Dobre filmy
Moderator: Moderatorzy
"duma i uprzedzenie"
powiem ze podobal mi sie film ale brakowalo tego czegos... I tak wedłóg mnie nic nie przebije starej wersji.
Pan Darcy był taki jakiś nijaki. I nie taki przystojny no i wogóle nie tak sobie to wyobrazalam. Troche zaniedbali muzyke a wiele by na pewno wniosła do tego filmu. Wiecej klimatu i wczucia sie w tamte czasy.
Ale gra aktorska była naprawde dobra. Zwlaszcza tata naszej bochaterki- cudowny staruszek ktory wydaje sie jedynym czlowiekiem ktory wszystko rozumie co sie wokol dzieje.
Przyjemny, relaksujacy film. polecam wszystkim! :D
powiem ze podobal mi sie film ale brakowalo tego czegos... I tak wedłóg mnie nic nie przebije starej wersji.
Pan Darcy był taki jakiś nijaki. I nie taki przystojny no i wogóle nie tak sobie to wyobrazalam. Troche zaniedbali muzyke a wiele by na pewno wniosła do tego filmu. Wiecej klimatu i wczucia sie w tamte czasy.
Ale gra aktorska była naprawde dobra. Zwlaszcza tata naszej bochaterki- cudowny staruszek ktory wydaje sie jedynym czlowiekiem ktory wszystko rozumie co sie wokol dzieje.
Przyjemny, relaksujacy film. polecam wszystkim! :D
nie ma tak zle:)Lucrecia pisze:Wiele tracę przy bliższym poznaniu, prawda? Laughing 'Wakka w Narnii' i te sprawy. Laughing
...chociaz....
dla mnie wszystko co francuskie jest swiete:]Lucrecia pisze:chociaż francuskie filmy generalnie omijam szerokim łukiem (nie znoszę języka -_-), a te z Depardieu już w szczególności.
to nie powienien byc minus do filmu,tylko dla pana LerouxGo Go Yubari pisze:Koniec - buuu. Niby ładny i w ogóle, ale nie na tego blondyna stawiałam. 1+/5
no ale z durgiej strony, to nic nie ma do samego filmuGo Go Yubari pisze:chociazby Nightwishowska
jakby nie bylo to akcja dzieje sie w operze;PGo Go Yubari pisze:w operze
http://film.onet.pl/0,0,1228656,wiadomosci.html facet od Hero znowu kreci superprodukcje

Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Zgodzę się z tą opinią. Film miły i całkiem w porządku, choć stopień rozbudowania akcji przypomina stopień rozbudowania polskich autostrad.Val pisze:"duma i uprzedzenie"
powiem ze podobal mi sie film ale brakowalo tego czegos... [...] Przyjemny, relaksujacy film. polecam wszystkim!

Bluźnisz.Val pisze:Pan Darcy był taki jakiś nijaki. I nie taki przystojny no i wogóle nie tak sobie to wyobrazalam.

Pan Darcy to główny powód, dla którego warto obejrzeć ten film.

Jeśli kiedyś wykosztuję się na czasopismo z 'Dumą i Uprzedzeniem', to wyłącznie z jego powodu. :]
Muzyka może i nie była porywająca, ale na pewno pasowała, czuło się 'tamten' klimat.Val pisze:Troche zaniedbali muzyke a wiele by na pewno wniosła do tego filmu. Wiecej klimatu i wczucia sie w tamte czasy.
Wolałam matkę głównej bohaterki. :] No i oczywiście MacFadyena w roli kochanego Darcy'ego. *__*Val pisze:Ale gra aktorska była naprawde dobra. Zwlaszcza tata naszej bochaterki- cudowny staruszek ktory wydaje sie jedynym czlowiekiem ktory wszystko rozumie co sie wokol dzieje.
...Und ich liebe nur Deutsch.Garnet pisze:dla mnie wszystko co francuskie jest swiete:]

