Final Fantasy XII

Najnowsza i zarazem ostatnia część serii na konsolę PS2

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Thompson
Cactuar
Cactuar

Post autor: Thompson »

Widzę, że coraz więcej osób chce na głównych bohaterów takich gości jak mniej więcej Auron... niewykonalne :P Kto by chciał w Japoni oglądać jakiegoś staruszka kiedy można zrobić jakiegoś młodego ładnego chłopczyka? No i więcej dziewczyn gra ;P :P
Nie musicie się z tym zgadzać :P
Gamertag: Szalony Szkot
Awatar użytkownika
Olek
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: Olek »

And there is nothing you can do about it Muahahahahaha :D :D :D
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

No w przypadku bohaterów FF 9 można dostrzec pewien wpływ fabuły na ich charakter - Steiner odrobine zmądrzał i zaczął myśleć, a Garnet pzrestała być tak naiwna i nie jest prawdą, że wszystkie postacie pozostawały obojętne na to co się działo. Przypominam, że Garnet po śmierci "słonicy" i zniszczeniu Alexandrii doznała takiej traumy, że pzrestała mówić - jak w realnym życiu, więc jest to jakaś oznaka wpływu wydarzeń na postacie.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Kairi-chan
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kairi-chan »

Chciałabym wreszcie jakiegoś prawdziwego głównego bohatera. Silny charakter, jakieś doświadczenie życiowe, rysy świadczące o sile.
A co Cloud zły? No on nie był nastolatkiem, miał 21 lat....to już dojrzały to spoko.
Doświadczenie zyciowe ma, SPOILERY no bo był żołnierzem, "był klonem" swojego kumpla, naj kolo zabił ojca jego (prawie) dziewczyny....mase doświadczeń ma

No i przyznam że znowu by sie taki gościu przydał.....najnowsze finale to same dzieciuchy sa....głupie takie (ex.: yuna, tidus, rikku, zell).
No a że ciut starszy i bardziej doświadczony bohater nie znaczy że bez emocji....ileż to emocji było w ff7.....Cid, Barret jeszcze starsi a przecież ileż uczuć sie z nimi wiązało
Prawda jest taka, ze zmianiły się Yuna i Rikku w porównaniu z FFX. Na nieszczęście tylko wizualnie.
Powinno chyba raczej być: " Na nieszczęście NIE tylko wizualnie". Oby dwóch yun nie lubiłam ale ta w x-2 jest tak głupia że aż się załamałam. Szkoda że sie zmieniła....nie lubiłam jej w X , ale tam chociaż miała jakąś osobowość, znosiłam ją....nie lubiłam jej przedewszystkim ze względu który zachowam dla siebie.... a tej z x-2 charakteru nie znoszę......i liczę tylko że PAN KTÓREGO IMIENIA NIE WOLNO WYMAWIAĆ myśli podobnie.....bo kochał tą nieśmiała (żałosną przy okazji) yunę, a nie tą słodziutką idiotkę w którą się przemieniła. <był to post z rodu "Kairi-chan przemyśla/uważa/osądza .....") > :wink:
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

A co Cloud zły? No on nie był nastolatkiem, miał 21 lat....to już dojrzały to spoko.
Nie miałam okazji grać. Widziałam tylko obrazki. -_-
Powinno chyba raczej być: " Na nieszczęście NIE tylko wizualnie". Oby dwóch yun nie lubiłam ale ta w x-2 jest tak głupia że aż się załamałam
Mi chodziło o to, że Yuna mogłaby wydorośleć i być "fajną laską". No cóż, nie wyszło. Strach pomyśleć co by było, gdyby uraczono nas filmikiem jak to żyją długo i szczęśliwie, aż po grób. -_-'
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

