(Anime) Music Video

Czujesz, że masz twórczą wenę? Chcesz napisać opowiadanie, niekoniecznie dotyczące FF? Jeśli tak, to ta kategoria jest dla Ciebie.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Ababeb pisze:TE AMV RZĄDZĄ.
Zakrztusiłam się owocem. XD Maes jako Gandalf i Roy jako Aragorn? "Sauron's forces are already moving" + Armstrong jako Nazgul!? Bezcenne. XDD
Jaco pisze:AAAAAAAAAAA! Lenn.... jak mogłaś :< Tak bez uprzedzenia... ta piosnka ma na mnie dziwny wpływ _^_
O.o; Ale w czym tkwi Twój problem...? :lol:
Jaco pisze:A teledysk technicznie odbiega od pozostałych dwóch, które (szczególnie ten pierwszy) są świetnie zrobione ;]
No niestety, odbiega. Inna rzecz, że strasznie ciężko jest znaleźć jakiś przyzwoity klip do Xenosagi - większość straszy pikselozą, napisami, brakiem pomysłu, oklepaną muzyką, albo wszystkim naraz.
A piosenkę, która ma na Ciebie ponoć dziwny wpływ, po prostu lubię, więc i wideo miło mi się oglądało. :] Kajiura Yuki rządzi ze swoimi kompozycjami. :] (Tylko dla niej oglądam Tsubasa Chronicle, anime z którego pochodzi 'A Song of Storm and Fire'.)

Anyway. Po przekopaniu się przez swój dysk odkryłam tylko kilka w miarę dobrych klipów do XS. Dla zainteresowanych:

You Can Call Me Al
Dla niektórych totalna profanacja 'Xenosagi', dla mnie też, ale przy tym i źródło wielkiego rotfla za każdym razem, kiedy to oglądam. :lol: Albedo i jego szaleństwo + genialna pioseneczka. 'Xeno' jest śmiertelnie poważną grą, a tu takie coś. Fani mogą pospadać z krzeseł. :] Nie-fanom nie polecam, wyrobią sobie złą opinię. :lol:
[Limb Count Mambo! XD]

The Will to Power (Do You Call My Name)
Dobrze zmontowane, przyjemnie się ogląda. :]

Just One Life
MOMO i Ziggy, KOS-MOS i Shion. Co tu dużo pisać, to jest akurat dobry klip.

Hold Your Hand
Fajnie zgrana muzyka (rytm) z obrazem, tekst utworu to już osobna kwestia.

Pride of the Tyrant
Długi, szybki klip. Akcja, mechy, wybuchy.

(Can't You) Trip Like U-DO
Mały bonus dla fanów KOS-MOS. Ależ ona rusza biodrami... :wink:

Acha, i jeszcze jedno. It's Been So Long oraz Everything about you - te dwa AMV lubię mimo kiepskiej jakości, napisów i ocenzurowanych słów. Ze względu na treść i fabułę. Tak, zgadliście, chodzi o pewnych dwóch panów. :]
Ostatnio zmieniony pt 29 gru, 2006 23:59 przez Lenneth, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Lenneth pisze:O.o; Ale w czym tkwi Twój problem...?
Ja tą piosnkę kocham! *____* Ale za każdym razem, gdy ją słyszę, to mi łzy podchodzą do oczu o_O Dlatego było to dla mnie takie nagłe i w ogóle _^_
Lenneth pisze:Just One Life
Obiecujący początek, ale potem amvka robiona jakby na odpiepsz. Tak mi sie wydaje ;] Ogólnie taka se.
Lenneth pisze:Pride of the Tyrant
Fajny, szybki, ciekawy (głównie pojedynek Jina z Margulisem). Warto oblookać.

Więcej z podanych przez Ciebie amvek na you tube nie znalazłem, a stronka animemusicvideos coś chwilowo mi nie działa :/ Ale zobacze je przy nadarzającej się okazji ;] (tak mnie jakoś wzięło po obejrzeniu anime XS ;p - troche dziwnym swoją drogą... )

[ Dodano: Nie 20 Sie, 2006 02:36 ]
yay, stronka zadziałała :]
Lenneth pisze:You Can Call Me All
Aaaaaa.... profanacja jak nic! A sio!
Lenneth pisze:The Will to Power (Do You Call My Name)
Dobrze zmontowane, przyjemnie się ogląda. :]
Nic dodać, nic ująć. Ale brakuje mu "tego czegoś" :]
Lenneth pisze:Hold Your Hand
Zasypiałem przy tym -_-
Lenneth pisze:(Can't You) Trip Like U-DO
Mały bonus dla fanów KOS-MOS. Ależ ona rusza biodrami...
Niestety za mało jest filmików z KOS-MOS, by zrobić o niej jakąś ciekawą AVKę... ta nie spełniła moich oczekiwań w każdym-badź-razie ;]
boski miszcz

