Horrory
Moderator: Moderatorzy
Program telewizyjny... Leci po 21 na Cartoon Network... Jeśli o to chodzi 
Jakiś "horror" ostatnio oglądałam i był nudny jak flaki w oleju... Matka z córką zostały porwane i córka uciekła, a z matką nic się nie działo.... Nie zobaczyłam do końca nawet

Jakiś "horror" ostatnio oglądałam i był nudny jak flaki w oleju... Matka z córką zostały porwane i córka uciekła, a z matką nic się nie działo.... Nie zobaczyłam do końca nawet

"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
myslem ze texas chainsaw massacre...jesli sie myle to nie mam pojecia co toBoni pisze:A co to te TCM?

Przez ostatnie lata programy typu Rerality TV zawładnęły niepodzielnie ramówkami programów telewizyjnych. Skąd takie zainteresowanie widzów tym tematem? Nie ważne! Ważne jest to, że szykuje się kolejny program tego typu, lecz tym razem będzie on opierał się na horrorze.
Zadanie grupki głównych bohaterów, będzie polegać na tym, że będą oni musieli spędzić 24 godziny w miejscu, gdzie popełniono straszliwe mordy. Oczywiście czekać ich tam będzie parę niespodzianek...
Tytuł tego projektu brzmieć ma "Within the Woods" (nie, nic wspólnego z produkcją Sama Raimiego), a swoją premierę TV będzie miał 13 września 2005r.
Jak zapewne wszyscy doskonale wiedzą, Paul W. S. Anderson pracuje właśnie nad kolejną trzecią już częścią filmu "Resident Evil", której to pełny tytuł brzmieć ma "Resident Evil: After Life".
Anderson poinformował ostatnio, że przymierza się do nakręcenie też czwartej części "RE". Na decyzję tą wpłyną fakt, że druga część filmu odniosła większy sukces finansowy niż część pierwsza. Akcja czwartej części ma dziać się w Japonii, tam tez reżyser planuje zrealizować swój film.
Paul W. S. Anderson zapowiada też, ze "RE4", będzie finałem serii.
BOJMY SIE

Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Coś mi się to za bardzo kojarzy z Blair Witch'em.Garnet pisze:Zadanie grupki głównych bohaterów, będzie polegać na tym, że będą oni musieli spędzić 24 godziny w miejscu, gdzie popełniono straszliwe mordy. Oczywiście czekać ich tam będzie parę niespodzianek...
Tytuł tego projektu brzmieć ma "Within the Woods"
Ja jakoś nigdy się nie bałem Residentów, każda część wydała mi się tak samo nudna. Drętwa fabuła i kiepski klimat. Do kina raczej na ten nowy nie pójdę, szkoda kasy.Garnet pisze:Jak zapewne wszyscy doskonale wiedzą, Paul W. S. Anderson pracuje właśnie nad kolejną trzecią już częścią filmu "Resident Evil", której to pełny tytuł brzmieć ma "Resident Evil: After Life".
na tym plakacie reklamujacym jest tutaj taki fajny claun,jakby z it :D ...a blait witch no na pewno..jzu sam las...pho3n1x pisze:Coś mi się to za bardzo kojarzy z Blair Witch'em.
Na decyzję tą wpłyną fakt, że druga część filmu odniosła większy sukces finansowy niż część pierwsza
a to po raz kolejny potwierdza fakt ze ilosc nie rowna sie jakosci..............
Ja żadnego residenta nie widziałem, tylko raz okiem rzuciłem jak brat oglądał. Na wstępie pomyślałem: "Cóż to za szmira". Już miałem brata zapytać, ale on tak zafascynowany był filmem że dałem se spokój. I dobrze zrobiłem
Tak, wiem, to ten jeden wyjątek ;]

Ja czekam na Dark Watera amerykańskiego. Przy okazzji mam pytanie. Czy w tym sklepie co podawała Garnet, a Go-Go mi zarzuciła linka, mówię o tym z filmami horrorowymi, Ju-ony, Dark Water oraz Auditiony i inne są w wersji Pal, czy ntsc... E, czy jak to tam się te filmy określa

Garnet, a to Ty znasz Pennywise'a?Garnet pisze:na tym plakacie reklamujacym jest tutaj taki fajny claun,jakby z it

Cóz. Xenosów może być aż 5. A każdy jest świetny. No albo jeszcze będzieGarnet pisze: a to po raz kolejny potwierdza fakt ze ilosc nie rowna sie jakosci..............