A widziałaś Good Ending w FFX-2?
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Strach pomyśleć co by było, gdyby uraczono nas filmikiem jak to żyją długo i szczęśliwie, aż po grób. -_-'
Rozmawiałam sobie w czwartek o tym z Garnet i niestety przeczuwam, że po CC DoC, AC uraczą nas właśnie filmikiem z FFX. Obym się myliła(bardzo chce się mylić).
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Rozmawiałam sobie w czwartek o tym z Garnet i niestety przeczuwam, że po CC DoC, AC uraczą nas właśnie filmikiem z FFX. Obym się myliła(bardzo chce się mylić).
Oj tak. To już strach się bać. :/
Awatar użytkownika
Olek
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Był jakiś tam zryw fanów ze chcą FFX-3, ale SE ogłosiło kategorycznie że nie ma w planach żadnych dalszych kontynuacji. Choć ja osobiście bym nie nażekał, o ile następna część nie działa by się wcześniej niż jakieś 20 lat po zakońćzeniu X-2. Kilka spraw nadal nie zostało wyjaśnionych, a szczególnie ciekawi mnie pewna postawa Rina.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Był jakiś tam zryw fanów ze chcą FFX-3, ale SE ogłosiło kategorycznie że nie ma w planach żadnych dalszych kontynuacji. Choć ja osobiście bym nie nażekał, o ile następna część nie działa by się wcześniej niż jakieś 20 lat po zakońćzeniu X-2.
Gdyby miała być 3cia część, to bym wolała poznac Spirę zanim pojawił się Sin. Dowiedzieć się jak ten świat wygladał wcześniej, zobaczyć wojnę pomiędzy Zanarkand i Bevelle, zobaczyć jak narodził się Sin itp. itd. :roll:
Awatar użytkownika
Olek
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

To też mogło by być ciekawe, ale zazwyczaj prequele słyną z "dopisywania" fabuły... czyli znów dowiedzieli bśmy sięjakiś niestworzonych historii z przeszłosci, co nie zawsze wychodzi na dobre.
Awatar użytkownika
Kairi-chan
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kairi-chan »

Był jakiś tam zryw fanów ze chcą FFX-3, ale SE ogłosiło kategorycznie że nie ma w planach żadnych dalszych kontynuacji.
Kiedyś była plotka że powstanie kontynuacja ff7 i Square też kategorycznie zaprzeczał..... że niby mają za dużo nowych pomysłów aby tworzyć kontynuacje..... no i prosze.... mamy aż 4 dodatki do ff7

Jeśli chodzi o x-3 to ja słyszałam że Square kiedyś planował zrobić historię o samej Rikku (nareszcie nie yunie), gdzie ona byłaby główną bohaterką
Awatar użytkownika
Olek
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Dokładniej chodziło o to żeby zrobili jakqaś bezpośredniakontynuacje w formie RPG na ps2(coś w stylu FFX-2) a takiej kontynuacji jakoś nadal nie widze :]/
Naprawde uwarzasz ze taka postać jak Rikku mogła by mieć jakąśsamodzielną kreatywną historie? 0_o
Liquid Snake

Post autor: Liquid Snake »

Ja już nic nie mówie o offtopie ale... :D skusze się pociągnąć ten wątek który obecnie jest ;]
Rikku mimo że to moja ulubienica to jednak jak wspomniał OleKkK ;] nie pasuje do osobnego FF, ale wyobraźcie sobie historie Aurona... :] przecież to najbardziej "tajemnicza" postać z tych w FFX, pokazali by jego wyprawe z Braską i Jechtem, możliwe że było by to za bardzo podobne do FFX ale jestem pewien że S-E by sobie poradziło.
Byłby to prequel więc mogli by dać wtedy Chappu, młodą Lulu, młodego Kimari... Rikku ku radości paru osób niestety by nie było.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Byłby to prequel więc mogli by dać wtedy Chappu, młodą Lulu, młodego Kimari... Rikku ku radości paru osób niestety by nie było.
Co ważniejsze, nie byłoby Yuny. Sam pomysl nawet, nawet, ale... Znów ten sam świat, te same aeony etc. Choć bradzo lubię Aurona, to nie chciałabym grać w taką grę. Skłaniam się już bardziej do pomysłu z ukazaniem przyszłości. (Może tak kolejne 1000 lat do przodu?) Lub jak już pisałam pokazać historię Spiry tuż przed pojawieniem się Sina i jak jego pojawienie się wpłynęło na cały ówczesny świat. Mam dość Yuny i jej wesołej gromadki. (poza Auronem i Lulu ofkors).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Final Fantasy XII”