Horrory

Wszystko związane z kinem; nowości, dobre filmy, aktorzy.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

w tym? to znaczy w czym? bo chyba nie stawiasz Tale/Ju Ona na tej samej linii co TCM
horrory takze maja swoej poszcegolne odmiany i imho ie powinno sie wszystkiego wrzucac do jednego worka
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

A co to te TCM?

^^'
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Program telewizyjny... Leci po 21 na Cartoon Network... Jeśli o to chodzi :lol:
Jakiś "horror" ostatnio oglądałam i był nudny jak flaki w oleju... Matka z córką zostały porwane i córka uciekła, a z matką nic się nie działo.... Nie zobaczyłam do końca nawet :lol:
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Boni pisze:A co to te TCM?
myslem ze texas chainsaw massacre...jesli sie myle to nie mam pojecia co to :lol:

Przez ostatnie lata programy typu Rerality TV zawładnęły niepodzielnie ramówkami programów telewizyjnych. Skąd takie zainteresowanie widzów tym tematem? Nie ważne! Ważne jest to, że szykuje się kolejny program tego typu, lecz tym razem będzie on opierał się na horrorze.
Zadanie grupki głównych bohaterów, będzie polegać na tym, że będą oni musieli spędzić 24 godziny w miejscu, gdzie popełniono straszliwe mordy. Oczywiście czekać ich tam będzie parę niespodzianek...
Tytuł tego projektu brzmieć ma "Within the Woods" (nie, nic wspólnego z produkcją Sama Raimiego), a swoją premierę TV będzie miał 13 września 2005r.

Jak zapewne wszyscy doskonale wiedzą, Paul W. S. Anderson pracuje właśnie nad kolejną trzecią już częścią filmu "Resident Evil", której to pełny tytuł brzmieć ma "Resident Evil: After Life".
Anderson poinformował ostatnio, że przymierza się do nakręcenie też czwartej części "RE". Na decyzję tą wpłyną fakt, że druga część filmu odniosła większy sukces finansowy niż część pierwsza. Akcja czwartej części ma dziać się w Japonii, tam tez reżyser planuje zrealizować swój film.
Paul W. S. Anderson zapowiada też, ze "RE4", będzie finałem serii.

BOJMY SIE :roll:
pho3n1x

Post autor: pho3n1x »

Garnet pisze:Zadanie grupki głównych bohaterów, będzie polegać na tym, że będą oni musieli spędzić 24 godziny w miejscu, gdzie popełniono straszliwe mordy. Oczywiście czekać ich tam będzie parę niespodzianek...
Tytuł tego projektu brzmieć ma "Within the Woods"
Coś mi się to za bardzo kojarzy z Blair Witch'em.
Garnet pisze:Jak zapewne wszyscy doskonale wiedzą, Paul W. S. Anderson pracuje właśnie nad kolejną trzecią już częścią filmu "Resident Evil", której to pełny tytuł brzmieć ma "Resident Evil: After Life".
Ja jakoś nigdy się nie bałem Residentów, każda część wydała mi się tak samo nudna. Drętwa fabuła i kiepski klimat. Do kina raczej na ten nowy nie pójdę, szkoda kasy.
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

pho3n1x pisze:Coś mi się to za bardzo kojarzy z Blair Witch'em.
na tym plakacie reklamujacym jest tutaj taki fajny claun,jakby z it :D ...a blait witch no na pewno..jzu sam las...

Na decyzję tą wpłyną fakt, że druga część filmu odniosła większy sukces finansowy niż część pierwsza

a to po raz kolejny potwierdza fakt ze ilosc nie rowna sie jakosci..............
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Ja żadnego residenta nie widziałem, tylko raz okiem rzuciłem jak brat oglądał. Na wstępie pomyślałem: "Cóż to za szmira". Już miałem brata zapytać, ale on tak zafascynowany był filmem że dałem se spokój. I dobrze zrobiłem ;)

Garnet pisze:na tym plakacie reklamujacym jest tutaj taki fajny claun,jakby z it
Garnet, a to Ty znasz Pennywise'a? XD
Garnet pisze: a to po raz kolejny potwierdza fakt ze ilosc nie rowna sie jakosci..............
Cóz. Xenosów może być aż 5. A każdy jest świetny. No albo jeszcze będzie ;) Tak, wiem, to ten jeden wyjątek ;]

Garnet pisze:...a blait witch no na pewno..jzu sam las...
I tak czego tam się bać, skoro i tak wszystko jest fikcją. O tyle, ile film już jest fikcyjny, to takie cuś tym bardziej, mimo że pisze te "reality"... Bo chyba tych morderstw tam na serio nie było ;)

Przez ostatnie lata programy typu Rerality TV zawładnęły niepodzielnie ramówkami programów telewizyjnych
Teraz na (...) TVN nie ma żadnych realitów. ;] Chociaż czasem u kolegi zobaczy się rozbitków etc.

