Najlepszy Final !!!

Tutaj piszemy o rzeczach ogólnie związanych z Final Fantasy.

Moderator: Moderatorzy

Najlepsza część FF TWOIM zdaniem

FF IV (SNES/DS)
0
Brak głosów
FF V (SNES/PSX)
2
3%
FF VI (SNES/PSX)
6
8%
FF VII (PC/PSX)
23
32%
FF VIII (PC/PSX)
11
15%
FF IX
12
17%
FF X
9
13%
FF X-2
2
3%
FF XII
3
4%
Inne FFy (FF I,FF II, FF III, FFT, FFTA, FF CC, FF DoC)
4
6%

Liczba głosów: 72

Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Alien, jeszcze kilka takich wypowiedzi bez jakichkolwiek argumentów, a dostaniesz warninga. Chyba wiesz, dlaczego coś lubisz? To to napisz. To nie czat, gdzie gada się co chce bez argumentów i sensu.
Gagarin pisze:VII jest najsłabszą częscią.
Oh mój Ty pieszczoszku, masz piwko :D
Gagarin pisze:tyle się nasłuchałem
Dokładnie. Ja po zachwycie FFVIII pomyślałam "wow, większośc tak wychwala pod niebiosa VII, no ok, coś w tym musi być". I było. IMO wielka nuda. Ani mnie losy bohaterów nie wciągnęły, ani historia, a cyber punkowych klimatów, wielkich świerdzacych miast etc. to ja mam dosyć. Wystarczy w Warszawie mieszkać.
Muzyka owszem, ale sama muzyka Fajnalogracz nie żyje...no IMO.
Gagarin pisze:grafika to pominę
I pomyslec, ze są tacy, którzy by chcieli każdego Finala zrobionego w ten sposób _^_'
Gagarin pisze:ciekawe, różne jak kolor żółty i czerwony
Eh Squall vs Rinoa :]
Gagarin pisze:tak samo IX mnie bardziej ciągnie niż VII
Oh oh. To już Ci beczuszke kupuję oO' Lepszy imo Zidane niż Cloud >_< Z dwojga złego, Zidane ma ogon -_-''
Gagarin pisze:zameczki, statki, księżniczki, rycerze
To zakup FFXI. Tam masz zameczki, kupę zbrojnych i niewiasty, a klimaty jak najbardziej Ci podejdą IMO.
Gagarin pisze:Nie pisze tu nic o Squallu, bo on wg mnie te postacie przerasta o głowę
I tutaj kończy się mit, jakoby Squalla wielbiły tylko panie. Depp'a też wielu panów lubi. O.
Gagarin pisze:co za nieskładny post
E tam. Ja mogę takich więcej czytywać :>
Larva

Post autor: Larva »

To samo co wyżej... przeszłem VIII.... a VII nie... więc pomyślałem że pogram w VII... włączyłem, pograłem troche; po chwili siedziałem przy VIII grając od nowa. Nie wiem czemu mnie jakos nie wciaga to. :/ W VIII system magii wymiata (zbieranie magii godzinami, i ustawianie jej postacia; tyle mozliwosci ... ) ;]
Awatar użytkownika
Gagarin
Malboro
Malboro

Post autor: Gagarin »

