Dobra muzyka
Moderator: Moderatorzy
To już jest komercyjny, komercja nie równa się puszczaniu teledysków w MTV i śpiewaniu jak "boska" Britney (i dobrze). Takie zespoły grają dla fanów, którzy lubią ich muzykę, ale grają "dla fanów", w końcu na tym polega sens grania koncertów. Dlatego, jeśli ktoś już gra dla publiczności to jest komercyjny, bo robi to dla zysku. Tak to by siedzieli w garażu i grali tylko dla siebie i dla swojej przyjemności, a pracowali by w jakimś biurze, czy cuś. Komercja nie zawsze równa się chłamowi i robieniu z siebie wieszaka i idioty 

wszystko co ma sie sprzedawać JEST i BĘDZIE komercyjne ...no i trudno ....hmmm...własnie zaczęłam szukać zespołów niekomercyjnych ( aż tak bardzo
) .iii...znalazłam!!!
wszystkie te kochane prowincjonalne zespoliki, o których mało kto słyszał ,grające na koncercie przeciwko przemocy i terroryzmowi w mojej małej, zapyziałej mieścinie, gdzie ludu było co kot napłakał
( no grali dla publiki, ale płyt nie wydają)
takei wiejskie zespoły rockowe, nieskżone mtv i takie tam ...ehhh ...jestem zadowolona sama z siebie .
Aha ....wprawdzie kończymy temet o Linkinach, ale --> Sephiria, wiem ,że wielu ludziom się te eksperymenty podobają, i dobrze, bo na tym w końcu zarabiają i zyskują nowych fanów, nie mam nic do ludzi którzy tego słuchają, bo to ich wolny wybór...Mnie się to nie podoba, co nie znaczy że uważam to za coś złego...
I to się tyczy do każdego rodzaju muzyki...jedni lubią hip-hop , ja nie ...i co z tego, jeśli to lubią, to niech lubią dalej

wszystkie te kochane prowincjonalne zespoliki, o których mało kto słyszał ,grające na koncercie przeciwko przemocy i terroryzmowi w mojej małej, zapyziałej mieścinie, gdzie ludu było co kot napłakał

takei wiejskie zespoły rockowe, nieskżone mtv i takie tam ...ehhh ...jestem zadowolona sama z siebie .

Aha ....wprawdzie kończymy temet o Linkinach, ale --> Sephiria, wiem ,że wielu ludziom się te eksperymenty podobają, i dobrze, bo na tym w końcu zarabiają i zyskują nowych fanów, nie mam nic do ludzi którzy tego słuchają, bo to ich wolny wybór...Mnie się to nie podoba, co nie znaczy że uważam to za coś złego...
I to się tyczy do każdego rodzaju muzyki...jedni lubią hip-hop , ja nie ...i co z tego, jeśli to lubią, to niech lubią dalej

mozna tutaj rownie dobrze rozpatrywac tj porownywac ile kto daje koncertow/ile ludzi bywa na tych koncertach ...poza tym wierz mi dla fana zespolu to jest naparwde marzenie posluchac grupy na zywoErelen_Galakar pisze:To już jest komercyjny, komercja nie równa się puszczaniu teledysków w MTV i śpiewaniu jak "boska" Britney (i dobrze). Takie zespoły grają dla fanów, którzy lubią ich muzykę, ale grają "dla fanów", w końcu na tym polega sens grania koncertów.
.. ale wiaodmo kazdy musi z czegos zyc..ksiadz tez ;/ tak wiec zwykle spzredawanie plyt/dawanie koncrtow nie uwazam za komercje
taa... i dodac jeszcze osiedlowy chorek koscielnyIreth pisze:wszystkie te kochane prowincjonalne zespoliki, o których mało kto słyszał ,grające na koncercie przeciwko przemocy i terroryzmowi w mojej małej, zapyziałej mieścinie, gdzie ludu było co kot napłakał Wink Wink Wink ( no grali dla publiki, ale płyt nie wydają)

Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
mój kościół nie ma nawet chórku
ale te zespoły grały naprawdę dobrze...to im musze przyznać ....nie spodziewałam się aż tak dobrej zabawy na tym koncercie, ale byo super...
ludzie wprawdzie grali dla publiki, i TYLKO po to ...płyt żadnych nie wydają ( chyba że zaczęli
....w co wątpię....)...więc jak dla mnie nie jest to komercją, bo komercja to czerpania zysków materialnych...
zwłaszcza pozdro dla tego zespoły co grał reagge...był niezłe... :D

ale te zespoły grały naprawdę dobrze...to im musze przyznać ....nie spodziewałam się aż tak dobrej zabawy na tym koncercie, ale byo super...

ludzie wprawdzie grali dla publiki, i TYLKO po to ...płyt żadnych nie wydają ( chyba że zaczęli

zwłaszcza pozdro dla tego zespoły co grał reagge...był niezłe... :D
- Go Go Yubari
- Ifrit
Erelen_Galakar pisze:Ale wtedy też grali dla pieniędzy
Ireth pisze:Grali dal pieniędzy bo musieli za coś żyć
Taaa aktorki, politycy, księża i cała reszta także.... A może nie? Ireth bez czepialstwa Ci powiem, masz typowo 16letnie poglądy. O.Ireth pisze:pod warunkim że ktoś zostaje sobą....
Dokładnie. Dlatego sama podążam za zasadą, że nie ma złego gatunku muzycznego, są tylko gorsze i lepsze piosenki (wykonawcy, zespoły etc.). Swego czasu nawet Eminem grał w moich głośnikach. Ograniczanie sie do jednego gatunku, bez poznania innych, to ograniczanie samego siebie. To tak jak "mam jednego mega-hiper przyjaciela" nie chcę innych.Dante pisze:Dla mnie to wygląda tak: ludzie którzy nie słuchają muzyki jakiegoś zepspołu tylko dlatego ze uwarzają go za zespół komercyjny mają chorą mentalność. To tak samo jak skate i metal którzy mijają się na ulicy - może mogliby zostać dobrymi przyjaciółmi, gdyby nie stereotypy i uprzedzenia, i zamiast doszukać się wspólnego kontaktu najchętniej by się pozabijali za glany i szerokie spodnie. Oceniajcie ludzie kawałek który jest wam dane usłyszeć a nie to czy wokalista jest gejem czy może nie pała miłością do gumisiów.
Litości. -_- Erelen "dobra muzyka", ale podkreśl, ze w Twoim mniemaniu. Mnie tam nie zachwyca disco etc. lat '80. Za to większość muzyki, której słucham pochodzi z lat '90 i wzwyż. Dobra muzyka w starożytnej Grecji? Nie zapomniałeś o Egipcie za czasów Kleopatry może?Garnet pisze:Erelen_Galakar napisał/a:
dobra muzyka zaczęła się w starożytnej Grecji a skończyła na początku lat 90 (wraz z pojawieniem się Spice Girls oraz Backstreet Boys ) tak ostatnio odżyła nadzieja, że nie jest aż tak tragicznie.
heh to Twoj problem ze nei chcialo Ci sie siegnac do innych zrodel niz tlyko Viva i Mtv

EB i KK najlepsze? Erelen... to, że komercyjne to napewno, ale najlepsze? A Kasia Nosowska, Renia Przemyk? No i wiele innych. Tja Garnet, MTV i radio.Garnet pisze:Erelen_Galakar napisał/a:
Poza nimi polecam jeszcze Edytę Bartosiewicz i Kasię Kowalską, napewno najlepsze piosenkarki w Polsce
oj nie wiem...

