Gotyk & Metal

Nie ważne czy Hip Hop, Techno, Dance, Gotyk albo Metal, czy muzyka klasyczna, tu gra muzyka. :D

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

pho3n1x pisze:Ktoś może się wybiera na Metal Hammer Festiwal 31 sierpnia
Daleka droga do Katowic, ale podejrzewam,że jak tym razem ominę, to nie odżałuję..

[ Dodano: Pon 27 Cze, 2005 ]
TomajS pisze:Od momentu gdy usłyszałem "Personal Jesus" i Sweet Dreams" kolekcjonuje jego całą dyskografie.
Sweet dreams- przypomnałeś mi, że gdzieś to mam :)
U mnie moda na Mansona zaczęła sie na dobre dopiero po obejrzeniu teledysku Tainted Love- jeden z moich ulubionych do tej pory.
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

pho3n1x pisze:hmm może będzie okazja aby się spotkać
jesli masz na mysli srodek spodka to raczej nie ;)

TomajS pisze:Od momentu gdy usłyszałem "Personal Jesus" i Sweet Dreams" kolekcjonuje jego całą dyskografie.
czyli od niedawna ;)
tyle ze nalezy pamietac ze to covery wiec gdyby nie bylo orginalow Manson by nei pzrerobil XD ...aha imho personal jesus niezbyt mu wyszedl prawie identyczny jak orginal..ale sweet dreams i tanted love to swietne covery ;]

Ivy pisze:U mnie moda na Mansona zaczęła sie na dobre dopiero po obejrzeniu teledysku Tainted Love- jeden z moich ulubionych do tej pory.
TRUU GOTH :D
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
pho3n1x

Post autor: pho3n1x »

Garnet pisze:jesli masz na mysli srodek spodka to raczej nie n
Aaaa tam, tylko kilkadziesiąt tysięcy ludzi :) Spotkać się można zawsze przed koncertem :)
A co do Mansona... mam koleżankę, która zakochała się w jego oczach i uzębieniu :wink: :lol:
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

heh a ja do tej pory pamietam...loooo..patrzcie manson idzie :lol: :lol:

pho3n1x pisze:Aaaa tam, tylko kilkadziesiąt tysięcy ludzi
heh,moja wypowiedz miala brzmeic w innym kontekscie ale whatever ^^

manson..ujdzie ale strasznie mnie wkurza jak ktos uwaza to za muzyka gotycka or sth like this :]
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kermi »

No to się cieszę, że w końcu trafiłam na forum gdzie lubią Mansona, bo na 2 forach i wśród nie których znajomych i nowo poznanych - potępiają mnie przez Mansona... No i też takie gadanie miałam ostatnio przez 24 godziny dosłownie jak jechaliśmy do Paryża autokarem, że Manson to pedał, jest głupi, satanista i w ogóle no i do mnie ciągle "Manson!! idź stąd Manson, bo mnie metalem zarazisz!".... ech... :( No, ale co sie poradzi... Niektórzy myślą, że Manson gra death metal, że tylko się drze, a teksty dosłownie nie mają tekstu... Ludzie! Text jest najlepszy w tym wszystkim, a muzyka tylko wszystko dopełnia! :D fakt, czasem nie wiadomo o co chodzi, ale muza wszystko naprawia... :] A ja zawsze go lubiłam, ale jakoś mój szał na jego punkcie jest od kiedy kupiłam sobie "lest we forget", oj to się zaczęło szukanie info o nim i dykografię zbierać... 8) :twisted:
"A friend in need's a friend indeed..."
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

Post autor: Ashramus »

Tu se pisz o Mansonie, tylko nie wywlekaj go w innych tematach, bo sie moze zaczac tepienie :P Osobiscie uwazam ze z Mansona sie wyrasta (tja tja.. i tak mnie nie przekonacie ze jest inaczej wy ewenementy :P ) Mam znajoma ktora w liceum kazala na siebie mowic Dr. Manson i twierdzila ze jest duchowa zona Mansona.. pare lat minelo i teraz to juz calkiem fajna babka :D