Post autor: boski miszcz »

Witam!
Wiem, że są tego setki, jeśli nie tysiące, ale i ja postanowiłem zrobić coś dla tej gry...
Chciałbym wam zaprezentować mój klip, który zmontowałem z FMV z FFX :569:

zamieściłem go tutaj:

http://www.youtube.com/watch?v=OHd80kdTNf8

jeśli znajdziecie chwilę czasu, rzućcie na to okiem :mrgreen: a potem oceńcie tak w skali od 0-10... troche długie jest (kupa scen) :mrgreen:
czekam na wasze uwagi i komentarze - piszcie je tutaj
Awatar użytkownika
Gagarin
Malboro
Malboro

Post autor: Gagarin »

wiesz co Miszczu? całkiem sympatyczne to Twoje AMV czy co to takiego :P bardzo fajna muzyka, możesz zapodać tytuł tego utworu? idealnie pasuje na tą porę... tak mhrocznie :D
całkiem ciekawie dobrane obrazy... nie znam się na filmach itp. i w tych kwestiach jestem laikiem, ale mnie się podoba na zasadzie - nie zwalił mnie z nóg.

Tajdus boski jak zawsze, Yuna już tak trochę mniej :P
Umierając zawsze miej przy sobie prezerwatywę... nawet po śmierci możesz zarazić się HIV albo jakimiś innymi fajnymi wenerami.
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

http://www.youtube.com/watch?v=4UT20hpKRYs

Fruits Basket...
Jeszcze z ta piosenka ... *_* ten filmik to mistrzostwo...
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Za mało Akito :lol: Ale to sceny z jednego z moich ukochanych odcinków, wiec spodobało się ;) Oglądałam 8 epizod ze sto razy *___*
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Dobra, zbierałam się z napisaniem tego posta od paru dni, ale za leniwa byłam. :] Miał być bardzo długi, ale odpuściłam sobie AMV z Finala na następny raz. Dzisiaj tylko pobieżne dokończenie Xeno i trochę FMA.

Wszystkie wymienione niżej filmy imho warto ściągnąć i obejrzeć, niezależnie od ciężaru. W przypadku braku czasu wolnego/ chwilowej chęci, radzę zapisać gdzieś linki i ściągać po kolei. :)

Anyway. Jaco, jak to miło mieć osobistego współ-krytyka. :D
Jaco pisze:Więcej z podanych przez Ciebie amvek na you tube nie znalazłem (...)
Na YouTube są inne, bardzo ciekawe rzeczy. :D

Xenosaga: Faux Pas (The Next) - jakość 'skeczów' nierówna, ale i tak wymiękam, szczególnie kiedy Albedo śpiewa: "Why I had to go and get myself decapitated? It really is a major inconvenience, oh maaan, I really hate it! Such a drag now!" + dalsze opisy ciężkiego życia bez głowy. :lol:
Z pierwszej części tego mini-cyklu najbardziej lubię moment z Helmerem. :lol:

Parodii ciąg dalszy:
The Ding Dong Song
WTF...? Obejrzałam sobie przed chwilą dla przypomnienia i umarłam. _^_

Next Contestant - cała druga zwrotka + drugi refren rozłożyły mnie na łopatki idealnym timingiem. "I even fear the ladies, they're cool but twice as crazy, etc." :lol:

A tak bardziej na poważnie. :) Nie ma to jak dobrze dobrana piosenka:
-- (Jr. and Albedo) One (słodkie)
-- (Albedo) Hurt (bardzo smutno mi się przy tym robi ^^)
-- (Jr.) Animal I Have Become
Jaco pisze:Niestety za mało jest filmików z KOS-MOS, by zrobić o niej jakąś ciekawą AVKę...
Ano. Na razie można o niej zrobić tylko łubudu z ciekawymi eksplozjami _^_ ...ale może to się zmieni wraz z trzecią częścią sagi. :]

--------------------------------------------------------------

Teraz coś z FMA:

To powinno iść do śmiesznych linków:
Roy the Impaler ...i Ed jako 'Steeve the Vagina'. :lol:

Fullmetal Hell - znowu nierównie gagi, ale dla 'detachable penis' warto. XD ZOMG SUBTEXT XD

Date Rape - w tym kawałku opowiedziana jest bardzo ciekawa historia. :] Zwłaszcza końcówka. :lol:

What Makes a Man &#8211; coś dla fanów Armstronga.