Przeczytałam sobie opinie o "SAW2" na poprzedniej stronce i tak mnie zachęciły, że ostatnio nareszcie obejrzałam obie części. No cóż- kompletnie się nie zgodzę,że dwójka trzyma klimat i poziom pierwszej części... Przede wszystkim nie przypadła mi do gustu ta grupka, zamknięta w domu- typowy zestaw w filmie amerykanskim- jedna ślicznotka, osiłek,nastolatki z problemami, podejrzany typek i Murzyn (precz z rasizmem
) Każdą z tych osób można łatwo rozszyfrować- wystarczy spojrzeć :D Rozwój zdarzeń był, niestety, przewidywalny. Od początku wiadomo, Nawet,jeśli w akcji następuje jakiś zwrot, to jest on mało fascynujący : Nastawiłam się na świetny sequel, ale trochę sie zawiodłam.. Żeby jednak nie było, że tylko narzekam- film mi się nawet spodobał,motywy z domem pełnym pułapek, były naprawdę niezłe, muzyka nie zawiodła i klimat też niczego sobie. Po prostu mogło być bardziej oryginalnie :]

Kod: Zaznacz cały
że osiłek będzie chciał wszystkich ukatrupić, a synalek policjanta się uratuje.. wiadomo też, że tak sprynty morderca przewidzi zachowanie policjanta i przygotuje dla niego własną "grę".
Amanda jako uczennica mordercy..scenarzystów stać było na coś lepszego :/ Ta ostatnia scena, kiedy staruch umiera, a ona mówi,że będzie kontynuowała jego dzieło, nie umywa się do zakończenia jedynki :D
a szczególnie łazienką z pierwszej częsci na końcu filmu
Azumi 2...no tak te sequele :] kolejny raz nie to co 1...ale..:] no wlasnie,nie ma tak zle:)
panowie 'dostaja' oprocz urczej Ayi Ueto,takze Chiaki Kuriyame:]
akcja zaczyna sie dokaldnie tam,gdzie skonczyla sie 1...nasz ostani cel-pan S.
2 czesc nie ma juz takego rozmachu,ale jest pare fajnych momentow:] walki z ninja i inne:)
ogolnie polecam fanom 1...a Ci, ktorzy nie wiedzieli 1...to ...:]
mam tez wreszcie Pusty Dom ^^...oh well..kiedy wreszcie to wydanie dvd..bo umieram z milosci do tego filmu *_*
panowie 'dostaja' oprocz urczej Ayi Ueto,takze Chiaki Kuriyame:]
akcja zaczyna sie dokaldnie tam,gdzie skonczyla sie 1...nasz ostani cel-pan S.

2 czesc nie ma juz takego rozmachu,ale jest pare fajnych momentow:] walki z ninja i inne:)
ogolnie polecam fanom 1...a Ci, ktorzy nie wiedzieli 1...to ...:]
mam tez wreszcie Pusty Dom ^^...oh well..kiedy wreszcie to wydanie dvd..bo umieram z milosci do tego filmu *_*
ja słyszałem o jakimś ciekawym japońskim filmie o dziwnym tytule, potem wspomnę ;]
Anyway wreszcie obejrzałem Hannibala :D Cóż, Hannibal Lecter to mój nowy idol :D Heh, mądry, wykształcony ;] Anyway zastanawiam się tylko po co była ta taka maska na twarz zakładana
Polecam filmik... Zwłaszcza ta kolacja... lol o_o'
Anyway wreszcie obejrzałem Hannibala :D Cóż, Hannibal Lecter to mój nowy idol :D Heh, mądry, wykształcony ;] Anyway zastanawiam się tylko po co była ta taka maska na twarz zakładana

glamorous vamp
no wlasnie Boni,jak Ty film ogladales nie znajac upodoban doktorka do ...capania :Dkornikos4 pisze: Po to, ażeby to pan doktor nikogo nie ugryzł.
powiedzcie,ze nie jestem jedyna osoba,ktora nie cierpi tej malpy ^^Krakers pisze:W zeszłym tygodniu wybrałem się na King Konga i podzielę się wrażeniami.
anyway dzisiaj w koncu bylam na Pani Zemscie ^^
wiec tak..pierwszej czescu trylogii-Sympathy for Mr Vengeance,jeszcze nie widzialam,wiec filmu nie moge porownywac z tym..ale widzialam Oldboya (druga czesc) i tu moge porownac

co mnie uraczylo w tym filmie-muzyka..cudna *_* klasyczna - pieknie wkomponowana w tlo...< Park zreszta czesto raczy nas dobra muzyka w swoich filmach>
nasza bohaterka wychodzi po 13 latach z wiezienia-zostala skazana za morderstwo dziecka...teraz przychodzi czas na zemste

polecam:] < bo zemsta musi byc slodka :]>
<ale sie zdziwilam jak przez 1sekunde na ekranie pojawil sie ten aktor grajacy 'zlego' z Oldboya @_@ chcialoby sie miec takiego miska ^^ ee...