Ireth... Wyłącz radio lub/i MTV iposzukaj, a znajdziesz.Garnet pisze:Ireth napisał/a:
szkoda ża teraz nie ma takiech czysto ( albo prawie) niekomercyjnych zespołów
jak to nie ma??
Ireth zdecydowanie zbyt słabo znasz świat muzyczny i zbyt uogólniasz.Garnet pisze:Ireth napisał/a:
dzisiaj ludzie graja jak publika chce , zero szacunku do włąsnej twórczości i przekonań...
nie wszyscy
Not tru.Ireth pisze:wszystko co ma sie sprzedawać JEST i BĘDZIE komercyjne
Erm?Ireth pisze:takei wiejskie zespoły rockowe, nieskżone mtv i takie tam ...ehhh ...jestem zadowolona sama z siebie .
Tak dodajmy "Elektrę". -_-' Koki chyba pierwszy raz się z Tobą zgodzę. Miła niespodzianka.Koki pisze:Komercja, w pojęciu muzyki/filmu/gier to nie 'czerpanie zysków materialnych' tylko robienie pod publikę(To się ładnie nazywa "Skierowanie produktu do większego grona odbiorców")/dla mas/mainstream i inne bzdety. Przykład filmu komercyjnego: Catwoman, Alien Versus Predator, Doom. Niekomercyjnego: Cube, Pi, Katedra/Sztuka Spadania. Przykład gry komercyjnej: Sims, Army Men, Doom 3. Niekomercyjnej: Dawn Of War, Uplink, Thief. O muzyce nie będę pisał bo się nie znam, poza tym słucham dziwnych rzeczy. Przykłady są jak najbardziej zagięte, ale tak wyraźniej widać o co mi chodzi.
Podobnie jak filmy, muzyka komercyjna jest po to, by zgromadzić jak najwięcej odbiorców. Kręci się to wokół kasy wiadomo (bilety na koncerty, płyty, plakaty i inne takie) i wypromowaniu "gwiazdki", która dość często, szybko gaśnie. Jak ta co śpiewała "I'm a big big girl in a big big world" czy jakoś tak. Gwiazdki 1 sezonu. Co do gier, to jest to samo. Sprzedać produkt w jak największych ilościach. Dlaczego dodatki do "Simsów" są dodawane co jakiś czas? No właśnie. Dodatek "Abrakadabra" doszedł po Potteromanii... Dobra, wracając do muzyki. O zespołach niekomercyjnych się nie mówi, bo nie istnieją w telewizjach muzycznych i radiach, nie dostają na to kasy, bo nie grają muzyki "dla wszystkich". Dlatego w radiu etc. slyszymy ciągle Krawczyka i Britney, a nie Kasię Nosowską etc. END.
heh Koki napisal to co jakos nie umialo mi wczesniej wyjsc spod klawy
< taa..pzreciez ff1 byl komercyjny bo byl robiony dla pieniedzy..>
mysle ze na tym skonczymy pojecie komercji i ze jednak zespol z 15 plytami na koncie moze bcy niekomercyjny...i z plytami ktorych szukac ze swieczka w europejskich sklepach...
< heh przeciez dla nich elektornika to czysty szatan
>
..smutne ale prawdziwe jesli chodiz o ich konserwatywnosc...
>
< taa..pzreciez ff1 byl komercyjny bo byl robiony dla pieniedzy..>
mysle ze na tym skonczymy pojecie komercji i ze jednak zespol z 15 plytami na koncie moze bcy niekomercyjny...i z plytami ktorych szukac ze swieczka w europejskich sklepach...
heh do tej pory pamietam jak znajomi spod znaku metal na mnei sie dziwnie patrzyli gdy przyszli a u mnei Suicide Commando na wiezyGo-Go-Yubari pisze:Dokładnie. Dlatego sama podążam za zasadą, że nie ma złego gatunku muzycznego, są tylko gorsze i lepsze piosenki (wykonawcy, zespoły etc.). Swego czasu nawet Eminem grał w moich głośnikach. Ograniczanie sie do jednego gatunku, bez poznania innych, to ograniczanie samego siebie. To tak jak "mam jednego mega-hiper przyjaciela" nie chcę innych.

< heh przeciez dla nich elektornika to czysty szatan

..smutne ale prawdziwe jesli chodiz o ich konserwatywnosc...
ja do tego chcialam dorzucic Anje z Closterkellera :] < a przemyk to w tym roku bedzie na castle party gracGo-Go-Yubari pisze:EB i KK najlepsze? Erelen... to, że komercyjne to napewno, ale najlepsze? A Kasia Nosowska, Renia Przemyk? No i wiele innych. Tja Garnet, MTV i radio.

[quote="Go-Go-Yubari]
Taaa aktorki, politycy, księża i cała reszta także.... A może nie? Ireth bez czepialstwa Ci powiem, masz typowo 16letnie poglądy. O.
[/quote]
szesnastoletnie to znaczy złe????
...po protu moje i taki jest mój poglad na komercje i inne sprawy z tym zwiazane...
i co mają do tego politycy i księża??? nie mogą zarabiać kasy....czy nie mogą zostać soba???
Taaa aktorki, politycy, księża i cała reszta także.... A może nie? Ireth bez czepialstwa Ci powiem, masz typowo 16letnie poglądy. O.
[/quote]
szesnastoletnie to znaczy złe????
...po protu moje i taki jest mój poglad na komercje i inne sprawy z tym zwiazane...
i co mają do tego politycy i księża??? nie mogą zarabiać kasy....czy nie mogą zostać soba???
- Go Go Yubari
- Ifrit
Sama interpretuj me słowa. Nie powiedziałam, że złe, ale niedojrzałe. Z tym mi sie kojarzą 16latkowie. Nie wszyscy-są na tym forum wyjątkiIreth pisze:szesnastoletnie to znaczy złe????

No i ok, mamy demokrację, wolna wolę, a na forum wygłasza się własne poglądy.Ireth pisze:...po protu moje i taki jest mój poglad na komercje i inne sprawy z tym zwiazane...
Sarkazm Ireth, sarkazm. A raczej jego małą dawkę.Ireth pisze: co mają do tego politycy i księża??? nie mogą zarabiać kasy....czy nie mogą zostać soba???
Prosta sprawa ;]Garnet pisze:ja do tego chcialam dorzucic Anje z Closterkellera :]
Najbardziej komercyjny był chyba X-2Garnet pisze:< taa..pzreciez ff1 byl komercyjny bo byl robiony dla pieniedzy..>

Koki zaskoczył kilka osóbGarnet pisze:heh Koki napisal to co jakos nie umialo mi wczesniej wyjsc spod klawy

I tak dla mnie największą komercha śmierdzi Doda Elektroda, Krawczyk i spółka ZOO.
ktos tu kojarzy ClosteraGo-Go-Yubari pisze:Prosta sprawa ;]

jak dla mnie na 1 miejscu jest mandaryna,doda o ile wizerunek ma jaki ma ale przynajmniej muzyke ma troche bardziej urozmaicona..zreszta doda spiewala w metrze wiec umiejetnosci wokalne jakies maGo-Go-Yubari pisze:I tak dla mnie największą komercha śmierdzi Doda Elektroda, Krawczyk i spółka ZOO.
- Go Go Yubari
- Ifrit
Wiesz Garnet, Koki wczytał się w Sokratesa i odkrył, iż "wie, że nic nie wie" 
Super fanką Pinków nie jestem, ale Learning to Fly, The Wall, High Hopes znam znakomicie i miło wspominam ich działalność z lat 80-tych. Gdyby miałaby powstać nowa płytka, to bardzo miło.

Super fanką Pinków nie jestem, ale Learning to Fly, The Wall, High Hopes znam znakomicie i miło wspominam ich działalność z lat 80-tych. Gdyby miałaby powstać nowa płytka, to bardzo miło.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Koki pisze:Translacja: "omg get out of my internet u fag"
Translacja: Koki w stanie highu lub rauszu, zaczynba wyobrażać sobie pewne rzeczy i nadinterpretuje. W rzeczywistości marzy mu się 5 h błogiego, spokojnego snu i żeby wszyscy, co mu pzreszkadzają, poszli do diabła.Koki pisze:Translacja: "hell i liek pink flyod 2 so ill play along lol"
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)