Dobra muzyka

Nie ważne czy Hip Hop, Techno, Dance, Gotyk albo Metal, czy muzyka klasyczna, tu gra muzyka. :D

Moderator: Moderatorzy

Jaki typ muzyki lubisz?

Pop
7
4%
R'n'B
1
1%
Techno
11
6%
Rock(Punk, Classic, Gothic)
64
37%
Metal(Trash, Speed, Heavy, Black,Progresiv itd)
47
27%
Nu-Metal
7
4%
Jazz
3
2%
Reggae
6
3%
Klasyczna(Mozart, Bethoven, Bach, Liszt, Chopin, Czajkowski, itd)
11
6%
Hip Hop/ Rap
15
9%

Liczba głosów: 172

Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Koki pisze:kurwowania
Nie myl pojęć Koki ;) Kurowanie to nie to co napisałeś.Erm. :roll: 8)

To trzeba mieć zrytą psychikę albo być buntownikiem bez powodu. Bez urazy dla kogoś ktotak robi i by się tutaj przypadkiem, całkowicie nie specjalnie znalazł. Erm. :roll:
Orion

Post autor: Orion »

To może i ja dorzucę swoje trzy grosze.

Nic mnie wkurwia tak jak szufladkowanie ludzi ze względu na ich zainteresowania bądź wygląd.Widząc stare babcie odmawiające pacierz na widok ludzi z długimi włosami niie wiem czy mam płakać czy się śmiać...Kto może powiedzieć że wygląd świadczy o człowieku,o jego duszy itp.A ja powiem jedno-gówno prawda.Tyle razy ile zaczynałem w to wierzyć,tyle razy zauważałem że nawet 50% się nie sprawdza.Przeciętny polak widząc ogolonego na łyso gościa w dresie zaczyna myśleć nad ucieczką.A może ten"dres" jest inteligentnym,wrażliwym człowiekiem?Może ubiera się tak bo to dla niego wygodne??

Wisi mi to jak kto się ubiera,jak ma ochotę to może chodzić i bez niczego-jego/jej sprawa.Znam paru pseudo metali(długie włosy,glany,obowiązkowe koszulki i bluzy z kapturem i tak dalej).Goście zgrywają fachowców,a zapytani o kapelę pod tytułem Slayer stają z rozdziawioną gębą i głupim wzrokiem.I co?Mam to gdzieś,jeśli chcą uchodzić za tru metali to niech tak będzie,widocznie tak się lepiej czują...
Ale szlag mnie trafia jak ubiór staje się pretekstem do konfliktów..
Lady Luck

Post autor: Lady Luck »

No, Orion, muszę przyznać, że tak wyrobionego zdania na temat, który został poruszony, to już dłuuuugo nie słyszałam/czytałam.

Ale szlag mnie trafia jak ubiór staje się pretekstem do konfliktów..
Mnie trafia bardziej wtedy, kiedy obrywasz za to, że się spojrzałeś na kogoś... błeh.

Ale powiem Ci, że nie ma nic gorszego od "tru-blek/ded-metali" ...Płacz i zgrzytanie zębów... gdyby ktoś był zainteresowany próbką, to niech się zgłosi, dam link do strony "miejscowych" tru BMowców... raniuśki... :612:
Orion

Post autor: Orion »

http://muzyka.wp.pl/niusy.html?idn=15493

Połowę koncertów u nas odwołują/przekładają,a jak się uda to znowu jakieś afery :x .
Geez...
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

tylko czekac az zalezna dziewice i nocna rybe odwolaja ;]
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Ja ostatnio zmieniłem trochę podejście do "dzisiejszej" muzyki. Jeszcze niedawno uważałem, że dobra muzyka zaczęła się w starożytnej Grecji a skończyła na początku lat 90 (wraz z pojawieniem się Spice Girls <tfu> oraz Backstreet Boys <tfu, tfu>) tak ostatnio odżyła nadzieja, że nie jest aż tak tragicznie. Jest sporo zespołów oraz muzyków "komercyjnych", którzy trzymają bardzo dobry poziom, a ich muzyka jest przyjemna, mogę nawet powiedzieć więcej, niektórzy mają bardzo ciekawy głos z ładną barwą :) Okazuje się, że świat nie jest jeszcze tak do końca na dnie (jeszcze) :D
Awatar użytkownika
Kairi-chan
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kairi-chan »

Erelen_Galakar pisze: niektórzy mają bardzo ciekawy głos z ładną barwą
No jasne! ^^ Jonas na przykład ^^

[ Dodano: Pon 14 Mar, 2005 15:21 ]
o właśnie ściągnełam mp3 katatoni co Mikael jest wokalistą.... oO <szok> normalnie powaliło mnie..... gdzie sie podział ten czysty i delikatny głos Jonasa ??!
<Kairi-chan nie może wyjść z roztrzęsienia>

[ Dodano: Pon 14 Mar, 2005 19:13 ]
tak właśnie porównałam sobie Viva Emptiness z For Funerals To Come i aż mnie zatkało....
aż nie moge uwierzyć że na obu tych krążkach śpiewał Jonas...
chyba zwrócę honor Mikaelowi...
Cid

Post autor: Cid »

Ja bardzo cenię sobie klasyczny Rock i zespoły takie jak Deep Purple (świętość dla mnie ;) ), czy Led Zeppelin.
Z rocka współczesnego, słucham Evanescense.