btw puscili akurat trailer Shuttera (musze powiedziec,ze bardzo fajnie zmontowany:)),notka na koncu glosila w kinach od 27 sycznia,wiec Ci co nie widzieli to marsz;P < moze sama tez sie przejde>
aha,jakby ktos tak widzial Underworld Evolution..niech napisze czy takie same kino tu ogladamy co w czesci pierwszej....czesc pierwsza mnie nei zachwycila,ale tez jakos specjlanie nie zniechecila..ot amerykanska papka,ale przynajmniej lepsze od Van helsinga...a Selena piekny kostium miala ^^
Wiem, ze premiera "Monachium" bodajze jutro, ale ciekaw jestem co sądzicie o nowy filmie Spielberga, a raczej jakie są wasze oczekiwania? Powiem szczerze nie lubię tego co kręci Steven, nie trafiają do mnie zupełnie jego filmy. Są takie na jeden strzał, do obejrzenia i nic więcej. W głowie nie zostają jakieś głębsze refleksje, ale.... "Monachium" zainteresowało mnie niezmiernie. Może nawet do kina pójdę o_O (najchętniej w Gdyni ;P). To moze być pierwszy naprawdę dobry film Spielberga. Może jestem zbyt surowy, moze zapomniałem o jakimś jego dobrym filmie... nie wiem. Aha mam nadzieję że nie było jakiejś większej dyskusji o tym filmie wcześniej, ale patrzcie to mój pierwszy post hahaha. Minie trochę czasu zanim odnajde się na tym forum. 

Tez się zastanawiam na Underworldem a Dumą i uprzedzeniem 
Pierwsza część Underworlda faktycznie nie była niczym szczególnym, ale mimo wszytsko dobrze mi sie ten film ogladało....motyw oklepany, ale muzyka troche ratowała...
No i teraz jestem ciekawa czy sie popisza w drugiej części O_o
No i nareszcie obejrzałam Requiem for a dream... I z zatopieniu sie w tym filmie nie przeszkodziła mi nawet moja 'kochana' klasa ( bo ogladalismy na lekcjach
)
Na początku własciwie nie chciało mi sie za to zabierac, myślałam sobie że ota taki kolejny film o narkomanach ..next please...
A jednak film po prostu ma "to COŚ", te szczególiki i klimat, które zostaja na długo w pamięci .... (:

Pierwsza część Underworlda faktycznie nie była niczym szczególnym, ale mimo wszytsko dobrze mi sie ten film ogladało....motyw oklepany, ale muzyka troche ratowała...
No i teraz jestem ciekawa czy sie popisza w drugiej części O_o
No i nareszcie obejrzałam Requiem for a dream... I z zatopieniu sie w tym filmie nie przeszkodziła mi nawet moja 'kochana' klasa ( bo ogladalismy na lekcjach

Na początku własciwie nie chciało mi sie za to zabierac, myślałam sobie że ota taki kolejny film o narkomanach ..next please...
A jednak film po prostu ma "to COŚ", te szczególiki i klimat, które zostaja na długo w pamięci .... (:
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
No, film który ma w sobie RESPEKT :] Anyway właśnie obejrzałem Narnie, pozwólcie że oddzielę symboliczną kreskę Requiem od tej produkcji.Ireth pisze: A jednak film po prostu ma "to COŚ", te szczególiki i klimat, które zostaja na długo w pamięci .... (:
A więc, Narnia to film, który jest efektowny, kreacja villaina jak zawsze urocza, ale cóż, na tym chyba atuty się kończą. Nie odpowiada mi fakt, że po prostu fantastyka zaczyna brnąć w codzienność, wszystko jest takie same, tylko wyglądy postaci sie zmieniają. Zły-wilczek, chytry-lisek, bardzo zły- jakiś maszkaron a la ork... Chodzi mi o to, że w odróżnieniu od Lotra, tu już mamy po prostu ludzi w zwierzęcej skórze :], bez jakichkolwiek własnych historii, dziejów, kultury, czy czegokolwiek.... ot, takie skakanie po łebkach, kolejna sprawa, to oczywiście sama fabuła... Jeżeli chodzi o tego całego Asalona czy jak mu tam było, cóż, przeczytacie Ewangelię to na tym samym wyjdziecie... zwłaszcza ta
ofiara
No, jest jeszcze kilka trefnych uchybień, chociażby
wpadnięcie do lodowej rzeki

