Hej, nie uciekaj, napisz już coś!
Moderator: Moderatorzy
Hej, nie uciekaj, napisz już coś!
Śmieszne jest, jak to człowiek potrafi się przywiązać do jednego miejsca, nawet poniekąd wirtualnego, a zwłaszcza do ludzi, których tak naprawdę nie zna (bo w internecie możemy być kimkolwiek chcemy; inna sprawa, że słoma i tak prędzej czy później z butów wyjdzie ;p). Przez te naście już lat istnienia Krypty przewinęło się przez to forum masę ludzi. Z jednymi miało się może lepszy kontakt niż z innymi, niemniej tych, co się udzielali, pamiętam ciągle dość dobrze. I poniekąd tęsknię ;p No bo k-ff to była, i ciągle jest!, przynajmniej dla mnie, taka trochę druga rodzina. Nie to, że nie miałem życia i znajomych poza k-ff, czy teraz nie mam co robić… no dobra, nie mam, ale to przez szefa… ale w sumie na Krypcie i tak głównie siedziało się po nocach. I jak to w rodzinie bywa, ma się braci, siostry, bliskich i dalekich kuzynów, z niektórymi jesteśmy bardziej zżyci z innymi mniej, ale rodzina to rodzina.
Do rzeczy Ocaj, do rzeczy…
Wszyscy (a na pewno z 98% osób, wyłączając boty) pojawiliśmy się tutaj z jednego powodu – gdzieś tam w naszym życiu zagraliśmy w jakiegoś Finala i zaciekawiło nas, czy istnieją jakieś polskie strony traktujące o tej tematyce. Lata mijają, a słuch o niektórych użytkownikach zaginął. Wiadomo, komuś się mogła tematyka znudzić, ktoś miał dość Go Go, inni, w późniejszym już okresie, zobaczyli, że nic się już tutaj nie dzieje. Ale jestem święcie przekonany, że każdy z Was, prędzej czy później, zagląda na forum, chociażby sprawdzić, czy jeszcze żyje – bo akurat gdzieś tam na YT śmignęła mu AMVka z motywem FF, albo ciągle kupuje nowe FFy. Możliwe jest, że niektórzy trafili na listopad, kiedy to często Krakers nie opłaca serwera, i stwierdzili już, że Krypta umarła i nigdy więcej nie wpiszą k-ff w wyszukiwarce. Lista użytkowników wprawdzie pokazuje ostatnią aktywność danego użytkownika, no ale nie zawsze każdy się loguje. Ja sam w sumie loguję się tylko, jak już chcę coś napisać ;p
I to jest właśnie temat dla Was – jak już odwiedzicie Kryptę, zobaczycie to, to zalogujcie się, choćby ten jeden ostatni raz, napiszcie cokolwiek (gracie jeszcze w FFy?, śledzicie k-ff?, kogoś chcecie pojechać/pozdrowić?, coś powspominać?). Człowiekowi jakoś tak się cieplej w serduchu robi, jak widzi starych znajomych ;] Coś jak ostatnio, jak kil się pojawił po 4-5 latach.
Wiem, że trochę ten temat śmierdzi naszą-klasą, która w sumie służyła podobnym celom (gwoli ścisłości – konta na nk też nigdy nie miałem), no ale może jest tu więcej sentymentalnych osób, którym po zobaczeniu znajomego nicka czy ava banan pojawi się na twarzy ;]
Słyszycie? Garnet, Gokulo, kwazi, TomajS, Vaan, Lenneth, Kimahri, Szred, Coco, Sogetsu, OWA, koki :D …. Gags? Nie wymienię Was wszystkich, sorry, ale mógłbym wkleić 3 pierwsze strony z listy użytkowników, posortowanej wg liczby napisanych postów ;] I tu nie chodzi tylko o mnie, bo wielu z Was może mnie też pewnie nie kojarzyć. Ale może pamiętacie kogoś innego, a ten ktoś Was? Niektórych już prawie z 10 lat (przynajmniej oficjalnie) tutaj nie było i pewnie nikłe szanse, że się odezwą, ale możliwe, że za kolejnych 10 lat zobaczą na ekranach swoich dzieci znany im layout i odnajdą ten temat. Będziemy czekać! No chyba, że Krak nas kiedyś zamknie całkowicie.
