Final Fantasy XII

Najnowsza i zarazem ostatnia część serii na konsolę PS2

Moderator: Moderatorzy

Mati-San

Post autor: Mati-San »

Ja uważam że FFX był najlepszym RPG na ps2 :D
Zell Dincht

Post autor: Zell Dincht »

no no gdyby to byl ffx tylko z innymi postaciami to sie niezla gierka szykuje :twisted:
Malkav

Post autor: Malkav »

do ffx mialem jeden bardzo powazny zarzut. mianowicie po 38 godzinach bylem juz inside sin przy jechtcie. to mi sie nie bardzo podobalo. ffxii ma byc na szczescie duuuzo dluzszy...
Zell Dincht

malkav giera jest krotka dla malo ambitnych graczy a dla takich jak ludzie tutaj na forum sa dark aeony i monster arena :D
Madtrax

Post autor: Madtrax »

Heheheh moj Tidus ma luck 144 :D :D :D - ale dawno nie gralem :P
Zell Dincht

ja tam luck dobije do 255 :P bo nie bede wogole nabijal magic, evasion (te 2 nieprzydatne na darki) i mp (999 z nadwyzka ogromna a wystarczylo by 500 :D). tak wiec ten czas oszczedzony wloze w luck ;)
Mati-San

Post autor: Mati-San »

Dobra strategia Zell. Luck bardzo ważny, dobrze miać na 255. MP tak na poziome 450-500 to wystarczy.
Malkav

malkav giera jest krotka dla malo ambitnych graczy
mowilem o glownym watku fabularnym. jezeli mnie pamiec nie myli, to FFVII konczylo sie conajmniej po okolo 90h. questy sa fajne, ale podazanie glowna sciezka tez jest ciekawe.
dla takich jak ludzie tutaj na forum sa dark aeony i monster arena
tu sie z toba zgadzam
ja mam luck u tidusa powyzej 100, a magic nie nabijam ze wzgledu na ciezkie zdobycie magic sphere. evasion,defense,strenght,agility,magic defense. najwazniejsze parametry(luck +120 wystarcza). MP na 999 przydaje sie bardzo. szczegolnie ze wy, w wersji PAL macie quick hit za 36MP, a nie tak jak ja za 12 :P
Auron

Post autor: Auron »

Oftop on
MP na 999 przydaje sie bardzo
Imo MP wlasciwie jest nie potrzebne (ja mam dlatego, zeby ladnie wygladalo ^^) Three Stars na poczatku walki i po klopocie :)
Oftop off
Madtrax

Malkav pisze:FFVII konczylo sie conajmniej po okolo 90h.
Bzdury totalne - dwa razy konczylem przy ok. 60h - mozna szybciej.
Zell Dincht

malkav jeszcze nie dodales accurancy ;) bez tego tez ani rusz :D a evasion sie oplaca ogolnie, ale na darki nie bo te slabsze rozwalasz bez problemu przy statsach 255 a mocniejsze juz nie ma szans zeby nie trafily nawet z evasion 255 u ciebie
Malkav

Bzdury totalne - dwa razy konczylem przy ok. 60h - mozna szybciej
byc moze mad, jak przechodzilem FFVII to mlody bylem i glupi :P
Imo MP wlasciwie jest nie potrzebne (ja mam dlatego, zeby ladnie wygladalo ^^) Three Stars na poczatku walki i po klopocie
jezeli tak uwazasz...
malkav jeszcze nie dodales accurancy bez tego tez ani rusz
..... to moze nie oplaca sie w ogole pakowac zadnych parametrow, bo zawsze sa stamina tonic, sheer, aim i inne? a tak powaznie, to chyba MP 999 nie stanowi problemu- jezeli sie obejdzie caly sphere grid bez zadnych mp sphere to ma sie 999 bez najmniejszego problemu.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Ja pierwszy raz FF VIII kończyłam ze wszystkim, mając 101 godzin na liczniku.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Zell Dincht

nom mp 999 nie stanowi problemu ale po co marnowac nody jak dajesz clear sphere i masz cos przydatniejszego bo nie wierze zebys 999 mp w jednej walce uzyl (no chyba ze zadnych three starsow, half mp cost czy one mp cost)
Madtrax

Sephiria pisze:Ja pierwszy raz FF VIII kończyłam ze wszystkim, mając 101 godzin na liczniku.
Sephi jezeli odnosisz to do naszej rozmowy z Malkavem to nam chodzilo o ff7, nie 8 ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Final Fantasy XII”