Do metalu mam stosunek neutralny, nie jestem przeciwnikiem, ani sprzymierzeńcem, ale nie zaprzeczam, lubię sobie czasem posłuchać jakiegoś dobrego, metalowego kawałka. Najbardziej lubię Gothic Metal, zwłaszcza Nightwish. Ten zespół gra na prawdę dobrą muzykę. Z innych metalowych zespołów cenię sobie Iron Maiden (klasyka) i System of a Down (dobry zespół, ale nie wybitny).

Czasem także słucham Nu-metalu, głównie Linkin Park. Dobry zespół i grają całkiem przyzwoitą muzykę.

Mówiąc szczerze, nie trawię Hip-hopu. To wg. mnie nie jest muzyka, tylko jakaś gadanina i rymowanie. Słuchać się tego nie da... :|
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Cid pisze:Czasem także słucham Nu-metalu, głównie Linkin Park. Dobry zespół i grają całkiem przyzwoitą muzykę.
A nie masz czasami wrażenia, że to takie poprzebierane ładne chłopczyki, grający tylko dla kasy? Bo jak usłyszałam, że stworzyli animowany teledysk tylko dlatego "że tak taniej", to się w takim przekonaniu utwierdziłam...
Lady Luck

Post autor: Lady Luck »

Ivy pisze:A nie masz czasami wrażenia, że to takie poprzebierane ładne chłopczyki, grający tylko dla kasy?
No cóż, ja ostatnimi czasy zaczynalam miec wątpliwości, ale jeśli grają dobrze, to niech grają nawet tylko dla kasy. Kiedy przestaną grać dobrze, zostaną poprzebierane chłopczyki grające dla kasy.
A masło jest maślane...
Ivy pisze:Bo jak usłyszałam, że stworzyli animowany teledysk tylko dlatego "że tak taniej", to się w takim przekonaniu utwierdziłam...
Spotkałam się z takimi opiniami o nich właśnie nie dlatego, że nagrali "tańszy" teledysk, tylko dlatego, że był w stylu anime, a członkowie zespołu nie byli fanami -_-` ręce i nogi opadają... psy wieszali na nich...
Ale zaraz z tamtej strony wyszłam i nigdy już nie znalazłam jej ponownie... a szkoda, bo pośmiać sie czasem trzeba.
Erelen_Galakar

nie masz czasami wrażenia, że to takie poprzebierane ładne chłopczyki, grający tylko dla kasy?
Po to się komponuje muzykę, wraz z kasą idzie zawsze grupa fanów, tak jest od początku istnienia muzyki i to się nic nie zmieni. Oczywiście są osoby, które wykonują pracę dobrze i źle, a są także mistrzowie w swojej dziedzinie (jak Beethoven).
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

Post autor: Dante »

Cid zdaje się że byśmy się dogadali jeśli o muzyke chodzi. W Systemie podoba mi się głównie wokal i to mistyczne brzmienie. Led Zeppelin oczywiscie klasyk - zawsze kojarzą mi się z The Rolling Stones, których jednakowo szanuje. Iron maiden - mistrzostwo samo w sobie. Nawet niedawno sciągałem (kupiłem!) transmisje z Rock in Rio. Tyle na karku a wciaż taka moc :) Wierzyć się nie chce.

Ostatnio zacząłem słuchać kilka zespolów o których generalnie nic nie słyszałem wczesniej, a tu jednak... Np. A Perfect Circle (podobno klasyk, do mnie doszło tydzień temu :? ) czy Septembre. Oczywiście wszystko to obok Incubus, Ironów, U2, Godsmack'a, Queens of the Stone Age, Shinedown czy Prodigy - które obecnie królują na mym kompie.
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"

V.
Erelen_Galakar

Cid jedno mnie trochę u ciebie dziwi (to samu u Dantego), oboje wymieniliście zespoły z lat 70/80, zespoły te to już legenda, ale nie ma ani Queen ani The Doors. Jak można wymienić Led Zeppelin, Deep Purple i Rolling Stones bez nich :) A jeśli chodzi o "starą" muzykę, to przesłuchajcie także The Monkeys, Beattles, Scorpions, Aerosmith, a przede wszystkim Alice Cooper, ma koleś genialny głos, niepowtarzalny, a muzyka jest genialna.
PS. Poza nimi polecam jeszcze Edytę Bartosiewicz i Kasię Kowalską, napewno najlepsze piosenkarki w Polsce, z bardzo dobrymi piosenkami.
PS1. Linkin Park wkurzył mnie nagrywając "Numb", według mnie to ich najgorsza piosenka, a oni stracili dużo w moich oczach.
PS2. Z dzisiejszych zespołów, które należy uznać za równie dobre jak Deep Purple i resztę, to: The Darknes, Flow, Lady Punk (no i Roxette, ale oni to bardzo dobry pop).
PS3. Mógłbym wymienić więcej zespołów, ale chyba nie warto :D
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Lady Luck pisze:Spotkałam się z takimi opiniami o nich właśnie nie dlatego, że nagrali "tańszy" teledysk, tylko dlatego, że był w stylu anime, a członkowie zespołu nie byli fanami -_-`
No to już gruba przesada...
Erelen_Galakar pisze:Po to się komponuje muzykę, wraz z kasą idzie zawsze grupa fanów, tak jest od początku istnienia muzyki i to się nic nie zmieni. Oczywiście są osoby, które wykonują pracę dobrze i źle, a są także mistrzowie w swojej dziedzinie (jak Beethoven).
Ale czasem komponuje się świetną muzykę i przy okazji na niej zarabia, a czasem komponuje tylko po to, żeby zarobić.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”