Advent Children

Jedna z najsłynnieszych części serii Final Fantasy, która doczekała się wielu rozszerzeń w postaci gier i filmów.

Moderator: Moderatorzy

ramalash

Post autor: ramalash »

hmmm a pamietacie ta scene z trailera co cloud jedzie na motorze i kadaj wali do niego z magii gdzies na drodze tutaj nie widzialem tej sceny.
expl0ti0n

Post autor: expl0ti0n »

hmm faktycznie. Chociaż dużo sie mogło zmienić bo ten trailer był dość stary.
Awatar użytkownika
Gokulo
Cactuar
Cactuar

Post autor: Gokulo »

To normalne, bardzo czesto sceny z filmow, animow czy gier, ktore pokazuja w trailerach nie trafiaja do finalnego produktu.
We all travel a maze of relationships, it goes on with or without you. I search the sea of the unconscious... I look for you... to find my true... self...
expl0ti0n

Post autor: expl0ti0n »

Musieli cos zostawic na wersje DVD :] Niewidziane w filmie sceny mogą potem dołożyć kilka dolarów do ceny jakiegoś ub3r l33t pakietu :twisted:
Awatar użytkownika
CoD
Kupo!
Kupo!

Post autor: CoD »

Dante, Dante... posluchaj sobie wiekszosc amerykanskich dubbow to sam sie przekonasz... usa dub sux jak mowila Go Go :S... a co do filmu to po prostu genialny, czekam tylko az wyjdzie wersja jap z ang napisami i zamawiam "kurierem lotniczym" xD
Myr

Post autor: Myr »

to byl chyba pierwszy trailer i square nawet oficjalnie powiedzial, ze to scena prezentująca mozliwosci graficzne jakie bedą w filmie, a nie scena z filmu.
Co do dubbingu- no nie wiem, posluchajcie sobie chociazby dialogow z ktorejs czesc gry Legacy Of Kain, tam kazdy glos to majstersztyk i po prostu az chce sie sluchac, profesjonalizm i swietnie dobrane glosy, jakby dubbing AC tak wygladal to bym byl w niebowziety ;).
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

Post autor: Dante »

Dante, Dante... posluchaj sobie wiekszosc amerykanskich dubbow to sam sie przekonasz...
Całe zycie jestem na nie skazany człowieku i jestem wręcz zachwycony.

Do legacy of kain dorzucę tutaj mgs'a
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"

V.
Awatar użytkownika
Gokulo
Cactuar
Cactuar

Xenosaga 1 miala genialny dubbing tez.
We all travel a maze of relationships, it goes on with or without you. I search the sea of the unconscious... I look for you... to find my true... self...
Myr

true, true.
Amerykanskie dubbingi maja to do siebie, albo są totalnie odjechane, albo totalnie do dupy :grin:
Awatar użytkownika
Gokulo
Cactuar
Cactuar

Mam bardzo podobne zdanie :D
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

Post autor: Dante »

Jest tu ktoś kto potrafi mi wyjasnić znaczenie...

Kod: Zaznacz cały

... czerwonych wstążek na ramionach druzyny z FF VII? Zastanawia mnie też co symbolizuje wilk, którego możemy podziwiać kilkukrotnie podczas filmu. Mam pewną teorię, chciałbym jednak usłyszec wasze opinie.
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"

V.
garus

Post autor: garus »

Film genialny!!! Na szczęscie nie jest tak zamerykanizowany jak Spirits Within.
Czuć w nim japońców pełną gębą :lol:
Po obejrzeniu pozostawia pewien niedosyt, sprawia ze chciało by sie go oglądać i oglądać ... bez końca.Moim marzeniem (chorym :grin: ) byłoby codzienne zaglądanie do świata FF VII i obserwowania zwykłego zycia mieszkańców.Ot taki swoisty fajnalowy big brother :P
PS:a soundtrack to poprostu przepoezja ... te nowe aranżacje znanych motywów z FFVII... no miód az wycieka z głośników, że o ciarkach na plecach juz nie wspomne :)
Panie Uematsu chyba zaczne się do Ciebie modlić :lol:
Myr

Dante pisze:Jest tu ktoś kto potrafi mi wyjasnić znaczenie...

Kazdy czlonek druzyny nosil tą wstazke, bo byl to jakby symbol przyjazni pomiedzy nimi. Co do wilka to mial on bodaj symbolizować Zacka:
"A wolf is seen standing here, it is the spirit of Zack, a reference and symbolism of a brave hero." 
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

hmm..nie ogladalam filmu,opieram sie na swoich spostrzezeniach

ja zawsze te wstazki uwazalam za ribbony,ktore chronia przed geostigma...w filmie tego nie wyjasnili?
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Myr

Tia moze to ribbony z FF7 ktore jak wiemy chronily przed negatywnymi statusami :D.
Tak na serio to nie sądze, bo z tego co pamietam Cloud tez mial tą wstązke, a Geostigme mial (do czasu).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Final Fantasy VII”