Nemesis pisze:Oh mój Ty pieszczoszku, masz piwko
mozesz mnie podrapać za uchem :D i zrobie: grrrrrr :)
Nemesis pisze:I pomyslec, ze są tacy, którzy by chcieli każdego Finala zrobionego w ten sposób
są tacy masochiści?! :> Cloud który ma większe ręce od głowy, pixele większe od mojej klaty ;) - chociaz idzie się przyzwyczaić i cut scenki nie są złe
Nemesis pisze:Eh Squall vs Rinoa :]
dokładnie :] są ciekawi, związek rozwija się ciekawie, a nie jak flaki z olejem...
Nemesis pisze:Oh oh. To już Ci beczuszke kupuję
to nie czeka na mnie w lodówce?! :>
Nemesis pisze:Zidane ma ogon
no jak większość samców... :> tak na serio: ten ogon był fajny, co sie nie podoba? :)
Nemesis pisze:To zakup FFXI. Tam masz zameczki, kupę zbrojnych i niewiasty, a klimaty jak najbardziej Ci podejdą IMO.
przemysle to... ale to jest gra on-line - to mnie tak mało juz bawi
Nemesis pisze:I tutaj kończy się mit, jakoby Squalla wielbiły tylko panie. Depp'a też wielu panów lubi. O.
a był taki mit? Squall jest taki dziwny, inny - ale to bardzo dobrze, takich ludzi brakuje :) Depp - dobry aktor i tyle :) czy przystojny...hmmm no mnie on nie kręci bynajmniej :) ale do KPP bym go przyjął bez gadania :D
Larva pisze:przeszłem VIII
OMG
Larva pisze:Nie wiem czemu mnie jakos nie wciaga to
to samo, tylko ja zaliczyłem całe :] (zaliczanie hehehehe ), zawiodła mnie tez walka z Sephem... spodziewałem się masakry, kilkakrotnego podchodzenia do sprawy, a tu? pare kolejek, kilka czarow leczniczych, zamiast sześcioma osobami, walczyłem tylko trzema, a Seraph to samo - słabiutki :( zero wysiłku, a zapowiadał sie konkretnie
Larva pisze:W VIII system magii wymiata
zwłaszcza jak się nauczyłem do czego słuzy Amnesty, to się zaczęło :) Summony mają ciekawe mozliwości, lubię je uczyć...
Larva pisze:w VII... włączyłem, pograłem troche; po chwili siedziałem przy VIII grając od nowa.
miałem to samo :) ale zacisnąłem pasa :)
Umierając zawsze miej przy sobie prezerwatywę... nawet po śmierci możesz zarazić się HIV albo jakimiś innymi fajnymi wenerami.
Dark_Tifa

Post autor: Dark_Tifa »

Ja też zaczęłam od FFVIII i popieram stwierdzenie, że pierwszy Final jest naszym ulubionym. Nie wim dlaczego, ale chciałam też zagrać w FFVII i nie mogłam. Po grafice w "ósemce" ta siódemkowa mnie po prostu odstraszała...
Unsent_rg

Post autor: Unsent_rg »

x-2 to jedyny za którego sie porzadnie wziąłem (przechodzenie) i wciagnął mnie jak nic. VIII mnie tak niewciągła niewiedzieć czemu.Ogólnie to jestem nowy w temacie FF ale jest to moja ulubiona gra wszech czasów teraz. podoba mi sie że FF`y są tak rozbudowane, jest co robić poprostu
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

A ja gram po raz kolejny w FF X-2 (wczesniej gralem i nie przeszedlem, save sobie skasowalem)
I co moge powiedziec, ze gra sie bardzo fajnie ^^ nie patrzac na watki fabularne, wszycy wiemy ,ze fabula lezy i kwiczy, smieszne teksty nie smiesza , Brother to wogole swoja osoba zabija z miejsca w dwoch miejscach -_-' ale...
Bardzo ladne glowne bohaterki, walka... no wlasnie bardzo dynamiczna, jak naciska Attack to moja Paine biegnie i atakuje, co mi sie bardzo podoba ^^ system ze zmiana stroju *_* perfekcja, cos al'a FF V co baaardzo lubie :) kazdy jest unikatowy i moze robic jedna czynnosc(bialy mag leczy, warrior atakuje) no oczywiscie sa te kiepskie Garment Grids ktore mam umozliwiaja nam kozystac z umijetnosci innych klas ale da sie przezyc, no i nie ktore stroje sa strasznie beznadziejne patrz. Mascot, moze i dobry ale Yuna wygladajaca jak Mog mnie nie bawi, to samo tyczy sie tych "Super strojow" dostepnych tylko dla jednej postaci, 2 razy tego uzylem zeby sobie zobaczyc i koniec, za duzo roboty i maly efekt.
Dalej... nie musimy sie martwic z kim bedziemy chodzili na koniec gry, mamy tylko 3 bohaterki co jest calkiem nie zlym rozwiazaniem, zero dylematow.) ale ja jednak wole 8 postaci do wyboru _^_)

