Gotyk & Metal

Nie ważne czy Hip Hop, Techno, Dance, Gotyk albo Metal, czy muzyka klasyczna, tu gra muzyka. :D

Moderator: Moderatorzy

targaroth

Post autor: targaroth »

jeszcze jedno... AFI -dobre dobre..
pho3n1x

Post autor: pho3n1x »

targaroth pisze:polecam Tool'a
Nie każdemu taka muzyka przypadnie do gustu. Oni mają dosyć nietypowy, molancholijny styl.
targaroth

Post autor: targaroth »

wiele wymagaja od sluchacza ale co do melancholii to bym sie raczej nie zgodzil... u nich jest totalna przeplatanka nastrojow... ale sa genialni
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

pho3n1x pisze:ehh dostałem wczoraj płytkę Huntera i muszę powiedzieć jedno... totalne dno. Nie polecam nikomu. Chłopaki mieli swego czasu jedną dobrą, nawet bardzo dobrą płytkę - Medeis, reszta to niestety cienizna. A nowa przekrawcza już wszelkie granice, zaczynając od tekstów, przez wokal (ze skopanymi wstawkami) na gitarach kończąć
z huntera podoba mi sie szcegolnei keidy umieram :)

targaroth pisze:polecam Tool'a. swietny woklal swietna perkusja i swietne gitary... majstersztyk
zapomniales o teledyskach :]

Boni pisze:Cóż, ten wolnijszy, zaraz zaraz, jak mu tam było.... Hohelieb der Liebe or coś w ten deseń... Bardzo ciekawe :] Aha i wolniejsze kawałki są fajniejsze ;]
tak,myslalam ze Ci sie ten spodoba :P pozniej moge Ci jeszcze doradzic z tych wolneijszych < np Requiem,Das Schweigen,Sanctus-wspaniale chory...albo jeden z moich ulubionych Ich verlasse heut dein Herz....a te wolneijsze zawsze musza byc najdluzsze ^^ >
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Garnet pisze:pozniej moge Ci jeszcze doradzic z tych wolneijszych < np Requiem,Das Schweigen,Sanctus-wspaniale chory...albo jeden z moich ulubionych Ich verlasse heut dein Herz....a te wolneijsze zawsze musza byc najdluzsze ^^ >
Też są na tej ruskiej stronie? XD
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

no tak,ten link Co ci dalam,kilkasz na inna okladke i wyskakuja piosenki z danje plyty...tlyko pamietaj ze udostepniaja od czasu do zcasu za free dana plyte,wiec tzreba polowac ;)

ale widze ze jednak ktos tu sie interesuje Lacri...to zamieszcze jeszcze pare fotek z ich pobytu/bo chyba wczesneij juz linka tu dalam do zdjec z koncertow/to teraz dam z dawania autografow < w glebi widac plakaty ktory tez mam na scianie :]>
< ..a jak sie dowiedzialam ze chodizli po kraku i bydzi po ulicy to.. :twisted: >

to bylo piekne ^^

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
kanzer
Kupo!
Kupo!

Post autor: kanzer »

pho3n1x pisze:Nie każdemu taka muzyka przypadnie do gustu. Oni mają dosyć nietypowy, molancholijny styl
ja bym powiedzial, że nawet trochę psychodeliczny no ale każdy inaczej odbiera Tool'a...
Przyznam, że Tilo i Anne są wyjątkowi i charakterystyczni :) a może nawet piękni :P
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Właśnie dokładnie przesłuchałem Lacri i wiem już czego tu brakuje.
Wokal powinien iść nad muzyką, a tymczasem muzyka przysłania śpiew i... i to mi nie podoba siem. Przykładem może być Mercury z Queena gdzie to on prowadził muzykę. No czyli jedynym na razie minusem Lacri jest przysłonięcie wokalu muzyką. Nie wiem jak Wam, Tobie Garnet, ale wtedy ładniej by było. Niemniej jednak sama muzyka jest przystępna, ba nawet mojej mamie się spodobało XD ^^'
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

kanzer pisze:Przyznam, że Tilo i Anne są wyjątkowi i charakterystyczni n a może nawet piękni
..rowniez ich uwazam za po prostu pieknych ludzi...myslalam ze na zywo beda gorzej wygladac..jakzem sie mylila...

