Dobra muzyka

Nie ważne czy Hip Hop, Techno, Dance, Gotyk albo Metal, czy muzyka klasyczna, tu gra muzyka. :D

Moderator: Moderatorzy

Jaki typ muzyki lubisz?

Pop
7
4%
R'n'B
1
1%
Techno
11
6%
Rock(Punk, Classic, Gothic)
64
37%
Metal(Trash, Speed, Heavy, Black,Progresiv itd)
47
27%
Nu-Metal
7
4%
Jazz
3
2%
Reggae
6
3%
Klasyczna(Mozart, Bethoven, Bach, Liszt, Chopin, Czajkowski, itd)
11
6%
Hip Hop/ Rap
15
9%

Liczba głosów: 172

Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Hmmm... Mam takie pytanko ^^ Czy ktoś był na koncercie Depeche Mode w Spodku 14 marca? Bo ja nie byłam, a chciałabym wiedzieć jak było ^^

A tak poza tym to kto słyszał Kelly Clarkson?? :D Bo jak dla mnie to ona ma bardzo fajne piosenki ^^ Chyba mam nareszcie nową ulubioną piosenkarkę :P Dotychczas byłą nią... proszę się nie przerazić ^^... Britney Spears :D Wiem mam nierówno pod sufitem ^^ No cóż każdy ma jakiś odchył :P
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

Kurcze koncert Depeszów :/ chciałabym tam być :cry: :cry: :cry:

Ja sie póki co zasłuchałam w Coldplay, w przerwami na Maximo Park ( widziałam nawet jeden ich teledysk na 4funtv.....szok *______*) i White Stripes :)

Co do Kelly Klakson to wole sie nie wypowiadac .....no bo -_-"
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

heh ja chcialam byc na DM-zwlaszcza ze to "pare krokow" ode mnie ...ale zanim zdazylam zebrac na bilet,juz ich nie bylo :lol: a pozniej na allegro szly po kosmicznych cenach....

a bylo,jak zwykle na DM-pewno świetnie :)

jakby co,w tym roku jeszcze w Wawie graja
Eiko pisze:Dotychczas byłą nią... proszę się nie przerazić ^^... Britney Spears :D Wiem mam nierówno pod sufitem ^^ No cóż każdy ma jakiś odchył
spokojnie,ja w Twoim wieku (no moze jak mialam trochę mniej) lubiłam Spice Girls :lol: ..i co ze mnie wyrosło :D tak wiec wszystko przed Toba :)

btw.do koncertow Spodkowych,do Tool,Progidy dolaczyli Alice in Chains (w czerwcu)
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

hmm....5 kwietnia mineła 12 już rocznica smierci Kurta Cobaina ...czas znowu odkurzyć Nirvanę 8)

Dobrze wrócić do starego "Unplugged" ....ta płyta ma w sobie duszę, i zawsze bedzie u mnie wyżej o stopień od "Nevermind" (: < i tak genialnego albumu w swojej prostocie>

Klasa sama w sobie, nic dodac nic ując (: ....co się bede rozpisywac, ide posłuchac jak Kurt wyje " Where did you sleep last night" (:
+. - > kropek z procesją
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

Post autor: Dante »

Ostatnio też mnie do coldplay'a kopnęło. Strzeliłem sobie dzwonek "Clocks" w telefonie a ostatnio nawet przyznam się zaskoczony mile byłem kiedy owy kawałek w radiu usłyszałem (jakieś 2h temu).

DM - cóż z moim zapleczem finansowym ciężko byłoby to zrealizować (mam nadzieje że w tym miesiącu normalnie wypłacą mi stype bo inaczej trzeba bedzie szkołę rzucić)

heh a jednak Nevermind lepiej sobie cenię, ot taki sentyment, to pierwsza płytka nirvany której posłuch miałem.

Stay Away!!!!
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"

V.
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Załapałam faze na Myslovitz :)

Wcześniej jakoś nie bardzo mnie ciagnęło do twórczości chłopaków z Mysłowic, ale po przesłuchaniu kilku kawałków ich niezmiernie polubiłam :)

Zwłaszcza "Długość dźwieku samotności", "Sprzedawców marzeń", "Nienawiść" i "Zamianę"

:) fajne, melodyjne, no i głos Rojka :)
+. - > kropek z procesją
pho3n1x

Post autor: pho3n1x »

Ja czekam ze zniecierpliwieniem na nową płytkę zespołu Normalsi. Pierwszy album wyszedł im genialnie, dobra muzyka, ambitne gitary, wyszukane teksty. Mam nadzieje, że utrzymają poziom.
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Nie dawno Ireth w "dobrych teledyskach" podobala link do piosenki Placebo- i chwala ci za to ;) Zespol jest swietny, planuje kupic sobie plyte ^^ ich piosenki nie nie nudza, wczoraj sluchalem 4 piosenki(this Pictures, special K, Song to song goodbye i special need) na zmiane i dalej mi sie nie nudza ( co u mnie jest rzecza nie naturalna :) ) Spodobala mi sie ich tworczosc.
Co do Myslovitz- mam pare plyt i jeszcze wiecej kaset, kiedys bracia kupowali, tez mi sie podoba szczegolnie "Zwykły dzień "- mam z nim takie dobre skojarzenia.
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

:twisted: :twisted: :twisted: Placki rząąąądząąąą :]:]:]

Właściwie nie wiem co mam Ci polecic jeszcze, najlepiej wszystko Xd Ale dla mnie płytą do której się najbardziej przywiązałam jest "Sleeping with ghosts" - This Picture, The bitter end, Centrefolds, I'll be yours to pozycje obowiązkowe :)

Oprócz tego: Taste in men ( genialne :] ), Pure Morning - jak obok, Every me every you, Scared of girls, Nacroleptic i My sweet prince :]

Jedynie za pierwsza płytą za bardzo nie przepadam :) Placebo zaczęłam słuchac jakies trzy lata temu, i nadal mi sie nie znudziło 8) :wink:
+. - > kropek z procesją
Awatar użytkownika
Pinhead
Kupo!
Kupo!

Post autor: Pinhead »

Ireth jeśli lubisz soft rock polecam Riverside.
Nie każdy chłop z widłami to Posejdon
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Tak wiec Ireth, jeszcze raz bardzo dziekuje ;)
Co do Soft Rocka to ja jeszcze polecam Keane, wydali tylko jedna plyte o nazwie "Hopes and Fears" ale jest bardzo dobra. Macie tu linki do kliku ich piosenek:
http://www.youtube.com/watch?v=6HTR1kzs ... 0somewhere
http://www.youtube.com/watch?v=RKsZeCRU ... keane%20we
http://www.youtube.com/watch?v=RbZq-qqZ ... h=keane%20
http://www.youtube.com/watch?v=kR_QK0kn ... h=keane%20
http://www.youtube.com/watch?v=cskrMQ8i ... 0No%20Time
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

o mamo ...soft rock ..... no nieźle XD ( jak ja kocham takie szufladkowanie -_-)

....PS : dalej nikt mnie nie potrafi wytłumaczyć dlaczego HIM to love metal ( czemu metal??? O_o) :D

Mam zasadnicze pytanie do forumowiczów : zna ktos jakiść konkretnych wykonawców jazzowych??? Saksofon to jeden z moich ulubionych instrumentów, przydałoby sie posłuchać, a cięzko jest znaleźć coś dobrego w ciemno (:

Soundtrack z Cowboy'a mnie nie zadowala :]
+. - > kropek z procesją
pho3n1x

Ireth pisze:ej nikt mnie nie potrafi wytłumaczyć dlaczego HIM to love metal ( czemu metal??? O_o) :D
Jak to nikt :P Oni sami zaczęli się nazywać love metalem, a grają (przynajmniej na pierwszych płytach) ballady właśnie metalowe. Wydaje mi się, że twoje zdziwienie wynika z mylnego pojęcia o 'metalu'. HIM ma gitary, bas i perkusję, która właśnie podchodzi pod melodyjny metal. A i wokal niski, spokojny zbytnio nie odbiega od tego rodzaju. Iron Maiden to 'heavy metal' a nie wiem czy którykolwiek z ich kawałków można nazwać mianem 'heavy'.
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

O_o nie wiem, pojecia nie mam, nie rozdrabniam się na dziwne podgatunki ..po szkole gimnazjalnej nabawiłam się uczulenia na słowo metal, kiedy moi koledzy w ramach młodzieńczego buntu zaczeli słuchac "metalu" ...czyli im głośniej, i im bardziej sie koleś wydziera ( nie wazne o czym śpiewa XD) tym lepiej ...< ja bym to do trashu zaliczyła ....>.... i tak zostało mi skrzywienie, że metal to głównie coś 'bardzo' ciężkiego ...ekhuu ...

cała reszta do dla mnie rock ( nawet SOAD klasyfikuję jako rock :roll: ) ...

....ale właściwie : jakie to ma znaczenie ??? O____________o

PS : jeden z tych moich kumpli, którzy wtedy namietnie słuchali rozdzierającego bębenki wrzasku, teraz słucha głównie ballad Kaczmarskiego :)
+. - > kropek z procesją
pho3n1x

Metal to bardzo rozległa dziedzina i jestem pewien, że wiele, na prawdę wiele zespołów sprzedanych pod tą kategorią przypadłoby Ci do gustu.
Ireth pisze:metalu" ...czyli im głośniej, i im bardziej sie koleś wydziera
Grrrrr cóż za definicja :P Ja osobiście nienawidzę słuchać zbyt głośno, bo przy małych pomieszczeniach w natłoczeniu dźwięku zanikają wysokie tony.
Ireth pisze:akie to ma znaczenie
Dokładnie, ale nie warto zamykać się na pewne zespoły tylko dlatego, że noszą miano 'metalowych'.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”