I tak czego tam się bać, skoro i tak wszystko jest fikcją. O tyle, ile film już jest fikcyjny, to takie cuś tym bardziej, mimo że pisze te "reality"... Bo chyba tych morderstw tam na serio nie byłoGarnet pisze:...a blait witch no na pewno..jzu sam las...

Teraz na (...) TVN nie ma żadnych realitów. ;] Chociaż czasem u kolegi zobaczy się rozbitków etc.Przez ostatnie lata programy typu Rerality TV zawładnęły niepodzielnie ramówkami programów telewizyjnych
Ja czekam na Dark Watera amerykańskiego. Przy okazzji mam pytanie. Czy w tym sklepie co podawała Garnet, a Go-Go mi zarzuciła linka, mówię o tym z filmami horrorowymi, Ju-ony, Dark Water oraz Auditiony i inne są w wersji Pal, czy ntsc... E, czy jak to tam się te filmy określa

glamorous vamp
hmm..kiedys dawno temu jak bylam mala dziewczynka pamietam ze obejrzalam film w wersji jezykowej in deutsch tzn chyba bylam w niemczech czy cus..na poczatku jako ze byl klaun mylalam ze to jakas bajka czy cosBoni pisze:Garnet, a to Ty znasz Pennywise'a?![]()

6 ;] xenogeras jest 5,ale mowia tez o zrobieniu swojej wersjiBoni pisze:Cóz. Xenosów może być aż 5. A każdy jest świetny. No albo jeszcze będzie
jesli chodiz o te reality to mozna obejrzec Halloween ResurectionBoni pisze:tak czego tam się bać, skoro i tak wszystko jest fikcją. O tyle, ile film już jest fikcyjny, to takie cuś tym bardziej, mimo że pisze te "reality"... Bo chyba tych morderstw tam na serio nie było

robinsonowBoni pisze:Chociaż czasem u kolegi zobaczy się rozbitków etc.

kilkasz na dany film i wychodzi w jakim on jesr regionie,najczesciej jest to region 3-azjatyckiBoni pisze:Czy w tym sklepie co podawała Garnet, a Go-Go mi zarzuciła linka, mówię o tym z filmami horrorowymi, Ju-ony, Dark Water oraz Auditiony i inne są w wersji Pal, czy ntsc... E, czy jak to tam się te filmy określa
aha i Audition tam nie ma

a dark water w wersji europejskiej latwo dostac na allegro
< filmy okresla sie wlasnie na specyficzne regiony>
Aha, czyli Ju ony przejdą tylko po przestrojeniu. Szkoda :

Heh, ten klaun to jest masakryczny gość. I nie chodzi tylko o zachowanie ale w ogóle o istotę tej postaci. Ona jest taka.... taka... (dałem spojlera, choć jak ktoś czytał to dopiero zrozumiałby o co mi chodzi, niemniej jednak oznaczyłem spojelrem.)Garnet pisze:net"]hmm..kiedys dawno temu jak bylam mala dziewczynka pamietam ze obejrzalam film w wersji jezykowej in deutsch tzn chyba bylam w niemczech czy cus..na poczatku jako ze byl klaun mylalam ze to jakas bajka czy cosnie pamietam jzu szcegolow bo to dawno bylo...ale niektore sceny wryly mi sie w pamiec n tak wiec keidys musze nadrobic ksiazke i film obejrzec ze zroumieniem
Kod: Zaznacz cały
Wszechświatowa XD
No widzisz ;]Garnet pisze:6 ;]
Heh, jaki ja niedoinformowanyGarnet pisze:robinsonow

