Advent Children

Jedna z najsłynnieszych części serii Final Fantasy, która doczekała się wielu rozszerzeń w postaci gier i filmów.

Moderator: Moderatorzy

Rinoa

Post autor: Rinoa »

A więc: w zasadzie film mi się bardzo podobał. Podobały mi się walki - bomba... Gdybym swoją opinię budowała na opinii znanych mi osób, które ogladały AC, to moja ocena nie byłaby taka przychylna. Mimo to nie jestem wymagająca w kwestii filmów więc było "ok" ;)
Awatar użytkownika
Vaan
Cactuar
Cactuar

Post autor: Vaan »

Tak z innej beczki, co mnie wkurza w ludziach oglądających filmy ściągnięte z internetu
-ja to lubie filmy fantasy, nie takie w sredniowieczu, ale takie futurystyczne jak Final Fantasy
-taa ? oglądałaś Final Fantasy ? a który film Spirits Within, czy Advent Children ?
-hę ? nie wiem nie zwróciłam uwagi

-_-‘
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Vaan pisze:hę ? nie wiem nie zwróciłam uwagi
To jest wogóle esencja takiej rozmowy :lol:
To prawda,zdarzają się tacy ludzie ( niestety )
FF XII W trakcie katowania
Kurizu

Post autor: Kurizu »

Vaan pisze:-hę ? nie wiem nie zwróciłam uwagi
Żeby to jeszcze na początku filmu nie było napisane "Advent Children" czy "Spirits Within" ale jest i to nie jakimiś małymi literkami .....
matiz teh masta

Post autor: matiz teh masta »

takie małe pytanko:
co jest napisany na chełmie jenovy w intrze? bo ciekawy jestem XD
Awatar użytkownika
Markfrompoland
Cactuar
Cactuar

Post autor: Markfrompoland »

JENOVA
| µ | - ERA 19591010 i jakieś dwa dziwne znaczki
| µ | - ERA 19670702 i następne dwa dziwne znaczki

I pytanie ode mnie: Czy ktoś wie na czym polega motyw z Cloudy Wolfem (znaczy się tym wilczkiem co go widać w konkretnych scenach)? Skąd się wziął, po co jest, po co Cloud nosi biżuterię z jego wizerunkiem? :D
Ain't no sunshine when I'm gone.
Awatar użytkownika
Coco
Cactuar
Cactuar

Post autor: Coco »

I pytanie ode mnie: Czy ktoś wie na czym polega motyw z Cloudy Wolfem (znaczy się tym wilczkiem co go widać w konkretnych scenach)? Skąd się wziął, po co jest, po co Cloud nosi biżuterię z jego wizerunkiem?
tesh mnie to interesuje O.o wie ktos...?
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Markfrompoland pisze:I pytanie ode mnie: Czy ktoś wie na czym polega motyw z Cloudy Wolfem (znaczy się tym wilczkiem co go widać w konkretnych scenach)? Skąd się wziął, po co jest, po co Cloud nosi biżuterię z jego wizerunkiem? n
Zwykle przypuszcza się, że wilk miał przypominać Zacka.
Awatar użytkownika
Coco
Cactuar
Cactuar

Faris pisze:Zwykle przypuszcza się, że wilk miał przypominać Zacka.
eee...dziwne jakies O.o
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

hmmm wiesz co to fenrir?? tak sie nazywa po za tym jego motor. fenrir to wedlog mitologi germanskiej wielki wilk przykuty krasnoludzkimi lancuchami ktory przy koncu swiata mial zjesc slonce i ksiezyc. i mi sie wydaje ze to o to chodzi
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

ok troche pomylilem :D ale gdzies tak przezcytalem wiec z pamieci napisalem moj blad sorry

[ Dodano: Wto 14 Lut, 2006 16:43 ]
FENRIR (FF) - Tutaj z kolei mitologia germańska. Wielki wilk, który ma pożreć Słońce i Księżyc podczas końca świata jest przykuty solidnym krasnoludzkim łańcuchem (zrobionym z: dźwięku stąpnięcia kociej łapki, włosów z brody kobiety, korzeni gór, ścięgien niedźwiedzia, oddechu ryby i ptasiej śliny.- bralem to z trego :) - to tak na moja obrone :)
Awatar użytkownika
Markfrompoland
Cactuar
Cactuar

Post autor: Markfrompoland »

A jakieś takie oficjalne informacje?
Ain't no sunshine when I'm gone.
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

nie jakos nie widzialem bo nie szukalem :P fenrir to nazwa motoru clouda i tak tylko mi sie skojazylo po za tym w AC zawsze przy motoze byl wlasnie wilk
Awatar użytkownika
Coco
Cactuar
Cactuar

hmmm wiesz co to fenrir?? tak sie nazywa po za tym jego motor. fenrir to wedlog mitologi germanskiej wielki wilk przykuty krasnoludzkimi lancuchami ktory przy koncu swiata mial zjesc slonce i ksiezyc. i mi sie wydaje ze to o to chodzi
tak,wiem co to fenrir :> tak sie sklada,ze lubie skandynawska mitologia i patrzylam na wiki :P
Kimahri8 pisze: mitologi germanskiej
skandynawskiej.
ale nie wiem co to ma do rzeczy...
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

tak sorrki pomylilem moj blad za ktory przepraszam.
popatrz-motor clauda ma nazwe fenrir. i akurat zawsze przy tym motorze jest jakis wilk- czy nie uwazasz ze to nie jest ten wilk z mitologi fenrir. a dlaczego nie wiem- nie wiem dlaczego nosi jego bizuterie -moze lubi :) nie ma pojecia trzeba bylo gdzies poszukac.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Final Fantasy VII”