Dobre filmy

Wszystko związane z kinem; nowości, dobre filmy, aktorzy.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

oki,sprawdzilam na stronie polsatu nio i jest w pon,8 sierpnia o 1,20 i wtorek o 20,15...obejrze sobie w pon. ^^ i pozniej co tydzien kolejne czesci
aha oporcz orginalu ave Satani,polecam cover Gregorian...swietny ^^
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Knorr

Post autor: Knorr »

@"Maester i cała reszta fanów Siedem": Ehhh, Siedem to klasyk - ale pewnie wiekszosc to juz ogladala (film jest z 96 czy 95 roku..), a teraz trudno o taki klimatyczny thriller - w porownaniu z tym co teraz jest serwowane w kinach Sila strachu wcale nie wypada zle ;]
A z troche starszych filmow to polecam "21 gramow" (2003r) ;]
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Knorr pisze: A z troche starszych filmow to polecam "21 gramow" (2003r) ;]
Mi osobiście podobała się kreacja Naomi. Ale nie podobało mi się te zamieszanie w czasie akcji. Wiem wiem niby tam takie filizoficzne podejście do problemu ale tego było aż za wiele. :roll:

Niemniej jednak polecam... Heh... ;)
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Knorr pisze:Siedem": Ehhh, Siedem to klasyk - ale pewnie wiekszosc to juz ogladala (film jest z 96 czy 95 roku..), a teraz trudno o taki klimatyczny thriller - w porownaniu z tym co teraz jest serwowane w kinach
Dodawano ten film kiedyś do jakiegoś pisma - kopia na DVD całkiem porządna, czekam na reedycję..
A jak już jesteśmy przy fimach dodawanych do pism, to polecam rozejrzeć się za "Jackie Brown" - chyba najmniej znany film Tarantino - sama go chętnie obejrzę po tylu latach..
Maester

Post autor: Maester »

Ivy pisze:
Knorr pisze:Siedem": Ehhh, Siedem to klasyk - ale pewnie wiekszosc to juz ogladala (film jest z 96 czy 95 roku..), a teraz trudno o taki klimatyczny thriller - w porownaniu z tym co teraz jest serwowane w kinach
Dodawano ten film kiedyś do jakiegoś pisma - kopia na DVD całkiem porządna, czekam na reedycję..
Pani Domu... jakiś rok temu, w wakacje. ^^ Kioskarka się dziwnie na mnie patrzyła, kiedy to kupowałem. xD Musiałem mówić, że dla starszej;p
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

21 gramow..zaniedlugo chyba sobie wlasnie go zobacze :]

Maester pisze:Kioskarka się dziwnie na mnie patrzyła, kiedy to kupowałem. xD Musiałem mówić, że dla starszej;p
przeciez widziala ze tam jest film..wiekszosc osob dlatego kupuje takie gazety...

anyway przed chwila obejrzalam wreszcie cale Nightmare Before Christamas ^^ cudenko ^^ Burton to geniusz :) polecam zarowno starym jak i mlodym :]
u nas jakby ktos szukal wydali pod tytulem-Miasteczko Halloween..ale i tak chyba nie znajdziecie w sklepie/wypozyczalni.... :? ...na allegro jak jest dvd to zawsze idzie powyzej 100 zl... :roll:
< teraz w posuzkiwaniu OST^^>

POLECAM :razz: /mniemam ze jakies pojecie macie o filmie to nie pisze co i jak XD/
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Hm, to chyba starszy film. A jaki gatunek? Horror? Czy cuś?
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

http://www.filmweb.pl/Film?id=7705 animacja,fantasy,horror,musical XD

jak pisalam....polecam wszystkim :) < swietne animacje,piekna muzyka...Burton to ma wyobraznie ^^>
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Tak, od dawien dawna marzy mi sie zobaczenie tego filmu w całości. Jak leciał u nas w tv, to byłam na tyle młoda, ze nie pozwalano mi go oglądać >.< Albo leciał zbyt póxno...nie pamiętam. Teraz uganiam się za tym filmem i uganiam i zadek z tego wychodzi.

