Zdrowe odżywianie, zdrowy styl życia

Tutaj można toczyć rozmowy o zdrowym trybie życia, dawać porady, ro zmawiać o modzie i stylu.

Moderator: Moderatorzy

Lady Luck

Post autor: Lady Luck »

Ireth pisze:herbata mietowa to kolejne siki
Uważaj sobie :evil: :wink:
Pewnie, tylko trzeba wiedzieć, jaka pić i jak ją zaparzać :D
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

BeeBBo pisze: oho...sami fani kakao na tym forum...kiedyś zwykłem pić na śniadanko ale teraz przerzuciłem sie na kawe...Rozbudza, pobudza i....smakuje...
Ja rano tylko herbatę popijam. Na mleko a dokładniej na gotowanie nie mam czasu i chęci... I do tego te stanie, żeby nie wykipiało -_-
Lady Luck pisze:jaka szkoda, że nie nie każdy potrafi takie jajeczka ugotować...
:(
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

ja i tak wolę tradycyjnie suszoną i parzoną MIĘTĘ ..a nie herbatę ...i listki się tak fajnie obklejają o łyżeczkę XD
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Ireth pisze:herbata mietowa to kolejne siki
Tylko nie zaczynajcie znowu o harbacie ;P

Ababeb pisze:Zawsze można spróbować na pół twardo
Ja tylko tak robię. Największe bezpieczeństwo.
Lady Luck pisze: Uważaj sobie Evil or Very Mad Wink
Pewnie, tylko trzeba wiedzieć, jaka pić i jak ją zaparzać
Nie, nie.... Najlepsze są te afrykańskie z jakąś tam korą, aromat taki, że po powąchaniu człowiek od razu na nogach stoi :shock:

[ Dodano: Wto 07 Cze, 2005 ]
Ababeb pisze:wszyscy wiedzą jak to się kończy
Ja nie wiem. Oświeć mnie :)

[ Dodano: Wto 07 Cze, 2005 ]
Ababeb pisze: Miętę miałem w ogródku, ale ścięli razem z trawą. n Teraz próbuję sobie zrobić małą hodowlę mięty na parapecie. Nie wygląda najgorzej.
Heh, u mnie kiedyś rosły takie kulki w ogrodzie, że je się w herbacie jakoś gotowało. Nawet fajne to było. Sam krzaczek był importowany z dalekiego wschodu ^^ No ale w końcu zima go ukatrupiła :twisted: :x
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

Boni pisze:Ababeb napisał/a:
wszyscy wiedzą jak to się kończy

Ja nie wiem. Oświeć mnie :)
Po prostu - wokół żółtka robi się taka ochydna zgniłozielona obwódka. Jajo smakuje gorzej, a o ile gorzej wygląda.
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Hm, a ja myślałem że to jest od tego, kiedy jajko na twardo postoi dobę lub dłużej...
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

A to chyba też - zawsze można sprawdzić w praktyce. I rezultat dać (wstaw imię/nazwisko znienawidzonej przez ciebie osoby).
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Jeżeli o zbukach mowa. Mam jednego w domu. Jeszcze nie wkorzystałem :twisted:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Ponad pół dnia nieobecności i 38 nowych postów w tym temacie... :/
Anyway...

Mleko: zdecydowane NIE. Przed każdym wyjazdem na kolonie wymuszałam na rodzicach karteczkę, że jestem uczulona na mleko i w związku z tym proszę mnie nie karmić zupką mleczną. :lol: Kożuchy, brrr... :587:

Kawa: nie.

Herbata: zdecydowane TAK. Szczególnie malinowa. ^^;
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Mleko: zdecydowane NIE. Przed każdym wyjazdem na kolonie wymuszałam na rodzicach karteczkę, że jestem uczulona na mleko i w związku z tym proszę mnie nie karmić zupką mleczną. :lol: Kożuchy, brrr... n
Luci, wspominając o zupie mlecznej, przywołałaś moje traumatyczne wspomnienia... :553: Rabka... masło i miód to najgorsze połączenie pod słońcem! Pewnie dlatego tak nie lubię miodu.
Lucrecia pisze:Herbata: zdecydowane TAK.
Herbata może być. Z cytryną jest całkiem dobra. :)
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

A ja uwielbiam mleczko i zupę mleczną :) Codziennie rano na śniadanie zupa mleczna, zamiast kakaoka wolę ciepłe mleczko. Choć w dziecieństwie też nie lubiłem zup mlecznych (po prstu zupa mleczna+ryż/makaron to nie dla mnie :D).
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Ababeb pisze:Luci, wspominając o zupie mlecznej, przywołałaś moje traumatyczne wspomnienia... n Rabka... masło i miód to najgorsze połączenie pod słońcem! Pewnie dlatego tak nie lubię miodu.
Nieee.... Nie nie... Najgorsze jest jedzenie czerstwej bułki maczanej w gotowanym mleku, a kiedy już to zjesz i zapijesz mlekiem to zjedz gotowaną marchewkę. Boże drogi. Miej Nas w OPiece.
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

O_o; ...Wybacz, Boni, ale chyba nie będę się chciała o tym przekonać. O.O

A jakby co, to polecam jeszcze czekoladę z pomarańczą i ogórkiem kwaszonym. -_-;
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

Post autor: Ashramus »

Jajko - na miekko, albo lepiej pol miekko - mniam. Tyle ze zazwyczaj zapominam ze wstawilem i jest na twardo. A co do odstanego jajka (z obwodka;P) to niecierpie.. traci polowe wartosci smakowych i trza je obtoczyc w musztardzie:)

Kawa - Tak, ale tylko jak - nie chce zasnac, mam faze, mam nastroja itp
Herbata - multum typow, chociaz ostatnio glownie Lipton parzony na zolto.
~~~<< piesek preriowy >>~~~
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Lucrecia pisze: A jakby co, to polecam jeszcze czekoladę z pomarańczą i ogórkiem kwaszonym. -_-;
Próbowałem coś podobnego: Nutella i kiszony ogórek. A jakie fajnie się mówi. (BŁUEEEEEEEEEE!!! ;P)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zdrowie, styl życia”