Co obecnie szkoli się w polskich szkołach...

Czy trzeba cokolwiek tłumaczyć? Róbta co chceta - tu możecie się do woli wyszaleć!

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Zeratul
Kupo!
Kupo!

Post autor: Zeratul »

Lol, thnx Boni.

Matematykę na 100% zdaję rozszerzoną, informę na 90%. Natomiast z angielskim i fizyką będzie więcej problemu.
Am Ende bleib ich doch alleine
Die Zeit steht still und mir ist kalt!
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

Post autor: Dante »

Możesz zdawać sobie nawet rozszerzoną wiedzę o tańcu, w szkołach i tak spojrzą tak naprawdę tylko na matmę/polski + język. Wiadomo, im więcej tym lepiej (na tym polega spieprzenie ogólnie w naszym systemie). Zdawaj wszystko o czym myślisz że ci się przyda. Jak zchrzanisz fizę to i tak wszyscy to oleją.
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"

V.
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

oleją? w jakim sensie? na takim sgh raczej ciężko zignorować wynik z jakiegoś przedmiotu... ^^" Ale słyszałem że Sgh to więdzej reklamy i marketingu niż ona jest w istocie warta... pff -_-'
Zeratul pisze:Natomiast z angielskim i fizyką będzie więcej problemu.
Masz kupe czasu w zapasie ^^ Jeżeli se będziesz czytał jakieś tekstu po ang. ciągle i gramatyke ulepszał. Najlepiej w necie szukać testów z gramatki w necie ^^ Np tu: http://www.ang.pl/testyfce.html ;]

A fizyka... Nie jest chyba aż taka zła skoro ja, humanistyczny umysł miałem z niej 5 (podstawa i elementy rozszerzenia ^^" ). Zeratul, wierzę w Ciebie XD lol ^^ Dobra, wracam do powtarzania. W tym tygodniu czeka mnie niemiec i matma :twisted: :twisted:

[ Dodano: Pon 08 Maj, 2006 09:54 ]
ps. niezły patent wyszedł ze zrobieniem kilku wersji arkusza, wszyscy ściągali i teraz wszyscy myślą że nie zdadzą...lol :? wydaje mi sie to troche dziwne że cke zrobiło z tego taką tajemnicę :roll: Cieszę się że polegałem na sobie i że nie zwiodły mnie zupełnie inne odpowiedzi sąsiadó ^^" A Freud mówił że w takich sytuacjach zawsze będziemy się sugerować innymi. Heh :roll: Ale i tak współczuję tym co ściągali, taki pech, ja nie mogę... -_-'
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Boni pisze:ps. niezły patent wyszedł ze zrobieniem kilku wersji arkusza, wszyscy ściągali i teraz wszyscy myślą że nie zdadzą...lol
Nom, pare dziewczyn z mojej szkoły przez to nie poszły na rozszerzony, bo stwierdziły, że w ogóle nie zdały :/ Nie rozumiem takich ludzi....
Boni pisze:wydaje mi sie to troche dziwne że cke zrobiło z tego taką tajemnicę
No rozmawiałem o tym z komisją i mówili, że w tamtym roku też tak było. Tyle że były 3 różne, nie 4...... dziwne, ze nikt o tym nie mówił.... albo komisja coś wkręcała :]

[ Dodano: Pon 08 Maj, 2006 13:54 ]
BTW. dni mijają, a ja nadal się nie wziąłem za prezentacje na polski.... argh.... już mam wszystko w główce poukładane, teraz tylko trzeba by to gdzieś ładnie zebrać.
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Jaco pisze: BTW. dni mijają, a ja nadal się nie wziąłem za prezentacje na polski.... argh.... już mam wszystko w główce poukładane, teraz tylko trzeba by to gdzieś ładnie zebrać.
lol, ja po historii się wezmę, czyt. - dzień przed ustnym XD :lol:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Pytanie do zeszłorocznych maturzystów lub znawców tematu.

Na ustnej z polaka można miec kartkę z cytatami. W związku z tym moje pytanie: czy tą kartkę trzeba było podać gdzieś wcześniej, czy przynosimy sobie ją tuż przed samym egzaminem ustnym, podajemy komisji i dopiero tutaj komisja sobie sprawdza, czy wszystko jest ok, bez przyklejonych ściąg :] ?
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

musisz to podać przy bibliografii w kategorii "Materiały pomocniczne"
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

No wpisałem to tam, ale owej kartki i cytatów nie dałem. Czyli lipa? (napisałem eSa do mojej nauczycielki ale jeszcze nie odpisała :D )