Puki co grze dam 6,5 na 10. Beznadziejna fabula wszystko niszczy.
Unsent_rg

no w sumie fabuła x-2 jest z dupy, ale wydaje mi sie że w XIII jest gorsza.no zabijcie mnie:P
Dark_Tifa

Post autor: Dark_Tifa »

A skąd możesz wiedzieć jaka jest fabuła w XIII? :P Chyba chciałeś powiedzieć: w VIII, ale tam fabuła jest bardzo fajna i przede wszystkim ma jakiś sens...
Unsent_rg

właśnie w VIII hehe :P :oops: juz mi XIII tylko w głowie :D
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Unsent_rg pisze:no w sumie fabuła x-2 jest z dupy, ale wydaje mi sie że w VIII jest gorsza
Jasne że gorsza! Jakieś ogrody, jakieś SeeDy, jakieś czarownice i w ogóle nie wiadomo o co biega.... No i gupi wątek miłosny..... po co takowy w ogóle w FF :/ Fabuła z X-2 biję ją na głowę! Te wspaniałem trio, co szuka sobie przez całą grę sfer, wykonuje kolejne arcy ciekawe misje (np. szuka partnerki dla jakiegoś cymbała, czy kopie na pustyni....), Yuna szuka swojej utraconej miłości... ah... cud, miód i orzeszki!! <sarkazm mode off> Ale co kto lubi ;)
Unsent_rg pisze:no zabijcie mnie
Przyjemność po mojej stronie :D
Kimahri pisze:A ja gram po raz kolejny w FF X-2 (wczesniej gralem i nie przeszedlem, save sobie skasowalem)
To był znak!! Miałeś już tej gry nie ruszać _^_
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Jaco pisze:To był znak!! Miałeś już tej gry nie ruszać _^_
Niby znak a los chcial inaczej _^_
Jaco pisze:Przyjemność po mojej stronie :D
Nie musisz sie meczyc Sephi zrobi to ciebie^^

Nom w FF X-2 byla lepsza fabula np. misja z lapaniem Chocobo, a w FF VIII jakas glupia misja z prezydentem , pfff co my wogole poronujemy -_-' ^^
Awatar użytkownika
Jacek
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

Post autor: Jacek »

Najlepszy Final: hhmmmm... Gralem tylko w Tactictics Advance i X.
W ffx jest lepszy rodzaj rozwoju postaci, lecz w ffta jest dużo jobów...
Chyba będę bezstronny...
Tomek

Post autor: Tomek »

Ja lubie wszystkie Finale od 7 oprucz 9 ten Final jest jakiś dziwny

Nemesis: Kolejna wypowiedź bez jakiejkolwiek argumentacji, a zacznę wlepiać warningi. Nauczcie się ludzie pisania, dlaczego coś myślicie. to jest forum, nie czat -_-'
Ostatnio zmieniony śr 02 sie, 2006 19:59 przez Tomek, łącznie zmieniany 1 raz.
Bambocha

Post autor: Bambocha »

A dlaczego jakis dziwny?? Mi się bardzo podobał... bardzo malowniczy, filmiki bardzo dobre. Postacie też świetnie zrobione. Chodowanie CHOCKOBO było świetne (jeśli to można nazwAĆ CHODOWANIEM). Duża mapka... nic więcej nie potrzeba. Co ma oznaczać : dziwny?? a SIEDEM FAKTYCZNIE BARDZO DOBRY :)
Awatar użytkownika
Tesse
Kupo!
Kupo!

Post autor: Tesse »

Ludziska popieram :
Dark_Tifa pisze:pierwszy Final jest naszym ulubionym
.
Nie wiadomo dlaczego zacząłem od Finala VII, zawsze gram po kolei :P i jestem zmuszony przyznać,że 7 ma w sobie jakaś dziwną przyciagającą siłę, mimo. że final 8 znacznie przewyższa grafikę, ale podoba mi się siódemkowa przygoda i intrygujące zdarzenia, pewnie pomyslicie,że mam jakiś uraz :smile: ,ale starego psa nie nauczysz nowych sztuczek :P no może nie aż tak starego sorry zły przykład :D
the friends that we have lost, or dreams that have faded... never forget them
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólnie Final Fantasy”