Gotyk & Metal

Nie ważne czy Hip Hop, Techno, Dance, Gotyk albo Metal, czy muzyka klasyczna, tu gra muzyka. :D

Moderator: Moderatorzy

Gildor Laavel

Post autor: Gildor Laavel »

Jak już powiedziałem jest to moje osobiste zdanie... ja nazwałbym takiego osobnika "człowiek puszczający muzykę itd". Dla mnie brzmi to lepiej niż dj...
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

heh..coz poradzic skoro oni siebie sami tak nazywaja :) nawet na stronce np CP pisze jacy DJ zagraja na offnight < ale rozumiem ze Ty masz takie zdanie a nie inne>

btw.koncert paradise lost nie dojdzie do skutku z powodu choroby jednego z muzykow...
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

LACRIMOSA PRZYJEDZIE DO POLSKI!!!!!!!!! AAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!

marzenia sie spelniaja ^_^

5.06.2005 Kraków - Klub "Studio"
6.06.2005 Bydgoszcz - Filharmonia Pomorska

so happy ^^^^^^_______^^^^^^^^^
Gildor Laavel

Wielka szkoda, że kasy na bilety do tego czasu raczej nie uzbieram :sad:
Orion

Post autor: Orion »

Heh,Garnet wybierasz się na ten koncert?
Kraków zaprasza :].
Do klubu Studio mam dwa kroki.

Ale miałem fajny tydzień,najpierw mi przyszła dłuuugo oczekiwana gitara a potem bilety na slayera :].
Oj będzie się się działo..
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

heh..ja czekam na potwierdzenie na stronie oficjalnej..bo narazie informacje sa tylko na polskiej stronce..wiec..:]

o wlasnie Orion co to jest za Klub,to jest ten gdzie gral Therion?
Orion

Post autor: Orion »

Aha.Ciekawe jakie ceny biletów wymyśla :].

Tak,ten sam.Może jakieś 150 metrów od stadionu wisły.W razie czego służę pomocą.
Gildor Laavel

Eh ja ten cudowny budynek widzę codziennie w drodze do szkoły... cudowne wspomnienia o koncercie Theriona, szkoda tylko że droga do domu była taka długa i bolesna...
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

no to skoro mamy tu 2 Panow z Kraka..to mam od razu pytanko co do tego klubu,mianowicie jak daleko on jest od dworca czy tez rynku? < jak mniemam stadion..pewno jest daleko..no coz>

< kiedy to sie ostatnio tam bylo..chyba we wrzesniu..no tak..chyba juz macie rynek ladnie na nowo zrobiony,czyt. wyremontowany ;)>

[ Dodano: Pią 25 Mar, 2005 13:06 ]
i najwazniejsze koncert jest potwierdozny na stronie oficjalnej!!!!!
Gildor Laavel

Nie jest to taka znowu duża odległość, ale są z pewnością miejsca bliższe :wink: Czy ja wiem, może ze dwa kilometry w linii prostej od dworca...
Garnet pisze:rynek ladnie na nowo zrobiony,czyt. wyremontowany
Ja tam dużo tej nowości nie widzę, tyle że nie potykasz się tak bardzo idąc przez... :wink:
Awatar użytkownika
kanzer
Kupo!
Kupo!

Post autor: kanzer »

Witam. Fajny temat widzę Garnet założyłaś :) No dobra ale do rzeczy... Mógłby mi ktoś polecić taki prawdziwy, średniowieczny, tajemniczy, melancholijno - romantyczny zespół grający gotycki rock? :) Najlepiej z damskim wokalem i fajnie jakby miał troszkę magii Artrosis...

[ Dodano: 27-03-05, 23:00 ]
Właśnie doznałem niezłego szoku :shock: Normalnie sobie przeglądałem stronkę fanklubu Moonlight (Luna Maesta-http://www.lunamaesta.prv.pl/) i czytając opis piosenki "Col" cytuję:"..wierzę, że każdy ma jakiś dar, o którym wie,
lub jeszcze nie wie. dotyk, uśmiech, smak, zapach... " zorientowałem się, że to dotyczny m.in. mnie :) W moim opowiadaniu (które zamieściłem w dziale fanfiction na tym forum) jest nawet podobne zdanie: "Zapach, smak, dotyk, śmiech". Chyba już wiem dlaczego kocham tą muzykę ... Bardzo często odnajduję w niej siebie (najczęściej chyba w tekstach Closterkellera, choć nie tylko). Kto ma podobne zdanie o muzyce, niech proszę napisze co myśli i czuje...
Gildor Laavel

kanzer pisze:prawdziwy, średniowieczny, tajemniczy, melancholijno - romantyczny zespół grający gotycki rock
Jeżeli nie będzie ci przeszkadzało to, że śpiewają po czesku, to polecam XIII Stoleti.

