Dobra muzyka

Nie ważne czy Hip Hop, Techno, Dance, Gotyk albo Metal, czy muzyka klasyczna, tu gra muzyka. :D

Moderator: Moderatorzy

Jaki typ muzyki lubisz?

Pop
7
4%
R'n'B
1
1%
Techno
11
6%
Rock(Punk, Classic, Gothic)
64
37%
Metal(Trash, Speed, Heavy, Black,Progresiv itd)
47
27%
Nu-Metal
7
4%
Jazz
3
2%
Reggae
6
3%
Klasyczna(Mozart, Bethoven, Bach, Liszt, Chopin, Czajkowski, itd)
11
6%
Hip Hop/ Rap
15
9%

Liczba głosów: 172

Haker

Post autor: Haker »

widze za na tym forum wiekszosc jest za muzyką rockopodobną. ja tez lubie rocka ale w starym wykonaniu i nie jestem jego fanatykiem i nie lubie tych matkojebców z gitarami i dlugimi klakami. ja wole muzykę techno i rap (hip-hop jak kto woli) ale rap w polskim wykonaniu wypada zalosnie (chyba ze karama - suka :) wole prawdziwy amerykanski czarny hip-hop. co do polskich dj-ow to tez lubie tylko wyjątki. ludzie posluchajcie sobie dobrej muzyki np. wu-tang, dmx nwa 50 cent nelly snoop dog dj sammy gigi dagostino darude i wiele wiele innych, a nie jakiegos satanistyczno - metalowo- punkowego badziewia
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

z drugiej streony ta dominacja wynika z braku siły przebicia.... np. ja i mój schorowany Chopin :lol: ;)
glamorous vamp
Mister_Di

Post autor: Mister_Di »

Sorki ale nie ma to jak CLASSIC ROCK "Leed Zeppelin", "Deep Purple", "Uriah Heep"no i oczywizda stary mroczny "Black Sabbath" 8) 8) 8)
Awatar użytkownika
Cierń
Cactuar
Cactuar

Post autor: Cierń »

Haker pisze:ludzie posluchajcie sobie dobrej muzyki np. wu-tang, dmx nwa 50 cent nelly snoop dog dj sammy gigi dagostino darude i wiele wiele innych, a nie jakiegos satanistyczno - metalowo- punkowego badziewia

Każdy słucha tego, co lubi :roll: Dla mnie WSZYSTKO to co wymieniłeś, to jeden wielki komercyjny shit. I mam już dosyć tego jak sobie np. Vive włącze :? Sorry ale wciskanie czegoś na siłę (Crazy Frog hoooly shit!!! Jak usłyszałem w radju wersję świąteczną, to miałem zamiar najpierw wyrzucić radio przez okno,a następnie znaleźć tego, co to wymyślił i "poderżnąć mu gardło w taki sposób, że szybciej się utopi niż wykrwawi" czy jakoś tak :lol:
"We carry death out of the village!"
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Haker pisze:widze za na tym forum wiekszosc jest za muzyką rockopodobną. ja tez lubie rocka ale w starym wykonaniu i nie jestem jego fanatykiem i nie lubie tych matkojebców z gitarami i dlugimi klakami. ja wole muzykę techno i rap (hip-hop jak kto woli) ale rap w polskim wykonaniu wypada zalosnie (chyba ze karama - suka n wole prawdziwy amerykanski czarny hip-hop. co do polskich dj-ow to tez lubie tylko wyjątki. ludzie posluchajcie sobie dobrej muzyki np. wu-tang, dmx nwa 50 cent nelly snoop dog dj sammy gigi dagostino darude i wiele wiele innych, a nie jakiegos satanistyczno - metalowo- punkowego badziewia
Już raz komentowałam Twojego posta w "gotyku i metalu", ale KTOŚ to usunął :>

Niezły mam ubaw, jak widzę takie wypowiedzi- naucz się funkcjonować między ludźmi i nie narzucaj im swojego zdania.
Nazywaj sobie muzyków rockowych gwałcicielami i czcicielami szatana, skoro takie masz mgliste pojęcie o tej muzyce, bo to nawet zabawne. Ale IMO akurat niemal cała ta "dobra muza", o której wspomniałeś to właśnie taka komercyjna papka, pod którą dusi się ten "stary, dobry rock".
Na koniec przykład czysto teoretyczny :lol:: "słuchaj tylko disco i dance , a nie jakiegoś czarnego, rozbujanego rapu dla debili" albo "Nie lubię techno, bo od techno można zdechnąć"- czy taka argumentacja by Cię przekonała? XDDD
Ostatnio zmieniony wt 20 gru, 2005 23:06 przez Ivy, łącznie zmieniany 1 raz.
jaga2

