już nie powróci do okienek. Tak jak kino nieme - w końcu musiało odejść. Podobnie jest z grafiką. Był czas "pikseli" typu Pacman, FF7 etc. , ale technologia idzie do przodu. Zwłaszcza w Japonii. Nie ma co się oszukiwać, obraz będzie coraz bardziej realistyczny. A poprzez "realizm" należy rozumieć grafikę, bo co do fabuły to raczej nie uświadczymy zabawy w "wybierz prezydenta USA". ;)
Awatar użytkownika
Vaan
Cactuar
Cactuar

Go-Go-Yubari pisze:Fakt, że pikselowy Cloud był fajny [...] ale technologia idzie do przodu. Zwłaszcza w Japonii Nie ma co się oszukiwać, obraz będzie coraz bardziej realistyczny
Vaan pisze: {20 Lip 2004}Na pewno może nie polski rynek, ale w Japonii firmy konkurujące ze sobą będą chciały przebić się nawzajem produkując coraz to piękniejsze gry, człowiek wtedy nabierze bardziej realnych kształtów
No patrz może nie słowo w słowo ale teoretycznie podobny post :D
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Vaan pisze:No patrz może nie słowo w słowo ale teoretycznie podobny post
Zdarza się. Twojego postu akurat nie czytałam. Zapewne mi się nie chciało. ;)
Awatar użytkownika
Vaan
Cactuar
Cactuar

Go-Go-Yubari pisze:Twojego postu akurat nie czytałam. Zapewne mi się nie chciało
Przecierz ci nikt nie kazał nie? :D Po to go przytoczyłem byś nie musiała szukać ;)
Mati-San

Post autor: Mati-San »

Vaan pisze:Mati-San napisał/a:
{20 Lip 2004} Przez te wszystkie lata Final jest nierealistyczny i jakoś nie szykują się zmiany. Ludziom się taki Final podoba!!!

Niestety...znam ludzi którzy oceniają gry tylko pod kątem grafiki i to mnie martwi. Większą rolę zaczyna odgrywać grafika niż fabuła.
Lady Luck

Post autor: Lady Luck »

Mati-San pisze:Niestety...znam ludzi którzy oceniają gry tylko pod kątem grafiki i to mnie martwi. Większą rolę zaczyna odgrywać grafika niż fabuła.
To prawda. Jakiś czas temu brat koleżanki pożyczył od jakiegoś kumpla Tekkena3. Bardzo mu się spodobał, a że wiedział, że uwielbiam T, to od razu zapytał mnie, czy mam T4... Powiedziałam, że owszem, ale Trójka jest nie do pobicia.
"No co ty? T4 wyszzedł na PS2 i jest gorszy??"
"Eee... graficznie- nie, jest naturalnie lepszy... ale klimat stracił i to bardzo. I system się zmienił. Inna gra momentami"
"E tam. Grafa jest najważniejsza"
"*sczena w dół* Ty oceniasz gry po grafice?"
"Każdą. Grafika jest najważniejsza"

Morał pozostawiam Wam...

P.S. Dodam, że koleś ma 19 lat, żeby nikt nie pomyślał, że rozmowa toczyła się pomiędzy mną i dziesięciolatkiem...
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Widać niektórym potrzebna jest tylko grafika, a fabuła już nie. Przypomina to sytuację z filmami u nas puszczanymi. Na szczęście perełki bez super efektów też się zdarzają - i mam tu na mysli i gry i filmy.
White SeeD

Post autor: White SeeD »

Lady Luck, jesteś pewna że on miał 19 lat? Może tylko tak wyglądał ;)
Elektrodek

Post autor: Elektrodek »

Z tą grafą to macie racje. Tak samo u mnie. Grałem z bratem ciotecznym w tibie. I mu się ta gra niepodaba bo ma słabą grafe. Ale co z tego skoro ogólnie (prócz grafy i muzy) ta gra jest lepsza od innych z lepszą grafą i muzą. :)
Lady Luck

Post autor: Lady Luck »

White SeeD pisze:Lady Luck, jesteś pewna że on miał 19 lat?
Niestety jestem...
Lord Gumiś

Post autor: Lord Gumiś »

Osobiście jestem jak nabardziej zadowolony to co ujrzałem na wielu trailerach. Już sama myśl, że odpowiedzialnymi osobami za tworzenie XII są ci sami ludzie co stworzyli Vagrant Story robi wrażenie. A w dodatku odpowiedzialną osobą za skomponowanie muzyki do następnej odsłony Final Fantasy jest sam Hitoshi Sakimoto, więc tym bardziej ja osobiście jestem dobrej myśli. Tylko czekać.... :D
Darios

Post autor: Darios »

Oglądam sobie w starej gazecie Click! recenzję ff9.
Podchodzi do mnie koleś i mówi:
-"ooo co to za gra?"
-"FF9"
-"phew, jaka grafika słaba, i ty w takie coś grasz?!"
-"gram"
-"To ty jakiś masohista jesteśczy co?"
:x
Aż się ciśnie przysłowie :nie oceniaj książki po okładce".

[ Dodano: Pon 07 Lut, 2005 ]
Btw, premiera w Europie przewidziana jest na grudzień, tak?
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Mimo że jakoś niechętnie spogląda się na ffXII, chodzi mi o to żęby w tę grę POGRAĆ, nieważne jaka będzie, a pewnie mile się zaskoczę. Jestem dobrej myśli. Co się tyczy realizmu, to jest F-A-N-T-A-Z-J-A, więc nie wiem czy wprowadzanie go jest dobre. Pikseloza i klocki lego z ff7 rządzą :D
Awatar użytkownika
Vaan
Cactuar
Cactuar

Darios2 pisze:premiera w Europie przewidziana jest na grudzień
Phu żeby jeszcze FFXII starczał na tyle godzin zabawy co dni czekania na jego wydanie :? ale ważne żeby był :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Final Fantasy XII”