Można powiedzieć że ze mną jest trochę inaczej. Wszytko zaczęło się w wieku 3 lat, kiedy zobaczyłem w tv ACDC i płakałem do rodziców żeby zadzwonili do studia w celu puszczenia jeszcze raz Moneytalks :D Później 5klasie podstawówki ułyszałem Rhapsody i Death, ale byłem za młody i za głupi aby je w pełni docenić. W tej samej klasie kumpel przyniósł na wycieczkę szkolną Theriona... szok i totalna zmiana patrzenia na świat... Nie wiem czy w muzyce odnalazłem siebie, ale na pewno odnalazłem światopogląd :twisted:

Ok Garnet, teraz już możesz się śmiać :grin:
Awatar użytkownika
kanzer
Kupo!
Kupo!

Tak, znam xii Stoleti. Poznałem ich oglądając reportaż o Castle Party. Kawałek który tam grali bardzo mi się podobał. Jeżeli wiesz z jakiej płyty jest, to powiedz :)

[ Dodano: 28-03-05, 09:53 ]
Gildor Laavel pisze:Później 5klasie podstawówki ułyszałem Rhapsody i Death, ale byłem za młody i za głupi aby je w pełni docenić.
Doskonale to rozumiem. Jakieś 5 lat temu brat miał płytkę z jakiegoś czasopisma(chyba XXL) i było tam parę kawałków Artrosis. Wtedy w ogóle nie wiedziałem o co chodzi, ale teraz uważam, że to świetny zespół. Wiesz jak świetnie jest teraz tego słuchać? Tak fajnie kojarzy się z dawnymi czasami ;)
Death? Death jest fajny :twisted:
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

kanzer pisze:Mógłby mi ktoś polecić taki prawdziwy, średniowieczny, tajemniczy, melancholijno - romantyczny zespół grający gotycki rock? Najlepiej z damskim wokalem i fajnie jakby miał troszkę magii Artrosis...
to artrosis ma jakas magie? heh..whatever...nie bede tu podwazac tego co dla Ciebie jest magia
pod Twoj opis pasuje stricte Dark Sanctuary :], Arcana,Dead Can Dance
poza tym moze troche mniej ale..Tristania,Sirenia,The Sins of thy Beloved...Lacrimosa? XD
swoja droga prawdziwych sredniowiecznych zespolow to raczej nie ma :wink:
Gildor Laavel pisze:Jeżeli nie będzie ci przeszkadzało to, że śpiewają po czesku, to polecam XIII Stoleti.
jaj..uwielbiam :) swoja droga szkoda ze w tym roku nie zagraja na cp..teraz to w ogole tam malo zespolow godnych uwgai zagra :/
swoja droga 13 wiek wydal nowa plyte nie z nowym materialem ale,jest to nagrana jakby na cd kaseta 'vampir songs for agnes' ..coz udalo mi sie dostac kasete to plyty raczej nie kupuje :) < a warto ddoac ze kasete trudno dostac :P -jeden z ich poczatkowych materialow demo>

kanzer pisze:Kto ma podobne zdanie o muzyce, niech proszę napisze co myśli i czuje...
nie wiem czy podobne..ale dla mnei muzyka Adriana mozna smialo powiedziec jest prawie wszysktim :) prawie akzdego wieczora puszcam sobie wieze przed zasnieciem...chyba to juz obsesja ;)

Gildor Laavel pisze:Ok Garnet, teraz już możesz się śmiać
alez z czego moj drogi,z czego :wink:

kanzer pisze:Kawałek który tam grali bardzo mi się podobał. Jeżeli wiesz z jakiej płyty jest, to powiedz
ten co puszcali w tv? jaj mam ich video z CP wtedy,i na tym video graja Elisabeth < pisoenka posiwcona Elci Batory ^_^> a to piosnka jest z plyty Ztraceni v Karpatech < ale nei wiem czy ta akurat puszcali w reportazu>

swoja droga dzisiaj w radiu http://in-nocte.info/ jest wieczor z Sui Generis Umbra..kto nei zna polecam poznac :twisted: :wink:
Awatar użytkownika
kanzer
Kupo!
Kupo!

Garnet pisze:to artrosis ma jakas magie? heh..whatever...nie bede tu podwazac tego co dla Ciebie jest magia
dla mnie Artrosis ma magię :) tak... magia dla każdego człowieka jest czymś innym... W każdym razie chodziło mi o to żeby zespół, którego poszukuję miał coś z Artrosis.
Garnet pisze:ten co puszcali w tv?
tak właśnie ten co puszczali na tv4. Mówisz że masz video? Skąd? Jest na jakiejś stronce może?
Jak tak zachwalasz DoD to chyba będę musiał ich dokładniej posłuchać, Bo przesłuchałem najwyżej dwa razy dwie czy trzy ich płytki... Nawet nie pamiętam jakie... Które są, Twoim zdaniem, godne polecenia?
P.S. Dzęki za info i zespoły :*
P.S.2 Właśnie dorwałem płytke Lacrimosy - Elodia. Jeszcze nie słuchałem. Zobaczymy jak będzie :twisted:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”