Advent Children

Jedna z najsłynnieszych części serii Final Fantasy, która doczekała się wielu rozszerzeń w postaci gier i filmów.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Boni pisze:No i może przy jakimś ataku jej spadły.... heh.

Kod: Zaznacz cały

Od momentu , jak  leży nieprzytomna w kościele do chwili, kiedy znajduje ją Cloud rękawiczki powinny by na swoim miejscu, bo przecież Tifa dopiero wtedy odzyskuje świadomoś
:D Takie detale, a jednak już po raz kolejny coś pominęli. Nie ma to jednak jak zapadający się w ziemię miecz Kadaja XD
Awatar użytkownika
Preacher
Kupo!
Kupo!

Post autor: Preacher »

Ivy pisze:Takie detale, a jednak już po raz kolejny coś pominęli. Nie ma to jednak jak zapadający się w ziemię miecz Kadaja XD
przyjrzałem się tej scenie i wydaje mi się że widać że on się odchyla tzn "idze" po ziemi na prawą strone Kadaja kiedy ten klęka
-Hey Lust, can I eat him? Can I eat him?
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Preacher pisze:przyjrzałem się tej scenie i wydaje mi się że widać że on się odchyla tzn "idze" po ziemi na prawą strone Kadaja kiedy ten klęka
Raczej nie - miecz wchodzi w ziemię niemal pionowo i wyglada to nienaturalnie :] Oglądając film po raz szósty może się jednak człowiek pomylic - te przywidzenia i szukanie dziury w całym :D
Jak ktoś się nie zaopatrzył w piano collection OSTa z FF7, to polecam - można na nim usłyszeć motyw Tify, przewodni z FF7 i muzykę z walki, które zostały użyte w AC.
Awatar użytkownika
Olek
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: Olek »

Można już kupić w polsce Ac w pół legalnie ;) nawet na psp
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=64612182
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=64613039

A dla tych co naprawde gardzą divxami polecam wersje kolekcjonerką, limited :twisted:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=65304258
jacyś chętni? :D :D
Myr

Post autor: Myr »

bluznierstwo, ja bym w zyciu tego nie sprzedal :D
Awatar użytkownika
Olek
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: Olek »

A ja bym się pobawił figurką Clouda hłe hłe ;) w końcu jakas przyjemność za te ponad dwa kafle musi być :D
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

Post autor: Dante »

Mi sie zdaje czy tam też jest chockobo po prawej :)
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"

V.
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Nawet za Clouda, którego mozna dotknąć, nie zapłaciłabym takich pieniędzy :D
Myr pisze:bluznierstwo, ja bym w zyciu tego nie sprzedal n
To pewnie czysty biznes - żaden fan by się tego nie pozbywał

Ale 2,5 tys >_<

Znikome podobieństwo LOL
Krzysiek2099
Cactuar
Cactuar

Post autor: Krzysiek2099 »

Olek pisze:A dla tych co naprawde gardzą divxami polecam wersje kolekcjonerką, limited :twisted:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=65304258
jacyś chętni? :D :D
Oferta dla frajerów. Ciekawe po co ten gościu to sprowadzał, jeżeli chce sprzedać. Albo dostał to taniej (czyli każdy może) albo to nie to o czym pisze.
"FFXI": RAMUH: Krzysiek SAM75/ THF50/ WAR46/ NIN44/ PLD,BLM,RNG20/ DRK19/ MNK16/ RDM,WHM10
Leathercraft 7, Goldsmithing 11, Smithing 2, Fishing 15
yoshi314

Post autor: yoshi314 »

a maja figurke bahamuta? :D
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

pewno jest, ale tego z ffx i nie w zestawie ;p

O ile bahamutów ;]
Ostatnio zmieniony pn 26 wrz, 2005 13:50 przez Boni, łącznie zmieniany 1 raz.
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Bahamut z AC za bardzo nie przypominał tego oryginalnego - najwyzej bardzo przerobionego tego z FFX. Klasyczny Bahamut &#40;czyt &#58; FF8, FF7&#41; bardziej by pasował, ale nie było źle ;&#41; &#40;kto by sie w takich momentach patrzył na summona &#58;D &#41;
Boni, skróć linka, tzn użyj znacznika URL, bo stronę niepotrzebnie rozciąga ;)
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

Post autor: Dante »

Ha! Rozmawialiśmy o mieczu ktory wbija się w podlogę, i rzeczywiście na focie która była tu zamieszczona to tak wyglada. Ogladam film po raz xxx i aż pokusiłem się o zwrócenie uwagi na ten element. Tak więc od poczatku sceny miecz na plecach wisi pod pewnym katem a nie prostopadle do ziemi, do tego klinga jest wygieta pod kątem na wzór katany. W momencie uklonu miecz idzie "do tyłu" ślizgając się po podłodze, a najlepiej widac to patrząc na rękojeść.

A wiec się nie wbija ;)
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"

V.
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Faris pisze: Boni, skróć linka, tzn użyj znacznika URL, bo stronę niepotrzebnie rozciąga
Hai.

Dante pisze: A wiec się nie wbija
a to to już na trailerach widać było XD

&#91;quote="Faris"&#93;Bahamut z AC za bardzo nie przypominał tego oryginalnego - najwyzej bardzo przerobionego tego z FFX. Klasyczny Bahamut &#40;czyt &#58; FF8, FF7&#41; bardziej by pasował, ale nie było źle ;&#41; &#40;kto by sie w takich momentach patrzył na summona &#58;D &#41;&#91;/quote&#93;
Mi się nie podobał zbytnio. Normalnie to on by latać nie dał rady.
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Dante pisze:A wiec się nie wbija n
W takim razie obejrzę tę scenę po raz setny i mam nadzieję,że wreszcie się nie dopatrzę tego wbijania :lol: Za każdym razem, jak oglądam film, ta sprawa nie daje mi spokoju _^_

Zwróćcie uwagę na scenę.

kiedy Kadaj przemawia do dzieci
, a w tle stoją Loz i Yazoo - o ile Kadaj ma całkiem niezła gestykulację, to pozostali dwaj stoją jak kłody, okazjonalnie mrugając oczami :D

Nie chwaliłam tu jeszcze świetnie podłożonych głosów- wszyscy, z wyjątkiem spedalonego Reda wypadli po prostu niesamowicie -
Kadaj- brzmi jak szaleniec (tak sobie wyobrażam głos Kuji na przykład),
Sephiroth - głęboki, niski głos, świetnie do niego pasuje
Marlene - jest słodka, ale w granicach rozsądku, czyli taka, jak ją sobie wyobrażałam
Cloud - współgra z jego charakterem, miły dla ucha, nie mam zastrzeżeń
a także Tifa, Reno i

Rufus
- pasują i tyle :]

Natomiast postacią, która najwięcej chyba zyskała dzięki konwersji z FF7 do AC jest Marlene - nienawidziłam tego, jak wyglądała w grze - w filmie to całkiem inna postać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Final Fantasy VII”