[ Dodano: Wto 16 Maj, 2006 17:55 ]
Odpisała :] Czyli kartka jest tylko dla mnie i spokojnie moge sobie ją wnieść i z niej korzystać podczas mówienia.
Awatar użytkownika
Mischi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Mischi »

Może wreszcie pora wypowiedzieć sie na temat "Giertychowej amnestii maturalnej". Niedawno rozmawiałem na czacie z jedym z tegorocznych maturzystów, który bardzo popierał ową amnestię. IMO jest to pomysł kompletnie beznadziejny. Przez to matura, która z założenia jest jednym z ważniejszych egzaminów w życiu człowieka spada do poziomu zwykłego testu. Gdyby próg na zaliczenie wynosił przynajmniej 50% to jeszcze by to było do zrozumienia, ale przy 30% na tzw. "pass"? Ciekawe jak później taki maturzysta poradzi sobie na studiach, gdzie na zaliczenie trzeba mieć po 60 - 70%. Czyżby i tam minister Giertych chciał wprowadzać zmiany?
Awatar użytkownika
Cierń
Cactuar
Cactuar

Post autor: Cierń »

Mischi pisze:Czyżby i tam minister Giertych chciał wprowadzać zmiany?
Na szczęście minister Giertych nie może nic zrobić w sprawie szkolnictwa wyższego ^^

A co do "amnestii"... Wiadomo śmiech na sali... jeżeli ktoś nie może uzyskać 30 %, to ja przepraszam :roll: Niech zajmie się lepiej czymś bardziej "twórczym" niż studiowanie, albo podejdzie poważnie do tego egzaminu. Giertych godząc się na tą amnestię i ją wprowadzając nie zrobił nic dobrego. Zamiast walczyć z przyczynami, to on się zabiera za skutki złego nauczania. Jak mnie by miała dotyczyć ta amnestia, to bym ładnie podziękował panu mam-dobry-pomysł Romanowi i próbował zdawać jeszcze raz... po co mi matura z "łaski" :roll: Trzeba pokazać, że się coś umie, a nie całe życie się ślizgać. Ta "amnestia" tylko zwiększy poziom "krętactwa" w kraju...
"We carry death out of the village!"
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Nie ma co - napewno nie przyjąłbym giertychowej matury z odzysku, tfu... amnestii :D. Ciekawe, czy zacznie mieszać w szkolnictwie wyższym, czy jednak autonomia Uniwersytetów nie da się tak łatwo złamać... Ale tu bym nie narzekał, bo i bez Romcia odchodzą takie przewały w każdej swerze, że aż strach, a zwłaszcza na egzaminach, ech... W każdym wypadku należałoby ludzi naprawdę chronić przez Romanem i jego pomysłami.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

buahahaha ......Ja wogóle nie wiem po co on to robił.... z wynikiem poniżej 30% i tak sie raczej nikt na studia nie dostanie. Kompletna bzdura z ta amnestią -_-

...Niedługo to nikt się nie będzie uczyc, bo pan Roman i tak nam załatwi wykształcenie na papierku, bo po co miec w głowie -_-""""
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

dokładnie, chodzi tylko o kasę na prywatne uczelnie i wątpliwej rangi głosy wyborców (w co i tak wątpię ;] )
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Dlaczego studiując (maybe...) filologię ang. nadal muszę się uczyć języka niemieckiego? (jeszcze pewnie będę musiał go zaliczać O_o) To jest niesprawiedliwe :/ Ten język będzie mnie prześladywał do końca życia, aż w końcu zdecyduję się go nauczyć :/ WARUM!!?!! :( :sad: :( Żebym jeszcze miał jakiś wybór, ale nie! A napewno nie bedą uczyli od podstaw.....
Awatar użytkownika
Grzybek Z Octu
Moderator
Moderator

Post autor: Grzybek Z Octu »

Jaco pisze:Dlaczego studiując (maybe...) filologię ang. nadal muszę się uczyć języka niemieckiego? (jeszcze pewnie będę musiał go zaliczać O_o) To jest niesprawiedliwe :/
Oczywiście, że będziesz musiał zaliczać ten niemiecki i to w niejednym semestrze :D. Nie mogłeś wybrać innego? Najprawdopodobniej utworzonych zostanie parę grup w zależności od stopnia zaawansowania i jestem przekonany, że kilkunastu ludków będzie uczyć się nowego języka od podstaw. Hej i ucha do góry! Ja też miałem 2 języki (ten nieszczęsny rosyjski.. :/ ) i cudem przeżyłem. :twisted:
Frankly my dear...I don't give a damn (because you haven't brushed your pubic hair for months) !
ODPOWIEDZ

Wróć do „Off Topic”