Homunculus Tribute: Get Ready to Die! - i na koniec coś zupełnie na poważnie, fajny, szybki klip z masą akcji.

--------------------------------------------------------------
boski miszcz pisze:Chciałbym wam zaprezentować mój klip, który zmontowałem z FMV z FFX (...) jeśli znajdziecie chwilę czasu, rzućcie na to okiem a potem oceńcie tak w skali od 0-10... troche długie jest (kupa scen)
czekam na wasze uwagi i komentarze - piszcie je tutaj
W skali od jednego do dziesięciu to będzie jakieś 5/10, czyli przeciętnie. Niby muzyka w porządku i sceny też pasują do rytmu, ale i tak się wynudziłam. Zabrakło mi fabuły (słowa 'Siren' nijak się mają do tego, co na ekranie), efektów, czegokolwiek ponad przeciętną, co wyróżniłoby to AMV z tłumu.
Po obejrzeniu jakichś 250+ AMV do FFX (i ze trzech tysięcy AMV w ogóle) jestem już trochę bardziej wymagająca. ;)
Ostatnio zmieniony sob 30 gru, 2006 00:01 przez Lenneth, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Troszkę mocniejsze uderzenie ze strony Elfen Lied -
Elfen Lied - Stricken (Disturbed) - dobra, ostra, nu metalowa muza dobrana do odpowiednich scen akcji z Elfen Lied. Ma w sobie energię.
Elfen Lied - Eclipsed (Evans Blue) - O_O... rozpływam się... Piękna piosenka, smutna i mocna. W samym montażu troszkę za dużo scen i obrazków się powtarza, ale mistrzostwo piosenki i doboru scen wszystko rekompensuje ^^
Mała zmiana -
Black Lagoon - Firestarter (Prodigy) - niezła muzyka, pasująca do akcji, ale sam AMV ni do końca zmontowany tak, żeby się ładnie z nią zgrać. Ale i tak godne uwagi - ze względu na wszelkie składowe osobno chociażby :wink:
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Awatar użytkownika
Gagarin
Malboro
Malboro

Elfen Lied - Stricken (Disturbed)
dobre, ale widzialem lepsze... np. to AMV ponizej, jak dla mnie na szczycie ->

-> Elfen Lied - The Distillers - Hunger <-

fajna piosenka, świetnie zgrana z całością... i świetne sceny przedstawione, jak Lucy daje czadu :> UWAGA duzo latających części ciała!! Lucy jest taka kawaiiii *__*
Elfen Lied - Eclipsed (Evans Blue)
piosenka fajna, wczoraj sam to znalazłem... ale AMV IMO takie sobie, za dynamiczne jak na tą piosenke... powtarzalaność sie obrazów dobija...
Black Lagoon - Firestarter (Prodigy)
noooo i to jest dobre :D mnie się podoba zgarnie z muzyką :D REVY *_____* szkoda, ze tylko z 3 odcinków dali... ale Revy niezłą JESIEŃ ŚREDNIOWIECZA im zrobila... :] grrrr
Umierając zawsze miej przy sobie prezerwatywę... nawet po śmierci możesz zarazić się HIV albo jakimiś innymi fajnymi wenerami.
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Gveir pisze:Elfen Lied - Eclipsed (Evans Blue) - O_O... rozpływam się... Piękna piosenka, smutna i mocna. W samym montażu troszkę za dużo scen i obrazków się powtarza, ale mistrzostwo piosenki i doboru scen wszystko rekompensuje ^^
Gveir, jestem Ci dozgonnie wdzięczna za objawienie mi tej boskiej piosenki. T_T Klip oberzałam wczoraj wiele razy, a od samego rana nie robię chyba nic innego poza słuchaniem w kółko tego kawałka, który jak mało co trafił w moje gusta. :030: Zaczęłam już się rozglądać za całą płytą.
Swoją drogą samo video też jest fajne, bardzo nastrojowe. Powtarzające się klipy nie rażą aż tak bardzo kogoś, kto EL nie widział i w związku z tym nie zna treści na pamięć. W każdym razie pod względem scen i przesłania 'Eclipsed' podobało mi się o wiele bardziej od zaaplikowanych obok krwawych jatek. ;) Nie, żebym wcześniej nie widziała takich rzeczy w M&A, ale ten kadłubek i tak będzie mnie prześladował w snach. _^_

------------------------------------------

Ok, czas na parę (niezłych?) klipów z FF, które ostatnio wpadły mi w ręce:

FF8 - Depths of the Ocean and Beyond - duży plik do ściągnięcia, ale naprawdę warto, bo autor/ka się napracował/a podczas cięcia. Generalnie nie przepadam za taką muzyką, ale klip urzekł mnie klimatem.

