Tabaka i inne używki - ich wpływ na zdrowie

Tutaj można toczyć rozmowy o zdrowym trybie życia, dawać porady, ro zmawiać o modzie i stylu.

Moderator: Moderatorzy

pho3n1x

Post autor: pho3n1x »

BeeBBo pisze:Picie do nieprzytomności w temacie?! Hmmm....kiedyś jak troche młodszy byłem zdażało sie...Teraz jednak jest już troche inaczej
Zestarzeliśmy się, co :D
Przypomniała mi się historia z urodzin koleżanki. Jej ojciec przygotował 4 skrzynki spirytusu rozrabianego (swoją drogą beznadziejnie rozrobionego) i wiadomo nocka była wesoła ... jeszcze nad ranem wlazł nam do pokoju i dawaj dalej pić :) Rano wstajemy, upał nie miłosierny, kaca zadziwiająco nie było :). Idziemy na śniadanie a tu siedzi tatuś koleżanki i ... "Jedzcie chłopcy jedzcie, żebyście mieli siłe dalej pić" :D Ojjj fajnego koleżanka ma tatusia :)
Ale pamiętajcie dzieci ... alkohol jest BE !
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

Post autor: Ashramus »

Tequilla? Znaczy co, sol, pomarancza tegez?:> Mnie to nie chwyta, za to bardzo lubie gin z tonikiem (tylko na milosc boska, nie Lubuski.. ktos zacznie od lubuskiego i znienawidzi gin;P). Wiele zalezy czy przygotowujacy potrafi dobrac odpowiednie proiporcje tego i tego, bo powinno byc mocne ale i wchodzic jak woda.
~~~<< piesek preriowy >>~~~
Awatar użytkownika
BeeBBo
Cactuar
Cactuar

Post autor: BeeBBo »

pho3n1x pisze:Zestarzeliśmy się, co
hęęęę????....<próbuje siegnąć laseczkę opartą o biurko>....gdzie tam...uggghhhh...Jezu moje kości...cholerny reumatyzm...ufffff :wink:

pho3n1x pisze:Ale pamiętajcie dzieci ... alkohol jest BE !
To jest prawda...Najpierw namawiają do picia a potem wspominają o złych skutkach spożywania alkoholu...Pamiętam niedawno dziadek był u mnie na dwa dni...starsi gdzieś pojechali...Siedliśmy do obiadku, a dziadek flache na stół i mówi: "Po jednym!"...Na jednym jednak sie nie skończyło...Ale jeśli chodzi o łeb do picia to dziadek jest zawodnikiem... :D
Awatar użytkownika
Zito
Administrator
Administrator

Post autor: Zito »

DEA w Polsce
Może w następnej części True Crimes zrobią jakieś polskie miasto :D.

Mój stosunek do używek jest prosty żadnych śmierdzących papierochów, trawy, narkotyków.Oddech palacza jest nie do zniesienia, żadne rzuty ochronne przeciw zionięciom tu nie pomogą.
Ale dobrego piwka nie odmówie :grin: .
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

Post autor: Ashramus »

Fajna rzecz dzis odkrylem - przegladalem menu internetowe pewnej restauracji gdzie bedzie pracowala znana mi osoba i banalny przepis znalazlem -

Jajcarz = 50 ml adwokata + 100 ml soku pomaranczowego + 20 ml wody.

Zaraz poszedlem przetestowac, z wody rzecz jasna zrezygnowalem..

Dno szklanki wypelniamy adwokatem gdzies do wysokosci 2-3 cm, reszte zalewamy sokiem pomaranczowym z lodowki/ mieszamy

Wersja 2 - Adwokat + zageszczone mleko do kawy/ mieszamy - dodajemy sok/ mieszamy poraz wtory

Wersje 3 planuje z mlekiem zwyklym dodanym jako uzupelniacz lagodzacy smak zamiast wody mineralnej z orginalnego przepisu, tylko nie chce mi sie otwierac kartonika narazie :D

Anyway.. rewelacja jak dla mnie, adwokat sam w sobie jest za gesty, a tu.. smakuje to jak dobry soczek, zwlaszcza jezeli sok jest zimny :)

Chyba ide robic trzecia szklanke :D
~~~<< piesek preriowy >>~~~
pho3n1x

