Trivia aka Quiz (FF XII)
Moderator: Moderatorzy
Masz racje to był Reddas, ale powód był całkiem inny...JaDaK1 pisze:Judge Zecht to nikt inny jak Reddas nasz pirat:) Ale nie jestem pewien dlaczego porzucił bycie sędzią. Coś mi się wydaje, że ma to jakiś związek z cidem ale raczej... nie więc szczał. Przez marzenie takie samo jak Vaan?:P
Dokładnie. A więc kolejka wolna. Może kiedyś ktoś się skusi ^^Lenneth pisze:Nie chcę kolejki, więc konsekwentnie wstrzymywałam się od głosu.Teraz tylko uzupełnię powyższą odpowiedź - Reddas był częściowo odpowiedzialny za tragedię w Nabudis; wyrzuty sumienia sprawiły, że zrzucił zbroję i oddał się piraceniu.
blisko ale nie mogę tego uznaćBoni pisze:kurcze kojarzę coś jakby... wiem ze to balthier skomentował.... może chodzi o Bring history back in hands of men? czy jak to tam było
"Wstąp do armii, zwiedzaj świat, spotykaj interesujących ludzi i zabijaj ich."
"Wybieramy sobie przyjaciół, wybieramy wrogów, ale Bóg daje nam sąsiadów."
"Wybieramy sobie przyjaciół, wybieramy wrogów, ale Bóg daje nam sąsiadów."
"Sap" powoduje,że bez przerwy "ucieka" hp i leczy sie przy pomocy "regen" a "poison" powoduje strate hp co jakiś czas i można wyleczyć przy pomocy antidote lub "poisona".
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 14:37 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
Byłem pewny, że to są podstawowe. Status Sap wywoływany jest przez czar Bleed i miecz Blood Sword a Poison przez czar Poison i Toxyfity.kwazi pisze:1) Nie ma PODSTAWOWEJ różnicy między oboma statusami
Oba statusy można wyleczyć przy pomocy Remedy oraz czaru Esuna i Esunaga. ( Jeśli za mało to nie wiem co jeszczekwazi pisze:2) Nie zostały podane WSZYSTKIE lekarstwa na statusy

Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 14:37 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
Hehe, wczoraj sobie to uświadomiłem ale już późno było i nie chciało mi sie napisać. Więc Sap sprowadza HP do 1 a Poison może zabić. :D
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 14:38 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
Od czego zależy jaki czar ofensywny rzuci Esper Chaos na przeciwnika (chodzi o Chaosa którego my przywołujemy).
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 14:38 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.