Ja czekam na Dark Watera amerykańskiego. Przy okazzji mam pytanie. Czy w tym sklepie co podawała Garnet, a Go-Go mi zarzuciła linka, mówię o tym z filmami horrorowymi, Ju-ony, Dark Water oraz Auditiony i inne są w wersji Pal, czy ntsc... E, czy jak to tam się te filmy określa :?
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Boni pisze:Garnet, a to Ty znasz Pennywise'a? XD
hmm..kiedys dawno temu jak bylam mala dziewczynka pamietam ze obejrzalam film w wersji jezykowej in deutsch tzn chyba bylam w niemczech czy cus..na poczatku jako ze byl klaun mylalam ze to jakas bajka czy cos XD nie pamietam jzu szcegolow bo to dawno bylo...ale niektore sceny wryly mi sie w pamiec ;) tak wiec keidys musze nadrobic ksiazke i film obejrzec ze zroumieniem :d

Boni pisze:Cóz. Xenosów może być aż 5. A każdy jest świetny. No albo jeszcze będzie
6 ;] xenogeras jest 5,ale mowia tez o zrobieniu swojej wersji

Boni pisze:tak czego tam się bać, skoro i tak wszystko jest fikcją. O tyle, ile film już jest fikcyjny, to takie cuś tym bardziej, mimo że pisze te "reality"... Bo chyba tych morderstw tam na serio nie było
jesli chodiz o te reality to mozna obejrzec Halloween Resurection XD 'fajnie' by bylo jakby to bylo takie reality XD

Boni pisze:Chociaż czasem u kolegi zobaczy się rozbitków etc.
robinsonow :P

Boni pisze:Czy w tym sklepie co podawała Garnet, a Go-Go mi zarzuciła linka, mówię o tym z filmami horrorowymi, Ju-ony, Dark Water oraz Auditiony i inne są w wersji Pal, czy ntsc... E, czy jak to tam się te filmy określa
kilkasz na dany film i wychodzi w jakim on jesr regionie,najczesciej jest to region 3-azjatycki
aha i Audition tam nie ma :P leci w kinie,zrob sobie wycieczke do jakiegos wiekszego miasta :]
a dark water w wersji europejskiej latwo dostac na allegro
< filmy okresla sie wlasnie na specyficzne regiony>
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Aha, czyli Ju ony przejdą tylko po przestrojeniu. Szkoda :
Garnet pisze:net"]hmm..kiedys dawno temu jak bylam mala dziewczynka pamietam ze obejrzalam film w wersji jezykowej in deutsch tzn chyba bylam w niemczech czy cus..na poczatku jako ze byl klaun mylalam ze to jakas bajka czy cos XD nie pamietam jzu szcegolow bo to dawno bylo...ale niektore sceny wryly mi sie w pamiec n tak wiec keidys musze nadrobic ksiazke i film obejrzec ze zroumieniem
Heh, ten klaun to jest masakryczny gość. I nie chodzi tylko o zachowanie ale w ogóle o istotę tej postaci. Ona jest taka.... taka... (dałem spojlera, choć jak ktoś czytał to dopiero zrozumiałby o co mi chodzi, niemniej jednak oznaczyłem spojelrem.)

Kod: Zaznacz cały

Wszechświatowa XD
Garnet pisze:6 ;]
No widzisz ;]
Garnet pisze:robinsonow
Heh, jaki ja niedoinformowany :P
Garnet pisze:zrob sobie wycieczke do jakiegos wiekszego miasta :]
Boję się dużych miast :(
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

DOSYĆ TEGO, na litość boską.

Obejrzałam "A tale of Two sisters". Film ciekawy, ale horrorem bym nie nazwała...no w porównaniu do boskiej klątwy "Ju-on" (1 i 2) ;) Ale i tak podtrzymuje swoja opinię, że tylko japonskie (no i koreańskie etc.) horrory zasługuja na zakwalifikowanie do "horrory".
Jerrus

Post autor: Jerrus »

Go-Go-Yubari dobrze mowisz ;] daaawno nie oglądałem prawdziwego horroru, ktory umialby przerazic człowieka naprawde. No jak bylem maly to sie balem wszystkich horrorow ;P ale terz robia filmy gdzie sa tylko obrzydliwe widoki, jak cos sie ucina i krew leje, ale to ma straszyc ? raczej nie ;] teraz robia filmy dla mas ;/ to jest przykre
moj typ - krąg, nowe horrory nie sa straszne, starych nie ogladalem duzo,jestem za mlody ;]
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Jerrus pisze:ale terz robia filmy gdzie sa tylko obrzydliwe widoki
Zombie robiące "Aghrrr aghrrrrr" jak Nosferatu i wilkołak-hiena.

