Advent Children
Moderator: Moderatorzy
A ja właśnie słucham sobie 2 płytowego soundtracku z filmu FF7.Rewelka!!.Serdecznie polecam!!.
DISC 1
1. Opening 01:31
2. The Promised Land 02:52
3. Beyond The Wasteland 04:14
4. Sign 01:49
5. Tifa's Theme (Piano Version) 04:23
6. For the Reunion 02:32
7. Tatakau Monotachi (Piano Version) 04:00
8. Water 02:21
9. Materia 00:53
10. Black Water 02:40
11. Aerith's Theme (Piano Version) 04:07
12. Battle in the Forgotten City 03:25
13. Violator 02:35
14. Kita no Daikudo (FFVII AC Version) 01:51
DISC 2
1. Divinity I 02:54
2. Tatakau Monotachi (FFVII AC Version) 02:00
3. Sara ni Tatakau Monotachi (FFVII AC Version) 04:24
4. Divinity II 03:35
5. Encounter 00:53
6. The Chase of Highway 04:34
7. Savior 02:16
8. J-E-N-O-V-A (FF7 AC Version) 02:46
9. Advent: One-Winged Angel 06:07
10. Cloud Smiles 03:29
11. End Credits 05:36
12. Calling 05:03
Total Playtime.: 83:44
DISC 1
1. Opening 01:31
2. The Promised Land 02:52
3. Beyond The Wasteland 04:14
4. Sign 01:49
5. Tifa's Theme (Piano Version) 04:23
6. For the Reunion 02:32
7. Tatakau Monotachi (Piano Version) 04:00
8. Water 02:21
9. Materia 00:53
10. Black Water 02:40
11. Aerith's Theme (Piano Version) 04:07
12. Battle in the Forgotten City 03:25
13. Violator 02:35
14. Kita no Daikudo (FFVII AC Version) 01:51
DISC 2
1. Divinity I 02:54
2. Tatakau Monotachi (FFVII AC Version) 02:00
3. Sara ni Tatakau Monotachi (FFVII AC Version) 04:24
4. Divinity II 03:35
5. Encounter 00:53
6. The Chase of Highway 04:34
7. Savior 02:16
8. J-E-N-O-V-A (FF7 AC Version) 02:46
9. Advent: One-Winged Angel 06:07
10. Cloud Smiles 03:29
11. End Credits 05:36
12. Calling 05:03
Total Playtime.: 83:44
OST ukazuje się dopiero dzisiaj , a poza tym spis utworów był już podawany - po co tu znowu wymieniac? Każdy wie, że jest rewelacyjnyralf pisze:A ja właśnie słucham sobie 2 płytowego soundtracku z filmu FF7.Rewelka!!.Serdecznie polecam!!.

Sama czekam na ukazanie się filmu i osta u nas, albo żeby przynajmniej obie te rzeczy były dostępne w rozsądnej cenie (co prawda kusi wersja japońska, skoro film zna się na pamięć i napisy niepotrzebne

Nie zrozumiałeś moich intencji.. Z resztą piractwo jest złe, ja wiem, ale jakoś wierzyć mi się nie chce, ze tutaj wszyscy mają oryginalne wersje filmu (pomijajac fakt, ze chyba jak na razie FFAC został wydany tylko w japonii)Myr pisze:Jezu, Jezu, czy na tym forum wszystko musi byc podparte dokladną sceną, momentem, sekundą w ktorej uwazam Kadaja za gowniarskiego? Po prostu przez calą jego obecnosc i ogolne zachowanie w filmie od poczatku jego pojawienia sie po sam koniec uwazam go za bachora, zwykly pionek w rozgrywce ktory myslal, ze jego pieć minut bedzie trwac wiecznie, robiąc z siebie niewiadomo kogo, kropka.Izrail pisze: Co znaczy gówniarsko i głośny dzieciak? Konkrety proszę.
Wysmiac? No w sumie tak, nie wiedzialem, ze ludzie dalej tak podniecaja sie piractwem ;/.shinigami pisze: A teraz cos zeby akzdy mogl mnie wysmiac - (...) Tak.. Jest mi z tego powodu bardzo przykro bo będę ją musiał 'zdobywać' od nowa (z 5 godzinek T_T)
Jeszcze co do AC, jedna rzecz to po prostu big ZGON::DKod: Zaznacz cały
buty Vincenta
Tak czy inaczej wszędzie znajdują się lduzie, którzy cieszą się z cudzego neiszczęścia (smutna prawda) więc o to ejstem i cierpie (nie moge ogladac ff T_T)
Kod: Zaznacz cały
A co do butów Vincenta to - nie podobały mi się.. Wiem, ze były takie jak w grze, ale to mi się akurat nie podobało... Albo inaczej.. Mogli by je troche.. hmm 'znormalizować' ;)
Kurcze w tym filmie to niektóre momenty były tak nierealistyczne, że aż śmieszne XD Np. podrzucanie Clouda do Bahamuta :lol:

"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Eiko pisze:Kod: Zaznacz cały
Kurcze w tym filmie to niektóre momenty były tak nierealistyczne, że aż śmieszne XD Np. podrzucanie Clouda do Bahamuta :lol:
Całe to "latanie" podczas walk jest specyficzne dla filmów azjatyckich - można przywyknąc i wtedy takie motywy znacznie wpływają na dynamizm walk- lepsze to niż ustawienie na przeciwko siebie wrogów i drużyny i czekanie na kolejkę :lol: Wydaje mi się,że to podrzucanie miało podkreślić, że w walce z Bahamutem bierze udział cała drużyna i że wszyscy wspierają Clouda (łącznie z Aeris).
Ivy pisze:Eiko pisze:Kod: Zaznacz cały
Całe to "latanie" podczas walk jest specyficzne dla filmów azjatyckich - można przywyknąc i wtedy takie motywy znacznie wpływają na dynamizm walk- lepsze to niż ustawienie na przeciwko siebie wrogów i drużyny i czekanie na kolejkę :lol: Wydaje mi się,że to podrzucanie miało podkreślić, że w walce z Bahamutem bierze udział cała drużyna i że wszyscy wspierają Clouda (łącznie z Aeris).
No włąśnie takiej się w tym momencie metafory doszukałem (Pomoc przyjaciół ;)) Wiec to iscie wysublimowana scena jest :> Mnie to nie rpzeszkadza. Świat FF nie musi być realistyczny. W końcu w grze też są rzeczy niemożliwe do zrobienia na naszej planecie :> Ale taka magia tego filmu...