Najlepszy system magii
Moderator: Moderatorzy
ale nadal za łatwo.... o wiele za łatwo a to za sprawą przeklęego excalibura2 na czasw FF9 jest dobre to że system magii jest w końcu znormalizowany... Postacie nie mają od początku 100 MP, a początkowe czary nie kosztują 2-3 Mp.

nom w ff9 jest znormalizowane czarowanie.... ale wrogowie już nie...
glamorous vamp
Poza tym w FF9 istnieje ten podział na magów - przez jednych znienawidzony, inni go ubostwiają. niewątpliwie włąśnie w FF9 czary są bardzo potrzebne. Kiedy grałem w 7 rzadko zaglądałem pod "Magic". Właściwie tylko po Cure i Regen
. Ale w 9 czary były mi wszechobecne cały czas. Gdyby tylko były tam materie...

Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...
Run and run and cling to life...
Większość psioczy na system FF8, bo ten wymaga: planowania, strategii i pewnych wyrzeczeń, a wtedy niektórym główka się lekko przegrzewa. Koki i ja lubimy system FF 8 ze względu na ogromne możliwości konfigurowania postaci i to, że daje równe szanse nawet najgorszym postaciom. Z tą magią w FF 8 nie do końca jest tak źle - dać Rinoę z max Mag, Angel Wing i mamy Meteor po 5 - 6k dmg na odłamek, mnożymy razy ich liczbę (13) i daje to bardzo przyzwoitą sumkę. Swoją drogą Rinoa jakby nie patrzeć jest postacią preferowaną przy magii, więc mimo równych szans jest jakiś widoczny rozdział na bohaterów walczących wręcz i czarujących.
Jak już wcześniej(czyt. gdzieś na początku) pisałam FF 9 ma w odróżnieniu od FF 6 pewną wadę - jak już zajdziesz o CD wyżej i zapomnisz jakiegoś itemu, to zdarza się taka sytuacja, że danego itemu ani nie idzie kupić, ani też zsyntetyzować i wtedy jest zonk, bo brakuje zaklęcia lub zdolności X, przez co postać może stać się małoprzydatna.
Jak już wcześniej(czyt. gdzieś na początku) pisałam FF 9 ma w odróżnieniu od FF 6 pewną wadę - jak już zajdziesz o CD wyżej i zapomnisz jakiegoś itemu, to zdarza się taka sytuacja, że danego itemu ani nie idzie kupić, ani też zsyntetyzować i wtedy jest zonk, bo brakuje zaklęcia lub zdolności X, przez co postać może stać się małoprzydatna.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Prosiłbym o jakiś przykładzapomnisz jakiegoś itemu, to zdarza się taka sytuacja, że danego itemu ani nie idzie kupić, ani też zsyntetyzować i wtedy jest zonk, bo brakuje zaklęcia lub zdolności X, przez co postać może stać się małoprzydatna

Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...
Izrail proszę bardzo:
Mythril Sword - jak nie kupisz na CD 2 w Treno to potem możesz tylko pomarzyć o nim oraz o:Armor Break i zrobieniu Grand Armor(Myth Sword to właśnie jeden ze składników)
Octagon Rod - jak zapomnisz przed Terrą kupić w Esto Gaza lub Daggurreo , to potem za Chiny nie dostaniesz.
Hammelin - to samo co powyżej(jedyny flet uczący Eiko Might i Jewel).
Mythril Sword - jak nie kupisz na CD 2 w Treno to potem możesz tylko pomarzyć o nim oraz o:Armor Break i zrobieniu Grand Armor(Myth Sword to właśnie jeden ze składników)
Octagon Rod - jak zapomnisz przed Terrą kupić w Esto Gaza lub Daggurreo , to potem za Chiny nie dostaniesz.
Hammelin - to samo co powyżej(jedyny flet uczący Eiko Might i Jewel).
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Wiem, że na Krypcie jest napisane, by ukraść od Nova Dragon, bo sama to napisałam, co nie zmienia faktu, że Mythril Swords jest rzeczą dość ulotną, aczkolwiek istotną. Nie każdy ma cierpliwości tyle, by próbować zwędzić tą zbroje tylko może od razu walnąć LV5 Death i będzie po smoku, a potem jak się przypomni, że można było ukraść to takiego człowieka krew może zalać.
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
To sprawdź www.gamefaqs.com o dziwo tam pisze że Nova DRagon ma lvl 60 i jest podatny na LV5 Death.
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)