Jerrus pisze:jak cos sie ucina i krew leje, ale to ma straszyc ?
No przecież to takie straszne jak zombie odgryzie ucho i "krew" sika na obiektyw....

Jerrus pisze:teraz robia filmy dla mas ;/
Poprawka. Praktycznie zawsze robiono filmy dla mas. Poza oczywiscie wyjątkami, ale głównym założeniem samego kina było dostarczenie rozrywki masowemu odbiorcy, a przy okazji zebraniu troche grosza.

Jerrus pisze:to jest przykre
moj typ - krąg
Który? Amerykański to w ogóle <cenzura>, a japonski nie straszy, gdy się zna na pamięć lub/i zapozna z Ju-on ;)

Jerrus pisze:nowe horrory nie sa straszne, starych nie ogladalem duzo,jestem za mlody ;]
Blair Witch Project jest dość nowym horrorem (w porównaniu do Piatku 13tego), a jest dobrym przerazaczem, dla ciut bardziej wymagającego widza.

Z odpowiednim podejsciem prawie każdy amerykański horror mozna uznać za komedie, gdy sie spojrzy pod odpowiednim kątem.

Cciałam tez zauwazyć, iż horrory dzielimy na "amerykańskie" i "azjatyckie". Pomine, że kinematografia afrykańska ogólnie się nie liczy, ale..... Obecnie chodzi mi po głowie pewnien horror, ale nie wiem czy sprostam zadaniu. Tak czy inaczej, dobry europejski horror? Sorry, nie znam.
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Post autor: Nienormalny_PS2 »

Go-Go-Yubari pisze:Jerrus napisał/a:
ale terz robia filmy gdzie sa tylko obrzydliwe widoki

Zombie robiące "Aghrrr aghrrrrr" jak Nosferatu i wilkołak-hiena.
Hmmmm a gdzie się podziała Twoja korekcja Yubari :?: :wink: . Jerrus zrobił błąd :wink: hieh,hieh.
Go-Go-Yubari pisze:Z odpowiednim podejsciem prawie każdy amerykański horror mozna uznać za komedie, gdy sie spojrzy pod odpowiednim kątem.
To jest prawda.Jeszcze nie widziałem ich horroru który był straszny.W ogóle coś od kilku lat nic mnie nie przeraża.Idę sam do kina,siadam sobie z nadzieją,że wyjdę z mokrymi portkami a wychodzę z humorem,bo w(horror :?: )"Dawn of the dead" strzelali sobie do zombie "Burta Reynoldsa" - co było dość dobre,sam przyznam,że chyba bym podobnie zareagował :D.Ale na taki prawdziwy horror wciąż czekam.Wilkołaki lubię,kiedyś za małolata obejrzałem film z 80 lat chyba o takim włochatym panu,to pamiętam,że ostro miałem w głowie.Ale jak zobaczyłem to jako nastolatek to wybuchałem śmiechem.Oooo teraz mi się przypomniało.O wampirach jeszcze kiedyś też za małego -"Fright Night"- i to był dla mnie już jeden z lepszych horrorów jakie w życiu oglądałem.
Co do najlepszej sceny z horroru,to dla mnie scena z filmu "Bad moon",podczas gdy kobieta znajduje swojego brata przykuwającego się kajdankami do drzewa - zaczyna się przemiana w wilkołaka.Jaskrawe żółte oczka,ostre zęby,bassowy głosik i śmiech.To jest dobre :D.
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Nienormalny i chce Ci się jeszcze te shi*ty oglądać? Hieh, weź darknessa załatw chociaż. ;)
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Nienormalny_PS2 pisze:Hmmmm a gdzie się podziała Twoja korekcja Yubari n Wink . Jerrus zrobił błąd Wink hieh,hieh.
Stwierdziłam, ze jak pisze "też" przez "rz" to on ma problem, nie ja ;) Starzeję się :lol:

Nienormalny_PS2 pisze:Idę sam do kina,siadam sobie z nadzieją,że wyjdę z mokrymi portkami a wychodzę z humorem
Hahaha. Nie ma to jak siedzieć samej w sali kinowej Multikina i ogladać Ringu..... Ah, polecam, mozna się nabawić strachu. Teraz Sadako mnie smieszy, ale wtedy....

Nienormalny_PS2 pisze:Co do najlepszej sceny z horroru,to dla mnie scena z filmu "Bad moon",podczas gdy kobieta znajduje swojego brata przykuwającego się kajdankami do drzewa - zaczyna się przemiana w wilkołaka.Jaskrawe żółte oczka,ostre zęby,bassowy głosik i śmiech.To jest dobre n.
Lol. Ja się turlałam ze śmiechu przy "Piątku 13tego" XD

Najlepsza scena to jak Sadako wypełza z telewizora i to jej oko ;) No i w "Psychozie" H. scenka pod prysznicem :>
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kino”