Najlepszy Final !!!
Moderator: Moderatorzy
Ja jako 2 najlepsze czesci uwazam VII oraz X. Obie maja ta wielka
i wspaniala fabule ale dycha troche wygrywa lepsza grafa i glosami postaci + sphere gridTesse pisze:dziwną przyciagającą siłę
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Najlepsze Finale powiadacie jak dla mnie
FF VII i FF X są na tej samej pozycji VII i X za fabułę + X za grafe.
FF VIII – Fabuła i grafa
FFT – Nowe rozwiązania ogólnie coś nowego i wciągającego
FF IX – Jedynie i wyłącznie Grafika
Reszta Finali już zostaje w galerii Klasyków które oceniam + plusem za fabułe.
N: Widac nie rozumiesz pojecia "argumentacja".
"mianem tym określa się również w logice określoną technikę czy konstrukcję słowną, celem której jest wyjaśnienie jakiegoś problemu." Czyli samo "Fabuła i grafa" nie jest argumentem. Na PW napisałam: trzecia uwaga = warning. Dodatkowo mi podpadłeś. I nie, nie usunę. Zapamiętaj.
FF VII i FF X są na tej samej pozycji VII i X za fabułę + X za grafe.
FF VIII – Fabuła i grafa
FFT – Nowe rozwiązania ogólnie coś nowego i wciągającego
FF IX – Jedynie i wyłącznie Grafika
Reszta Finali już zostaje w galerii Klasyków które oceniam + plusem za fabułe.
N: Widac nie rozumiesz pojecia "argumentacja".
"mianem tym określa się również w logice określoną technikę czy konstrukcję słowną, celem której jest wyjaśnienie jakiegoś problemu." Czyli samo "Fabuła i grafa" nie jest argumentem. Na PW napisałam: trzecia uwaga = warning. Dodatkowo mi podpadłeś. I nie, nie usunę. Zapamiętaj.
Ostatnio zmieniony wt 15 sie, 2006 16:37 przez teh_pwner, łącznie zmieniany 1 raz.
Hmmm... ja na prawdę nie wiem czemu wszyscy tak bardzo uwielbiają FFVII ^^ Mnie ona tak szczerze powiedziawszy nudzi ^^ Zagrałam w nią raz i więcej raczej nie zagram ^^ Próbowałam, ale stanęłam na początku :D Za to do reszty często wracam
No dobra najmniej wracałam do FFX-2 <lol2> A najczęściej to chyba wracam do ósemki... Hmmm trochę prawdy w tym jest, że do pierwszej części, w którą się zagrało wraca, ale i tak wolę dziewiątkę :D Za baśniowy klimat i Eiko :D

"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Ba, jak to dwie strony temu wspomniałem - tak, to prawda, a dla kogoś kto grał w daną cześć po raz pierwszy najczęściej ta na późnijesze czasy wydaje się archetypem dla całej serii, albo gatunku. Tak jak na konsole mam pośród jRPG z FF VII, tak na kompa za najlepsze w formie i całści są te wykonane przez Bioware/Black Isle na Enginie Infinity z Boskim Baldurem II na czele. I w taki sposób większość osób które grały w serię od jej pierwszej odsłony na PSX uważa VII za najlepszą. A czemu? Bo była absolutnie i zupełnie inna od tego co było *wtedy* dostępne, a i szokowała *jak na owe* czasy grafiką pod każdym względem. Jedyny jRPG jaki w tamtym czasie mógł się równać to Suikoden, ale on nie posiadał 3D, więc ludzie poszli na FF VII. No i dlatego do dzisiaj uważam VII za nalepszą z serii, za nią zaraz X i VIII, a mówię o całoksztalcie od części na NES'a. Uff, znowu dysputa na lepszością kawy nad cherbatą, uff... 

... HERBATĄGveir pisze:cherbatą
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez Gveir, łącznie zmieniany 2 razy.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
That seize and hold the wind...
Najlepszy Final Fantasy X. Zdecydownie, fabuła i wstawki filmowe, fabuła, motyw miłosny i jeszcze raz FABUŁA.
Na drugim miejscu FF7 od niego zaczynałem, zgadzam się z tą przyciągającą siłą
Na trzecim FFX-2 zaskocze niektórych ale tutaj tylko ze względu na muzyke: 1000 Words i ta z początku gry wymiataja...
Na drugim miejscu FF7 od niego zaczynałem, zgadzam się z tą przyciągającą siłą

Na trzecim FFX-2 zaskocze niektórych ale tutaj tylko ze względu na muzyke: 1000 Words i ta z początku gry wymiataja...
Real Emotionbossi750 pisze: ta z początku gry wymiataja...

Dla mnie to ten FF jest najlepszy jeśli chodzi o rozwój postaci, bo można najwięcej zrobić ^^ No filmiki też ładne, ale za dużo ich troszkębossi750 pisze:Najlepszy Final Fantasy X.

"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Jak dla większości tak i dla mnie pierwszym i najlepszym Finalem jest FFVII za całokszałt muzyka (One Winged Angel
), za smieszne ludki chodzące po miastach i za materie. Na miejscu dwa jest dla mnie FFT za to, że jest inny niz wszystkie, wnosi troche swiezosci. A na miejscu trzecim dałbym FFIX bo jest fajny basniowy klimat.

Ale to w fajnalach właśnie chodzi o fabułe, i filmiki tez się do tego przyczyniają. Jakby tak można bylo je przeskakiwac do dużo ciekawych rzeczy mogło by cię omniąć...
No wyjątkiem są momenty gdzie jakiś długi filmik poprzedza jakąś trudną walkę i przy game over trzeba nawet kilka razy jeden film oglądać... Ale mało jest takich momentów...
No wyjątkiem są momenty gdzie jakiś długi filmik poprzedza jakąś trudną walkę i przy game over trzeba nawet kilka razy jeden film oglądać... Ale mało jest takich momentów...
You are not dreaming. You ARE a dream...
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion