Gotyk & Metal

Nie ważne czy Hip Hop, Techno, Dance, Gotyk albo Metal, czy muzyka klasyczna, tu gra muzyka. :D

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

...brakuje zeby zaczeli spiewac in deutsch :?

< obecnie przsluchuje sobie nowa plytke Tristanii...nawet...nawet>
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
kanzer
Kupo!
Kupo!

Post autor: kanzer »

Dobra, mam już te kawałki Garden of Delight z CP :):):) Tytuły to Levitation i Angelwhore :) ten ostatni szczególnie mi się podoba :grin:
Gildor Laavel

Post autor: Gildor Laavel »

Garnet pisze:Tristanii
Ehh tu powróciły wspomnienia z konceru Bestyi, gdzie "supportowała" Tristania... Te falujące... włosy Vi... aż sobie World of Glass puściłem...
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

ja sobie teraz non stop Unheilig 'Freiheit' ..wczoraj na Vivie Plus na Dark Clips puscili teledysk 2 razy ^_^

edit

mam koncert Diary of Dreams z Castle Party ...so happy!!!!!! ^_^ ....Adrian :*****
Awatar użytkownika
Kairi-chan
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kairi-chan »

właśnie znalazłam nice stronke z Mp3 na wp gdzie nie ma debilnego Mp3Valley i co znalazłam w dziale gothic? Transmission_&_Asstellyte Requiem_For_A_Dream_(Kronos_Quartet_cover) XDDDDDD

połączenie dwóch najlepszych rzeczy na świecie...muzyki z requiem i gothicu..... rawwww XD
Orion

Post autor: Orion »

W nowym mystic art jest parę ciekawych artykułów.A na okładce dali reklamę nowej płyty i koncertów lacrimosy w polsce(komercja :twisted: ).Pozatym rowalił mnie ostatnio wywiad z Nergalem(mam manię Behemotha :] ):

Q:Zaryzykujesz kiedyś czysty śpiew?
Nergal:Nieeeeeeee.Próbowałem już i nie wychodziło mi najlepiej.Jestem od darcia mordy i na pewno tak już zostanie.Ha,ha....

Rotfl
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Orion pisze:A na okładce dali reklamę nowej płyty i koncertów lacrimosy w polsce(komercja ).
komercja ale jak juz to w swoim kregu...jasne tzreba przyznac ze jesli chodiz o zespoly gotycki < ee.. jakby co nie mam tu zadnego wt na mysli> to lacri jets najbardziej znana,kiedys byl tez ich plakat w jakiejs tam gazecie

lacri jest tak jakby ramowka obowiazkowa gotyku dlatego sa tacy znani i ich plyty mozna latwo dostac < ehmm..dobra na polskich polkach roznie to bywa..>

< ech i ci w bydzi beda sie mielie lepiej w filharmonii,a w kraku beda sie tloczyc w klubie :/>

zreszta teraz kiedys jechalam w autobusie i jakies dziewki zaczely gadac na temat lacri jak zobaczyly moj ekran na plecaku,a przy tym nei byly jakos charakterytycznie ubrane,co mzoe swiadczyc ze zespol bylo nei bylo jest znany :]
< na szcescie zespol na pewno by sie nie sparwdzil na stacji viva:]>
zreszta koemrcja to znaczy robienie cos pod publike,dla mas..a nei wiem czy muzyka lacri jest tal latwo pzyswajalna...sama wiem z wlasnego doswiadczenia ze nie 'pokochalam' jej a pierwszym przesluchaniem

swoja droga osttanio w dobrej muzyce byl poruszany temat Rammsteina..fanom polecam Laibach,zepsol przez wielu uwazany za prekursora i ze R+ wzorowal sie na nich

[ Dodano: Sro 27 Kwi, 2005 01:10 ]
na www.lacrimosa.de mozna juz przesluchac sampli z nowej plytki ^_^
Viader

Post autor: Viader »

AAAAAA Coraz bardziej zaczyna mi sie tu podobac nie dosc ze fanii FF to jeszce ciezkiej muzy i Anime mmmmmmmiodzio :D .Ja uwielbiam (Vader Moonspell,Sirenia i wiele inych ale to moji faworyci ) :lol: chyba zamieszkam na tym Forum :D:D:D:D
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Viader pisze:chyba zamieszkam na tym Forum
chyba ziom za duzo wypil ;]

a juz 2 nowa plytka Lacri ^_^ huh tzreba by bilecik powoli kupowac :]
Awatar użytkownika
kanzer
Kupo!
Kupo!

Post autor: kanzer »

14 maja na polach mokotowskich w warszawie zagra Paradise Lost. Wstęp wolny. więcej informacji http://www.independent.pl/koncerty/zapo ... selost.php
Orion

Garnet pisze:komercja ale jak juz to w swoim kregu...jasne tzreba przyznac ze jesli chodiz o zespoly gotycki < ee.. jakby co nie mam tu zadnego wt na mysli> to lacri jets najbardziej znana,kiedys byl tez ich plakat w jakiejs tam gazecie
Nie no,to był żart.Jak dla mnie(chociaż się nie znam,więc mnie bijcie jak nie mam racji)to takie zespoły jak wspomniana Lacrimosa to jeszcze jednak trochę underground(przynajmniej w polsce).Może poprostu w moim otoczeniu mało ludzi tego słucha(ba!z "gotyku" znają tylko nightwish :lol: )i tylko takie wrażenie odnoszę.
Chociaż fakt,że już dużo ludzi kojarzy takie kapele,chociażby z nazwy.
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

..i wlasciwie to tylko z nazwy...bo ich muzyka mozna przyznac jest trudna w odbiorze,tez nie 'zakochalam' sie w niej od pierwszego osluchania :wink:

lacri jest swego rodzaju podstawa gotyku dlatego sa troche bardziej 'wychyleni' niz inne zespoly :) < w swoim kregu>
kanzer pisze:14 maja na polach mokotowskich w warszawie zagra Paradise Lost. Wstęp wolny. więcej informacji
wolny :shock:
ja sie zastanawiam jak oni mogli nagrac taka klape jak forever after i na vive to puszcac :roll:
Orion

W sumie racja.Chociaż ja jakimś fanem gotyku nie jestem,ale parę kawałków mi się naprawdę spodobało.

A teraz żyję dalej w niepewności i czekam co wymyślą jako support przed Slayerem.Chociaz znając życie to może być nawet bez supportu.
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

heh a przed Lacri gra...Gothminister :lol: :lol: ...ql support :]
Orion

Już sama nazwa mnie rozwala :].
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”