Boję się dużych miastGarnet pisze:zrob sobie wycieczke do jakiegos wiekszego miasta :]

glamorous vamp
- Go Go Yubari
- Ifrit
Go-Go-Yubari dobrze mowisz ;] daaawno nie oglądałem prawdziwego horroru, ktory umialby przerazic człowieka naprawde. No jak bylem maly to sie balem wszystkich horrorow ;P ale terz robia filmy gdzie sa tylko obrzydliwe widoki, jak cos sie ucina i krew leje, ale to ma straszyc ? raczej nie ;] teraz robia filmy dla mas ;/ to jest przykre
moj typ - krąg, nowe horrory nie sa straszne, starych nie ogladalem duzo,jestem za mlody ;]
moj typ - krąg, nowe horrory nie sa straszne, starych nie ogladalem duzo,jestem za mlody ;]
- Go Go Yubari
- Ifrit
Zombie robiące "Aghrrr aghrrrrr" jak Nosferatu i wilkołak-hiena.Jerrus pisze:ale terz robia filmy gdzie sa tylko obrzydliwe widoki
No przecież to takie straszne jak zombie odgryzie ucho i "krew" sika na obiektyw....Jerrus pisze:jak cos sie ucina i krew leje, ale to ma straszyc ?
Poprawka. Praktycznie zawsze robiono filmy dla mas. Poza oczywiscie wyjątkami, ale głównym założeniem samego kina było dostarczenie rozrywki masowemu odbiorcy, a przy okazji zebraniu troche grosza.Jerrus pisze:teraz robia filmy dla mas ;/
Który? Amerykański to w ogóle <cenzura>, a japonski nie straszy, gdy się zna na pamięć lub/i zapozna z Ju-onJerrus pisze:to jest przykre
moj typ - krąg

Blair Witch Project jest dość nowym horrorem (w porównaniu do Piatku 13tego), a jest dobrym przerazaczem, dla ciut bardziej wymagającego widza.Jerrus pisze:nowe horrory nie sa straszne, starych nie ogladalem duzo,jestem za mlody ;]
Z odpowiednim podejsciem prawie każdy amerykański horror mozna uznać za komedie, gdy sie spojrzy pod odpowiednim kątem.
Cciałam tez zauwazyć, iż horrory dzielimy na "amerykańskie" i "azjatyckie". Pomine, że kinematografia afrykańska ogólnie się nie liczy, ale..... Obecnie chodzi mi po głowie pewnien horror, ale nie wiem czy sprostam zadaniu. Tak czy inaczej, dobry europejski horror? Sorry, nie znam.
- Nienormalny_PS2
- Malboro
Hmmmm a gdzie się podziała Twoja korekcja YubariGo-Go-Yubari pisze:Jerrus napisał/a:
ale terz robia filmy gdzie sa tylko obrzydliwe widoki
Zombie robiące "Aghrrr aghrrrrr" jak Nosferatu i wilkołak-hiena.

To jest prawda.Jeszcze nie widziałem ich horroru który był straszny.W ogóle coś od kilku lat nic mnie nie przeraża.Idę sam do kina,siadam sobie z nadzieją,że wyjdę z mokrymi portkami a wychodzę z humorem,bo w(horrorGo-Go-Yubari pisze:Z odpowiednim podejsciem prawie każdy amerykański horror mozna uznać za komedie, gdy sie spojrzy pod odpowiednim kątem.

Co do najlepszej sceny z horroru,to dla mnie scena z filmu "Bad moon",podczas gdy kobieta znajduje swojego brata przykuwającego się kajdankami do drzewa - zaczyna się przemiana w wilkołaka.Jaskrawe żółte oczka,ostre zęby,bassowy głosik i śmiech.To jest dobre :D.
- Go Go Yubari
- Ifrit
Stwierdziłam, ze jak pisze "też" przez "rz" to on ma problem, nie jaNienormalny_PS2 pisze:Hmmmm a gdzie się podziała Twoja korekcja Yubari n Wink . Jerrus zrobił błąd Wink hieh,hieh.

Hahaha. Nie ma to jak siedzieć samej w sali kinowej Multikina i ogladać Ringu..... Ah, polecam, mozna się nabawić strachu. Teraz Sadako mnie smieszy, ale wtedy....Nienormalny_PS2 pisze:Idę sam do kina,siadam sobie z nadzieją,że wyjdę z mokrymi portkami a wychodzę z humorem
Lol. Ja się turlałam ze śmiechu przy "Piątku 13tego"Nienormalny_PS2 pisze:Co do najlepszej sceny z horroru,to dla mnie scena z filmu "Bad moon",podczas gdy kobieta znajduje swojego brata przykuwającego się kajdankami do drzewa - zaczyna się przemiana w wilkołaka.Jaskrawe żółte oczka,ostre zęby,bassowy głosik i śmiech.To jest dobre n.

Najlepsza scena to jak Sadako wypełza z telewizora i to jej oko