Gotyk & Metal
Moderator: Moderatorzy
no to skoro mamy tu 2 Panow z Kraka..to mam od razu pytanko co do tego klubu,mianowicie jak daleko on jest od dworca czy tez rynku? < jak mniemam stadion..pewno jest daleko..no coz>
< kiedy to sie ostatnio tam bylo..chyba we wrzesniu..no tak..chyba juz macie rynek ladnie na nowo zrobiony,czyt. wyremontowany
>
[ Dodano: Pią 25 Mar, 2005 13:06 ]
i najwazniejsze koncert jest potwierdozny na stronie oficjalnej!!!!!
< kiedy to sie ostatnio tam bylo..chyba we wrzesniu..no tak..chyba juz macie rynek ladnie na nowo zrobiony,czyt. wyremontowany

[ Dodano: Pią 25 Mar, 2005 13:06 ]
i najwazniejsze koncert jest potwierdozny na stronie oficjalnej!!!!!
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Witam. Fajny temat widzę Garnet założyłaś
No dobra ale do rzeczy... Mógłby mi ktoś polecić taki prawdziwy, średniowieczny, tajemniczy, melancholijno - romantyczny zespół grający gotycki rock?
Najlepiej z damskim wokalem i fajnie jakby miał troszkę magii Artrosis...
[ Dodano: 27-03-05, 23:00 ]
Właśnie doznałem niezłego szoku
Normalnie sobie przeglądałem stronkę fanklubu Moonlight (Luna Maesta-http://www.lunamaesta.prv.pl/) i czytając opis piosenki "Col" cytuję:"..wierzę, że każdy ma jakiś dar, o którym wie,
lub jeszcze nie wie. dotyk, uśmiech, smak, zapach... " zorientowałem się, że to dotyczny m.in. mnie
W moim opowiadaniu (które zamieściłem w dziale fanfiction na tym forum) jest nawet podobne zdanie: "Zapach, smak, dotyk, śmiech". Chyba już wiem dlaczego kocham tą muzykę ... Bardzo często odnajduję w niej siebie (najczęściej chyba w tekstach Closterkellera, choć nie tylko). Kto ma podobne zdanie o muzyce, niech proszę napisze co myśli i czuje...

[ Dodano: 27-03-05, 23:00 ]
Właśnie doznałem niezłego szoku

lub jeszcze nie wie. dotyk, uśmiech, smak, zapach... " zorientowałem się, że to dotyczny m.in. mnie

Jeżeli nie będzie ci przeszkadzało to, że śpiewają po czesku, to polecam XIII Stoleti.kanzer pisze:prawdziwy, średniowieczny, tajemniczy, melancholijno - romantyczny zespół grający gotycki rock
Można powiedzieć że ze mną jest trochę inaczej. Wszytko zaczęło się w wieku 3 lat, kiedy zobaczyłem w tv ACDC i płakałem do rodziców żeby zadzwonili do studia w celu puszczenia jeszcze raz Moneytalks :D Później 5klasie podstawówki ułyszałem Rhapsody i Death, ale byłem za młody i za głupi aby je w pełni docenić. W tej samej klasie kumpel przyniósł na wycieczkę szkolną Theriona... szok i totalna zmiana patrzenia na świat... Nie wiem czy w muzyce odnalazłem siebie, ale na pewno odnalazłem światopogląd

Ok Garnet, teraz już możesz się śmiać

Tak, znam xii Stoleti. Poznałem ich oglądając reportaż o Castle Party. Kawałek który tam grali bardzo mi się podobał. Jeżeli wiesz z jakiej płyty jest, to powiedz
[ Dodano: 28-03-05, 09:53 ]
Death? Death jest fajny

[ Dodano: 28-03-05, 09:53 ]
Doskonale to rozumiem. Jakieś 5 lat temu brat miał płytkę z jakiegoś czasopisma(chyba XXL) i było tam parę kawałków Artrosis. Wtedy w ogóle nie wiedziałem o co chodzi, ale teraz uważam, że to świetny zespół. Wiesz jak świetnie jest teraz tego słuchać? Tak fajnie kojarzy się z dawnymi czasamiGildor Laavel pisze:Później 5klasie podstawówki ułyszałem Rhapsody i Death, ale byłem za młody i za głupi aby je w pełni docenić.

Death? Death jest fajny

to artrosis ma jakas magie? heh..whatever...nie bede tu podwazac tego co dla Ciebie jest magiakanzer pisze:Mógłby mi ktoś polecić taki prawdziwy, średniowieczny, tajemniczy, melancholijno - romantyczny zespół grający gotycki rock? Najlepiej z damskim wokalem i fajnie jakby miał troszkę magii Artrosis...
pod Twoj opis pasuje stricte Dark Sanctuary :], Arcana,Dead Can Dance
poza tym moze troche mniej ale..Tristania,Sirenia,The Sins of thy Beloved...Lacrimosa?

swoja droga prawdziwych sredniowiecznych zespolow to raczej nie ma

jaj..uwielbiamGildor Laavel pisze:Jeżeli nie będzie ci przeszkadzało to, że śpiewają po czesku, to polecam XIII Stoleti.

swoja droga 13 wiek wydal nowa plyte nie z nowym materialem ale,jest to nagrana jakby na cd kaseta 'vampir songs for agnes' ..coz udalo mi sie dostac kasete to plyty raczej nie kupuje

nie wiem czy podobne..ale dla mnei muzyka Adriana mozna smialo powiedziec jest prawie wszysktimkanzer pisze:Kto ma podobne zdanie o muzyce, niech proszę napisze co myśli i czuje...

alez z czego moj drogi,z czegoGildor Laavel pisze:Ok Garnet, teraz już możesz się śmiać

ten co puszcali w tv? jaj mam ich video z CP wtedy,i na tym video graja Elisabeth < pisoenka posiwcona Elci Batory ^_^> a to piosnka jest z plyty Ztraceni v Karpatech < ale nei wiem czy ta akurat puszcali w reportazu>kanzer pisze:Kawałek który tam grali bardzo mi się podobał. Jeżeli wiesz z jakiej płyty jest, to powiedz
swoja droga dzisiaj w radiu http://in-nocte.info/ jest wieczor z Sui Generis Umbra..kto nei zna polecam poznac

Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
dla mnie Artrosis ma magięGarnet pisze:to artrosis ma jakas magie? heh..whatever...nie bede tu podwazac tego co dla Ciebie jest magia

tak właśnie ten co puszczali na tv4. Mówisz że masz video? Skąd? Jest na jakiejś stronce może?Garnet pisze:ten co puszcali w tv?
Jak tak zachwalasz DoD to chyba będę musiał ich dokładniej posłuchać, Bo przesłuchałem najwyżej dwa razy dwie czy trzy ich płytki... Nawet nie pamiętam jakie... Które są, Twoim zdaniem, godne polecenia?
P.S. Dzęki za info i zespoły :*
P.S.2 Właśnie dorwałem płytke Lacrimosy - Elodia. Jeszcze nie słuchałem. Zobaczymy jak będzie