W niedziele na HBo (chyba) o 21:00 "Król Artur". Mym skromnym zdaniem (nie)dobry film. Byłam na nim w kinie raz, w dodatku w kinie brytyjskim więc, khe. Dlaczego zły? Clive Owen czy jak mu tam, pasuje z ta swoją melancholijna natura do SinCity, ale nie na rzymskiego dowódcę :/ Minewra biega po lesie ubrana niczym jakiś dzikus, w dodatku w tatuażach, a zimą w cienkiej sukni strzela na zamarzniętym jeziorze z łuku. No przepraszam bardzo >.< Chyba sobie znowu Kill Billa wypożyczę >.< Tam przynajmniej postawiono na brak realizmu (chodzi mi o fakt, ze kula Go Go rozwala stoły,a klatke piersiową czy głowę to już nie, itd.)...heh :?
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Go Go Yubari pisze:Chyba sobie znowu Kill Billa wypożyczę >.< Tam przynajmniej postawiono na brak realizmu (chodzi mi o fakt, ze kula Go Go rozwala stoły,a klatke piersiową czy głowę to już nie, itd.)
Mam rozumieć że to był komplement :) Bo jak dla mnie, to ta końcowa walka, latanie etc. to były totalne jaja. Uwielbiam ten moment... Heh, a ja znowu nie kojny film dla frajerów obejrzałem... Ah te gagi, ach e panie :lol: XD

Miasteczko halloween... A to to nie takie nowe :] Anyway znajdę to prędzej niż jakiś film orientalny.... :roll: :wink: No... tylko ten ju-on.... Hmmmmmmmmmmmmm
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Krakers pisze:Król Artur był kompletnym niewypałem
Tu sie nie zgodze - jedyna wersja, która była naprawdę uczciwa. Niewypałem bym nazwał Aleksandra, bo ten film oprócz gejowskich podrywów nie ma w sobie zupełnie nic -_-
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Izrail pisze:Tu sie nie zgodze - jedyna wersja, która była naprawdę uczciwa.
Uczciwa? Twoim zdaniem Ginewra biegała sobie praktycznie w stroju Ewy po lesie, cała w tatuażach etc.? No sorry, ale dla mnie to ma tyle z uczciwości co Rywin...
Aleksandra wole od Artura, przynajmniej mozna się pośmiac z Blooma >.<
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Gdzie ty masz Blooma w Aleksandrze? O_o

A Ginewra nie biegała w stroju Ewy (który wyglada zupełnie inaczej - przyp. tłumacza :wink:). Aż dziw że o akcji na lodzie nic nie wspomniałaś. A czego się spodziewałaś? Lancelota w błyszczącej zbroi siekającego przeciwników a'la Uma Thurman w Kill Billu? :>
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Izrail pisze:Gdzie ty masz Blooma w Aleksandrze? O_o
A to inny szmatławiec w tym stylu, whatever ;) Żal mi na takie filmy zycia.
Zresztą "Troja" tez była do bani, więc... Przyznaje się, ze mi się pomyliło, ale o obu filmach mam taką sama opinię - ziew, lepiej pospać lub iść na piwo.

Izrail pisze:ż dziw że o akcji na lodzie nic nie wspomniałaś.
Go Go Yubari pisze:Minewra biega po lesie ubrana niczym jakiś dzikus, w dodatku w tatuażach, a zimą w cienkiej sukni strzela na zamarzniętym jeziorze z łuku.
Jak nie, jak tak. Tylko wyżej.

Izrail pisze:A czego się spodziewałaś? Lancelota w błyszczącej zbroi siekającego przeciwników a'la Uma Thurman w Kill Billu?
Nie, tego co po każdym filmie historycznym. Faktów, ciekawej fabuły, interesujących bohaterów i zero naciągania faktów. Proste. Pomysł z Arturem rzymiańskim dowódca, jest ok, ale nie chce mi się gadać więcej o ludziach lasu z Ginewrą na czele. W porównaniu z tym "Sin City" to geniusz i film wszechczasów...
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Wiesz, ciężko o fakty na temat króla Artura... Ja to uznaję za wersję "Jak być mogło". Czy naciagana? Nie sadzę. Ludzie lasu? W Afryce do dzisiaj niektóre ludy żyją tylko w dżungli, więc nie wiem co cię tak strasznie razi. Poza tym szefem leśnych ludków był Merlin, nie Ginewra(albo mi siem coś pomyliło, bo filmu dawno nie oglądałem :] )

Co do Sin City to ten film jest jak-powszechnie-wiadomo-genialny :>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kino”