Teinted love? Teledysk w ogole do mnie nie trafia.. Wlasciewie poza Sweet Dreams to nic mi sie chyba nie podoba :D
~~~<< piesek preriowy >>~~~
pho3n1x

Kermi pisze:Manson!! idź stąd Manson, bo mnie metalem zarazisz!"
ehh lepiej metalem niż hiphopem :)
Kermi pisze:Niektórzy myślą, że Manson gra death metal,
buahaha :)
Ashramus pisze:Teledysk w ogole do mnie nie trafia..
Ostatnio ciężko spotkać jakikolwiek oryginalny i ciekawy teledysk... wszystko takie podobne się stało.
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

oj tak tak - lepiej metalem niż hiphopem... :D A co do teledysków, prawda - teraz trudno natrafić na jakiś sensowny, ale "tainted love" jest fajne... :grin: Fajnie tam są ubrani wszyscy... 8) ech... A Placebo lubicie?
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

No tak, ubranie jest wyznacznikiem dobrego teledysku. Co do HH i tego co jest lepsze.. bardzo nie lubie gdy ktos twierdzi ze cos jest lepsze z takim przekonaniem.
Juz mi sie zdarzylo prowadzic 30 stronnicowa dyskusje HH vs Metal. I co ciekawe, bronilem HH z przekory, mielismy niezla ekipe ludzi ktorzy hh nie sluchaja, ale sa w stanie wykazac pustostan umyslowy metalu i niektorych jego sluchaczy ( nie wszystkich rzecz jasna). Najwieksza zalosc mnie ogarnia, gdy wczytuje sie w wynurzenia 13-16 latkow gloryfikujacych metal i ublizajacych hh. Moge sie zgodzic z tym ze 13-16 letni HH sa rownie albo bardziej zalosni, ale oni siedza na dzielni albo gdzies tam sobie l33tuja. :500:
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Sorry, jak poczułeś się urażony. Wiesz - ja jestem bardzo tolerancyjną osobą, nie oceniam człowieka po tym czego słucha, nie wyzywam także hiphopowców ani nic do nich nie mam. Nie jestem taka... Ale neistety - w swojej mniejszości 'metalowej' spotykam się z bardzo dużą nietolerancją, to mnie bardzo boli.... :( jestem wrażliwą osóbką... No, więc to tyle - nic nie mam do hh, każdy słucha tego co lubi, każdy ma prawo do swojego zdania, upodobań i mam szacunek do tego...
"Pure Morning" PLACEBO
pho3n1x

Ashramus pisze:ale sa w stanie wykazac pustostan umyslowy metalu i niektorych jego sluchaczy
Haaaa i sam się wepchnołeś w jednostronny osąd. W każdej kulturze, czy też subkulturze są różni ludzie i nie można ich oceniać po muzyce. Ashramus, czy ktokolwiek z nas powiedział coś nietolerancyjengo w stronę hh? ? Ja hh nie lubie i tyle. Znam wiele osób które tego słuchają a i tak ich bardzo lubię. To może teraz o techno? :)
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

pho3n1x pisze:Haaaa i sam się wepchnołeś w jednostronny osąd.
Khem.. czytamy ze zrozumieniem. To nie jest osad metalu, to jest opinia o mozliwosciach zbijania argumentacji jaka prezentuja pewne znane mi /poniekad/ osoby. Ale mniejsza z tym, liczylem na dyskusje w temaci cyt. "lepiej metalem niz hiphopem". Ale sie wstrzymuje, pozostawiajac jedynie stwierdzenie - to jakiej muzyki sluchamy, niekoniecznie warunkuje jakimi jestesmy ludzmi. eot bo sie zaczne rozwlekac..
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

No i good, że tak myślisz... Ja też tak myślę... :D Bo dużo ludzi myśli, że jak słucham Mansona to jestem satanistką/antychrystem (chociaż to chyba to samo...) :roll:
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Garnet pisze:TRUU GOTH
XD
Garnet pisze:manson..ujdzie ale strasznie mnie wkurza jak ktos uwaza to za muzyka gotycka or sth like this :]
:shock: Trudno by było pomieszać- przeciez to dwa kompletnie różne gatunki..

Kermi pisze: A ja zawsze go lubiłam, ale jakoś mój szał na jego punkcie jest od kiedy kupiłam sobie "lest we forget", oj to się zaczęło szukanie info o nim i dykografię zbierać...
A dla mnie facet po prostu zrobił karierę na swoim kontrowersyjnym(?) wizerunku, bo gdyby nie charakterystyczny wygląd, równie dobrze mogłabyś nigdy o nim nie usłyszeć.. Jak już ludziom utrwaliła się jego facjata, okazało się,że potrafi też śpiewać.. kilka coverów, muzyka filmowa i własne płyty + teledyski, mające szokować- do tego pseudonim wzięty od nazwiska słynnego mordercy- wszystko dobrze przemyślane i, jak widać, skuteczne do tej pory.. Ja się na to złapałam, choć do dziś sięgam już po Mansona rzadziej niż kiedyś- kilka starszych utworów mam na liście i słucha się ich naprawdę świetnie.
Ashramus pisze:No tak, ubranie jest wyznacznikiem dobrego teledysku
Lubię tainted love właśnie dlatego,że fajnie wygląda :)
pho3n1x pisze:Ostatnio ciężko spotkać jakikolwiek oryginalny i ciekawy teledysk... wszystko takie podobne się stało.
Dlatego czasami lepiej przełączyć się na MTV Classic i obejrzeć coś oryginalnego..

[ Dodano: Pon 27 Cze, 2005 ]
Kermi pisze:satanistką/antychrystem (chociaż to chyba to samo...)
Chyba raczej nie..
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Jak się ma MTV Classic to można przełączyć... gorzej jak się nie ma... :/ No, a ja Mansona zawsze lubiłam piosenki i nie zwracałam uwagi ani na wygląd, ani teledyski, bo ja taka nie jestem raczej... Po prostu widziałam teledysk, spodobało mi się no i o... zawsze go lubiłam... To nic nie wspólnego z wyglądem (przynajmniej u mnie)...
"Pure Morning" PLACEBO
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”