FF8 &#8211; No Limits - umc-c-umc-umc-c-c-umc. Bezcenne. XDD

FF8 - To the Moon and Back - pomijając kwestię płci ('she' zamiast 'he'), słowa tego przeboju pop idealnie pasują do Squalla i wybranych kadrów z gry. O_o;

FF9 - Dark Chest of Fantasies - znowu Nightwish, mam sentyment. XD Bardzo fajny, dynamiczny klip z obrazem ostrym jak żyleta. Szkoda tylko, że piosenka przycięta.

FF9 - Nine Elevations - dla fanów U2. Niezłe zestawienie tekstu piosenki z obrazem. :]

FF9 - Requiem - motyw muzyczny zgrany aż do bólu zębów, ale mimo to klip ogląda się bardzo przyjemnie, zwłaszcza dynamiczną końcówkę.

FF9 - Tantalus - niektórych pewnie znudzi, mnie się podoba. :)
Awatar użytkownika
Gagarin
Malboro
Malboro

Lenneth pisze:Gveir, jestem Ci dozgonnie wdzięczna za objawienie mi tej boskiej piosenki. T_T Klip oberzałam wczoraj wiele razy, a od samego rana nie robię chyba nic innego poza słuchaniem w kółko tego kawałka, który jak mało co trafił w moje gusta. :030: Zaczęłam już się rozglądać za całą płytą.
Swoją drogą samo video też jest fajne, bardzo nastrojowe. Powtarzające się klipy nie rażą aż tak bardzo kogoś, kto EL nie widział i w związku z tym nie zna treści na pamięć. W każdym razie pod względem scen i przesłania 'Eclipsed' podobało mi się o wiele bardziej od zaaplikowanych obok krwawych jatek. ;) Nie, żebym wcześniej nie widziała takich rzeczy w M&A, ale ten kadłubek i tak będzie mnie prześladował w snach. _^_
OJ JAK miło (a skąd Gveir ich znasz? :D ) ... w clipach dałem ich jeden utworek... musze powiedziec , ze cała plytke maja baardzo nastrojowa... ja ich poznałem od utworku Cold - który mnie zwalił z nóg... kadłubek? :D loool biena Nana... jeszcze zdobądź to anime to wteeeedy poczujesz prawdziwą rozkosz :D
Lenneth pisze:FF9 - Requiem - motyw muzyczny zgrany aż do bólu zębów
ta piosenka akurat od dosyc niedawna mnie nawidza bardzo często.. jest GENIALNA, AMV tez fajne :)
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Gagarin pisze:...w clipach dałem ich jeden utworek... musze powiedziec , ze cała plytke maja baardzo nastrojowa...
Mam wielką nadzieję, że dane mi będzie przekonać się na własne uszy. :) Lecę zobaczyć ten teledysk.
Gagarin pisze:kadłubek? :D loool biena Nana... jeszcze zdobądź to anime to wteeeedy poczujesz prawdziwą rozkosz :D
Nah, chyba podziękuję. :lol: Wytrzymałam wprawdzie na tych poprzednich AMKach i powieka za bardzo mi nie drgała, ale z rozkoszą to nie miało zbyt wiele wspólnego. :lol:
Chociaż przyznam też, że EL mnie zainteresowało, jeśli chodzi o fabułę, niecodzienne połączenie romansu z horrorem oraz schizy głównej bohaterki. Poczytałam parę recenzji i może kiedyś się zmuszę. Na razie odrzucają mnie góry kości i mięsa przelewające się przez ekran. :572:

--Sorry za OT. ;)--
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Lenneth pisze:Gveir, jestem Ci dozgonnie wdzięczna za objawienie mi tej boskiej piosenki. T_T Klip oberzałam wczoraj wiele razy, a od samego rana nie robię chyba nic innego poza słuchaniem w kółko tego kawałka, który jak mało co trafił w moje gusta. :030: Zaczęłam już się rozglądać za całą płytą.
Lenneth, ależ proszę :D Nie spodziewałem się, że ktoś to obejrzy nawet, a tu taki zachwyt :wink: Szczerze - jak tylko wykryłem tą piosenkę, to obejrzałem chyba ten AMV z 30 ray pod rząd, odłączając się od świata rzeczywistego - jest piękna.
Gagarin pisze:OJ JAK miło (a skąd Gveir ich znasz? :D ) ... w clipach dałem ich jeden utworek... musze powiedziec , ze cała plytke maja baardzo nastrojowa...
A znam - bo powiązane było z tym klipem co zapodałeś :D
Lenneth pisze:Nah, chyba podziękuję. :lol: Wytrzymałam wprawdzie na tych poprzednich AMKach i powieka za bardzo mi nie drgała, ale z rozkoszą to nie miało zbyt wiele wspólnego. :lol:
E tam, to wcale nie jest właśnie przyjemne - ale dlatego tak się dobrze ogląda. Bo czuć cierpienie bohaterów w stopniu porównywalnym tylko z Evangelionem. Szczerze Ci polecam EL - jeśli zniesiesz pierwszy odcinek, to już wszystko przełkniesz w tym temacie :wink: EOT.

