??co to jest??
jezeli chodzi o FFX, to nie wiem jak wy, ale ja mam na liczniku 150 godzin, celestiale/bron z break damage limit oraz zbroje u wszystkich(oprocz kimhariego), statsy (chyba 6) na 255, wszystkie stwory na MA etc. i zrobilbym to szybciej, gdyby nie wlaczanie konsoli zeby zabic jednego bossa, a pozniej zostawienie jej na jakies 30 min.
aaaaaaaaaaa. mnie tam baldur nigdy nie ciagnal. tak samo jak neverwinter, fallout i inne gierki rpg na PC. przyzwyczailem sie do konsolowych erpegow i jakos te pecetowe mi nie podchodza kompletnie.
powiem tak- gralem w nvn i baldura, ale mnie nie przekonaly. moi kumple sa zachwyceni,ale nie rozumieja serii FF. ja po prostu nie lubie takiego stylu, interfejsu etc.
To se pyknij w SW: jedi knight, Outcast albo Academy - nie ma interfejsu a podobno też RPG. Widzisz przyjacielu RPG'i o których mowa powyżej powstały w oparciu o systemy RPG typu D&D, Warhammer itp. Tworząc taką grę twórcy MUSZĄ trzymać sie ściśle okreslonych zasad i chcąc zrobić wierne odwzrowanie takiego świata konieczna jest precyzja. Jak sobie wyobrażasz sterowanie postaciami za pomocą kombinacji 60 klawiszy? Interface jest tu tylko i wyłącznie uproszczeniem. Inaczej sprawa ma się do Finala - tu twórcy nie musieli trzymać się żadnych zasad - stworzyli sobie ciekawą grę z uniwersalnym i uproszczonym systemem rozwoju postaci i wsio. Uwierz mi ze idzie się przyzwyczaić do złożoności RPG'ów takich jak Bg, Icewind Dale czy Neverwinter'a.
... kto tam napisał że BG + ToB to ponad 200 h?! Człowieku na głowę upadłeś? Nie mów mi tylko że to ty przechodziłeś tą grę w takim czasie. Przez 200 h to za cholere nie ma tam co robić. Chyba, że ktoś będzie grał z wyłączonym monitorem ...
a Finala 7 mozna skończyć w 40 h z KotR'em na poziomie MASTER i conajmniej 70 poziomem.
sorry za offtop
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"
jedi knight, Outcast albo Academy - nie ma interfejsu a podobno też RPG
To nie są RPGi. To są FPP. Jedynym RPGiem w świecie Star Wars jaki grałem był Knights of the Old Republic. Świetna gierka. Bardzo podobne do NWN tylko walki wyglądały o wiele lepiej. Ale minusem moim zdaniem było to, że postać można byl mieć maksymalnie na 20 levelu
W academy można było wreszcie wybierać mieczyki. Najbardziej lubiłem SaberStaff czy coś takiego. Chodzi o ten podwójny miecz. I można było własną postać zrobić.
taa. szkoda ze sie nie dalo maula odwzorowac a tak na marginesie, jezeli juz przy SW jestesmy, to zauwazyliscie moze cos dziwnego w mieczu dooku z ataku klonow? rekojesc jest lekko zakrzywiona, tak ze ten moze trzymac go jak szpade(taka do szermierki). z drugiej strony nie ma zakonczenia, wiec pewnie tez sie otwiera na 2 strony. pewnie utworzy taki bumerang :D fajnie bedzie