Btw. Krakers, na Ciebie też liczę ;]
ps. Sephi, jak możesz to "przyklej" ten temat u góry ;]
Do rzeczy Ocaj, do rzeczy…
Wszyscy (a na pewno z 98% osób, wyłączając boty) pojawiliśmy się tutaj z jednego powodu – gdzieś tam w naszym życiu zagraliśmy w jakiegoś Finala i zaciekawiło nas, czy istnieją jakieś polskie strony traktujące o tej tematyce. Lata mijają, a słuch o niektórych użytkownikach zaginął. Wiadomo, komuś się mogła tematyka znudzić, ktoś miał dość Go Go, inni, w późniejszym już okresie, zobaczyli, że nic się już tutaj nie dzieje. Ale jestem święcie przekonany, że każdy z Was, prędzej czy później, zagląda na forum, chociażby sprawdzić, czy jeszcze żyje – bo akurat gdzieś tam na YT śmignęła mu AMVka z motywem FF, albo ciągle kupuje nowe FFy. Możliwe jest, że niektórzy trafili na listopad, kiedy to często Krakers nie opłaca serwera, i stwierdzili już, że Krypta umarła i nigdy więcej nie wpiszą k-ff w wyszukiwarce. Lista użytkowników wprawdzie pokazuje ostatnią aktywność danego użytkownika, no ale nie zawsze każdy się loguje. Ja sam w sumie loguję się tylko, jak już chcę coś napisać ;p
I to jest właśnie temat dla Was – jak już odwiedzicie Kryptę, zobaczycie to, to zalogujcie się, choćby ten jeden ostatni raz, napiszcie cokolwiek (gracie jeszcze w FFy?, śledzicie k-ff?, kogoś chcecie pojechać/pozdrowić?, coś powspominać?). Człowiekowi jakoś tak się cieplej w serduchu robi, jak widzi starych znajomych ;] Coś jak ostatnio, jak kil się pojawił po 4-5 latach.
Wiem, że trochę ten temat śmierdzi naszą-klasą, która w sumie służyła podobnym celom (gwoli ścisłości – konta na nk też nigdy nie miałem), no ale może jest tu więcej sentymentalnych osób, którym po zobaczeniu znajomego nicka czy ava banan pojawi się na twarzy ;]
Słyszycie? Garnet, Gokulo, kwazi, TomajS, Vaan, Lenneth, Kimahri, Szred, Coco, Sogetsu, OWA, koki :D …. Gags? Nie wymienię Was wszystkich, sorry, ale mógłbym wkleić 3 pierwsze strony z listy użytkowników, posortowanej wg liczby napisanych postów ;] I tu nie chodzi tylko o mnie, bo wielu z Was może mnie też pewnie nie kojarzyć. Ale może pamiętacie kogoś innego, a ten ktoś Was? Niektórych już prawie z 10 lat (przynajmniej oficjalnie) tutaj nie było i pewnie nikłe szanse, że się odezwą, ale możliwe, że za kolejnych 10 lat zobaczą na ekranach swoich dzieci znany im layout i odnajdą ten temat. Będziemy czekać! No chyba, że Krak nas kiedyś zamknie całkowicie.
Btw. Krakers, na Ciebie też liczę ;]
ps. Sephi, jak możesz to "przyklej" ten temat u góry ;]
- Go Go Yubari
- Ifrit
- mroczna sarna
- Cactuar
Re: Hej, nie uciekaj, napisz już coś!
sporadycznie/sporadycznie/pojechać Ciebie/pozdrowić Go,Garnet, Lenneth i Ivy :DJaco pisze: (gracie jeszcze w FFy?, śledzicie k-ff?, kogoś chcecie pojechać/pozdrowić?, coś powspominać?).
Z qfasem widzę się regularnie, więc nie muszę pozdrawiać, Ejba mam na steamie, więc też nie muszę