Takich "wynalazków" jest od groma, ale ja jestem tradycjonalistą :D
Maester

Post autor: Maester »

Lol, nie wiem, może jestem dziwny, ale jak to gówniarze w moim wieku, nie palę papierosów, ani nie miałem nigdy styczności z żadnymi narkotykami, browarka zdarza się czasem strzelić, owszem, ale papierosów/dragów nigdy. Dziwne to trochę, gdyż ludzie w moim wieku często bez blancika, czy papieroska nie wyobrażają sobie życia. X_X
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Wiem co to znaczy u mnie też tak jest
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Maester pisze:Dziwne to trochę, gdyż ludzie w moim wieku często bez blancika, czy papieroska nie wyobrażają sobie życia. X_X
I bardzo dobrze. tym wieku najłatwiej jest popaść w takie głupie uzależnienia. a Ty się bronisz ;)

Gdzież w tym topicu pisałam o rzucaniu palenia - nie wiem, kiedy to było, ale wytrzymałam do teraz i nie zamierzam wracać - polecam każemu palaczowi ^^
targaroth

Post autor: targaroth »

Maester pisze:Lol, nie wiem, może jestem dziwny, ale jak to gówniarze w moim wieku, nie palę papierosów, ani nie miałem nigdy styczności z żadnymi narkotykami, browarka zdarza się czasem strzelić, owszem, ale papierosów/dragów nigdy. Dziwne to trochę, gdyż ludzie w moim wieku często bez blancika, czy papieroska nie wyobrażają sobie życia. X_X
w sumie moge o sobie to samo powiedziec.. i powiedzcie mi co to blancik bo ja nie w zagonie.. :P
Awatar użytkownika
BeeBBo
Cactuar
Cactuar

Narkotyki to syf....Nie mam zamiaru sie wypowiadać na temat poszczególnych dragów ale takiego gówna jak amfetamina, kwasy czy chociażby brałn nigdy nie wezmę....Widziałem już wyniszczonych ludzi po czymś takim i nie zbyt mi sie to podoba. :? Kumpel przez jakis okres do szkoły jeździł na białym ale na szczęscie znalazł sobie kobietę i sie skonczyło....teraz sie uspokoił i dobrze bo to dobry chłopaczyna jest :)

targaroth pisze:i powiedzcie mi co to blancik bo ja nie w zagonie..

blant to marihuana skręcona w forme papierosa...(no mniej więcej ;) )
pho3n1x

BeeBBo pisze:brałn
co to?
BeeBBo pisze:blant to marihuana skręcona w forme papierosa.
Kumpel za dużo palił i dostał lekkiej schizofrenii. Był w zakładzie, ale już z nim wszystko w porządku.
Awatar użytkownika
BeeBBo
Cactuar
Cactuar

pho3n1x pisze:co to?

jedna z form heroiny.

pho3n1x pisze:Kumpel za dużo palił i dostał lekkiej schizofrenii. Był w zakładzie, ale już z nim wszystko w porządku.

schizofrenia od marichuany? Podejrzewałbym raczej coś cięższego... :?
pho3n1x

BeeBBo pisze:schizofrenia od marichuany? Podejrzewałbym raczej coś cięższego...
Nie. Marichuana jest najczęstrzym powódem schizofrenii wśród młodzieży.
Kumpla trzymali jakieś 2 miesiące, ale już dobrze. To jest prosty dowód na to, że narkotyki to paskudztwo, nawet te tzw. "miękkie".
Awatar użytkownika
BeeBBo
Cactuar
Cactuar

pho3n1x pisze:Nie. Marichuana jest najczęstrzym powódem schizofrenii wśród młodzieży.
to ja powiem tylko że musiał dawać w płucko dzień w dzień bo inaczej to raczej niemożliwe jest... :?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zdrowie, styl życia”