Advent Children

Jedna z najsłynnieszych części serii Final Fantasy, która doczekała się wielu rozszerzeń w postaci gier i filmów.

Moderator: Moderatorzy

ralf

Post autor: ralf »

A ja właśnie słucham sobie 2 płytowego soundtracku z filmu FF7.Rewelka!!.Serdecznie polecam!!.

DISC 1

1. Opening 01:31
2. The Promised Land 02:52
3. Beyond The Wasteland 04:14
4. Sign 01:49
5. Tifa's Theme (Piano Version) 04:23
6. For the Reunion 02:32
7. Tatakau Monotachi (Piano Version) 04:00
8. Water 02:21
9. Materia 00:53
10. Black Water 02:40
11. Aerith's Theme (Piano Version) 04:07
12. Battle in the Forgotten City 03:25
13. Violator 02:35
14. Kita no Daikudo (FFVII AC Version) 01:51

DISC 2

1. Divinity I 02:54
2. Tatakau Monotachi (FFVII AC Version) 02:00
3. Sara ni Tatakau Monotachi (FFVII AC Version) 04:24
4. Divinity II 03:35
5. Encounter 00:53
6. The Chase of Highway 04:34
7. Savior 02:16
8. J-E-N-O-V-A (FF7 AC Version) 02:46
9. Advent: One-Winged Angel 06:07
10. Cloud Smiles 03:29
11. End Credits 05:36
12. Calling 05:03

Total Playtime.: 83:44
Myr

Post autor: Myr »

i po co komu ta informacja?
zal dupe sciska ;/
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

ralf pisze:A ja właśnie słucham sobie 2 płytowego soundtracku z filmu FF7.Rewelka!!.Serdecznie polecam!!.
OST ukazuje się dopiero dzisiaj , a poza tym spis utworów był już podawany - po co tu znowu wymieniac? Każdy wie, że jest rewelacyjny ;)

Sama czekam na ukazanie się filmu i osta u nas, albo żeby przynajmniej obie te rzeczy były dostępne w rozsądnej cenie (co prawda kusi wersja japońska, skoro film zna się na pamięć i napisy niepotrzebne XD).. Aż żal bierze,że Amerykanie mogą mieć Adventa już niedługo, a Europa jak zwykle w tyle :/ Szczerze mówiąc na AC na DVD czekam bardziej, niż na FFXII :D
Myr

Post autor: Myr »

tak sie sklada ze mieszkam na tym zadupiu zwanym ameryka, moge wam sprowadzic :D
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Myr pisze:tak sie sklada ze mieszkam na tym zadupiu zwanym ameryka, moge wam sprowadzic n
Jak mi się znudzi czekanie na AC w Europie, to masz PW :D

Nie śledzę za bardzo wiadomości i newsów - wiadomo już coś o dubbingu do AC? Ciekawość mnie zżera, jak też Amerykańce schrzanią głosy :lol:
shinigami

Post autor: shinigami »

Myr pisze:
Izrail pisze: Co znaczy gówniarsko i głośny dzieciak? Konkrety proszę.
Jezu, Jezu, czy na tym forum wszystko musi byc podparte dokladną sceną, momentem, sekundą w ktorej uwazam Kadaja za gowniarskiego? Po prostu przez calą jego obecnosc i ogolne zachowanie w filmie od poczatku jego pojawienia sie po sam koniec uwazam go za bachora, zwykly pionek w rozgrywce ktory myslal, ze jego pieć minut bedzie trwac wiecznie, robiąc z siebie niewiadomo kogo, kropka.
shinigami pisze: A teraz cos zeby akzdy mogl mnie wysmiac - (...) Tak.. Jest mi z tego powodu bardzo przykro bo będę ją musiał 'zdobywać' od nowa (z 5 godzinek T_T)
Wysmiac? No w sumie tak, nie wiedzialem, ze ludzie dalej tak podniecaja sie piractwem ;/.

Jeszcze co do AC, jedna rzecz to po prostu big ZGON:

Kod: Zaznacz cały

buty Vincenta
:D
Nie zrozumiałeś moich intencji.. Z resztą piractwo jest złe, ja wiem, ale jakoś wierzyć mi się nie chce, ze tutaj wszyscy mają oryginalne wersje filmu (pomijajac fakt, ze chyba jak na razie FFAC został wydany tylko w japonii)

Tak czy inaczej wszędzie znajdują się lduzie, którzy cieszą się z cudzego neiszczęścia (smutna prawda) więc o to ejstem i cierpie (nie moge ogladac ff T_T)

A co do butów Vincenta to - nie podobały mi się.. Wiem, ze były takie jak w grze, ale to mi się akurat nie podobało... Albo inaczej.. Mogli by je troche.. hmm 'znormalizować' ;)
JCP

Post autor: JCP »

co wy chcecie od jego butów ... pasują mu takie 
shinigami

Niby ta.. Ale to nie oznacza, ze muszą mi się one podobać -_-'
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Kurcze w tym filmie to niektóre momenty były tak nierealistyczne, że aż śmieszne XD Np. podrzucanie Clouda do Bahamuta :lol:
A na buty nie patrzyłam XD
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Eiko pisze:

Kurcze w tym filmie to niektóre momenty były tak nierealistyczne, że aż śmieszne XD Np. podrzucanie Clouda do Bahamuta :lol:

Całe to "latanie" podczas walk jest specyficzne dla filmów azjatyckich - można przywyknąc i wtedy takie motywy znacznie wpływają na dynamizm walk- lepsze to niż ustawienie na przeciwko siebie wrogów i drużyny i czekanie na kolejkę :lol: Wydaje mi się,że to podrzucanie  miało podkreślić, że w walce z Bahamutem bierze udział cała drużyna i że wszyscy  wspierają Clouda (łącznie z Aeris).
shinigami

Ivy pisze:
Eiko pisze:

Całe to "latanie" podczas walk jest specyficzne dla filmów azjatyckich - można przywyknąc i wtedy takie motywy znacznie wpływają na dynamizm walk- lepsze to niż ustawienie na przeciwko siebie wrogów i drużyny i czekanie na kolejkę :lol: Wydaje mi się,że to podrzucanie  miało podkreślić, że w walce z Bahamutem bierze udział cała drużyna i że wszyscy  wspierają Clouda (łącznie z Aeris).

No włąśnie takiej się w tym momencie metafory doszukałem (Pomoc przyjaciół ;)) Wiec to iscie wysublimowana scena jest :> Mnie to nie rpzeszkadza. Świat FF nie musi być realistyczny. W końcu w grze też są rzeczy niemożliwe do zrobienia na naszej planecie :> Ale taka magia tego filmu...
Jania

Post autor: Jania »

właśnie ścięgam FF AC OST i zastanawiam siejaka piesenka jest najlpesza. Podajcie morze tytuł dla najlepszej piesenki z OST
Wakizashi

Post autor: Wakizashi »

The Ultimate One Winged Angel Remix

Swoją drogą to byś pisał uważniej :roll:
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Co? Podrzucanie Clouda jest wysublimowaną, metaforyczną sceną? Bez przesady... :wink: Najzwyklejsza przwenośnia etc. i orginalna to tam nie jest, whatever.... Ciekawe jakim cudem ci ludzie tak się ustawili :lol:
glamorous vamp
Jania

Post autor: Jania »

Czemu się tak ustawili jest na to prosta odpwieć

To tak miało być i tyle nie kombinujmy dlaczego :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Final Fantasy VII”