Dwie pierwsze damy krypty...eeech :DSłyszycie? Garnet (...) Lenneth]
Yakuza 0 (PS4), World of Final Fantasy (PS4), Tales of Berseria (PC)&(PS4)
- Go Go Yubari
- Ifrit
- Grzybek Z Octu
- Moderator
Pamiętajcie, że jest tu jeszcze pani, która jest piękniejsza od królowej Alienów. <3 [osobiście sprawdziłem i zmacałem
]

Dlaczego? Sarna pewnie miała na myśli manifestację cech powszechnie uważanych za kobiece w nawiązaniu do szeroko pojętej seksualności - tak psychicznej jak fizycznej. Może nie jestem tu zbyt długo ale pamiętam, że raczej rzadko wychodziłaś z roli Administratora. Nie pozwalałaś sobie przeto na subtelne poufałości, nie kokietowałaś, ba - większość samców prawdopodobnie nawet nie wie jak wyglądasz. Just saying.Sephiria pisze: Czuje się "trochę" niedoceniona <foch>

Frankly my dear...I don't give a damn (because you haven't brushed your pubic hair for months) !
Co do obecnego forum to się zgodzę, ale miałam jeszcze życie przed zostaniem adminem na Krypcie. Jeszcze na Freewebie tworyłam serwis a na starym forum byłam dosyć sporo przed migracją na k-ff.com Ba pamiętam nawet czasy ff.gex.pl, a to było wcześniej niż Krypta.priv.pl. Mimo wszystko, niefajnie.Grzybek Z Octu pisze:Dlaczego? Sarna pewnie miała na myśli manifestację cech powszechnie uważanych za kobiece w nawiązaniu do szeroko pojętej seksualności - tak psychicznej jak fizycznej. Może nie jestem tu zbyt długo ale pamiętam, że raczej rzadko wychodziłaś z roli Administratora. Nie pozwalałaś sobie przeto na subtelne poufałości, nie kokietowałaś, ba - większość samców prawdopodobnie nawet nie wie jak wyglądasz. Just saying.
Choćby z obowiązku trzeba by wspomnieć wielką nieobecną, czyli Mumę. Najpierwej Lenn coś na jej temat powie, bo garnek raczej tego nie zrobi - nie pojawiała się od 8 lat.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
- Go Go Yubari
- Ifrit
Long long time ago t-rex still remember..... :v
Sephi, powiem to, co GZO ujął tak zacnie, tylko delikatniej - admin to Twój stan umysłu, a przynajmniej takie wrażenie zawsze miałam. A to sprawia, że z kobiety stajesz się robotem. Ale i tak Cię koffamy :* Pozato to pewnie tylko na forum... :v Chociaż ZUS nie pomaga
Ja tam bym do siebie nie brała opinii sarny
Sephi, powiem to, co GZO ujął tak zacnie, tylko delikatniej - admin to Twój stan umysłu, a przynajmniej takie wrażenie zawsze miałam. A to sprawia, że z kobiety stajesz się robotem. Ale i tak Cię koffamy :* Pozato to pewnie tylko na forum... :v Chociaż ZUS nie pomaga

- mroczna sarna
- Cactuar
Dokładnie - Sephi Ciebie to tylko kojarzę jako adminkę, raczej w te frywolne żarciki z Garnet nie wchodziłaś, a to z nią i Lenneth najwięcej pisałem, głównie poza kryptą :D W tej drugiej, to nawet sekretnie się podkochiwałem, ale takie były czasy; hormony, młodość :DGo Go Yubari pisze:Long long time ago t-rex still remember..... :v
Go ma rację, ZUS nie pomaga

No i GZO także trafnie to ujął - po prostu nie wzdychałaś z nami do SS, czy Gackta oraz jego fryzur zmyślnych :D W sumie, to chyba nawet przez Garnet moja pierwsza podróż do Japonii wyszła, a co za tym idzie - zmieniła ona moje życie, bo później wszystko potoczyło się jak domino. A Ty Sephi...jesteś panią matką, jak Krak panem ojcem :D Grzeczni, ułożeni i mało kto zna Was lepiej :D
Yakuza 0 (PS4), World of Final Fantasy (PS4), Tales of Berseria (PC)&(PS4)
soniq też nie, a tu proszę ;] Ja tam ciągle uważam, że sporo ludzi może nas odwiedzać, ale się nie loguje.Sephiria pisze:nie pojawiała się od 8 lat
Lenn też nie było dawno, a o Mumie pierwsze słyszę. Napisz coś więcej jak możesz, chętnie się dowiem któż to taki.Sephiria pisze:Mumę
Yupmroczna sarna pisze:A Ty Sephi...jesteś panią matką

Prędzej panem konkubentem ;p Ojcem i wzorem do naśladowania był Gagsmroczna sarna pisze:Krak panem ojcem

- mroczna sarna
- Cactuar
Macie stare info - od prawie 6 lat nie pracuję w ZusieGo Go Yubari pisze:Chociaż ZUS nie pomaga
Mumę widziałam na starym forum może ze 2-3 razy, ledwo co z nią zdanie wymieniłam, ale Garnek często o niej nadawała.Jaco pisze:Sephiria napisał/a:
Mumę
Lenn też nie było dawno, a o Mumie pierwsze słyszę. Napisz coś więcej jak możesz, chętnie się dowiem któż to taki.
Byś się zdziwił - Krakers od 3 lat jest żonaty, więc całkiem możliwe że i potomka przywitał.Jaco pisze:Prędzej panem konkubentem ;p Ojcem i wzorem do naśladowania był Gags
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Re: Hej, nie uciekaj, napisz już coś!
No i co teraz, mam się zafochać?mroczna sarna pisze: Z qfasem widzę się regularnie, więc nie muszę pozdrawiać
Zabawne, że k-ff było jednym z pierwszych for internetowych na jakim się udzielałem, i w sumie jedynym, na które jeszcze zaglądam. Większość ludzi tutaj znam dłużej, niż "prawdziwych" znajomych i choćbym miał się z większością nigdy na żywo nie spotkać, to i tak cenię sobie te znajomości bardziej, niż niejedne zawarte metodą tradycyjną.
Teksty w podpisach zazwyczaj trącą sztampą.