Fajne AMV dałaś - większość znam np. Requiem nie - naprawdę super.
Awatar użytkownika
Gagarin
Malboro
Malboro

Lenneth pisze:Nah, chyba podziękuję. :lol: Wytrzymałam wprawdzie na tych poprzednich AMKach i powieka za bardzo mi nie drgała, ale z rozkoszą to nie miało zbyt wiele wspólnego. :lol:
Chociaż przyznam też, że EL mnie zainteresowało, jeśli chodzi o fabułę
kobieto Ty miła (oprócz tego rózowego badziewia na Twym avie) NIE WIESZ co tracisz! na serio, to ma wiele naprawde w cholere ciekawych wątków.. to tylko 13 odcinków w tym jeden dodadowy bezsensowny jak dla mnie (moze dlatego ze miałem go po hizpańsku :> ) - polecam gorąco... tak gorąco, ze az musze sie rozebrac! :D zaryzukuj... no fear, no fun ;)
kilka AMV specjalnie z Evans Cold :] w tle :) dla Luci, zeby sobie mogla posłuchac :P

-> http://youtube.com/watch?v=TX85G0LUyQY - do AC... spoilery jak zwykle... calkiem calkiem

-> http://youtube.com/watch?v=hrD-RMdjzA4 tu jedna z mych lubych songów do Dirge of Cerberus - tez calkiem ciekawe :)

-> http://youtube.com/watch?v=oxxrw-tSUDs tu do Loveless... to chyba yaoi lub cos w ten deseń... dopasowane. tyle powiem :]

-> http://youtube.com/watch?v=azBCC2-2Swo tak poświeciłem sie... ten rózowy powoduje u mnie wymioty... ale piosenke uwielbiam... wrrrr *paw* on jest straszny :/ AMV bardzo fajne, ale nie ruszylbym go kijem, nie mówiąc o padzie... to jest w końcu chłopiec czy dziewczynka? bo juz zapomniałem... z wrazenia? buahhahah joke :P

polecam cała ich płytke... jak chcesz mogę dać Ci namiary... :)
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Gagarin pisze:-> http://youtube.com/watch?v=azBCC2-2Swo tak poświeciłem sie... ten rózowy powoduje u mnie wymioty... ale piosenke uwielbiam... wrrrr *paw* on jest straszny :/ AMV bardzo fajne, ale nie ruszylbym go kijem, nie mówiąc o padzie... to jest w końcu chłopiec czy dziewczynka? bo juz zapomniałem... z wrazenia? buahhahah joke :P
Co ty gadasz, heretyku jeden zatracony? :> Przeca to jest genialny AMV - chyba najlepszy jaki w życiu widziałem! No rozpływam się ^_^ /leci szybko zdobyć całą Xenosagę - bardzo szybko/ XD

To dla odmiany -

Hellsing - Cloud Connected (In Flames) - przemocarna piosenka, AMV nieco gorszy, szkoda, że za mało szybkiej akcji w nie go wrzucili, do tak energicznej piosenki.
Advent Children - Dead End (In Flames) - piosenka, szybka, ostra i smutna, no i piękny, gościnny wokal kobiecy. Wspaniałe zgranie muzy z akcją i co zabawne, ze słowami piosenki.
Trigun - Satellites And Astronauts (In Flames) - spokojna, ale pełna pasji i zacięcia chwilami piosenka. Warto zobaczyć.

Kingdom Hearts 2 - Forever After (Paradise Lost) - super zgranie ruchu ust i gestów z muzyką. Sympatyczne jak diabli ^^

Madlax - My Tourniquet (Evanescence) - kretyńskie intro nie wiadomo skąd, a potem masakrycznie dobre AMV z świetnym synchro akcji i muzy. Polecam na całej linii :D

Akira - Come Out And Play (Offspring) - Nooo! AMV z najlepszym synchro audio i video jakie w życiu widziałem - ktoś się kosmicznie napracował, a efekt powalacz! ^^
ODPOWIEDZ

Wróć do „Fanfiction & fanarts”