a jak znajoma sie ich spyatla czy to tak nudno stac 2 h i podpisywac sie ,milo odpowiedzieli ze nie,ze rozumeija fanow itp :) < heh mysmy akurat przez glupie opoznienie pociagu,przyslzismy na sam koniec kolejki..ale za to szlo pozneij zrobic mala wymiane zdan,jak sie zegnali :)>

Boni pisze:Wokal powinien iść nad muzyką, a tymczasem muzyka przysłania śpiew i... i to mi nie podoba siem.
heh..ale tutaj z kolei muzyka jest najwazniejsza...ona wytycza droge... mi tam wokal pasi ;]

a Twoja mama to skarb :*
Awatar użytkownika
kanzer
Kupo!
Kupo!

Post autor: kanzer »

właśnie niedawno się przekonałem... najnowsza płyta Lacrimosy jest naprawdę świetna... najbardziej podoba mi się "Kelch Der Liebe" i "Lichtgestalt" :) po prostu piękne. No ale ale, nie przesadzajmy, bo Lacri stanie się zbyt popularna :P
Już zrozumiałem jak to jest z tą muzyką. Nie mozna tak po prostu raz sobie trochę posłuchać żeby się spodobało. Trzeba dokładnie wsłuchiwać się w każdy dźwięk. Nie wiem czemu, ale przypomina mi to trochę czytanie książki :)
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

tym bardziej ze Lichtgestalt podobnie jak Elodia jest concept albumem czyli jedna ,spojna opowiescia...tym razem mamy opowiesc o kims utraconym...

kanzer pisze:Trzeba dokładnie wsłuchiwać się w każdy dźwięk. Nie wiem czemu, ale przypomina mi to trochę czytanie książki
i najlepiej etz jak sie rozumie tekst :)
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Hmm ta pani z Lacri ( wybacz Garnet ze nie znam imienia ) podoba mi się :)
Ma coś w oczach i ma ciekawe kreacje :grin:
Musze posłuchać jak oni grają ( w momencie jak Garnet to przeczyta,to wylśe na mnie swoje gacki za karezże jeszcze nie przesłuchałem,oj ja biedny.....a może nawet zaszczycony :D może sama Queen sie zjawi osobiscie :grin: )
FF XII W trakcie katowania
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

TomajS pisze:( wybacz Garnet ze nie znam imienia )
a nie trzeba siegac daleko bo ma tak samo jak ja :> < oczywiscie zmienione na swoj jezyk>

TomajS pisze:Musze posłuchać jak oni grają ( w momencie jak Garnet to przeczyta,to wylśe na mnie swoje gacki za karezże jeszcze nie przesłuchałem,oj ja biedny.....a może nawet zaszczycony n może sama Queen sie zjawi osobiscie Very Happy )
no wlasnie,lepiej zrob to jak najpredzej :P ...bo jak nawet Boni jzu przesluchal :D :D
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Dobra dobra, następne kawałki zostały zaaplikowane.
Przykładowa tytułowa Satura... No, początek na pianinku ładny, potem skrzypce, no i ślicznie to wyszło ale po co potem ten pan zaczął śpiewać :> Tilo czy jak mu tam było :)

Garnet pisze:TomajS napisał/a:
( wybacz Garnet ze nie znam imienia )

a nie trzeba siegac daleko bo ma tak samo jak ja n < oczywiscie zmienione na swoj jezyk>
Ciekawostka:
Tilo-Szwajcaria
Ann-Finlandia

^^'
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

"Strefa 11". Prowadzący nudny, z mucha większą od mózgu, a sprawy tak niezwykłe, że przysypiam. Już EduSat jest bardziej wciągające -_-'
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”