Post autor: jaga2 »

Też bardzo Hip-Hop lubię, ale nigdy nikogo nie oczerniam. Na pewno nie zrobiłbym tak, że będąc u kogoś w gościach powiedziałbym żeby zmienił muzykę, bo akurat ta jego jest do d... i browar mi nie wchodzi. Trzeba być tolerancyjnym. Jak pisałem słucham rapu, a naprzykład usłyszałem gdzieś fajny kawałek P.Rubika i bardzo mi się spodobał ( notabene chyba nawet kupię całą płytę).
Bolek

Post autor: Bolek »

jaga2 pisze:Też bardzo Hip-Hop lubię, ale nigdy nikogo nie oczerniam
Ale czasami nie słuchasz przypatkiem Dance
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

Post autor: Ashramus »

Wie ktos, gdzie nabede w drodze rabunku jakas plytke Go!Go!7188?
PW jak ktos kojarzy:)
~~~<< piesek preriowy >>~~~
Awatar użytkownika
BeeBBo
Cactuar
Cactuar

Post autor: BeeBBo »

Haker pisze:nie lubie tych matkojebców z gitarami i dlugimi klakami.

to że mają długie włosy i trochę "inaczej" wygladają nie znaczy że są matkojebcami :lol: :wink:

Haker pisze:rap w polskim wykonaniu wypada zalosnie
od jakiegos czasu nawet bardzo :(

Haker pisze:a nie jakiegos satanistyczno - metalowo- punkowego badziewia
heh...no niby bym sie zgodził ale trochę tolerancji. Niektóre utwory są nawet ciekawe (ostatnio wpadło mi w ucho kilka kawałków takich zespołow jak The Crystal Method i Static-X. Czy to właśnie jest metal? :P )

Cierń pisze:(Crazy Frog hoooly shit!!! Jak usłyszałem w radju wersję świąteczną, to miałem zamiar najpierw wyrzucić radio przez okno,a następnie znaleźć tego, co to wymyślił i "poderżnąć mu gardło w taki sposób, że szybciej się utopi niż wykrwawi" czy jakoś tak
"Crazy Frog rulez! Bierzta widły i na impreze idzim!" :lol: Rzygać mi sie chce jak słyszę ten utwór.

Ivy pisze:Niezły mam ubaw, jak widzę takie wypowiedzi- naucz się funkcjonować między ludźmi i nie narzucaj im swojego zdania.
:oops: ;)
Bolek

Post autor: Bolek »

BeeBBo pisze:"Crazy Frog rulez!
Raczej ten utwur świąteczny jest całkiem całkiem fajny ale ja słucham Manieczki bo ome som najdłusze i najnowsze piosenki
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Boplek - jeżeli ty masz 21 lat, to ta twoja ortografia jest....no comment, nie chce być złośliwa - wszak mamy święta.

Haker - ciesz się, że kawałek "o matko....ch" inny mod usunął, bo w tej okoliczności za łamanie regulaminu wlepiłabym ci warninga... po raz kolejny. A co do twojej selekcji er.... Wu tang i Snoop Doga zestawiac z takim (imo) bezguściem jak Dagostino, DJ Sammy i Darude? Przecież to obraza dla tych dwóch pierwszych. Rapu i hh w żaden sposób nie da sie porównywać do sztucznych bitów dance czy techno (bleh).

Ivy - troche racji masz, bo dzisiejsze płyty Snoopa i Wu-Tang to już nie to, choć Wu-Tang trzyma jeszcze poziom.
BeeBBo pisze:"Crazy Frog rulez! Bierzta widły i na impreze idzim!" Laughing Rzygać mi sie chce jak słyszę ten utwór.
Podobnie. Czasami mam ochote pozabijać tych wszystkich geniuszy robiących covery i remake'i starych hitów, które brzmią potem jak przepuszczone przez automat do przetwarzania jedzenia. Choćby Axel Folley Theme jest rzeczą świętą, kultowym zabytkiem z lat 80, podobnie jak "Another Day in Paradise" Genesis z lat 90 (remix Brandy bardzo mi się nie podoba)
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Ivy - troche racji masz, bo dzisiejsze płyty Snoopa i Wu-Tang to już nie to, choć Wu-Tang trzyma jeszcze poziom.
Napisałam "prawie", bo akurat niektórych utworów Snoop'a i Wu- Tang zdarzało mi się kiedyś słuchać. Chodziło mi raczej o fakt ,że to, co kilka lat temu nazywano "czarną muzyką" i puszczanio w muzycznych tv było o niebo lepsze i bardziej oryginalne od tej obecnej sieczki, opatrzonej teledyskami z cycatymi panienkami i rozbujanymi facetami w markowych ciuchach i drogich samochodach.
