co maszSquallxD pisze:tylko do tego co ja mam :D
Ustawienie Guardian Force'ów
Moderator: Moderatorzy
-
SquallxD
Hmmm ja zawsze starałem się rozdawać GF wg charakterów, zachowań itp.
Tzn np.
Ifryt kojarzy mi się z siłą więc zawsze idzie do Zella.
Bracia z mięśniami zamiast mózgu więc do Zella ^^
Curbuncle z antymagią więc też do Zella
Kaktus jest śmieszny więc do Zella ^^
Cerber ewidentnie kojarzy mi się z magią więc go dostaje Rinoa
Diablos z siłą ale i inteligencją wiec do Squalla
Siva i Siren to babki więc dostają kobiety
ITD.
Jakoś dziwnie mi wygląda jak np Sylwia przyzywa Ifryta, nie pasują mi do siebie i tyle.
A ponadto GFy zawsze można nauczyć nowych umiejetności
Tzn np.
Ifryt kojarzy mi się z siłą więc zawsze idzie do Zella.
Bracia z mięśniami zamiast mózgu więc do Zella ^^
Curbuncle z antymagią więc też do Zella
Kaktus jest śmieszny więc do Zella ^^
Cerber ewidentnie kojarzy mi się z magią więc go dostaje Rinoa
Diablos z siłą ale i inteligencją wiec do Squalla
Siva i Siren to babki więc dostają kobiety
ITD.
Jakoś dziwnie mi wygląda jak np Sylwia przyzywa Ifryta, nie pasują mi do siebie i tyle.
A ponadto GFy zawsze można nauczyć nowych umiejetności
A u MNie Selphie miała zawsze Ifrita właśnie xD Za to Diablosa Rinnie takie przyzwyczajenie ^^ Cactusa też miała Selphie... Za to Squall obowiązkowo Shivę ^^ Czyli wybierałam tak jak mi pasowało i sie podobało ;D Jakos tak mi sie spasowało i tyle ;D
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
- Vincent3run
- Kupo!

Najlepsze ustawienie GFów (IMO):
Squall: Ifrit, Carbunkle, Cerberus, Bahamut, Cactuar
2 postać: Quezacotl, Diablos, Leviathan, Pandemona, Doomtrain
3 postać: Shiva, Siren, Brothers, Alexander, Tonberry, Eden
Kiedyś na krypcie chyba była taka tabela przedstawiająca właśnie te ustawienie (kto ma jakie umiejętności), ale teraz nigdzie nie moge jej znaleść (na szczęście mam ją nadal na kompie
. Ale niektórych umięjętności i tak się trzeba samemu nauczyć, bo ma ją np tylko jeden GF (w moim przypadku było to np. Str+60%, Mag+60% i Abilityx4). Dodam jeszcze że lepiej poczekać ąz dany GF będzie miał wszystkie umiejętności wyuczone, i dopiero użyć Amnesia Greens na jakiejś nieprzydatniej, np Item, Magic itp, bo w przypadku gdy uczy się wcześniej, można później nie mieć jakiejś umiejętności (z powodu braku miejsca)
Squall: Ifrit, Carbunkle, Cerberus, Bahamut, Cactuar
2 postać: Quezacotl, Diablos, Leviathan, Pandemona, Doomtrain
3 postać: Shiva, Siren, Brothers, Alexander, Tonberry, Eden
Kiedyś na krypcie chyba była taka tabela przedstawiająca właśnie te ustawienie (kto ma jakie umiejętności), ale teraz nigdzie nie moge jej znaleść (na szczęście mam ją nadal na kompie
Vincent3run, jeśli masz na myśli tabelę GF w PDFie, to to na pewno nie było na Krypcie
Czy nie chodzi Ci czasem o tabelę optymalizacji GFów? 
- Vincent3run
- Kupo!

-
seven
Vincent3run pisze: Ale niektórych umięjętności i tak się trzeba samemu nauczyć, bo ma ją np tylko jeden GF (w moim przypadku było to np. Str+60%, Mag+60% i Abilityx4).
Napisałeś że umiejętności GF-ów można się wyuczyć, a jakim sposobem ? i rozumiem że potem nie 3ba mieć tego GF-a przy sobie by mieć tą umiejętność `wpisaną`? (po nauczeniu oczywiście )
ps.jestem początkujący dlatego pytam o tak `oczywiste` dla niektórych ludzi rzeczy.
(no i odświeżam ten temat by nie robić niepotrzebnie nowego)
Nie, nie. To GF uczy się potrzebnej umiejętności (tzn. ty go uczysz, używając na nim odpowiedniego przedmiotu). Żeby potem korzystać z tej umiejętności, trzeba ją włączyć w Abilities tak jak każdą inną.seven pisze:Napisałeś że umiejętności GF-ów można się wyuczyć, a jakim sposobem ? i rozumiem że potem nie 3ba mieć tego GF-a przy sobie by mieć tą umiejętność `wpisaną`? (po nauczeniu oczywiście )
Jakie przedmioty dają jakie umiejętności itp.- info znajdziesz na Krypcie.