Najlepszy Final !!!

Tutaj piszemy o rzeczach ogólnie związanych z Final Fantasy.

Moderator: Moderatorzy

Najlepsza część FF TWOIM zdaniem

FF IV (SNES/DS)
0
Brak głosów
FF V (SNES/PSX)
2
3%
FF VI (SNES/PSX)
6
8%
FF VII (PC/PSX)
23
32%
FF VIII (PC/PSX)
11
15%
FF IX
12
17%
FF X
9
13%
FF X-2
2
3%
FF XII
3
4%
Inne FFy (FF I,FF II, FF III, FFT, FFTA, FF CC, FF DoC)
4
6%

Liczba głosów: 72

Timur

Post autor: Timur »

Nieprawda, że pierwszy Final jest naszym ulubionym. W FF VI grałem po przejściu kilku najnowszych części, a jednak on mi najbardziej przypadł do gustu. Przede wszystkim za ciekawe postacie, najlepszego moim zdaniem villiana w całej serii, świetną muzykę, lokacje, prostą a zarazem piękną fabułę.
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

Ja jako 2 najlepsze czesci uwazam VII oraz X. Obie maja ta wielka
Tesse pisze:dziwną przyciagającą siłę
i wspaniala fabule ale dycha troche wygrywa lepsza grafa i glosami postaci + sphere grid
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
teh_pwner

Post autor: teh_pwner »

Najlepsze Finale powiadacie jak dla mnie

FF VII i FF X są na tej samej pozycji VII i X za fabułę + X za grafe.
FF VIII – Fabuła i grafa
FFT – Nowe rozwiązania ogólnie coś nowego i wciągającego
FF IX – Jedynie i wyłącznie Grafika
Reszta Finali już zostaje w galerii Klasyków które oceniam + plusem za fabułe.

N: Widac nie rozumiesz pojecia "argumentacja".
"mianem tym określa się również w logice określoną technikę czy konstrukcję słowną, celem której jest wyjaśnienie jakiegoś problemu." Czyli samo "Fabuła i grafa" nie jest argumentem. Na PW napisałam: trzecia uwaga = warning. Dodatkowo mi podpadłeś. I nie, nie usunę. Zapamiętaj.
Ostatnio zmieniony wt 15 sie, 2006 16:37 przez teh_pwner, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Hmmm... ja na prawdę nie wiem czemu wszyscy tak bardzo uwielbiają FFVII ^^ Mnie ona tak szczerze powiedziawszy nudzi ^^ Zagrałam w nią raz i więcej raczej nie zagram ^^ Próbowałam, ale stanęłam na początku :D Za to do reszty często wracam ;) No dobra najmniej wracałam do FFX-2 <lol2> A najczęściej to chyba wracam do ósemki... Hmmm trochę prawdy w tym jest, że do pierwszej części, w którą się zagrało wraca, ale i tak wolę dziewiątkę :D Za baśniowy klimat i Eiko :D
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Sogetsu
Malboro
Malboro

Post autor: Sogetsu »

Eiko pisze:Hmmm... ja na prawdę nie wiem czemu wszyscy tak bardzo uwielbiają FFVII
Eiko pisze:Hmmm trochę prawdy w tym jest, że do pierwszej części, w którą się zagrało wraca
sama sobie odpowiedziałaś =^_^=
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

sama sobie odpowiedziałaś =^_^=
Przepraszam, nie powiedziałam, że FFVIII to mój ulubiony FF :P
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Sogetsu
Malboro
Malboro

Post autor: Sogetsu »

tak, ale dla większości tych, którzy kochają FFVII był to pierwszy Final a może nawet i pierwszy RPG. proste.
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Ba, jak to dwie strony temu wspomniałem - tak, to prawda, a dla kogoś kto grał w daną cześć po raz pierwszy najczęściej ta na późnijesze czasy wydaje się archetypem dla całej serii, albo gatunku. Tak jak na konsole mam pośród jRPG z FF VII, tak na kompa za najlepsze w formie i całści są te wykonane przez Bioware/Black Isle na Enginie Infinity z Boskim Baldurem II na czele. I w taki sposób większość osób które grały w serię od jej pierwszej odsłony na PSX uważa VII za najlepszą. A czemu? Bo była absolutnie i zupełnie inna od tego co było *wtedy* dostępne, a i szokowała *jak na owe* czasy grafiką pod każdym względem. Jedyny jRPG jaki w tamtym czasie mógł się równać to Suikoden, ale on nie posiadał 3D, więc ludzie poszli na FF VII. No i dlatego do dzisiaj uważam VII za nalepszą z serii, za nią zaraz X i VIII, a mówię o całoksztalcie od części na NES'a. Uff, znowu dysputa na lepszością kawy nad cherbatą, uff... ;)
Gveir pisze:cherbatą
... HERBATĄ
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez Gveir, łącznie zmieniany 2 razy.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
bossi750

Post autor: bossi750 »

Najlepszy Final Fantasy X. Zdecydownie, fabuła i wstawki filmowe, fabuła, motyw miłosny i jeszcze raz FABUŁA.
Na drugim miejscu FF7 od niego zaczynałem, zgadzam się z tą przyciągającą siłą :)
Na trzecim FFX-2 zaskocze niektórych ale tutaj tylko ze względu na muzyke: 1000 Words i ta z początku gry wymiataja...
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

bossi750 pisze: ta z początku gry wymiataja...
Real Emotion :P
bossi750 pisze:Najlepszy Final Fantasy X.
Dla mnie to ten FF jest najlepszy jeśli chodzi o rozwój postaci, bo można najwięcej zrobić ^^ No filmiki też ładne, ale za dużo ich troszkę :/
akrapovic

Post autor: akrapovic »

Ekhm.... no to co następuje:
1. FF X - za fabułe, grafike i taki hawajsko-wakacyjny klimat w niektórych lokacjach
2. FF VII - za ciekawe postaci i fabułe
3. FF VIII - za to że to mój pierwszy final (+dużo summonów (gf-ów))
Awatar użytkownika
KAIN
Kupo!
Kupo!

Post autor: KAIN »

Jak dla większości tak i dla mnie pierwszym i najlepszym Finalem jest FFVII za całokszałt muzyka (One Winged Angel :P ), za smieszne ludki chodzące po miastach i za materie. Na miejscu dwa jest dla mnie FFT za to, że jest inny niz wszystkie, wnosi troche swiezosci. A na miejscu trzecim dałbym FFIX bo jest fajny basniowy klimat.
mmmmmm89

Post autor: mmmmmm89 »

Najlepszy jest FFX ( pierwszy mój Final i może dlatego wydaje mi się najlepszy ). Znakomita muzyka którą nie da się zapomniac , no i oczywiscie grafa
Eiko pisze:No filmiki też ładne, ale za dużo ich troszkę
jak dla mnie to filmików mogło być jeszcze więcej
Dan

Post autor: Dan »

Najlepsza dziesiątka zgadzam się, ale co do tych filmików... fajnie jest na począdku ale jak powarzasz grę to czasem mnie denerwuje że nie można go ominąć...
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

Ale to w fajnalach właśnie chodzi o fabułe, i filmiki tez się do tego przyczyniają. Jakby tak można bylo je przeskakiwac do dużo ciekawych rzeczy mogło by cię omniąć...
No wyjątkiem są momenty gdzie jakiś długi filmik poprzedza jakąś trudną walkę i przy game over trzeba nawet kilka razy jeden film oglądać... Ale mało jest takich momentów...
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólnie Final Fantasy”