Sephiria pisze:BeeBBo napisał/a:
"Crazy Frog rulez! Bierzta widły i na impreze idzim!" Laughing Rzygać mi sie chce jak słyszę ten utwór.

Podobnie. Czasami mam ochote pozabijać tych wszystkich geniuszy robiących covery i remake'i starych hitów, które brzmią potem jak przepuszczone przez automat do przetwarzania jedzenia. Choćby Axel Folley Theme jest rzeczą świętą, kultowym zabytkiem z lat 80, podobnie jak "Another Day in Paradise" Genesis z lat 90 (remix Brandy bardzo mi się nie podoba)
Crazy Frog mi się podobał jako kilkunastosekundowa mp3, krążąca kiedyś w necie i nazwana "garbus" :lol: Przesłuchałam raz, uśmiałam się 30 sekund i zapomniałam. Kiedy dodano do tego ten nieszczęsny cover i pojawił tytuł Axel F, zapanował ogólny szał na punkcie żaby bez gaci. Chyba ze 3 znajomych dało mi Froga na płycie, żebym koniecznie obejrzała, bo to takie śmieszne XD O ile filmik i denny mix znanego utworu może człowieka rozśmieszyć na kilka minut, o tyle namolne puszczanie tego badziewa wywoływało u mnie podobne odczucia, co u BeeBBo :lol: Od Axela F, po Carmina Burana w reklamie Calgonu (szkoda,że nie zmiksowali i nie dodali jakiegoś umca umca XD)- to smutne, ale szacunek dla starych utworów gdzieś zaginął. W tym momencie mam przed oczami Brytnej Spirs tańczącą wyzywająco ze statywem od mikrofonu i piszczącą "I love rock'n'roll" :lol: Czekam jeszcze na "Yesterday" w reklamie Dosi.
Awatar użytkownika
BeeBBo
Cactuar
Cactuar

Post autor: BeeBBo »

Sephiria pisze:choć Wu-Tang trzyma jeszcze poziom.
niektóre ich utwory po prostu wymiatają...."Winter Warz" na przykład. Mistrzowskie po prostu. :P

Ivy pisze:Chodziło mi raczej o fakt ,że to, co kilka lat temu nazywano "czarną muzyką" i puszczanio w muzycznych tv było o niebo lepsze i bardziej oryginalne od tej obecnej sieczki, opatrzonej teledyskami z cycatymi panienkami i rozbujanymi facetami w markowych ciuchach i drogich samochodach.
To samo dzieje sie nie tylko w przypadku czarnego rapu... :( Ehhh....Kiedyś było inaczej....Nawet komentować sie nie chce. Poski rap zszedł psy. Tych którzy pozostali wierni "starej szkole" można zliczyć na palcach jednej ręki... :cry:
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Wu-Tang'a mam tylko jeden utworek - "Shame On A Nigga", w którym gościnnie gra System of a Down :D
pho3n1x

Post autor: pho3n1x »

Haker pisze:ludzie posluchajcie sobie dobrej muzyki np. wu-tang, dmx nwa 50 cent nelly snoop dog dj sammy gigi dagostino darude i wiele wiele innych, a nie jakiegos satanistyczno - metalowo- punkowego badziewia
Szkoda, że nie zdążyłem z komentarzem, ale...
Ivy pisze:Niezły mam ubaw, jak widzę takie wypowiedzi- naucz się funkcjonować między ludźmi i nie narzucaj im swojego zdania.
Nazywaj sobie muzyków rockowych gwałcicielami i czcicielami szatana, skoro takie masz mgliste pojęcie o tej muzyce, bo to nawet zabawne. Ale IMO akurat niemal cała ta "dobra muza", o której wspomniałeś to właśnie taka komercyjna papka, pod którą dusi się ten "stary, dobry rock".
...dzieki, właśnie o to chodziło :F
Haker pisze:a nie jakiegos satanistyczno - metalowo- punkowego badziewia
Co za prostackie poglądy. Nie można oceniać czyjegoś charakteru, czy religii po tym, jaką tworzy muzykę.
BeeBBo pisze:niektóre ich utwory po prostu wymiatają....
heh Judgment Day, rapu nie słucham ale ten kawałek mi się spodobał.

A co do komercji to niestety dotknęła ona wszystkie gatunki muzyki. Świat się zmienia, dobre zespoły się starzeją i chcąc dalej być na topie zaczynają grać po publikę. Tak to jest, czasami ewolucja prowadzi do regresu, ale na szczęście jest dużo nowych, młodych zespołów, które potrafią stworzyć coś wartościowego.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”