Plusu:
-muzyka
-villain
-efektowność
Minusy:
-kulejący realizm
-przewidywalność
-happy end
-płytkość świata
-fabuła (brak czegoś orginalnego, za wyjątkiem rzecz jasna tego jak wyglądają tubylcy narnii

glamorous vamp
Boni. Nie oceniaj 'Narnii' w kategoriach kina fantastycznego, bo to nie jest fantastyka. To jest baśń. Przeznaczona dla dzieci. Na przykład dla dziewięciolatków. Zrealizowana na podstawie książki, która powstała pięćdziesiąt sześć lat temu, w czasach pana prekursora Tolkiena. Ponial?
Nie pisz mi więc z łaski swojej o wtóności (to dzisiejsza fantastyka jest wtórna) i prostych rozwiązaniach fabularnych. Dziwi Cię happy end? Brak wyliczenia przodków Piotra i Zuzanny do dwudziestego pokolenia wstecz? W opowieści dla dzieci? (Wiedziałeś w ogóle, na co idziesz do kina? _^_
)
FYI, Narnia rzeczywiście jest malutkim krajem, ale poza jej granicami leżą jeszcze inne państwa/światy. To wszystko zawarte jest w książce. Film jak to film, nie może operować detalami, musi wycinać, spłycać i upraszczać.
Aslan to w książce syn 'Boga' i kreowanie go na Chrystusa nie było przypadkowe. Jak masz czas, poczytaj sobie o poglądach Lewisa.
Btw:
Heh, to się uniosłam. Boni, rozumiem, że 'Narnia' Ci się nie spodobała i wszystko jest ok, ale po prostu nie mogłam prześć obojętnie obok tych bzdur, co to je tu nawypisywałeś. Bez urazy. :D
A tak w ogóle to postaci głównego villaina wcale nie zaliczę do plusów filmu. Ona mi się kompletnie nie podobała. ^^
Nie pisz mi więc z łaski swojej o wtóności (to dzisiejsza fantastyka jest wtórna) i prostych rozwiązaniach fabularnych. Dziwi Cię happy end? Brak wyliczenia przodków Piotra i Zuzanny do dwudziestego pokolenia wstecz? W opowieści dla dzieci? (Wiedziałeś w ogóle, na co idziesz do kina? _^_

FYI, Narnia rzeczywiście jest malutkim krajem, ale poza jej granicami leżą jeszcze inne państwa/światy. To wszystko zawarte jest w książce. Film jak to film, nie może operować detalami, musi wycinać, spłycać i upraszczać.
Aslan to w książce syn 'Boga' i kreowanie go na Chrystusa nie było przypadkowe. Jak masz czas, poczytaj sobie o poglądach Lewisa.

Btw:
A to już wymysł pana reżysera, nie autora baśni.Boni pisze:No, jest jeszcze kilka trefnych uchybień, chociażbypo czymś takim to normalny człowiek długo nie pociągnie -_-'Kod: Zaznacz cały
wpadnięcie do lodowej rzeki
Heh, to się uniosłam. Boni, rozumiem, że 'Narnia' Ci się nie spodobała i wszystko jest ok, ale po prostu nie mogłam prześć obojętnie obok tych bzdur, co to je tu nawypisywałeś. Bez urazy. :D
A tak w ogóle to postaci głównego villaina wcale nie zaliczę do plusów filmu. Ona mi się kompletnie nie podobała. ^^
To filmowe widowisko telewizyjne bez muzyki, z obleśną, prosiakowatą Łucją i mówiącymi zwierzętami granymi przez ludzi? IMHO rzecz kompletnie niestrawna w dzisiejszych czasach, chyba nawet bardzo małe dzieci (wychowane np. na bajeranckim Potterze) by tego nie przełknęły.Abbaddon pisze:Kiedys lecial [nie pamietam na jakim kanale bo to bylo dawno] serial o narni... wszystkie ksiazki obejnowal ... chyba brytyjskiej produkcji...
Zgadzam się.Abbaddon pisze:Co do big zlej baby - ta typiara wcale nie pasowla do ksiazkowego opisu ale to tak tylko imo
Ostatnio zmieniony czw 26 sty, 2006 21:43 przez Lenneth, łącznie zmieniany 1 raz.